Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5117 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

לאחרונה התענינתי קצת בשני רכבים.

1הונה סיויק מהמודל 94-95

2. סובארו גרנד לאונה מהמודל 94-00

הדרישות שלי מהרכב - רכב טוב, ,חסכוני ואמין ולא עגלתי במיוחד.

המנועים האלו 1600?

מה מומלץ גיר אוטומט או רגיל?

בעיות נפוצות בדגמים אלה? משהו ספציפי?

רכבים אמינים?

תגובות מבעלי ניסיון.

תודה.

פורסם

מכיוון שמדובר ברכבים ישנים, ממליץ לקחת גיר רגיל.

בכל מקרה, תוודא שהרכב שאתה קונה שמור יחסית, תוחזק טוב ולא עבר תאונות /התעללויות ע"י צעירים ו/או נהגים אחרים שהחזיקו בהם בעבר.

פורסם

בעיות נפוצות במכוניות בנות 18? כל דבר שאתה יכול לחשוב עליו...

וברצינות - נסה לאתר מכוניות כמה שיותר שמורות, שהחליפו להן מכלולים ויש תיעוד על כך וגם על טיפולים, כולל טיפול טיימינג. גם כך, בשנתונים הללו תמצא רק מכוניות שמזמן עברו 200 אלף ק"מ, וזה בהחלט תלוי איך תוחזקו במהלך השנים.

אם בחרת בגיר אוטומטי - העדף מכונית שכבר הוחלף לה גיר, אחרת תאלץ לספוג את עלות שיפוץ או החלפת הגיר, משהו ששווה בערך למחיר המכונית שאתה רוצה לקנות.

מבין שתי המכוניות, ההונדה תהייה קצת יותר חזקה, אבל זה לא בהכרח אומר שהיא הטובה או המומלצת בין השתיים.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

תרחיבו קצת יותר.

הרכבים האלו חסכוניים בדלק מרכבים אחרים באותה קטגוריה?

הם בעלי מערכת הזרקה או קרב'?

המנועים האלו 1600?

הרכבים האלה נחשבים אמינים?

תודה.

פורסם

שלום,

מעבר למה שנאמר מעליי,

1. שני הרכבים אמינים בכללותם, אך בגיל מתקדם שכזה, הכל פונקציה של אחזקה של בעלים קודמים.

2. הרכבים חסכוניים, בעיקר בגרסאות הידניות. עשוי להגיע ל-1/14 בינעירוני, 1/10-11 בעיר.

3. אחזקה, חלפים, תיקונים - כדאי לטפל במוסך מורשה אך לאו דווקא של היבואן. לשני הרכבים אפטר-מרקט ענק, ככה שחלפים לא תהיה בעייה.

4. בדגמים אלו כדאי להעדיף גיר ידני.

5. ההונדה זריזה וחזקה יותר מהסובארו, אך קשה למצוא אחת כזו שלא נקרעה ע"י צעירים חובבניים, שחושבים שיש להם רכב ספורט.

6. הרכבים עם הזרקת דלק.

לי הייתה סיויק 94' EX ידנית. מאוד שמורה.

נהנתי מכל רגע.

קח בחשבון שנוחות הנסיעה והיגוי בהונדה בעייתי. הרכב טוב לקו ישר.

:twisted:Seat Leon FR 2013 1.4TSI 122HP Manual
פורסם

ברכב ישן צריך להסתכל גם על שוק החלפים שיש, לסובארו לדוגמא, יש שוק חלפים ענק כמעט כל פירוקייה יש חלקים לסובארו.

