Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב...

יש לי פיאט פנדה 06 רובוטית, וכאשר אני נמצא בפקק או סתם נוסע ועוצר (בעיר למשל) , הרכב לפעמים מתנהג כמו נהג חדש על הילוכים.

הרכב עשה 100.000 ק"מ, וממה שהבנתי, שזה גבול-בלאי ממוצע של הקלאצ', האם זו הבעיה?

שמעתי גם שאפשר לכייל (לאפס) את הקלאצ' או את הגיר , מה זה אומר והאם זה נכון?

תודה מראש ושנה טובה לכולם...

פורסם

שהוא מושך הילוך ראשון יותר ממה שצריך וסרב לעלות להילוך 2?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ככה הרגשתי בדיוק עם פיאט 500 רובוטית עם מנוע 1250 סמ״ק.

במהירות של פקקים הגיר מרגיש כמו תלמיד לנהיגה בימיו הראשונים.

פורסם

ריבוי שרשורים דומים גורמים לי לחשוב שכדאי לי להאריך (ולהעריך) את הזמן שנותר לי עם האקסנט 2005 שלי, הגיר האוטומטי שלה כלכך חלק. אני מתאר לעצמי שהוא לא חסכוני בעליל (12.5~ קמ"ל).

אני מפספס משהו?

פורסם

רוב הגירים האוטומטים כול עוד הם תקינים יעבירו חלק הילוכים,לרובוט צריך להתרגל קצת,אבל הוא מצפה בצריכה כמו של גיר ידני.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

השאלה היא למה אתה מתכוון שאתה אומר "כמו נהג חדש"?

יש לנו פנדה מאותו שנתון עם אותו הגיר.

הפנדה שלנו נקנתה עם 5000 ק"מ על השעון, והקלאץ' שלה לא היה תקין.

בבדיקה של הרכב הבודק פשוט אמר לאבא שלי שככה הגיר הרובוטי הזה מתנהג, בועט ומטלטל את האוטו, בבדיקה במוסך התברר שהקלאץ' לא תקין והוא הוחלף במסגרת האחריות.

יש הבדל בין גיר שמרגישים בו את העברות ההילוכים 1-2 שככה זה בגיר הזה(מרגישים לא אומר בועט ומטלטל), לבין גיר שבועט ומחליק.

כשהגיר תקין לא צריכים להרגיש טלטולים או מכות אלה העברת הילוכים חלקה כמו של אדם שנהג כבר הרבה על גיר ידני ולא משנה באיזה הילוך אתה.

יחסית לרובוטים אחרים זה של הפנדה נחשב לטוב יחסית.

לידע כללי-אצלנו הקלאץ' הוחלף שוב ב120K.

אם אתה לא בטוח שהגיר תקין, ולא נסעת על גיר תקין כזה לפני(כמו במקרה שלנו שקנינו את הרכב) גש למוסך שאתה סומך עליו ושמבין איך גיר כזה צריך להתנהג והוא יגיד לך אם יש בעיה בגיר.

אופציה אחרת טובה יותר היא למצוא מישהו עם רכב כזה שהגיר בו תקין בוודאות ולבקש להתנסות.

איל לשאלתך יש דרך והיא מתחילה קודם מהתפיסה של הבנאדם, צריך להבין שהגיר הזה הוא גיר ידני לכול דבר ועניין ולכן העברות ההילוכים מורגשות(ממש מרגישים שהאוטו מעביר הילוך כמו בידני).

אדם שהגיע מאוטומט קצת יהיה בשוק, אדם שנהג על ידני לפני יבין שהרכב בעצם מעביר הילוך בעצמו.

אמא שלי שעשתה טסט רק על אוטומט מסתדרת עם הרכב יופי כבר חמש וחצי שנים ולא מתלוננת על הגיר.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

"תלמיד בשיעורי נהיגה" זו הגדרה מושלמת. ככה הגיר מתנהג, אין מה לעשות בנידון. טיפ שאני יכול לתת, מאחר ואצלי יש לכך השפעה, הוא לכבות את מדחס המזגן בנסיעה ממש איטית ולהפעיל אותו מחדש רק כשממש צריך, יש לדבר השפעה על הקופצניות של הגיר בהילוך ראשון. ניתן גם לאלץ נסיעה בהילוך שני, שהיא פחות קופצנית, רק יש לקחת בחשבון שהגיר בכל מקרה יירד לראשון במהירות איטית במיוחד.

• תוכן חדש...