Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4653 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מנוע SDI זה מנוע 1.9 פשוט ללא טורבו. הוא אמין מאוד, יכול לעבור 700K ק"מ וחסכוני ביותר, לקבל איתו 1 ל20 זה ריאלי.

מנוע 1.9 TDI זה מנוע טורבו חזק יותר, דגם 90 סוסים האמין ביותר מבין גירסאות המנוע הזה והיה באוקטביות בערך עד אמצע שנות ה-2000. בטולדו מנוע TDI 105 סוסים, בפסאט 130 סוסים.

מנוע בדגם 130 סוסים היה בדגמים מסויימים של איביזה ופולו.

בנוסף ניתן למצוא בורה, גולף בגירסאות TDI, הגולף זמין גם עם מנוע SDI בשנים מסויימות ויש גם קורדובה ופולו קלאסיק SDI שהיו מאוד אהובות על נהגי מונית בתחילת דרכם בגלל מחיר נמוך יחסית וחיסכון טוב בסולר ביחד עם אמינות מעולה.

המנוע שהחליף את 1.9 בואגיות החדשות זה 1.6 בגירסאות שונות ו2.0 חזק מאוד עם 36 קג"מ ו140 סוסים.

בנוסף לVAG, היו דגמים של רנו עם דיזל בארץ, רכבי קנגו עם מנוע 1.9 ללא טורבו ולאחר מכן 1.5 טורבו 85 סוסים, גם רנו מגאן הגיע עם מנוע 1.5 טורבו ומאוחר יותר פלואנס (מניח שבתקציב של 50K אפשר למצוא אחת).

כמובן פיג'ו/סיטרואן עם מנוע 1.9 ללא טורבו בדגמי ברלינגו ופרטנר, יותר מאוחר מנוע 1.6 HDI ובדגמים מסויימים מנוע 2.0 HDI. מנוע HDI זה מנוע טורבו.

מרצדס החל משנות ה2000 הגיע בדגמי הדיזל עם מנוע CDI 2.1 בעל טורבו - מנוע חזק ואמין מאוד. המרצדס יקרה לרוב וגם מונית לשעבר, אני לא חושב שיש מניעה להתרחק אם מצאת אקזמפלר שמור היטב. מצד השני המרצדס אוטומטית ויחסית כבדה, היא תיהיה הפחות חסכונית בחבורת הדיזליות, אז אם אתה רוצה לחסוך כמה שיותר ולהנות מביצועים טובים, תחשוב בכיוון טורבו דיזל קטן נפח 1.5/1.6 או אם אתה מוכן להתפשר על ביצועים SDI ללא טורבו או משהו מקביל מיצרנים אחרים (מנועים האלו פשוטים מאוד לכן גם פוטנציאל לתקלות קטן יותר אם תמצא אחת שמורה). אני מכיר מישהו שקנה בכמה אלפים בודדים פליסיה 1.9SDI ונהנה מכל רגע - אמינה מאוד וחסכונית.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בעקרון אני נוהג היום, כמו שאמרתי, עם מנוע בעל 75 סוסים על הנייר.. אבל הסוסים לא נשארו על הנייר אלא כנראה הלכו לאחו.

החלטתי היא שבהחלפת רכב אני עובר למנוע חזק יותר, בדגש על כוח זמין בסל"ד נמוך. למרות הדרישה, אני לא בהכרח מחפש מנוע עם 130 כ"ס (אם יש משהו זמין וחסכוני בטווח המחירים אז מצוין :-) ) אבל מעל ה100, בייחוד כאשר אנחנו מדברים על רכבים משנתונים של עד 2006 (ומטה, כנראה) שלא כל הסוסים שאמורים להיות מצויים בהם (או לפחות כך הסקתי מאין ספור הודעות של משתמשי הפורום, והמבינים שבהם)

סעיף הביצועים הוא הכי חשוב בחבורה, אחריו מגיע סעיף האבזור (צריך לכלול אבזור בטיחותי מעל 2 כריות אוויר וABS, וכל הפיצ'רים מבורכים)

ולאחריו גודל הרכב, שלא יקטן מגודלה של הפונטו (שיחסית נוחה ליושבים מאחור, ואני נוהג לסוע עם יושבים מאחור אף על פי שאני נהג יחיד ולא איש משפחה), אבל גודל כזה ניתן בקלות לפטור עם כל אחד מרכבי קונצרן VAG הפופולריים מאותם שנים.

יש משהו ספציפי מומלץ?

