Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5096 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן, אבל עיין גם כאן: http://www.themarker.com/news/protest/1.1776527

בכ"א, המחאה הזו היא חרטא. למה היא חרטא? כי היא ממומנת ע"י הקרן לישראל חדשה, שהיא מין תמנון פוליטי ששולח ידיים בכל המערכת הישראלית, כדי לקדם אג'נדה שלא זוכה לקולות הבוחרים בקלפי (נחשו איזו...)

מעבר לכך לצווח צדק חברתי, כפי שאמרתי, או לומר "ביבי אני מזהירה אותך" זה בערך הדרך הכי פחות מקצועית לנהל מחאה כלשהי. היכן ההצעות? היכן האיזון בין דרישות מהממשלה לחובות האזרחים? אה, שכחתי: ראשי המחאה סה"כ אנשים מפונקים שמבואסים מזה שאין יותר 'הסתדרות כמו פעם' שתחלק להם מפעלים ומונופולים בארץ, כדי שהם ירוויחו כסף תוך ניצול הציבור מבלי לעשות דבר.

בחייאת רבקום, היום בעיתון נכתב שהם רוצים תיקון לשינוי ה'דרך כלכלית חברתית' שהייתה ב77, קרי לחזור למה שהיה לפני :| פנקס אדום מישהו?

אז לא, קאפיטליזם טהור זה נאחס וחרא ומגעיל ואני ב100% נגד זה. אבל אני עוד יותר נגד סוציאליזם כפי שראשי המחאה דורשים. כי כשכולם שווים, תמיד יהיו כאלה ששווים יותר, אלא שלאזרח הפשוט לא תהיה אפשרות לטפס מעלה...

אז מה כן?

- לפתוח את השוק. לגבינה, חלב, נקניק ויבוא חתולים סיאמיים. המצב הנוכחי בו 4 חברות (שקשורות ביניהן) מנהלות פה את כל העסק בלתי אפשרי.

- הטבות 'בקטנה' לאזרח, שניתן לבצע מבלי לפרוץ את התקציב (למשל: הכרה בהוצאות צרכי לימוד של ילדים עד גיל 18 לצרכי מס)

- פתרון אמיתי וצודק לבעיית הציבור החרדי, ולא פתרון שמבוסס על התנהלות ושנאה הדדית. איך? פשוט מאוד:

המדינה תכיר בהכרחיות של שימור המסורת היהודית ולימוד תורה (פה אנחנו נותנים), והחרדים מצידם יכירו בכך שלא כולם עילויים (פה הם נותנים).

החרדים, יסכימו למכסה של 'תלמידי חכמים', שיבחרו ע"י מבחן (אה-לה פסיכומטרי, רק ביהדות ומקיף בצורה עצומה). אלו שיעברו רף X, יתקבלו כאברכים במימון המדינה (שוב אנחנו נותנים) כאשר ההקצבה שהם יקבלו גדולה יותר מהקצבה הנוכחית, ובתמורה החרדים יצאו לעבוד ויתגייסו לצבא (כאן הם נותנים). אך כאן זה לא מסתיים: כדי לקבל את הקצבה האמורה, הם יהיו חייבים לפרסם X חידושים / פירושים / מאמרים בכל פרק זמן מסויים (כמו מאמר באוניברסיטה, נניח) הצבא מצידו, יעשה מה שניתן כדי להתאים לדרישות החרדים (גם במחיר הוצאת בנות מהצבא, כי עם כל הכבוד...).

(יש עוד, אבל חפירה זו תבוא בהזדמנות אחרת).

בכל אופן: שני הצדדים יצטרכו לקבל שהתנהגות דווקאית (קנסות אישיים? באמת?!?) לא תוביל אותנו לשום מקום. אני מניח שזה אינטרס גם של הציבור החילוני (ע"ע אנחנו) שהחרדים יצאו לעבוד ולהשתלב בשוק העבודה, ויכנסו לצבא (מי מאיתנו לא סבל מחוסר סד"כ בסדיר / מילואים?) ואני מניח שזה אינטרס של החרדים לא לחיות בעוני (כי ביטוח לאומי יסגור את הארנק למי שלא מוכן לפעול למען הכלל)

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
  • תגובות 157
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אפילו לא שמעתי על ילנה בוסינובה ז"ל...

