Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5086 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זוג צעיר מחפש לקנות רכב יד 2 ולא יודע איזה כדאי,בגדול התקציב הוא 35000 מקסימום,אנחנו מחפשים רכב אמין ונוח שנראה טוב מתלבטים בין מאזדה 3 לסיטרואן c4 אולי גם רנו מגאן שמעתי שהמחירים שלה ברצפה..בנוסף מי הכי חסכונית בדלק או שנכון לשאול מי מבזבז הכי פחות..מה אומרים??פתוח גם להצעות חדשות!

פורסם

ידני/אוטומט?

צריכת דלק תלויה ישירות בגיר ובצורת נהיגה. ידני היה יותר חסכוני.

לאיזה שנים אתה מכוון?

פורסם

מאזדה 3 ככל הנראה תהיה האמינה ביותר ברשימה הזאת והכי פחות רגישה להזנחה, אבל עם זאת היא תהיה משנתון ישן יותר וכנראה שגם עם ידיים וק"מ רבים. הטיפולים ב-3 יחסית זולים והרכב די קל לתיקון. רנו מגאן "זוכה" למוניטין לא ממש טוב שלא תמיד בצדק. אני מכיר כמה מגאנים ששרדו המון ק"מ בצורה יפה, ומצד שני אני מכיר כאלה שהיו להן הרבה תקלות (בעיקר במערכת החשמל). בדגם של סוף 2006 המגאן עברה מתיחת פנים שכללה כמה שיפורים והאמינות שלה שופרה לעומת השנים הראשונות שבהן המגאן סבלה מכמה מחלות ילדות. המגאן נוחה יותר, מרווחת יותר, בטיחותית יותר ושקטה יותר מהמאזדה וגם צריכת הדלק מעט עדיפה. החיסרון במגאן הוא תיבת ההילוכים שלה. התיבה הזאת מגיבה בעצלנות ומתבלבלת המון פעמים בהחלפת ההילוכים. נהג שלא רגיל אליה יתעצבן, נהג שכן רגיל אליה יחיה עם זה בשלום. חיסרון נוסף הוא שהטיפולים במגאן מעט יקרים יותר מאלה שבמאזדה 3.

אני אישית חושב שהמגאן תהיה קניה עדיפה. תמורת אותו סכום שבו אתה מקבל מאזדה 3 ישנה יחסית, אתה מקבל את המגאן משנתון גבוה יותר, רכב מרווח יותר, שקט יותר ובטיחותי יותר. רק כדי לך לבדוק את היסטורית הטיפולים שלה וגם אתה צריך לטפל בה כמו שצריך (כמו בכל רכב, רק שהמגאן קצת יותר רגישה להזנחה).

פורסם

לפי מה שבדקתי יד 2 אנחנו מדברים על רנו וסיטרואן 2008

ומאזדה 2006/7

הרכב צריך להיות אוטומט.

אשמח לתגובות

פורסם

כן, אלו פחות או יותר השנתונים שנכנסים לתקציב שהגדרת.

המגאן תפתיע אותך לא רק בעלות הרכישה אלא גם בעלות הדלק ובהמשך ברמת האמינות הטובה שלה. מדובר באחת מהמשפחתיות המשתלמות ביותר בשוק הרכב המשומש כיום - מכונית בטיחותית, מרווחת, נוחה, בעלת צריכת דלק מעט טובה מהממוצע בקטגוריה וכן רמת אמינות שמשתווה למקובל בדגמים אחרים.

בחלק מהחברות תוכל לרכוש את הרכב עם אחריות ארוכה, כך שגם אם תהיה אחד מאלו שהסטטיסטיקה תמיד נגדם לא תיהיה לך סיבה לדאגה.

פורסם

אני יודע שאני משוחד כי אני פריק של צרפתיות, אבל לאור התאונה הקשה שאשתי עשתה לא באשמתה לפני מספר ימים, הייתי מציע לך בחום, לא להתפשר על בטיחות.