מבחינת אמינות, הסובארו יותר אמינה - בברור, (הייתי גם בעלים של הונדה מאותם שנים - והיום אני בעלים של סובארו)

בהונדה אם ילך לך מנוע, יהיה קשה לך למצוא מנוע מאותו דגם בגלל שקיימים חוסרים בשוק בסוגים ספציפיים, ואם ירכיבו לך דגם אחר אז זה יעשה לך בעיות עם המחשב (VTECׂ) מה גם שיש להם בעיות בדיסטרבוטר (שפתאום הרכב לא נדלק), ועוד כל מיני דברים שונים ומשונים, וגם שהחלקים שלה יחסית קשים להשגה.

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם
שלום,

מעבר למה שנאמר מעליי,

1. שני הרכבים אמינים בכללותם, אך בגיל מתקדם שכזה, הכל פונקציה של אחזקה של בעלים קודמים.

2. הרכבים חסכוניים, בעיקר בגרסאות הידניות. עשוי להגיע ל-1/14 בינעירוני, 1/10-11 בעיר.

3. אחזקה, חלפים, תיקונים - כדאי לטפל במוסך מורשה אך לאו דווקא של היבואן. לשני הרכבים אפטר-מרקט ענק, ככה שחלפים לא תהיה בעייה.

4. בדגמים אלו כדאי להעדיף גיר ידני.

5. ההונדה זריזה וחזקה יותר מהסובארו, אך קשה למצוא אחת כזו שלא נקרעה ע"י צעירים חובבניים, שחושבים שיש להם רכב ספורט.

6. הרכבים עם הזרקת דלק.

לי הייתה סיויק 94' EX ידנית. מאוד שמורה.

נהנתי מכל רגע.

קח בחשבון שנוחות הנסיעה והיגוי בהונדה בעייתי. הרכב טוב לקו ישר.

יש לי שאלה על שני הרכבים בנוגעה לחסכנות בדלק.

* האם הם חסכונים בדלק כמו הרכבים הקטנים (פג'ו 205, פורד פיאסטה, סובארו ג'סטי, שרייד וכו?)

*למה אתה מיתכוון שנוחנות הנסיעה וההיגוי לא מזהיר?

טוב לקו ישר - לא מתאים להתפרעות ופניות חדות וכו?

לסיויק מדגם זה יש בעיות מוכרות שחוזרות על עצמן?

כמה שייך לשלם על סיויק מהשנים הללו?

פורסם
וגם שהחלקים שלה יחסית קשים להשגה.

מעולם לא שמעתי על חלקים קשים להשגה, כבעל סיוויק אני יכול להגיד בבטחון מלא שחלקים יש כמו זבל בכל מקום ובמחירים נמוכים.

שני הרכבים פופולאריים ככה שחלקים לא חסר, מקסימום מפירוק.

על סיוויק מהשנים האלה לא משלמים יותר מ10-12 לרכב ממש שמור. המחירון ירד בצורה מטורפת בתקופה האחרונה, חפש אפילו מהצורה החדשה יותר.

ברור שמומלץ ידני, חסכוני יותר, אמין יותר. סיוויק ידנית תיקח עירוני 1-12/11 ובין עירוני אפילו 1-14.

טוב לקו ישר והיגוי ושטויות כאלה זה אומר שהרכב לא מתאים להשתוללויות במסלול. הוא רך מדי בפניות חדות ומהירות.

בן אדם שנוהג נורמאלית לא מגיע למצבים שהוא יכול להשים לב לזה באמת.

חוץ מזה הנוחות בינונית, אך החלקים איכותיים והוא אמין וזריז. הבדל של 30 כ"ס לטובת הסיוויק.

הסיוויק איכותית ומאובזרת יותר מהסובארו בתחושה בתא הנוסעים.

בשנים האלה יש דגמים עם חלונות חשמל בכל הדלתות, קרוז קונטרול, משענת יד וסאנרוף.

Honda civic EJ6

פורסם
מעולם לא שמעתי על חלקים קשים להשגה, כבעל סיוויק אני יכול להגיד בבטחון מלא שחלקים יש כמו זבל בכל מקום ובמחירים נמוכים.