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

כוח סוס זה לא מדד לכלום. מה שמדבר זה מתי באים הסוסים האלה וכמה מומנט יש. נכון שלמהירות מירבית ותאוצה 0 ל-100 יש משקל לסוסים, אבל בתאוצות ביניים וסחיבה על סל"ד נמוך דיזל עם הרבה פחות סוסים אבל הרבה יותר מומנט יעשה יופי של עבודה.

אתה תתפלא איך נוסעת אוקטביה (רכב לא קל) ידנית עם מנוע דיזל 90 סוסים. אפילו עם אוטומט רכב כזה סוחב יפה בעליות עם מזגן שלא כמו בנזין 1.6 עם 100 סוסים הרבה יותר חלש והרבה פחות חסכוני.

רוב רכבי דיזל שתמצא יהיו יותר גדולים מפונטו. אני ממליץ על הרכבים הבאים (כולם גיר ידני, מניח שאחרי הפונטו לא תיהיה לך בעייה לנהוג על ידנית במיוחד דיזל שהסחיבה והזינוק איתו הרבה יותר נוח ונעים) :

פולו 1.9 TDI

פאביה 1.9 TDI/SDI

איביזה 1.9 TDI

קורדובה 1.9 TDI/SDI

סיטרואן C3 HDI 1.6

גולף 1.9 TDI/SDI

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני מחפש רכב שיגיע למהירויות של 100-120 בלי להגיע ל3K סל"ד ולצרוח כמו שהפונטו עושה (היא מגיע בקלות גם ל130, אבל בזבוז הדלק בהתאם, ואני מעיף 50 שקל על נסיעה של ראשל"צ פ"ת)

כי גם צפויות לי נסיעות בין עירוניות. בעיקר אני מקווה לרכב שיוכל להפוך את הרעיון של נסיעות ארוכות לטיולים להזדמנות ולא לאתגר.

פורסם

טורבו דיזל ממוצע יעשה 100 בפחות מ3000סל"ד. בדיזל להבדיל מבנזין קו אדום לרוב בסביבות 4500 סל"ד.

פורסם

ומה לגבי פילטר דיזל שכולם מדברים עליו ומפחדים ממנו? כבר כתבת שמדובר בשמועות. השאלה היא מאיפה הן נובעות ומדוע?

מה העלות של כזה דבר וכל כמה זמן הוא דורש החלפה?

בעצם מה החסרונות של דיזל מול הבנזין? (הרי בדר"כ עם ישראל מנסה שלא לצאת פראייר, אני מאמין שאם דיזל היה בעל יתרון מוחץ הוא היה יותר נפוץ בשוק הפרטי)

במילים אחרות, מה הקאצ'?

פורסם

מה הבעייה של פילטר סולר? החלפתי לפני מספר שבועות ברכבי ואני לא זוכר כמה זה עלה כי המחיר היה לא משמעותי ביחס למחיר הכללי של הטיפול (מחיר סביר, אני לא מוצא את הקבלה שנעלמה לי איפה שהוא אז קשה לע להגיד מספרים מדוייקים). ואם נניח פילטר הזה מאט יקר יותר מפילטר של בנזין - אז מה? אתה לא מחליף כל 30K פלגים בדיזל ופלגים טובים עולים לא מאט גם.

פורסם

התבלבלתי בין הרכיבים. התכוונתי למשאבת הזרקה, החלק הידוע לשמצה שהוא יקר ומרחיק אנשים.

פורסם

שלום,

אני מחזיק רכבי דיזל יותר מ 10 שנים.

הקאצ' היחיד הוא כזה שקשה מאוד למצוא רכב דיזל במצב שמור ובעל נתונים טובים.

עזוב את הפילטר, זה לא רציני. בחלק מהרכבים הוא עולה כמה עשרות שקלים, בחלק ( דוגמת רנו) מחליפים את כל בית מסנן סולר שעולה כמה מאות שקלים בודדות.

תעשה הדמיה - תיכנס ללוח מודעות, תקליד תקציב, תווך שנתונים, דיזל, ידני.

עכשיו תתחיל להיכנס למודעות של הדגמים בהם אתה מעוניין ותראה כמה מהם פרטיים (לא מונית/מורה נהיגה/חברה וכו..)

את הרכבים מסחריים תפסול.

מה שאתה צריך לחפש, זה רכב שנסע בממוצע עד 30 אלף ק"מ בשנה.

אני בדיעה שאם אינך צריך רכב גדול, עדיף לך לחפש רכב קטן, מנוע בנזין וגיר ידני.

