Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5107 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן ,

השתחררתי לפני שבועיים וחצי מהצבא ואני דיי מבולבל ,אין לי מושג מה ללמוד.

שום מקצוע אקדמאי לא מעניין אותי ואין לי מושג מה מתאים לי , חשבתי לעשות מבחן הכוונה ללימודים שיגיד לי מה מתאים לי.

מישהו עשה מבחן כזה/יכול לתת מידע עליו ?

בנוסף - עד כמה המבחן הזה אמין ? עד כמה הוא משקף ?

אשמח גם לקבל שם של מקום טוב שניתן לעשות את המבחן באזור ירושלים-תל אביב

תודה לעוזרים :-)

פורסם

המצב שלך עדיין טוב יחסית, יש אנשים שמבולבלים גם 5 שנים אחרי השחרור.

ולנושא, פנה לייעוץ והכוונה מקצועית, יש הרבה מקומות שנותנים שירותים כאלה, היום גם הרבה אוניברסיטאות מספקות

שירות כזה.

הקרן והיחידה להכוונת חיילים משוחררים נותנת גם שירות כזה, אך לא הכי מקצועי שיש.

פורסם

תחפש בגוגל תוכנה שנקראת "המבדק" למיטב זכרוני היא של "יורם",

תוכנה שאתה מריץ,עונה על השאלות ובסופה מקבל המון אפשרויות מהראישון עד האחרון של מה מתאים לך ללמוד.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

תודה , הבנתי שמבדקים דרך האינטרנט לא כך כך אמינים ועדיף לעשות את זה במכון מסודר.

ההתלבטות שלי היא בין מכון הדס למכון אדם-מילא , מישהו מכיר אותם ויכול לתת דעה?

פורסם

כל המבחנים האלה הם חרטות, הם בפועל שואלים אותך כמה מעניין אותך כל נושא, מזה מסיקים כמה אחוזי נטיה יש לך לכל תחום ואז אומרים לך לאן כדאי. חבל לשלם 1200 ש"ח על משהו שאפשר לעשות בבית.

אני משוחרר קרוב לשנה, לומד במכינה באוניברסיטה ועדיין לא יודע מה אני רוצה ללמוד.

פורסם

גם אני לא מאמין במכוני השקרים הללו, בזבוז כסף לדעתי.

ראשית תחליט אם אתה רוצה ללכת ללמוד תואר או מקצוע.

לאחר מכן ההמלצה הכי טובה שיש לי אליך היא להבין אם אתה יותר ריאלי או הומאני. משם תתחיל להתוודע יותר למקצועות הקיימים באותו הכיוון,אם ריאלי אז כיווני ההנדסה, מתמטיקה/סטטיסטיקה/פיזיקה או רפואה ואם הומאני אז כל מדעי הmambo jambo שלומדים שם:-P (מדעי החברה וכאלה).

תשאל חברים, מכרים, אנשי פורום, חשפניות וכל מי שבא ליד בכדי לנסות להחשף על קצה המזלג למהות כל מקצוע.

פורסם

אז ככה בגדול אין לי תחת לשבת וללמוד , אני חושב שיש לי בעיה של קשב וריכוז ולכן קשה לי בלימודים.

לימודים שקשורים במתמטיקה , פיזיקה וכדומה אני לא אוהב , עם מתמטיקה אף פעם לא הסתדרתי.

גם מקצועות הומניים לא מעניינים אותי.

אני בכלל רוצה להיות עצמאי ולא שכיר , חשבתי ללמוד מנהל עסקים ומשפטים רק כדי לקדם את ההבנה שלי בעסקים אבל שמעתי ממלא אנשים שמנהל עסקים לא נותן כלום בקטע הזה.

בגדול תחום הנדלן ושוק ההון מעניין אותי וגם תחום הייבוא .

פורסם

קודם כל אף פעם לא למדת מתמטיקה, לימדו אותך כמה נוסחאות ולא מה שעומד מאחריהן.

לבעיות קשב יש פתרונות. מעבר לכך היום שאתה כבר לא בגילאי התיכון ואתה בוגר יותר (כמה שאפשר) יהיה לך יותר תחת.

משפטים הוא מקצוע הומאני, לידיעתך. תואר משולב של משפטים ומנהעס הוא תואר שיכול לעזור מאוד לעצמאי. הוא לא שווה יותר מדי כי השוק מוצף בעורכי דין ומה שלא קוראים לבעלי תואר במנהעס. עם זאת, אם אתה סגור על עצמאי זה תואר שנותן לך המון כלים.

יש לך ממוצע טוב? תחת תצטרך בשביל הרבה דברים בחיים, ביניהם פסיכומטרי ולימודים אז אני מציע לך לרכוש לך אחד כמה שיותר מוקדם:lol:

אגב אל תתחיל מנקודת מוצא של אין לי תחת, אני לא טוב במתמטיקה, אני לא אוהב ללמוד, יש לי בעיות וכו. זו תבוסתנות ונק התחלה לא מזהירה. מציע לך שלא משנה מה הכיוון, תתאפס, כוון מטרה ותקוף.

אם אתה רוצה לשאול שאלות על משפטים/מנהעס פנה אלי בפרטי.

פורסם

לא כל אחד צריך תואר אקדמאי, אם אתה אומר שמקצועות אקדמאיים לא מדברים אליך, אין כל צורך לסבול 3-4 שנים (במקרה טוב)

לתואר שלא מ/יעניין אותך, רק בגלל שתואר אקדמאי הפך בעשורים האחרונים לסוג של 'נורמה' בחברה שלנו.

יש מספיק מקצועות טכניים יותר לא פחות מכובדים ומכניסים אפילו יותר שאולי ידברו אליך ויעניינו אותך יותר.

גם ככה יש כיום בארץ אינפלציה של תארים, עם כל המכללות שצצות פה בשנים האחרונות כמו פטריות אחרי הגשם.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

johnny.glick - אולי הגישה שלי תבוסתנית ואולי לא אבל כל בן אדם חייב להכיר במגבלות שלו.

ומתמטיקה זה ממש סיוט עבורי , אני לא אגזים ואומר שזה אחד הדברים העיקריים שמונעים ממני לרצות וללמוד .

TheOne23- האמת נכון ממש לא מעניין אותי ללמוד , אבל חשבתי שהכלים שנותנים באוניברסיטה יכולים לשמש אותי בעתיד.

בכל מקרה אני לא רוצה לבזבז את הזמן ולמצוא את עצמי בגיל 27-30 בלי שעשיתי כלום משמעותי.

• תוכן חדש...