Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נורת כריות אויר דולקת קבוע באדום- סוזוקי סוויפט 2007

sunfire69
שימו לב! השרשור הזה בן 4103 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

בדרכי לחופשה באילת הבחנתי בדקה ה – 90 ב במפרים בכניסה לעיר, בלמתי די בזמן כדי להימנע מקפיצה מיותרת ואי נוחות כמו גם למנוע נזק אפשרי לאוטו.

למחרת בבוקר הנעתי את המכונית ושמתי לב שלאחר 5 הבהובים בטסט כריות האוויר,

הנורה המשיכה לדלוק באדום באופן קבוע. פניתי למוסך מורשה סוזוקי באילת לבדיקה ופתרון הבעיה. במהלך הבדיקה חובר מחשב מקורי של סוזוקי סוויפט לאיתור תקלות ולדברי החשמלאי לא אובחנה \ נרשמה תקלה שמעידה על בעיה כלשהיא בכריות האוויר. איש המקצוע ניסה למחוק ו לאפס את המחשב כדי לבטל את ההתראה של נורת הבקרה בלוח המחוונים. לדבריו לא ניתן היה למחוק ואו לאפס ושמתי לב שבמחשבו נרשמה ההערה:

reset failure Error

בהמשך נאמר לי שהתקלה היא במחשב כריות האוויר ואין מה לעשות מלבד החלפת אותה יחידת מחשב כריות האוויר כאמור.

עלות התיקון לדברי בעל המוסך נאמד באלפי שקלים והמליץ לי לתקן באזור מגוריי למקרה שתהיינה תקלות נוספות לאחר התיקון.....

חזרתי לעיר מגוריי באשקלון ומיד פניתי למוסך מורשה סוזוקי לטיפול ותיקון התקלה הנ"ל.

גם כאן בעל המקצוע חיבר את מחשב סוזוקי לאיתור תקלות וקיבל אותן תוצאות אחד לאחד כפי שנמסר לי באילת.

גם כאן נאמר שעלות התיקון תנוע בין 2000 – ל 5000 שקלים ( לא נכנסנו לפרטים, פשוט הייתי המום מהעלויות )

בינתיים אני מחפש את החלק האמור כמשומש, כמו כן מצאתי אתר אינטרנטי שמציע חלקי חילוף חדשים וזה החלק שעל פי מסקנות המוסכים חיפשתי ומצאתי:

SUZUKI SWIFT 2006-2010 CAR ECU (AIRBAG CONTROL MODULE) FOR A CAR WITH 6 AIRBAGS

38910-77J10-000 IN BROWN COLOR

מחיר כולל משלוח : 130 דולר ארה"ב !!!

אני פונה אליך המומחה ומבקש את עצתך לפתרון הבעיה הנ"ל.

מה כדאי לי לעשות והיכן אפשר לתקן את התקלה במחיר שפוי?

האם לפי התיאור הנ"ל אכן מדובר בכשל של יחידת הבקרה של כריות ?

האם זהו החלק שעליי להחליף?

אודה לתשובתך המקצועית,

יוסי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תסתכל אם מתחת למושב הנהג החיבור החשמלי של הכרית לא התנתק.

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מצטרף לזה שמעליי, כנראה שהחיבור מתחת לכסא שמחבר בין החיישן למחשב התנתק. הייתה לקרוב משפחה בדיוק את אותה הבעיה בטיוטה קורולה. נורית כריות האויר נשארה דולקת קבוע. פירקתי את הכסא בזהירות, ניתקתי את החיבורים וחיברתי בחזרה. הפלא ופלא, נס משמיים הנורית כבתה. תנסה גם אתה, לא צריך להיות מכונאי דגול. הכנסא מחובר בעזרת 4 ברגים למרכב הרכב. תשתדל מאוד להזיז את הכסא בעדינות בכדי שלא תמשוך חוטי חשמל אחרים שם. במידה והדבר לא עוזר אז יש להיעזר במוסך ואגב לא חייב מוסך מורשה יבואן. כל מוסך מורשה משרד תחבורה שאתה סומך עליו יכול לעזור לך.

אם יש לך ידיים עדינות אתה יכול לנסות לפרק ולחבר את החיישן בלי להזיז את הכסא.

בהצלחה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה לכל המגיבים לעניין התקלה שציינתי.

שכחתי לציין שנסיון לפתור את התקלה לא צלח הן מבחינת ניתוק וחיבור של הכבל מתחת לכסא הנוסע,

כמו כן ניתוק המצבר כדי לאפס את המחשב.

יותר מכך ציינתי שבשני מוסכים מורשי סוזוקי ניסו לאפס את התקלה ללא הצלחה ונרשמה הערה במחשב הדיאגנוסטיקה:

" ERROR REST FAILURE "

מה שהביא את בעלי המקצוע במוסכים הן באילת והן באשקלון למסקנה שמחשב כריות האוויר התקלקל !!!