הרבה יותר פשוט למצוא רכב כזה שמור, וההפרש בהוצאות דלק בין רכב בנזין חסכוני לדיזל לא מצדיק קנית רכב דיזל במצב פחות טוב/נתונים פחות טובים.

מספיק תקלה אחת יקרה של הטורבו/משאבת הזרקה/מזרקים, וכל החיסכון הולך לאויר.

אם במקרה ובמזל תמצא דיזל פרטי עם נתונים של בנזין ממוצא, זה כבר שיקול שלך.

בדיזלים סיטרואן c3 ומגאן dci הכי חסכוניים, נוחים והמחירון שלהם בריצפה, היותר עמידים - מקבוצת פולקסוואגן.

אתה צריך לשנות את הגישה לנתוני כ"ס כלפי רכבי דיזל, כי מגאן dci עם 85 כ"ס מרגישה יותר נמרצת מרוב רכבי בנזין עם מעל 100 כ"ס.

מנועי דיזל פועלים על סיבובי מנוע יחסית נמוכים - הם לא צורחים, אבל יש להם רעש מסוג אחר, רעש מנוע דיזל.

היותר רועשים - מנועי sdi החלשים.

פחות רועשים מנועי dci של רנו בזכות בידוד רעשים מצויין בסלון הרכב.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אנשים שמעולם לא היה להם דיזל אבל שמעו שבדיזל יש מכלול כלשהו שניקרא משאבת הזרקה בכל שירושר דיזלים כל פעם מחדש רושמים שמשאבה הזאת תתקלקל מתישהו. אני לא שמעתי על בעיות מיוחדות על משאבה הזאת למרצדס או ואגיות.

הרכב לא מיועד להחזיק לנצח וגם אם משאבה תתקלקל, יחליפו אותה בחדשה ונגמר הסיפור. אולי זה יעלה 5K~6 אם לקנות אותה חדשה מקורית בארץ, אבל אפשר לייבא מחו"ל במחיר נוח יותר של כ1800ש"ח + משלוח. מחיר תלוי ממשאבה. משאבה משומשת מפירוק אפשר למצוא במחירים נוחים יותר.

להגיד שמשאבה תתלקל בהכרח זה כמו להגיד לכל מי שקונה רכב אוטומטי שהוא בהכרח יצטרך לשפץ את הגיר בעלות של 10K ש"ח.

פורסם

לא יודע ממה אנשים מפחדים?

אני בתור סטודנט החזקתי פולו SDI שפה בפורום אומרים שהיא חלשה מאד , היא לא טיל בליסטי זה נכוןאבל היא הסתדרה יפה מאד בחיפה, עם כל העליות ונסעה יפה מאד,

אחרי שנתיים החלפתי אותה לגולף - גם SDI , אין מה לעשות 1- 20 זה נתון שאף רכב בשנתון הזה לא ייתן , לדעתי גם הגולף וגם הפולו (שניהם SDI) לא רואות שום פיאט פונט ממטר , נכון שלפעמים אני רוצה יותר כוח (בדר"כ אחרי שאני נוסע בפאסט של אבא 130 כ"ס) , אבל גם היא לא חסכונית כמו הגולף\פולו SDI

ואם יהיה לי רכב עם כ"כ הרבה כוח (130 כ"ס זה מרגיש הרבה יותר חזק מ 130 כ"ס על בנזין, יש הבדלי מומנט), לא יעבור הרבה זמן עד שיקחו לי את הרישיון

לגבי טיפולים (הרוב אני עושה לבד או עם אבא שלי)

בפולו (במשך שנתיים) החולפו - מסרק הגה , מצבר .

בגולף (שנה)- הוחלף אלטרנטור, ומשאבת שמן הגה

לגבי משאבת דלק (אמורה להיות ממש יקרה , יש בפירוקיות ב 400 שקל (מקוריות) ואין מה לפחד מזה ,(גם אפשר לפחד מגיר , שיהרס, על אותו משקל , כמו שאמר הבחור מעליי)

פילטר סולר עולה 60 שקלים .

לפני קנייה שים לבר שאתה קונה דגםם נפוץ -ככה החלקים זולים , בטווח המחירים שהצעת , אני הייתי הולך על גולף TDI 2004

או ג'טה .

ואין מה לפחד ממנוע דיזל!!! (אחרי יותר מ 3 שנים עם דיזל ,אני לא יירד לבנזין)

אהה והגולף שלי תחצה מחר את הק"מ ה 360000 שלה, הפולו בעת המכירה הייתה 280000 , ממש לא נתונים מרגשים \ בעייתים.

