Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5082 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, עוד מעט יהיה לי קצת זמן פנוי והייתי רוצה לבצע טיפול לרכב שלי.

אין לי בעיה לקחת אותו למוסך, אבל לטעמי מדובר סך הכול בטיפול פשוט אז חשבתי למה לא לבצע בעצמי.

קצת פרטים על הרכב:

סיטרואן סקסו, מנוע 1.4 186K ק"מ.

לפני 10K ק"מ הרכב נקנה ובוצע לו יישור קו מקיף שכלל החלפת רצועות, טיימינג, מסנן אוויר, החלפת שמן, החלפת רדיאטור, מצטים ועוד כמה דברים.

הרכב אוכל מעט שמן ואני דואג כול הזמן לבדוק ולמלא אם צריך, אציין גם שהוחלף אגזוז לפני הטסט ומאז אכילת השמן התמתנה מאוד(לפני זה היא הייתה רצינית).

סך הכול הרכב מתנהג יפה.

רציתי לדעת קודם מה כדאי לבצע בטיפול תקופתי כזה ברכב שלי?

אלו דגשים הייתם נותנים לי? הדבר שהכי מפחיד אותי הוא ריקון הנוזלים כאשר הרכב יושב על בלוקים ואני מתחתיו.

בנוסף השמן שאני משתמש בו הוא 10/40 רגיל של דלק, ונוזל הקירור הוא פרסטון ירוק.

אין לי בעיה להשקיע עוד קצת כסף בשביל שמן ברמה גבוהה יותר השאלה שלי מה מומלץ, לא מעוניין בשמן של ליקווי מולי עקב כמה דיונים שקראתי כאן בפורום גם אם זה נכון או לא מעדיף להימנע.

כמה שמן דרוש כאשר אני מחליף שמן? למשל ראיתי שבקבוק ליטר של רויאל פורפל 10/40 נמכר ב60 שקלים, זה יספיק? ואיך הוא לרכב שלי? (השמן הוא סינטטי מלא).

אני יודע שנוזל הקירור המומלץ הוא טכניק, אבל לא ממש הצלחתי למצוא אותו במוסך שביקרתי או בחנויות החלפים שביקרתי, ולכן קניתי את הפרסטון, דעתכם עליו בבקשה בשילוב לרכב שלי והאם יש נוזל מומלץ יותר?

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

שמן מומלץ של VALVOLINE 10/40 גלון עולה סביב 100-120 ש"ח

לגבי הנוזל קירור תמשיך להשתמש בפרסטון הוא מעולה מניסיון של 6 שנים עם פיגו 106

מאור

גם ישן כמו תינוק לא אומר שהבנאדם ישן עם טיטול ועשה בו צרכים.

פורסם

מאור תודה על התגובה.

קראתי saxperience שהמומלץ ביותר לרכב שלי הוא שמן 5W/40 סינטטי מלא.

האם באמת כדאי להשקיע בשמן כזה או שמה שנתת איכותי מספיק וישמור על המנוע בצורה דומה?

לגבי הפרסטון האם צריך למהול אותו? מי שמכר לי אותו טען שאין צורך למהול אותו.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

מספיק 4 ליטר שמן מנוע.

אפשר בהחלט גם חצי סינטטי.

לא צריך למהול את הפרסטון.

אני מצאתי את הנוזל המקורי של פז'ו (כחול) במוסך מורשה 100 ש"ח ל-5 ליטר.

ד"א גם אני מטפל לבד בסקסו אוטו קל מאוד לטיפול ואמין אם לא מזניחים.

לגבי מה לעשות בטיפול הכי טוב לעבוד לפי ספר טיפולים של הדגם אבל בשלוף: החלפת שמן מנוע + פילטר, פילטר אויר, לבדוק עובי רפידות, בדיקת צמיגים. לאחר ריקון שמן מנוע מומלץ גם להחליף את טבעת הנחושת של המכסה בקרטר.

לעתים יותר רחוקות: פלגים, פילטר דלק, נוזל קירור.

פורסם

אם רוצים נוזל קירור מקורי, אין ספק שVALEO (מומלץ על כמעט כל הצרפתיות) יספק במחיר של 50 לגלון אצל ספקי חלקי חילוף לרכב.

(אני מדבר עם ניסיון של 200KKM איתו על הצרפתיה האחרונה, וניסיון עם עוד 4 צרפתיות בערך).

גם פרסטון יספק.

תלוי בנסיעות שלך, אם המסלולים הקבועים שלך מאמצים את הרכב וגורמים לו להתחמם, חייב נוזל איכותי.

אם אתה נוסע 4K לעבודה נגיד ומסתובב קצת בלילות עם הרכב, שים איזה נוזל שבא לך.

• תוכן חדש...