אני אובד עצות ומבקש את עזרתכם.

תודה,

יוסי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קרא את זה,אולי מכאן תבוא הישועה :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=414970

לא בטוח,שמדובר בתקלה דומה אבל אם זה רק זה,התיקון זול בהרבה ממה שאתה עלול להוציא אם התקלקל מחשב כריות האוויר או כל חלק אחר פנימי שם.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קרה לי בסוזוקי סוויפט 2007 לפני כחצי שנה.

הבעיה הייתה בקונקטור של מותחן חגורת הבטיחות מתחת למושב הנוסע.

אצלי זה קרה כי שיחקתי עם מגירת הפלסטיק שיש מתחת למושב הנוסע.

קצת ספריי מגעים+איזולירבנד ואזיקונים לחיזוק הכבל והנורה כבתה.

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

התקלה אותרה אך בינתיים לא תוקנה !!!

פניתי למוסך מורשה סוזוקי שלישי במספר.

ראוי לציין עבודה ובדיקה יסודית לאיתור התקלה, לאחר שנבדקו מתחים חשמליים, מגעים וכל מיני מוליכי חשמל המשלבים 6 כריות אוויר, הגיעו למסקנה סופית שאכן מחשב כריות האוויר נפגם !!!

לאישוש התקלה הוחלף מחשב שהוצא מרכב אחר ואכן נורת האזהרה של כריות האויר לא דלקה יותר.

שירות מקצועי אמין ביותר !!!

בשלב זה לא תיקנתי הואיל ומחיר " מחשב כריות האוויר " ( תוצרת סין בגודל חפיסת סיגריות) לפי מחירון היבואן הינו: 2378 שקלים.

כאשר מצאתי אתר בחו"ל שמציע את החלק הנ"ל חדש לחלוטין במחיר של 120 דולר כולל משלוח.

תעשו את החשבון כיצד היבואן שודד אותנו !

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תראה, אני יודע שלא מעט יבואנים שוחטים את הלקוחות שלהם ובעיקר, בעיקר בתחום האופנועים. גלגל שיניים בגיר שעולה כאן 1000 ש"ח עולה בחו"ל 50 דולר.

מצד שני, לפני שאתה קורה למישהו גנב, שודד, גזלן וכיוצא בזה קח בחשבון שהיבואן או מוסך צריך להחזיק מקום, לשלם עבורו שכירות, ארנונה, מים, חשמל, אינטרנט. לשלם משכורת לעובדים, לשלם מס הכנסה, ביטוח לאומי ועוד שאר מיסים. כמובן לשלם על האחסנה של החלק במחסן בקיצור לא חסר.

לא בא להגן על יבואן כזה או אחר. כלל וכלל לא אבל מצד שני רק שתדע שישנם עוד הרבה דברים מאחורי הקלעים שלא נגלים לעין..

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למה בארצות אחרות אין חשבונות לשלם? למה הם מוכרים במחירים ריאליים ופה לוקחים 1000 אחוז?

הם בדיוק כמוך עוד יד שמחזיקה ברכיבים כאלה. כל יד נוספת משלמת יותר מהיד הקודמת עבור המוצר. ייתכן והם קנו בדיוק כמוך את המוצר ב120$ וייתכן ביותר, אך יש לזכור שאכן יש להם הוצאות שהדרך לכסותן הוא לגבות סכומים לא בהכרח סבירים על חלפים. אתה יכול לקנות את החלף ב120$ ולהתחיל למכור אותו בדיוק כמו היבואן במחיר שיראה לך משתלם, אך המחיר שלהם ישתלם יהיה שונה לגמרי מהמחיר שלך ישתלם.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עם כל הכבוד ליבואנים ולסוחרים בארץ.. אני לא יודע כמה הם משלמים ואני מבין שיש להם הוצאות אבל אני די בטוח שהם לא צריכים לגבות 2300 שקל על חלק שסוחר בארץ אחרת גובה 120$

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תשמע הייתה לי בעיה בכרית אוויר ועזר לי בחור שמתמחה בתקלות טכניות של מחשב ודיאגנוסטיקה של רכב קוראים לו אילן הוא נמצא באזור אשדוד די הרבה והוא עשה לי מחירי עלות לגבי מחשב כרית אוויר. אולי שווה לך לדבר איתו לגבי הצעת מחיר למחשב חלופי (לך תדע אם יגיע בדואר ואם יתאים למה שאתה צריך ואם תצוץ עוד תקלה אחרת, וככה יש לך גם אחריות- תמסור שאני שלחתי אותך "דרור עם האיביזה והנורה הסוררת" :) 054-4326017 אילן

בהצלחה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4103 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...