Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5084 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
קודם כל תתחדש.

לגבי צריכת דלק, היא תשתפר אחרי כמה אלפי קילומטרים. בבנזין אחרי כ 10,000 ק"מ הצריכה השתפרה פלאים לעומת ההתחלה.

במכונית שלי (טויוטה עם מנוע בנזין) הרגשתי שיפור משמעותי בצריכת הדלק אחרי כ 3,500 ק"מ, אבל עוד לא עברתי מספיק כדי לדעת אם הצריכה משתפרת עוד יותר.

בכל אופן, יש לי תחושה שמנועי דיזל יהיו קצת שונים בעניין זה.

ולעניין הרנו -

תתחדש!

דוד שלי קנה אחת כזו והוא מאוד מרוצה ממנה.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הערכתי לצריכת דלק של לפחות כ- 15 ק"מ בתוך העיר, היא מקריאת מספר כתבות על הפלואנס דיזל, גם כתבות השוואתיות בינה לבין רכבים אחרים. נמצא למשל שצריכת הדלק של הפלואנס דיזל קרובה לזו של הטויוטה אוריס היברידית גם בתוך העיר. מחוץ לעיר הצריכה שלה אפילו עדיפה.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

שמע, ההפרדה בין צריכה בין עירונית לצריכה עירונית היא מוטעית.

מה שקובע היא צריכת הדלק הממוצעת הכוללת שלך שנקבעת ע"י תנאי הדרך שלך אבל גם המון ע"י סגנון הנהיגה שלך.

בצע מעקב על צריכת הדלק הכוללת בין תדלוק לתדלוק ובמידה ואתה רוצה לשפר את הצריכה, סע כאשר מחשב הדרך מכוון על צריכת דלק רגעית ונסה כל הזמן לשפר את הצריכה, תוך כמה שבועות תראה שהמערכת אילפה אותך ואתה מקבל שיפור כולל של אפילו עד 15%.

בנהיגה בדרך ארוכה ומונוטונית, השתמש בקרוז-קונטרול, הוא גם חוסך הרבה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

שלום חברים ותודה למי שהתייחס לשאלותיי.

כיווןן שנושא צריכת הדלק עומד בראש מעייני ברכישת הרכב, אני מתכווין בשבועות הקרובים לבצע מעקב מדויק על כל תדלוק ותדלוק של הרכב שלי.

לאחר רכישת הרכב תדלקתי אותו "פול", ונסעתי בו שבוע.

התדלוק הראשון במבחן הפרטי שלי בוצע ביום שישי.

בס"ה נסעתי מאז מילוי המיכל, 617 ק"מ בדיוק - 30% בדרך בינעירונית והשאר בתוך העיר.

ס"ה מילאתי 46.5 ליטר, בסכום של 329 ש"ח.

התוצאה: 1/13.3 בתדלוק זה.

בינתיים נתון מאכזב לאור הציפיות.

שעון הק"מ הכללי עמד בעת התדלוק על כ-710 ק"מ ס"ה.

פורסם

1. 70% נסיעה עירונית זה המון וזה נותן אותותיו בנתון צריכת הדלק.

2. הנתון הזה ישתפר בעוד כמה אלפי ק"מ אבל עדיין, עם 70% נסיעה עירונית, תגיד תודה עם תעשה ממוצע של 1:15-16.

3. כמו שכבר אמרתי, שים את מחשב הדרך על צריכה מיידית ותן לאוטו לאלף אותך, זה מוסיף המון ק"מ לנסועה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ראשית תקרא בספר הרכב, נכתב שם שיהיה שיפור מתמיד עד 7000 ק"מ. אני נוסע על פולואנס דיזל ידנית ומאוד נהנה, עד כה נסעתי כ 4500 ק"מ ומרגיש שיפור בתגובת הרכב. לא בדקתי ואין סיכוי שאבדוק צריכת דלק. מפני שהסיבה העיקרית שרכשתי את הרכב הינה המומנט הזמין שלו. אופי הנהיגה שלי במילא לא שייך לקבוצת החסכונים. לפי מחשב הרכב הממוצע עומד על 15.7 ק"מ לליטר.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

