Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5047 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

משיטוט ממושך בפורום מסתמן שההמלצה לנוסעים 100 ק"מ ביום בכביש בינעירוני היא ללכת על סופר מיני ולא על מיני.

מישהו יכול להסביר למה? כלומר, למה לא כדאי לקחת (למשל) שברולט ספארק במקרה כזה?

תודה לכל העונים!

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני אישית לא לגמרי מסכים,לי יש מיני ואני נוסע בעיקר בין עירוני,פנדה למשל די נוחה,וגם לאחר נסיעה ארוכה לא מרגישים גב כואב או כול דבר,יכול להיות שחלק מהמיני קשיחות יותר ופחות נוח.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

במחירי הדלק היום וכמו שהם יהיו מחר (כבר מדברים על עוד סבב העלאת מיסים והבלו על הדלק הוא תמיד מטרה נוחה), הרכב המומלץ ל-100 ק"מ ליום הוא קטנוע חשמלי (טווח נסיעה 50 ק"מ - טוענים שמגיעים לעבודה ושוב פעם בבית).

ברצינות - אי אפשר לקיים את הדיון בעלמא תוך התעלמות ממכלול הדרישות והתקציב של בעל הרכב.

פורסם

מי שממליץ על סופר מיני אלה בד״כ מומחים גדולים בתעשיית הרכב ובמבחני רכב. אלה שלא מבינים כלום בתחום, כמוני למשל, לא מקשיבים להם ופשוט נוסעים במיני וחוסכים בדלק ! נסעתי ב107 רובוטית לפחות 10000 ק״מ, אישתי עשתה כבר 25, 99% בינעירוני ונחש מה ? הכל בסדר. אין כאבי גב או צרות אחרות. צריכת דלק : 1:18 ! אז תקשיב פחות למומחים תאורטיים ויותר למשתמשים בתכל׳ס.

פורסם

אפשר לנסוע גם במיני, קח בחשבון שחלק מרכבים אלה נוקשים יותר מרכבי סופר מיני ונחותים בהרגשה הפנימית.

אני נסעתי לאילת עם פיאט פונטו ספייס ועצרתי 3 פעמים בדרך להתרענן. לעומת זאת בסיטרואן קסארה עשיתי את כל הדרך בנוחות מופלאה בלי עצירות. עניין של איכות במדרגים שונים של רכבים - המשפחתיים בד"כ נוחים יותר מהקטנים.

פורסם
מי שממליץ על סופר מיני אלה בד״כ מומחים גדולים בתעשיית הרכב ובמבחני רכב. אלה שלא מבינים כלום בתחום, כמוני למשל, לא מקשיבים להם ופשוט נוסעים במיני וחוסכים בדלק ! נסעתי ב107 רובוטית לפחות 10000 ק״מ, אישתי עשתה כבר 25, 99% בינעירוני ונחש מה ? הכל בסדר. אין כאבי גב או צרות אחרות. צריכת דלק : 1:18 ! אז תקשיב פחות למומחים תאורטיים ויותר למשתמשים בתכל׳ס.

אני עושה 1:17, אבל נוסע כמו בנאדם ברכב הרבה יותר נוח משלך, יותר בטיחותי משלך, לחברים שלי שנוסעים איתי ברכב יש מקום, יש לי תא מטען מאחורה ולא תא כפפות, הרכב שלי יותר מאובזר ובסופו של דבר עלה קצת מעט יותר משלך, איך?

אז אתה עושה על אותו ליטר עוד ק"מ, ואני נהנה יותר ונוסע כמו שצריך. :roll:

סופר מיני זה רכב יותר רציני, אולי פנדה היא קצת יותר מהאחרות (וגם i10 ופיקנטו), אבל 107 אלטו ושות', הן פשוט פחות מתאימות ופחות נוחות לנסיעות ארוכות, הן בנויות כמכוניות עירוניות, בעוד מכוניות סופר מיני הן בעלות יכולות עדיפות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לדעתי מכוניות המיני הן לא בטיחותיות מספיק לכביש מהיר,הן טובות לעיר אבל אני אישית מפחד לסוע עם אחת כזו בבין עירוני.

מעדיף סופר מיני גם אם זה מצריף עלייה בתקציב/משומשת.

הבדל בין 1/17 או 1/18 ב100 ק"מ ליום לא תרגיש כספית.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

לרוב מכוניות מיני פחות נוחות, פחות חזקות ופחות בטיחותיות ממכוניות בקטגוריה של סופר מיני. אלה שלושה מרכיבים חשובים מאד בייחוד בנסיעות בינעירוניות.

בנוסף לאור מחירים אטרקטיבים לסופר מיני ידניות (איביזה, פאביה, פיאסטה וכו') ההבדל במחיר הוא לא גדול.

לכן בדר"כ ממליצים להשתדרג לסופר מיני.

פורסם

תשובה לפותח שרשור לשאלה "למה".