SCANSPEAK

פורסם

להגיד שמשאבה תתלקל בהכרח זה כמו להגיד לכל מי שקונה רכב אוטומטי שהוא בהכרח יצטרך לשפץ את הגיר בעלות של 10K ש"ח.

נכון,

אם אני קונה רכב בנזין אוטומטי עם 200-250 אלף ק"מ, והגיר עדיין לא עבר שיפוץ, אני כן לוקח בחשבון שזה יקרה.

אחרי 200 אלף ק"מ ברכב דיזל בדרך כלל מתחילים להשקיע, לא במנוע, אבל יש מספיק דברים מסביב (מדחס, אלטרנטור, משאבת הזרקה ועוד..).

גם לי היתה פולו SDI אשר נמכרה עם 240 אלף ק"מ.

הרכב היה פרטי, שמור, מטופל, אבל עדין המצב שלו אחרי 240 אלף היה :

משאבת סולר הזיעה והשיפוץ היה קרוב מאוד,

המדחס גמר את הקריירה

בקלאצ' היה בנקודה הגבוהה ביותר.

את כל זה הורדתי מהמחיר ומכרתי, כי הרכב לא התאים לצרכים שלי יותר.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

טוב, הנה הגיע בנאדם שהיה בקטע של חיסכון וקנה רכב דיזל. שלום.

אז ככה, כמה עובדות שקשה מאוד להתווכח עמן:

1. התקציב שלך מכובד מאוד. עם זאת, הרכב שאתה רוצה לקנות עלה במקור די הרבה כסף.

זה אומר שאתה צריך לרדת יחסית בשנתון כדי לקנות רכב דיזל שמוצא חן בעיניך.

2. כל שנה ברכב דיזל מביאה איתה מינימום 30 אלף ק"מ. בהנחה ואתה קונה בתקציבך רכב בן 5, אתה כבר עובר מזמן את ה-100 אלף ק"מ, ואתה כבר נושק ל-150 אלף ק"מ במקרה הטוב.

3. רכבי דיזל משיגים בתוך העיר צריכה מכובדת של 1:15, לפעמים טיפה יותר.

4. יש לרכבי הדיזל רכיבים שהחלפתם יקרה לאללה - כמו המזרקים, משאבת סולר, טורבו וכו' וכו'. כמו כן המצבר צריך להיות גדול יותר.

כל זה - מעלה בצורה ישירה את עלות האחזקה - ולפעמים יכול לגרום לך לבור עצבני בעו"ש.

5. יש דגמי דיזל, בעיקר של VAG, שהם מאוד גניבים ומחירי הביטוח המקיף שלהם גבוהים מאלה של הבנזינים המקבילים, שלא נדבר על דגמים של קונצרנים אחרים.

עכשיו, קצת על בנזין:

בתקציב שלך אפשר לרכוש רכב בנזין ידני בן שנה.

בין אם זה שברולט ספארק, רנו קליאו, פיאט פנדה, פיאט פונטו גרנדה ידנית וכו' - כולן יציגו צריכת דלק טובה עד מעולה, שלא נופלת מזו של הדיזל.

היופי הוא, שלא תצטרך לחפש מכונית שפתחו לה את הצורה, לא תצטרך להשקיע במכלולים שפשוט אין ברכבי הבנזין, לא תצטרך להשקיע בביטוח מקיף יקר.

תעשה חשבון זריז, תגלה שהכיוון שלך, בתקציב הנוכחי - הוא רכב בן שנה, ידני, בנזין.

כמו שאמרתי - אני בעצמי נסעתי על רכב דיזל (מהדור הישן), חשבתי שאני מנצח את השיטה - במקום לנסוע בפונטו חלשה אני אסע ברכב חזק יותר, חסכוני וכו' - בפועל קניתי הרבה הוצאות, שקיזזו מהר מאוד את החיסכון.

אח"כ קניתי פונטו 60 כ"ס ידנית בת 4, במחיר שבו קונים דיזל בת 8 - ומאז יש לי צריכת בנזין קבועה של 1:15 ופטור ממוסכים.

פורסם

הינה דוגמה לרכב דיזל הכי חדש, פרטי, בתקציב של פותח השרשור:

http://www.yad2.co.il/Cars/Print.php?CatID=1&SubCatID=1&CarID=5943af3eb268847ba926f0e5092e7cc3c4e&Code=213accb86ed472616ea177afddf595f6

יש רק טעות אחת, המנוע הוא 1500 סמ"ק.

כמובן, אין לי קשר למפרסם המודעה.

• תוכן חדש...