כל כלי התקשורת בישראל מוטים ומשרתים את אדוניהם, "הארץ" דומה להם בכל פן.

מה שצרם לי זו הבוטות שבעריכת המסמך לטובת הלקוח העיקרי של ישראל היום, ביבי.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
אני חייב להגיב לזה.

אתמול בחדשות דיברו על ניצול פוליטי של הממים (MEME) - תופעת האדפטציה של האקטואליה למטרות הקצנה\סאטירה פוליטית, מין "ארץ נהדרת" אבל בפייסבוק וויראלי ככל האפשר.

כל מי שראה את הMEME הזה של ישראל היום מיד דעתו נחרטה בו, כאילו ישראל היום הוא עיתון ביביתון חסר כל פלורליזם.

אני צוחק כשאני רואה את הדברים האלו, כי ישראל היום הוא בערך מלאך התקשורת לעומת הארץ, ידיעות אחרונות ומעריב.

אתם שואלים למה?

תודה רבה ללאטמה שמזכירים לנו אירוע שהתרחש בשנת 2005, ילנה בוסינובה ז"ל, הציתה את עצמה למוות כמחאה נגד ההתנתקות, אותה התנתקות שכמובן השמאל וחבריהם התקשורת היו כל כך בעדה. (לא נכנס בכלל לעניין של כמה רק הוכחנו שההתנתקות זה הדבר המטומטם ביותר שעשינו עד היום ועוד אנחנו רוצים לעשות פרק 2).

היא הציתה את עצמה למוות בגלל מחאה לא כלכלית, אלא דמוגרפיות ציוניות נטו. משהו שהוא הרבה יותר כבד מאשר כמה שקלים מביטוח לאומי וחסכונות.

העיתונות זעקה?

היא קיבלה: ידיעה קטנטונת במעריב בעמוד 6, ללא תמונה, ידיעה בלתי נראית ב"הארץ" בעמוד 8 ועיתונינו החביב "ידיעות אחרונות" אף לא הקדיש טיפת דיו להזכיר את המוות של הבחורה הזו.

אז בחיאת דינק, בואו נעשה לעצמינו טובה ונעזוב את הרמיזה הזו לצביעות תקשורתית, כי במגרש הזה, השמאל מנצח ובענק.

ישראל היום לא היה קיים באותה שנה, קל נורא לדבר בדיעבד.

זה ידוע וברור שמי ששולט ברוב אמצעי התקשורת זה השמאל, ולפרסם בגדול וברעש את ההצתה בהתנתקות לא תאם את האינטרסים של הצד השמלאני של התקשורת. אני לא אומר שאני בעד ישראל היום, שלדעתי זה עיתון עמוס באינטרסים יותר מאשר כל עיתון מוכר אחר.

follow the money - עקוב אחר הכסף, העיתונים, ערוצי החדשות ותחנות הרדיו כולן נוטות לצד בעל האינטרסים הממן אותם(לעיתים שמאל, לעיתים ימין), לדעתי ישראל היום זה המקרה הברור ביותר לכך.

הויכוח פה בכלל אינו אמור להיות ימין או שמאל, גם בשלטון ימני או שמלאני, מקרה של אדם המצית את עצמו ורואה בכך שזו אשמת הממשלה שהוא הגיע למצב כזה, צריך להאיר נורה אדומה אצל כל אזרח - גם אם תומך בשלטון וגם אם לא, גם אם שמאלני או ימני, גם אם ערבי או יהודי, גם אם סטרייט או גיי, גם אם חרדי או חילוני = כשאדם מנסה להתאבד ורואה לפי דעתו בממשלה כאשמה זה ברור כשמש שיש בעיה עם ההתנהלות של הממשלה הנוכחית.

