Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חדש, 70K

NatashaCar
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5063 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מחפשת רכב חדש בתקציב של כ-70,000 ש"ח, עם אפשרות לחריגה במקרה הצורך.

הנסועה צפויה להיות כ-15 ק"מ ביום הלוך ושוב לעבודה (עליות ומורדות של חיפה) ולעיתים נדירות נסיעות בין עירוניות ארוכות, ברב המקרים ללא נוסעים נוספים.

מאז שהוצאתי רשיון לא יצא לי לנהוג כלל ברכב, כך שקשה לי להגדיר מהן הדרישות וההעדפות שלי מרכב (וגם פה אולי תוכלי לעזור לי...), אבל בגדול, חשובה לי בטיחות הרכב, צריכת הדלק ואמינות. כמו כן - דרישות נוספות הן בידוד מרעשים וגודל תא המטען (אפשר להתפשר אם יש אפשרות לקפל מושבים ולהגדיל).

פחות חשובה לי ירידת ערך הרכב, כי ככל הנראה גם כשיימאס לי ממנו הוא יישאר בתוך המשפחה.

חרשתי את הפורום והרשת ויש לי כמה אפשרויות, אבל אשמח לשמוע המלצות כתלות בתנאים הללו.

תודה!

פורסם

קודם כל ברוכה הבאה לפורום.

לא ציינת אם את רוצה ידני או אוטומט, זה חשוב מאוד כי אוטומט זה כניראה יהיה רכב מיני(ויכול מאוד להיות שזה מה שיתאים לך) ואם זה ידני אז אפשר גם סופר מיני(רובם יעלו מעל 70K) או מיני ידנית שתשאיר לך גם עודף מ70K.

בברכה,

ניר.

skoda fabia 1.4 16V

skoda octavia 1.9TDI

audi A4 1.8T - sold

פורסם

תודה על קבלת הפנים :-)

אני מחפשת ידני, ואכן חשבתי יותר בכיוון של סופר-מיני. אין לי בעיה למתוח את התקציב עוד, אבל מכיוון שזהו רכב ראשון לא רציתי לקפוץ ישר מעל הפופיק, מה גם שאני מחפשת יותר רכב שייקח אותי מנקודה א' לב' במינימום עלות, ופחות ביצועים.

פורסם

את יכולה לחפש פה בפורום דיברו על זה כבר המון ואת תימצאי שם המון מידע.

ברכבי הסופר מיני יש לך 4 רכבים מובילים לדעתי: יש את הסקודה פאביה והסיאט איביזה שתים עם מנוע 1.4 ידני ושתיהם עולות 70K חדשה(במבצע כרגע). ב75K יש לך את הפורד פיאסטה עם מנוע יותר חלש 1.25 אבל יותר בטיחותי מהשתיים הנ"ל עם 7 כריות אויר. ואופציה נוספת היא סוזוקי סויפט שתעלה 78K (לא בטוח לגבי המחיר) גם כן עם מנוע 1.25.

לגבי הדברים שרשמת: בטיחות - הפיאסטה והסויפט יהיו הכי בטוחות.

צריכת דלק - תהיה כמעט זהה בכולם אין הרבה הבדל ביניהם וזה כבר יהיה תלוי בסגנון הנהיגה שלך.

אמינות - הסויפט והפיאסטה הם רכבים חדשים ככה שאי אפשר לדעת עדיין איך תהיה האמינות לעומת המנוע 1.4 של האיביזה והפאביה(אותו מנוע) שהוא מנוע ותיק בשוק ויש לו אמינות טובה.

תא מטען - אני כמעט בטוח שבכולם יש אפשרות לקפל מושבים אבל בלי קשר לפאביה יש את התא מטען הכי גדול ביניהם.

בידוד רעשים - בכולם בידוד הרעשים יהיה טוב מאוד אבל בכביש מהיר במהירות לא חוקית(120) יכול להיות שבידוד הרעשים לא יהיה הכי טוב.

סך הכל כל רכב מביניהם הוא רכב טוב לכל אחד יש את היתרונות שלו, תעשי נסיעת מבחן ותלכי לסוכנויות לראות את הרכבים ותיראי בעצמך מה ניראה לך יותר ומה פחות.

בהצלחה,

ניר.

skoda fabia 1.4 16V

skoda octavia 1.9TDI

audi A4 1.8T - sold

פורסם

לסוויפא תא מטען הכי קטן,מבחינת אמינות כניראה כולם יהיו דומות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

היי,

אופציה שתוכל להתאים היא השברולט ספארק,

רכב מיני ידני, אבזור שכולל- רדיו דיסק MP3 4 חלונות חשמל 5 מקומות ישיבה פסי גגון להעברת מטען וכו'...

