Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5123 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי פיג'ו 206 XS שנת 2001

החלטתי לפרק את המיכל של הנוזל קירור כדי לנקות אותו,

פתחתי את הצינור שמחובר לרדיאטור מלמטה כל הנוזל יצא החוצה

לאחר מכן פרקתי את המיכל עצמו ניקיתי אותו הרכבתי אותו בחזרה וסגרתי את הצינור הפתוח בחלק התחתון של הרדיאטור.

מילאתי מי קירור (ירוקים) עד לאיפה שמסומן והנעתי את הרכב המים התחילו להיכנס פנימה המשכתי למלא את הנוזל עד המסומן.

חיכיתי כמה דקות עד שהרכב יגיע לטמפרטורת עבודה המאוור החל לפעול ואז חיביתי את המנוע

לאחר שחיביתי את המנוע (מבלי לסגור את הפקק של המיכל) כמות יפה מהנוזל קירור קפצה החוצה

השאלה היא האם זה תקין? האם הייתי אמור לסגור את המיכל לפני הכיבוי מנוע?

או שמצב כזה לא צריך לקרות זאת אומרת גם עם המיכל פתוח המים לא אמורים לקפוץ החוצה?

תודהה!!!

פורסם

זה תקין.

שכהחום עולה גם הלחץ עולה ותפקיד הפקק לשמור של אותו לחץ שבו המערכת אמורה לעבוד.

האם ניקזת את האויר כמו שצריך?

פורסם
זה תקין.

שכהחום עולה גם הלחץ עולה ותפקיד הפקק לשמור של אותו לחץ שבו המערכת אמורה לעבוד.

האם ניקזת את האויר כמו שצריך?

שמע אני חושב שניקזתי כמו שצריך ראיתי שעולות בועות אני לא יודע עם כל האוויר יצא...

משום מה אבא שלי טוען שזה בעיה (למרות שהוא לא מוסכניק אבל יש לו ניסיון עם רכבים) וזה לא אמור להיות ככה...

פורסם
זה בדיוק מה שאני עשיתי, אבל אני סגרתי את הפקק לפני ההתנעה.

לפני ההתנעה או לפני כיבוי המנוע?

פורסם

לפי סדר הפעולות שרשמת לא נראה לי שניקזת אוויר כמו שצריך

ישנם שני מקומות שמהם מנקזים אוויר ב-XS (הכוונה ל-16 שסתומים) אחד נמצא על הצינורות כניסה של רדיאטור החימום הפנימי על מנת להגיע אליו מפרקים את צינור יניקת האויר שמתחבר לבית מצערת , השני נמצא על ראש המנוע מצד ימין במקום די קרוב לטרמוסטט , הפקק שיושב על הרדיאטור חימום הפנימי אפשרי לפתוח אותו ביד רק לא חזק כי הוא מפלסטיק , הפקק השני הוא בורג אלן לא זוכר באיזה מידה .

תניע את הרכב תפתח את פקקי הניקוז כשתראה שיוצא מהם נוזל קירור ללא בועות ניקזת את האוויר אני עשיתי את זה כאשר המיכל עיבוי היה סגור , תבדוק שהאוטו מגיע לטמפ' עבודה המאוורר נכנס לעבודה ונכבה לאחר מכן כבה את הרכב ותבוק מפלס שוב

יום טוב

פורסם

לפי דעתי הנוזל גלש החוצה מיכוון שהוא כבר התחמם ונכנס לטמרפטורת עבודה. באותה מידה שאומרים לך לא לפתוח את הפקק שהמנוע חם כי הנוזל יגלוש אז זה מה שקרא. עקרונית, יש מעקף במשאבת המים שבו הנוזל עובר (BY PASS) את הטרמוסטס וחוזר בחזרה למיכל כלומר עושה תנועה מעגלית בלי להיכנס לרדיאטור. זה הרי העיקרון של הטרמוסטט, עד שהנוזל לא מגיע לטמפרטורה ולחץ מסויימים הוא לא פותח את המעבר לרדיאטור וזאת בכדי שהרכב יתחמם ויגיע לטמפ העבודה שלו. ברגע שזה נפתח האויר שכלוא בתוך בית הרדיאטור נדחף עם הנוזל עד שהוא מגיע למיכל העיבוי. לאחר כמה דקות של עבודה האויר נדחף החוצה דרך הפקק הפתוח. ברגע שהוונטה נכנסה לפעולה זאת אומרת שהטרמוסטט נפתח, הנוזל עובר דרך הרדיאטור ודחף את האויר החוצה.

בדיוק החלפתי רדיאטור חדש שבוע שעבר והמוסכניק נתן למנוע לעבוד כמה דקות עם הפקק פתוח וכאשר הנוזל התחמם הוא סגר אותו. שמענו את הוונטה מתחילה לעבוד ואז המוסכנית פתח את הפקק לסירוגין. כלומר, סיבב את הפקק עד אשר הוא ראה שהנוזל רוצה לגלוש החוצה ואז הידק את הפקק. ככה כמה פעמים עד אשר הוונטה הפסיקה לעבוד. וזהו זה.

באופנועים אגב, אתה ממלא את הנוזל, משאיר את הפקק של הרדיאטור ונותן למנוע לעבוד עד אשר אתה רואה שאין בועות יותר. מחכים עד אשר הטרומסטט יפתח ואז נוזל הקירור מתחיל את הסירקולציה שלו. כאשר כל הבועות נעלמות זאת אומרת שאין אוויר יותר.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

מצב תקין. ברגע שכיבית את המנוע המיים החמים נישארו ברדיאטור במקום אחד והעלו את ניפחם ולכן גלשו. אם המאוורר עובד בצורה תקינה והרכב לא מיתחמם הכל תקין אל תידאג.

• תוכן חדש...