Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5089 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

כיום אני נוהגת בפג'ו 206 שנת 2008. אני היד הראשונה, הרכב מטופל בזמן במוסכים מורשים ומיועד לנסיעות בתוך ומחוץ לעיר.

אני לא מרוצה מהרכב כיוון שלהרגשתי הטיפולים התקופתיים ותיקונים שצצים עולים לא מעט והוא אינו חסכוני בדלק.

רק השנה ההוצאה על טיפולים ותיקונים עמדה על כ 6,000 ש"ח.

אני מעוניינת להחליף רכב והנקודות החשובות לי הן:

1. תקציב של עד 70K

2. חסכוני בדלק

3. אמינות (ועלות טיפולים לא גבוהה)

4. מיועד לנסיעות בתוך העיר (ירושלים בעיקר) ומחוץ לה (כ- 20,000 ק"מ בשנה)

אם ניתן שהרכב יהיה כזה שגם שומר על ערכו לאורך זמן- מה טוב!

אשמח מאוד לקבל תגובות ועצות.

תודה!

רינת

פורסם
שלום לכולם,

כיום אני נוהגת בפג'ו 206 שנת 2008. אני היד הראשונה, הרכב מטופל בזמן במוסכים מורשים ומיועד לנסיעות בתוך ומחוץ לעיר.

אני לא מרוצה מהרכב כיוון שלהרגשתי הטיפולים התקופתיים ותיקונים שצצים עולים לא מעט והוא אינו חסכוני בדלק.

רק השנה ההוצאה על טיפולים ותיקונים עמדה על כ 6,000 ש"ח.

אני מעוניינת להחליף רכב והנקודות החשובות לי הן:

1. תקציב של עד 70K

2. חסכוני בדלק

3. אמינות (ועלות טיפולים לא גבוהה)

4. מיועד לנסיעות בתוך העיר (ירושלים בעיקר) ומחוץ לה (כ- 20,000 ק"מ בשנה)

אם ניתן שהרכב יהיה כזה שגם שומר על ערכו לאורך זמן- מה טוב!

אשמח מאוד לקבל תגובות ועצות.

תודה!

רינת

רינת אני בטוח שתמצאי רכב שישמש אותך בשמחה :), כי הדרישות שלך נורמטביות לחלוטין חוץ מאחת: שמירת ערך, בשוק הרכב המטורף של היום אין יותר מקום למושגים "שוק" ו" שמירת ערך" " ומחיר מחירון" וזה בגלל כל מיני שינויים, ודברים, שלא ארחיב בהם. לכן חפשי רכבלפי הדרישות האחרות, ותתעלמי מהמשוגים האלו שכבר ככה לא קיימים היום.

פורסם

ידני? אוטומט?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
רואים שכבר הרבה זמן לא מכרת או קנית רכב טוב מקווה שתעדכן שהמושג לא אתנו יותר :cry:

אתה באמת חושב שאם תקנה תקנה היום רנו/סיטרואן כלשהי שעולה מחיר זהה לטויוטה/הונדה/סוזוקי כלשהי, אז בעוד X שנים המחיר ביד שניה ימשיך להיות זהה? אם כן, אז אתה חי בסרט.

פורסם

אני חושב דוד מתאר את מצב השוק מבחינה כללית שהיום אין דבר כזה רכב שהוא כמו השקעה בבנק,ראה מזדה 3,קורולה שנפגעו מאוד מהליסינג.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני לא חושב שאי פעם אנשים התייחסו לרכב כאל השקעה. כדי שמשהו יהווה השקעה צריך להיות סיכוי לרווח, ובקניית ומכירת רכב יש תמיד הפסד כספי. כששואלים איזה רכב "מחזיק ערך" טוב יותר שואלים בעצם איזה רכב מאבד פחות מערכו. אם קונים שני רכבים ב-70,000 ש"ח ואחרי X שנים רכב אחד ניתן למכור ב-50,000 ש"ח ואחר ב-35,000 ש"ח אז זה דבר מאוד משמעותי שכדאי להתייחס אליו.

פורסם

נכון אך לפני כמה שנים טיוטה,מזדה אלו היו רכבים ששומרים על מחירם.