לרנו 5 כוכבי ריסוק, אני כמעט בטוח שגם לסיטרואן. בכל מקרה, ה C4 מלאה פיצ'פקייס קטנים שלא כולם אוהבים. (ע"ע גלגל ההגה), אז תבדוק גם את הנושא הזה. אם אתה מוצא C4 או רנו שלא עברו התעללות וטופלו כהלכה, אלו רכבים שייתנו לך הכי הרבה תמורה לכסף. תשתדל למצוא רכב מיד פרטית, לרוב רכבים כאלה שמורים יותר מרכבי ליסינג / השכרה.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם
זוג צעיר מחפש לקנות רכב יד 2 ולא יודע איזה כדאי,בגדול התקציב הוא 35000 מקסימום,אנחנו מחפשים רכב אמין ונוח שנראה טוב מתלבטים בין מאזדה 3 לסיטרואן c4 אולי גם רנו מגאן שמעתי שהמחירים שלה ברצפה..בנוסף מי הכי חסכונית בדלק או שנכון לשאול מי מבזבז הכי פחות..מה אומרים??פתוח גם להצעות חדשות!

המגאן הכי חסכונית ומרווחת, והמחירים שלה אכן נמוכים מאד.

עם זאת היא מעט ״עצלנית״ מבחינת ביצועים ויצא לה מוניטין של לא אמינה (לא לגמרי ללא ביסוס, אך לא קטסטרופה כמו שחושבים). במונחי תמורה לכסף - לדעתי היא המנצחת.

גיל מאוויס

פורסם

ישפה מישהו שיש לו או היה לו c4 ויכול לספר עליה קצת.משום מה אני הכי נמשך לכיוון שלה אחרי זה המאזדה ואז הרנו,לא ברור למה

פורסם

אני אהבתי את ה- C4 מבחינת האבזור שלה, כולל את גלגל ההגה שלה. לא אהבתי את הגיר, לא אהבתי את הכסא.

במגאן - הגיר מכויל טוב יותר, הכסאות טובים יותר (לטעמי).

מזדה - לא מסוגל לשבת בה.

אני מבין למה אתה מציג תיעדוף כשלך, הוא מתאים למראה חיצוני. אם זה הקריטריון - אז לך לפיו.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

תראה, אם לא אהבת את המגאן, הייתי ממליץ על המאזדה 3. הנוחות בה סבירה (המושבים טובים יחסית ותומכים, המתלים נוקשים ושיבושי כביש מורשים יותר מאשר במגאן או בC4), המרווח מספק, אבל הכניסה למושב האחורי לא הכי נוחה בגלל פתח הדלת הצר. המאזדה 3 נהנית ממוניטין אמינות גבוה, תיבת ההילוכים פועלת בצורה טובה ויש אפשרות לתפעול ידני (טיפטרוניק) שנותן עצמאות מלאה לנהג לבחור את ההילוך הנכון. הטיפולים ב-3 זולים והאבזור טוב (לאחר מתיחת הפנים של אמצע 2007). ה-3 גם הכי פחות רגישה להזנחה ויש לא מעט כאלו שנטחנו ללא רחמים ועדיין נוסעות טוב (למרות שגם בה יהיו תקלות אם לא מטפלים).

הC4 לא הכי אמינה שיש. היא כן תציג אמינות טובה אם תטפל בה כמובן, אבל יש לה לא מעט תקלות חשמל פה ושם שדי מעצבנות. גם הגיר שלה בעייתי מבחינת התפעול שלו, הוא מתבלבל המון (אפילו יותר מאשר במגאן, למרות שמדובר באותו גיר. כנראה שהכיול שלו שונה כפי שנאמר כאן קודם) בבחירת ההילוך וגם כאשר תבחר בתפעול הידני הגיר יחליט להעלות הילוך לפני הזמן. גם יש השהייה ממושכת בתאוצות והגיר מתעצל להוריד הילוך. מעבר לזה מדובר ברכב נוח יחסית, שקט, נעים לנסיעה, מאובזר ודי איכותי.

ההמלצה שלי בעיקר על המגאן בגלל הסיבה שאתה מקבל המון רכב במעט כסף ובגלל הבטיחות. אחריה הייתי ממליץ על ה-3 ולבסוף על הC4.

פורסם

שאלה : האם כולם בטוחים שניתן להשיג מאזדה במצב סביר 2007 ב-35 אלף ?

מחירון הוא כ-54, נכון שיש איזה חצי מיליון מכוניות למכירה, אך עדיין הורדה של 40% נראת קצת מוגזמת.

אלא אם כן זה יהי רכב עם 250 אלף ק״מ יוצא ליסינג של משרד הבטחון (:

• תוכן חדש...