לגבי צריכת הדלק שלו- צריכת הדלק על פי נתוני יצרן עומדת על 6.6 ליטר ל 100 ק"מ בעיר ועל 4.1 ליטר ל 100 ק"מ מחוץ לעיר

הרכב מאוד בטיחותי, מאובזר בכל פרטי הבטיחות הנדרשים מ 6 כריות אוויר ועיגוני ISOFIX ועד מערכת בקרת משיכה ומערכת בקרת יציבות, 4.5 כוכבי בטיחות. מבחינת התקציב, בתקציב שלך תשארי גם עם עודף.

גיא משברולט

פורסם

גם אני ממליץ על סיאט איביזה סוזוקי או פיאסטה.

כל המכוניות הסופר מיני באמת נחמדות, אבל לא נותנות תמורה טובה מחוץ לעיר (מאבד נוחות)

תא מטען קטן מידי, 4 נוסעים כבר ניהיה צפוף וכבד לרכב.

צריך לחשוב על רכב שגם עונה על דרישות מינימאליות כמו חופשה פעם ב.....

פורסם

תודה על ההמלצות, הולכת בימים הקרובים לבדוק בסוכנויות.

שאלה נוספת - מה דעתכם על הפיאט גרנדה פונטו שטרם הוזכרה? כרגע היא במחיר של 76,990, ויש לה 5 כוכבי בטיחות...

פורסם
תודה על ההמלצות, הולכת בימים הקרובים לבדוק בסוכנויות.

שאלה נוספת - מה דעתכם על הפיאט גרנדה פונטו שטרם הוזכרה? כרגע היא במחיר של 76,990, ויש לה 5 כוכבי בטיחות...

ברכבים הללו כל כ"ס חשוב. במקרה של הפונטו, המנוע הוא חלש באופן משמעותי משל המתחרות והתמחור איננו מוצדק(כרגיל בסמל"ת).

מומלץ להתמקד באיביזה\פאביה שבמצבע או בפיאסטה\סוויפט.

פורסם

אני ממליץ אל פיאסטה ב75k

דבר ראשון היא מאוד בדיחותית 7 כריאות, 5 כוכבים..

נכון שהיא חלשה יותר אבל היא לא קבדה שזה פלוס. צריחת דלק שלה בממוצא 15ק"מ לליטר.

מפחינת איבזור לא יותר מדי ולא פחות.

את כל מידע לקחתי מאתרים שונים של מבחני רכב, פורומים וכו'

פורסם

אחרי יום מפרך של ביקור סוכניות השונות נבחרה הפאביה - בזכות תא המטען הגדול מאוד, והנוחות בנהיגה לבן אדם נמוך כמוני (מסתבר שיש רכבים בהם קשה מאוד להגיע לדוושות... פרמטר שכלל לא הבאתי בחשבון).

בעיקרון ביצעתי הזמנה, ויש לי עוד מספר שאלות:

- תוספות - אילו תוספות אפשר/נהוג/צריך להוסיף לרכב (הן מבחינת נוחות והן מבחינת דרישות ביטוחיות)

- האם נהוג לבקש הנחות או הטבות נוספות נוסף על המחיר מבצע?

- איך עדיף לשלם? צ'ק בנקאי או העברה בנקאית (מרגיש לי קצת פחות בטוח)

תודה רבה!

פורסם

לא יודע אם זה עדיין רלוונטי,

אני נוהג על קליאו חדשה, גם כן ידנית 1.2,

והיא נמצאת במסגרת התקציב, היא אצלי כמעט 5 חודשים, ואנחנו בזמן האחרון מבלים קרוב ל-100 ק"מ כל יום בשבוע ביחד, ואני נהנה מכל רגע, בנתיים לא נצפו תקלות או בעיות עם הרכב ומקווה שימשיך כך. לפרטים נוספים אפשר להציץ אצלי בפרופיל, כתבתי סיכום די ארוך על הרכב, ואם יש שאלות אפשר לשאול.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הפאביה היא בחירה טובה בפני עצמה.

לגבי תוספות, אין דבר שאת "חייבת", אלה מותרות, חיישני חניה הם שימושיים מאד.

תמיד טוב להתמקח על מחיר. נכון שהרכב כבר במחיר "מבצע" אבל אם משלמים במזומן בטח שיש מקום לקבל תוספות\ טיפול חינם\ מיגון חינם וכו'.

אני ממליץ לשלם בשיק.

• תוכן חדש...