Float like a Cadillac, sting like a Beamer

פורסם

נו, והעריכה בידיעות לטובת לפיד לא מציקה לך? או העריכה בהארץ? או מעריב?

אישית אני מעדיף לקרוא עיתון שמזוהה עם צד אחד, מאשר לקרוא עיתונים שמתיימרים להיות נייטרלים ובפועל מאכילים אותך באג׳נדה שלהם.

פאזולי, אז מה שאתה אומר זה שמהיום אין לאף אחד אחריות על עצמו כי הוא תמיד יכול להאשים את הממשלה, והיא צריכה לטפל בו, ללא קשר למצבו האמיתי? הבנאדם הזה לא צדיק הדור, ומכתבות שונות נראה שהוא ניסה לנצל את המחאה לטובתו האישית בלבד. האירוניה היא, שהמחאה מנצלת אותו הרבה יותר.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
נו, והעריכה בידיעות לטובת לפיד לא מציקה לך? או העריכה בהארץ? או מעריב?

אישית אני מעדיף לקרוא עיתון שמזוהה עם צד אחד, מאשר לקרוא עיתונים שמתיימרים להיות נייטרלים ובפועל מאכילים אותך באג׳נדה שלהם.

פאזולי, אז מה שאתה אומר זה שמהיום אין לאף אחד אחריות על עצמו כי הוא תמיד יכול להאשים את הממשלה, והיא צריכה לטפל בו, ללא קשר למצבו האמיתי? הבנאדם הזה לא צדיק הדור, ומכתבות שונות נראה שהוא ניסה לנצל את המחאה לטובתו האישית בלבד. האירוניה היא, שהמחאה מנצלת אותו הרבה יותר.

כל עוול שהתקשורת עושה לסיפור האמיתי מפריעה לי, קשה מאוד לשנות את זה.

לפי סיפורו של משה סלימן הוא ניסה שוב ושוב לדאוג לעצמו וכשאיבד את היכולת לעזור לעצמו ניסה לקבל עזרה מהמדינה אותה שירת והמדינה בתגובה האכילה אותו חרא וקראה לזה שוקולד.

פורסם

חדשות 2 יש כתבה על מוחים שהציתו עצמם. בוא נראה אם מדברים על הילנה הזו...

לא, לא הזכירו אותה. מדוע?

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

תקרא שוב. המדינה עזרה לו בחלק מהדברים,אך לא עזרה לו בדברים אחרים. קורה.

הבנאדם הזה הוא לא ׳גיבור המחאה׳ כפי שמנסים לצייר אותו.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
חדשות 2 יש כתבה על מוחים שהציתו עצמם. בוא נראה אם מדברים על הילנה הזו...

אופטימי, הא?

יאללה, עכשיו זה יהיה טרנד חדש: לא נתנו לך להגדיל בשקל תשעים במקדונלדס? תצית את עצמך. לסלקום אין גלקסי 3 במלאי? תצית את עצמך. קרסו לא נותנים לך הנחה נדיבה מספיק? תצית את עצמך. וכו וכד וגו. העיקר שהאינדיבידואל לא יצטרך לקחת אחריות על עצמו:roll:

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
אל תגזים.

לא להגזים? אז תגדיר את זה: http://www.kikarhashabat.co.il/שוב-אדם-ניסה-להצית-עצמו-כאות-מ.html

לפני שאואשם בחוסר אובייקטיביות, זה דף שעלה במבזקים באתר אחר.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אל תגזים בציניות ובזלזול כלפי מי ששם נפשו בכפו ובוחר למחות בדרך אכזרית במיוחד כלפי עצמו.

Winston S. Churchill -

פורסם
כשאדם מנסה להתאבד ורואה לפי דעתו בממשלה כאשמה זה ברור כשמש שיש בעיה עם ההתנהלות של הממשלה הנוכחית.

למרות שהכשלים שהובילו לכאורה לקריסתו הכלכלית קרו בתקופת שלטון אחר?

גם אז צריך לשחק קפד ראשו ולנסות לערוף לביבי את הקופסה?