כי רכב מיני לא מתאים לנסיעה בין עירונית. אפשר לנסוע פיזית (גם על טרקטור), אבל חלק גדול מרכבים האלו צריך מאוד לאמץ כדי לא להיות הפרעה לתנועה ואז מתקבלת צריכת דלק לא רחוקה מרכבים גדולים יותר. כמו כן הרכב קטן מימדים ונראות של רכב כזה במיוחד בצבעים כהים שחבר'ה מזמינים בגלל הסטייל פחות טובה מרכבים אחרים (עוד מאט מישהו יגיב עם מנטרה התורנית שצריך לכוון את המראות או משהו בסגנון).

רכב מיני אידיאלי לעיר, הוא צובר די זריז את הקילומטרים הראשונים שלו, יחסית חסכוני לבנזין בתנאים האלו ותופס מאט חנייה. זאת הממלכה של רכב הזה ולא נסעיות בין עירוניות. בידוד ברכבים האלו כזה ששומעים היטב רעשי רוח וכביש - זה מתיש מאוד בנסיעות ארוכות. אני מבין שאם יש צורך פעם ב לנסוע, אז בסדר. אבל כל יום 100ק"מ +?

יותר מזה, גם רכבי סופר מיני לא כולם הכי מתאימים לנסיעות בין עירוניות ארוכות. למשל במזדה 2 אפשר לשרוד נסיעה של שעה וחצי בבין עירוני, יותר מזה הופך להיות חוייה ממש לא נעימה, אבל לפחות יש לה מנוע 1.5 שמספיק לרכב ששוקל פחות מטונה כדי לשייט על הכביש מבלי שמנוע יצרח הצילו ומבלי להוות הפרעה לתנועה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לא ברור לי על מה הוויכוח. אפשר לנסוע במיני? ברור. חסכוני ? כן. יותר חסכוני מכל סופר מיני ? כן, ברור. פחות בטיחותי ? יש מצב, אבל לא נראה לי שקליו / איביזה / ישרדו הרבה יותר טוב מה107 מפגש עם X6 :)

קליו ידנית עושה 1:17 ? לא ידעתי. גם יצרן לא - לפיו צריכת דלק ממוצעת 1:16.7 לכן בפועל תהיה 1:14

אז לא צריך לספר סיפורים :) לפי יצרן גם פיגו 107 צריכת דלק ממוצעת 1:22

אבל בפועל 1:17 ... 1:18

פורסם
לא ברור לי על מה הוויכוח. אפשר לנסוע במיני? ברור. חסכוני ? כן. יותר חסכוני מכל סופר מיני ? כן, ברור. פחות בטיחותי ? יש מצב, אבל לא נראה לי שקליו / איביזה / ישרדו הרבה יותר טוב מה107 מפגש עם X6 :)

קליו ידנית עושה 1:17 ? לא ידעתי. גם יצרן לא - לפיו צריכת דלק ממוצעת 1:16.7 לכן בפועל תהיה 1:14

אז לא צריך לספר סיפורים :) לפי יצרן גם פיגו 107 צריכת דלק ממוצעת 1:22

אבל בפועל 1:17 ... 1:18

חמוד, דיברתי על צריכה בינעירונית,

משולבת נעה באיזור ה1:14-1:15, עדיין שוה לי לנסוע ברכב נורמלי כמו בנאדם.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אם אתה נוסע 100 ק"מ ליום, הנסיעה הבין עירונית חשובה יותר מהנסיעה העירונית. זו התשובה גם לפותח השרשור וגם להודעה מעלי.

dirty old man

need love too

פורסם
אם אתה נוסע 100 ק"מ ליום, הנסיעה הבין עירונית חשובה יותר מהנסיעה העירונית. זו התשובה גם לפותח השרשור וגם להודעה מעלי.

אבל אתה לא נוסע 100% מחוץ לעיר.

מספיק שאתה נוסע 30% בעיר והופ, הצריכה היא 1/15.

אני מפספס משהו? או שאולי רק אצלי זה ככה?:roll:

פורסם
אבל אתה לא נוסע 100% מחוץ לעיר.

מספיק שאתה נוסע 30% בעיר והופ, הצריכה היא 1/15.

אני מפספס משהו? או שאולי רק אצלי זה ככה?:roll:

צודק לגמרי. כל עוד אני על הכביש, האוטו שלי מאוד אופטימי וחושב שהדלק יספיק לי לעוד 1000 ק״מ :)

(לא מדובר על 107 - שם אין מחשב בכלל, אלא על פביה !) זה נמשך 50 ק״מ נסיעה על הכביש. נכנסתי לעיר - אחרי 2 ק״מ מחשב הרכב טוען הדלק יספיק רק ל-800 ...

בכביש מחשב רכב מראה 1:24, בתוך עיר - במיוחד כשיש עליה - 1:6

• תוכן חדש...