לפנ כחודשיים "תחקרתי" נהג מונית פלואנס דיזל רובוטית באילת שהייתה כבר עם 80 אלף ק"מ(נהג יחיד) והוא אמר שבתוך העיר בנהיגה תמיד רגועה הוא מגיע ל 1\15 כמובן שהמזגן שם פועל גם באמצע ינואר:-D, אך בל נשכחה שאין הרבה רמזורים באילת והרוב כיכרות שזה פקטור משמעותי. בכביש הערבה על כ 90-100 הוא מגיע ל 1\25 . גם אמר שעד אז רק טיפולים ללא תקלות.

לדעתי יש עוד הרבה למה לצפות

תתחדש!

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

לדעתי יש עוד הרבה למה לצפות

תודה חברים.

המטרה שלי בסופו של דבר היא להגיע לצריכה הנמוכה ביותר.

זה לא רק העניין של ה-300 ש"ח בחודש לכאן או לכאן, אלא העיקרון: אני טיפוס "יקה", והדיוק חשוב לי.

אני מתכווין בעזרת השם לשתף את החברים בכל תדלוק, הפתעה לטובה או תקלה, ולבצע מעקב מתועד, שוטף ואמין על הרכב, שיהיה סוג של בית ספר לטובת אחרים המתעניינים ברכב זהה.

פורסם

לפני כל המדידות, תסיים את ההרצה.

עד 1500-2000 ק"מ כל מדידה תהיה שגויה.

אגב הרצה, תעשה אותה כמו שצריך והמנוע שלך יודה לך ב 500K ק"מ הבאים.

פורסם

בניגוד לאופטימיות החשודה משהו שמפגינים פה, ההבדל במכוניות חדשות מבחינת צריכת דלק בין מנוע חדש לאחד בן כמה אלפי ק"מ, הוא לא גדול.

רוב ה"שיפור" הוא הסתגלות והתרגלות לאוטו חדש שכל אחד עובר.

רוב האנשים מסתגלים לאוטו ומצליחים למצוץ ממנו עוד כמה ק"מ בודדים לליטר.

אל תצפה לצריכת דלק של היברידית בעיר צפופה. 1/12 תהיה תוצאה יפה.

פורסם
תודה חברים.

המטרה שלי בסופו של דבר היא להגיע לצריכה הנמוכה ביותר.

זה לא רק העניין של ה-300 ש"ח בחודש לכאן או לכאן, אלא העיקרון: אני טיפוס "יקה", והדיוק חשוב לי.

אני מתכווין בעזרת השם לשתף את החברים בכל תדלוק, הפתעה לטובה או תקלה, ולבצע מעקב מתועד, שוטף ואמין על הרכב, שיהיה סוג של בית ספר לטובת אחרים המתעניינים ברכב זהה.

לפי מה שקראתי באינטרנט אז האוטו ה"צרפתי "שקנית הוא בכלל קוריאני ומיוצר ע"י SAMSUNG בקוריאה בשיתוף עם רנו ונקרא SAMSUNG SM3

אולי בגלל זה הפרסומת רנו לא רואה מוסך( כי קוריאנים מיצרים אותה)

פורסם
במקרה עברו לידי שתי פלואנס דיזל ביומיים האחרונים, כמות הרעש שהמנוע הזה מפיק מבחוץ החזירה אותי למוניות מרצדס של סוף שנות ה-80. לא מפתיע שהוא חודר גם חודר לתא הנוסעים (יש גבול למה שחומרי בידוד יכולים לעשות).

רק חבל שזה לא אמין כמו מוניות מרצדס של סוף שנות ה80

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפי מה שקראתי באינטרנט אז האוטו ה"צרפתי "שקנית הוא בכלל קוריאני ומיוצר ע"י SAMSUNG בקוריאה בשיתוף עם רנו ונקרא SAMSUNG SM3

אולי בגלל זה הפרסומת רנו לא רואה מוסך( כי קוריאנים מיצרים אותה)

הפלואנס אשר מגיעה אלינו מיוצרת בטורקיה, סתם לידיעה כללית.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תוכן חדש...