פורסם

ויש לך ספר שבהשוואה למכוניות מקבילות של סיטרואן ורנו עדיין אבדן הערך בטויוטה ומאזדה יהיה קטן משמעותית?

פורסם
אני לא חושב שאי פעם אנשים התייחסו לרכב כאל השקעה. כדי שמשהו יהווה השקעה צריך להיות סיכוי לרווח, ובקניית ומכירת רכב יש תמיד הפסד כספי. כששואלים איזה רכב "מחזיק ערך" טוב יותר שואלים בעצם איזה רכב מאבד פחות מערכו. אם קונים שני רכבים ב-70,000 ש"ח ואחרי X שנים רכב אחד ניתן למכור ב-50,000 ש"ח ואחר ב-35,000 ש"ח אז זה דבר מאוד משמעותי שכדאי להתייחס אליו.

זה בדיוק העניין, ולא רק האזרחים התייחסו לרכב כאל השקעה כמו שתיארת אלא גם, ובעיקר, חברות הליסינג שכל הרעיון שלהם היה קניית מכונית שערכה כחדשה בסוכנות הוא X במחיר נמוך מאוד נגיד Y, החכרתו ללקוח ל-3 שנים תמורת סכום גדול מ- (X-Y) שקלים ומכירתו כמשומש ב-Y שקלים כי ככה אומר לוי יצחק.

מי שתמך ומימן את ההפקרות הזו היו הבנקים שמעריכים בעצם את שווי חברת הליסינג בהתאם לערך שלוי יצחק "קובע" לצי הרכב שלהם. בועה שהולכת להתפוצץ לכולנו בפנים.

השיטה של האזרחים הייתה אחרת - קנית רכב "סחיר" ומכירתו במחירון או בסכום גבוה ממנו, וככה להפסיד כמה שפחות, בלי להבין שהשוק הוא עניין של היצע וביקוש. נכון, הם לא חיפשו השקעה, אבל הם חיפשו לקנות טויוטה או מאזדה כי זה נמכר אחר כך "מעל המחירון". מיותר לציין מה שווה במציאות הנוכחית הנחת המוצא הזו.

אחרי כל זה - לפותחת השרשור

פיז'ו 206 משנת 2008? זה לא 207 או 206+?

לא ניתן לקבוע אם ההוצאה שלך על הרכב גבוהה כי עושקים אותך (ואז ייתכן שאחזקת רכב אחר תעלה לך אותו סכום או יותר) או בגלל שבאמת נפלת על רכב "לימון" שדורש הוצאות ללא תמורה.

כמעט כל רכב בסגמנט הסופרמיני יכול להיות מתאים.

אם הדרישה היא לאוטומט - הייתי מחפש (אולי דורש הגדלת התקציב) הונדה ג'אז, או אפילו הונדה ג'אז היברידית, משומשות כמובן.

לגבי רכבים ידניים יש היצע עצום, גם של רכבים חדשים.

פורסם

אם אין לך בעיה עם גיר ידני, סיאט איביזה או סקודה פאביה ייתנו לך את התמורה הטובה ביותר. אם רק אוטומטית מעניינת אותך - תיאלצי להתפשר על יפנית כמו סוזוקי אלטו או ספלאש.

Aerodynamics are for people who can't build engines - enzo ferrari

פורסם
השיטה של האזרחים הייתה אחרת - קנית רכב "סחיר" ומכירתו במחירון או בסכום גבוה ממנו' date=' ו[b']ככה להפסיד כמה שפחות[/b],בלי להבין שהשוק הוא עניין של היצע וביקוש. נכון, הם לא חיפשו השקעה, אבל הם חיפשו לקנות טויוטה או מאזדה כי זה נמכר אחר כך "מעל המחירון". מיותר לציין מה שווה במציאות הנוכחית הנחת המוצא הזו.

גם אם הרכב נמכר מתחת למחירון, הנחת המוצא של המוכר הוא שההפסד יהיה קטן יותר בטויוטה/הונדה/סוזוקי/מאזדה בהשוואה ברנו/סיטרואן. עם כל השינויים בשוק הרכב, ההנחה הזו הייתה ונשארה נכונה לחלוטין.

• תוכן חדש...