שני הרכבים פופולאריים ככה שחלקים לא חסר, מקסימום מפירוק.

על סיוויק מהשנים האלה לא משלמים יותר מ10-12 לרכב ממש שמור. המחירון ירד בצורה מטורפת בתקופה האחרונה, חפש אפילו מהצורה החדשה יותר.

ברור שמומלץ ידני, חסכוני יותר, אמין יותר. סיוויק ידנית תיקח עירוני 1-12/11 ובין עירוני אפילו 1-14.

טוב לקו ישר והיגוי ושטויות כאלה זה אומר שהרכב לא מתאים להשתוללויות במסלול. הוא רך מדי בפניות חדות ומהירות.

בן אדם שנוהג נורמאלית לא מגיע למצבים שהוא יכול להשים לב לזה באמת.

חוץ מזה הנוחות בינונית, אך החלקים איכותיים והוא אמין וזריז. הבדל של 30 כ"ס לטובת הסיוויק.

הסיוויק איכותית ומאובזרת יותר מהסובארו בתחושה בתא הנוסעים.

בשנים האלה יש דגמים עם חלונות חשמל בכל הדלתות, קרוז קונטרול, משענת יד וסאנרוף.

תודה על התשובה המפורטת!

פורסם
שלום

לאחרונה התענינתי קצת בשני רכבים.

1הונה סיויק מהמודל 94-95

2. סובארו גרנד לאונה מהמודל 94-00

הדרישות שלי מהרכב - רכב טוב, ,חסכוני ואמין ולא עגלתי במיוחד.

המנועים האלו 1600?

מה מומלץ גיר אוטומט או רגיל?

בעיות נפוצות בדגמים אלה? משהו ספציפי?

רכבים אמינים?

תגובות מבעלי ניסיון.

תודה.

היי

בעקרון בכלי רכב משומשים, בעיקר משנתונים ותיקים כאלו, אמינות הרכב תלויה פחות בסוג הרכב ויותר בהיסטוריה של הרכב, באופן הטיפול של בעל הרכב ואופן השימוש.

אייל מסובארו.

פורסם
יש לי שאלה על שני הרכבים בנוגעה לחסכנות בדלק.

* האם הם חסכונים בדלק כמו הרכבים הקטנים (פג'ו 205, פורד פיאסטה, סובארו ג'סטי, שרייד וכו?)

*למה אתה מיתכוון שנוחנות הנסיעה וההיגוי לא מזהיר?

טוב לקו ישר - לא מתאים להתפרעות ופניות חדות וכו?

לסיויק מדגם זה יש בעיות מוכרות שחוזרות על עצמן?

כמה שייך לשלם על סיויק מהשנים הללו?

בנוסף למה ש-AlexTevosian אמר, להונדה אין ממש "מחלות" כרוניות. אך הייתי בודק את עניין מערכת החשמל טוב מאוד. מניסיון עם כמה בעיות חשמל מעצבנות (שנפתרו בסוף) עם הסיויק שהייתה ברשותי.
פורסם

לגבי רכב בן 18 שנה, גם נושא צריכת הדלק מושפע מהבלאי של המנוע ורכיבים נוספים.

קח את זה בחשבון. אל תצפה שרכב בן 18 יהיה בעל צריכת דלק כמו רכב בן 8 או בן 5

פורסם
לגבי רכב בן 18 שנה, גם נושא צריכת הדלק מושפע מהבלאי של המנוע ורכיבים נוספים.

קח את זה בחשבון. אל תצפה שרכב בן 18 יהיה בעל צריכת דלק כמו רכב בן 8 או בן 5

גם נכון. אך בשל היות הרכבים הנ"ל חסגוניים, הבדל של פחות קילומטר-שניים-שלושה לליטר לא יהווה "חור הכיס". אני הגעתי ל-1-13 בין עירוני ו-1-10 עירוני עם סיויק שהייתה לי
  • תוכן חדש...