Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5058 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב עבר תאונה ואחרי בדיקה השמאי אמר שצריך את הרכב מהכביש כי מחיר התיקון הוא מעל 50% ממחיר המחירון של הרכב.

הרכב די ישן, שנת 2000 מחירון 14 אלף ש"ח.

מה סכום התיקון אני עוד לא יודע, עוד לא ראיתי את הדוח קיבלתי את ההודעה דרך הסוכן ביטוח.

אני לא רוצה להוריד את הרכב מהכביש היא הוא במצב טוב, שמור ויד ראשונה.

בתאונה הייתה פגיעה בכנף ובפנס ועוד כמה פלסטיקים נשמרו נזק חיצוני בלבד.

אם שמאי אומר שסכום התיקון גבוה מ50% אני יכול לקבל לבקש מהשמאי שחברת הביטוח תשלם חצי מהתיקון כדי שהסכום לא יעבור את ה50% ואת השאר אני ישלם? או אפשר לחפש שמאי אחר לחוות דעת נוספת?

או שיש אפשריות נוספות כדי להישאר עם הרכב?

פורסם

בין 50 ל 60% אתה יכול לבקש להשאיר את הרכב אצלך , ולבקש את סכום התיקון .

מעל 60% השמאי צריך להוריד את הרכב מהכביש

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אולי כדאי להזמין שמאי אחר כדי לקבל חוות דעת אחרת בתקווה שיעריך את הנזק על סכום נמוך יותר?

השמאי שבדק היה מחברת הביטוח.

פורסם

במידה ואתה לא תובע את הפוליסה שלך אלא תבוע צד ג' , אין מנוע חוקית לתקן את הרכב עד 59% כמובן במידה ואין נזק מבני בטיחותי.

לדוגמא הרכב שלך 14,000 ניתן לתקן את הרכב בתביעה כנגד צד ג' ע'ד גבול של 8,200 כולל מע"ם אשר מהווים כ59% מערך הרכב.

פורסם

הבעיה היא שהרכב שלך שווה 14000 אש"ח ולכן כל תיקון מעל 8000 משמעותו אובדן מוחלט להלכה.

מכיוון ש-8000 ש"ח הם לא סכום גדול במיוחד לתיקוני רכבים אחרי תאונה - רוב הסיכויים שהרכב הזה הולך לפח המיחזור.

מה שאתה יכול לעשות זה לנסות להעלות את שווי הרכב - יד ראשונה, קילומטראז' נמוך, מצב טוב וכו' - מעלים את שווי הרכב. שהשמאי יתחשב בזה. ככה יהיה סכום יותר גדול להוריד ממנו.

פורסם
הבעיה היא שהרכב שלך שווה 14000 אש"ח ולכן כל תיקון מעל 8000 משמעותו אובדן מוחלט להלכה.

מכיוון ש-8000 ש"ח הם לא סכום גדול במיוחד לתיקוני רכבים אחרי תאונה - רוב הסיכויים שהרכב הזה הולך לפח המיחזור.

מה שאתה יכול לעשות זה לנסות להעלות את שווי הרכב - יד ראשונה, קילומטראז' נמוך, מצב טוב וכו' - מעלים את שווי הרכב. שהשמאי יתחשב בזה. ככה יהיה סכום יותר גדול להוריד ממנו.

טעות בידיך חישוב נזק גולמי לא מחושב מערך שוק של הרכב אלא מערך הרכב בסיס

וזאת אומרת כי מס' בעלים או קילמוטרז' וכו' לא נכלל בחישוב נזק גולמי.

מה שכן שמאי רכב יכול להעריך את הרכב במחיר גבוה ממחירון המקובל בהתאם לסחירותו של הרכב בשוק המשומשות.

רכבים כגון סיטרון סקסו VTR וכו'

ובנוסף 8000 ש"ח מ 14,000 אלף זה 57% הרכב בר תיקון לפי החוק.

פורסם

יש אפשרות לבקש מהשמאי דוח גלובאלי.

זה דוח שמשלמים לך את עלות הנזק מבלי שאתה מתקן

אז אם הנזק הוא מעל 60% והחברה רוצה להשבית תבקש את הסכום המקסימלי שאפשר לקבל עבור תיקון שהוא ללא השבתה נדמה לי זה באיזור ה 40% מערך הרכב.

ואז בכסף הזה תתקן את הרכב ותמשיך לנסוע, בד"כ אפשר למצוא מוסכים שיתקנו במחיר יותר נמוך ממה שמעריך השמאי בגלל שהוא מעריך לפי מחירי מוסך מורשה שהם יחסית גבוהים.

Subaru Impreza GT 99, Zaporozhets ZAZ 968M 82, Lada VAZ 2106 90

• תוכן חדש...