אני לא בעד ביבי, הוא האחרון שאצביע לו בעולם - לדעתי הוא ספינולוג מושבע, לא יודע אם יש בו הרבה מעבר לכך.

אני גם לא בעד ביטוח לאומי, לא חסרים סיפורים על אנשים שהם עשו להם את המוות.

אבל כשדבר קרה בזמן שלטונו של ראש ממשלה x,

אל תבוא ותאשים אישית את ראש ממשלה y.

נכון, הממשלה אשמה,

וגם ביבי אשם חלקית לשיטתם של הטוענים כך מכיוון שלא שינה את אותה מדיניות כביכול לכל הפחות.

אבל לבוא ולטעון כי ביבי אשם בצורה ישירה לדבר שקרה הרבה לפני שעלה על כיסא ראש הממשלה,

זה מעט פרגמטי ולא כ"כ הוגן.

על אחת כמה וכמה דבר שלא קשור אליו כלל בצורה ישירה (אם כבר יש כמה ראשים שצריך לערוף לפני כן... יש לך את מנכ"ל ביטוח לאומי שעומד עם היד על הברז, ומעליו האוצר שמכתיב את המדיניות בראש שר האוצר, ורק אז מגיעים לביבי... סליחה, לראש הממשלה שכיהן באותה התקופה שבה קרו המחדלים שהובילו למקרה המצער הנ"ל.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם
מה אני מציע?

מה המצב הראוי? עניין סובייקטיבי לחלוטין. בתור מישהו שגדל כול החיים שלו בשכונת מצוקה, אני יודע להעריך כסף. ומבחינתי גם צורת החיים הנוכחית מתאימה לי,רק רוצה שבסוף במקום שישאר לי 0 אחרי קבלת משכורת, שישאר עוד איזה 1500 או 2000 שקל. אני מבקש הרבה? לא ניראה לי בכול קנה מידה.

אם המצב סובייקטיבי, אז אין לנו הרבה על מה לדבר. לגבי הערכת כסף, זה לא רלבנטי היכן גדלת ואם אתה מעריך כסף או לא.

כולם מדברים כמה "צדק חברתי" זה חשוב, אבל כשמשאירים את זה בערפל, זה לא ברור.

בהצלחה!

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
למרות שהכשלים שהובילו לכאורה לקריסתו הכלכלית קרו בתקופת שלטון אחר?

גם אז צריך לשחק קפד ראשו ולנסות לערוף לביבי את הקופסה?

אני לא בעד ביבי, הוא האחרון שאצביע לו בעולם - לדעתי הוא ספינולוג מושבע, לא יודע אם יש בו הרבה מעבר לכך.

אני גם לא בעד ביטוח לאומי, לא חסרים סיפורים על אנשים שהם עשו להם את המוות.

אבל כשדבר קרה בזמן שלטונו של ראש ממשלה x,

אל תבוא ותאשים אישית את ראש ממשלה y.

נכון, הממשלה אשמה,

וגם ביבי אשם חלקית לשיטתם של הטוענים כך מכיוון שלא שינה את אותה מדיניות כביכול לכל הפחות.

אבל לבוא ולטעון כי ביבי אשם בצורה ישירה לדבר שקרה הרבה לפני שעלה על כיסא ראש הממשלה,

זה מעט פרגמטי ולא כ"כ הוגן.

על אחת כמה וכמה דבר שלא קשור אליו כלל בצורה ישירה (אם כבר יש כמה ראשים שצריך לערוף לפני כן... יש לך את מנכ"ל ביטוח לאומי שעומד עם היד על הברז, ומעליו האוצר שמכתיב את המדיניות בראש שר האוצר, ורק אז מגיעים לביבי... סליחה, לראש הממשלה שכיהן באותה התקופה שבה קרו המחדלים שהובילו למקרה המצער הנ"ל.

במכתב הוא רשם ביבי ושטייניץ, לא ראיתי אולמרט, אני לא אומר שאין אשמה על הממשלה הקודמת, אבל מי שצריך לתקן את הטעויות של הממשלה הקודמת היא הממשלה הנוכחית.

• תוכן חדש...