Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5151 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא בידיוק...מדובר ברסיבר של BT בגודל של קופסת גפרורים בערך,יש לו כניסת PL והוא מגיע עם חיבור PL זכר - לזכר (בלי כבל) .

אני מנגן מהטלפון (ומאבד את השליטה מההגה :|) ומקבל שיחות דרך דיבורית BT.

זה פחות מורכב ממה שזה נשמע , אבל אין ספק שכדי להגיע לאיכות של CD זה לא מספיק.

פורסם

טוב חברים לא ראיתי שמישהו כתב כאן אז אני אוסיף,

איכות שמע ב-BT בהחלט נמוכה מאיכות CD ואפילו mp3 "סטנדרטי"

וזאת מסיבה פשוטה מאוד: לרוב משתמשים בפורמט מכווץ - SBC שהוא פחות מתוחכם מ-mp3 ולכן איכות האודיו ירודה.

http://en.wikipedia.org/wiki/SBC_(codec)

פורסם
***אין צורך לצטט את ההודעה שמעליך, קרא את כללי הפורום***

@nissimtr - תודה רבה על המידע!

חבל מאוד שפשוט המחשבה הזו לא עוברת לך בראש לפני רכישת מערכת BT. אין בדיוק אף "אזהרה" שאיכות השמע נמוכה יותר.

פשוט מוכרים לך ואתה מניח שזה אמור לתפקד כרגיל, כמו כל מכשיר או Mode אחר במערכת.

רק כשאתה מגיע לרגע האמת של הרכישה..שכבר שילמת והמערכת אצלך- אז נופל לך האסימון. זה מעצבן אבל אין מה לעשות עם זה. :roll:

כי אתה לא אפילו חושב על זה שאמורה להיות בעיה- ולכן אתה גם לא מנסה לחקור בנושא ברשת או משהו.

בכלל לא נראה שבפורום הזה יש דיבור על BT..

מה שמשנה לי כרגע זה שתהיה חוויה חלקה של שמיעת מוזיקה +מעבר לשיחות טלפון+והכוונה GPS-ית, ולא נראה לי שזה הולך לקרות בדיוק. ..כלומר, זה יקרה...אבל רק אם אני סותם ת'פה ומוותר על איכות המוזיקה, בשביל שאופציית השיחות+GPS יישארו :?

פורסם

אתה יכול להתקין בנפרד דיבורית שממנה תזרים את השיחות וgps ומוזיקה תשמע מהמערכת עם USB/sd.

יש אפילו דיבורית על סוללה עם כבל הטענה למצת, יכול להיות פתרון מעולה בשבילך מכשיר קטן במגן שמש שיהיה לשיחות וgps

פורסם

תראה אני בסופו של דבר נכנעתי לAUX

הבאתי אחד איכותי ואני נהנה מהכל חוץ מהעניין של החוט. אבל סידרתי את זה יפה שיהיה זמין ליד המגנט שמחזיק את הפלאפון

ואז יש לך גם איכות גבוהה וגם פלאק וגם גיפיאס וגם שיחות הכל מהכל. הדבר היחיד שיותר טוב מזה זה לחבר את האייפון אם היה לנו בחיבור יואסבי

פורסם
אתה יכול להתקין בנפרד דיבורית שממנה תזרים את השיחות וgps ומוזיקה תשמע מהמערכת עם USB/sd.

יש אפילו דיבורית על סוללה עם כבל הטענה למצת, יכול להיות פתרון מעולה בשבילך מכשיר קטן במגן שמש שיהיה לשיחות וgps

צחוק הגורל, אחי!

לפני שהלכתי לקנות ת'מערכת Bluetooth לרכב, תכננתי לרכוש דיבורית BT שכזו, כפי שאתה מזכיר כאן, כפתרון זול יותר.

מצאתי בחור נחמד שמכר יד שניה דיבורית של Motorola T505..משהו כזה, ושמעתי על הדגם ביקורות טובות.

קיצר, נפגשנו כדי לבדוק את זה..ואמנם הדיבורית עצמה הייתה אחלה, אך הפיצ'ר שבאמת רציתי זה שהסאונד לא ייצא מהדיבורית עצמה, אלא שיעבור ממנה למערכת, כדי שאשמע הכל דרך הרמקולים. קיצר, ניסינו ת'פיצ'ר של ה T505 שמשדר את כל הסאונד שלו דרך גלי רדיו, ואז מה שקורה זה שהדיבורית אומרת לך לכוון לתחנה 89.5Mhz לדוגמא, ואז כל שיר או שיחה שאתה מזרים מהסמארטפון לאוזניה- יוזרם עכשיו מהאוזניה למערכת דרך תחנת רדיו. קיצר, הפיצ'ר הזה פשוט לא עובד! כנראה בגלל שבישראל [כמובן] יש פול תחנות פיראטיות אז יש מלא הפרעות...אז וויתרתי על המוצר הזה. אמרתי לעצמי גם שמזל שלא הזמנתי ת'דיבורית הזו מחו"ל, למה זה לא עובד...והנה, אגב, עוד דוגמא למקרה בו למכשיר מסויים יש פיצ'רים מסויימים- אבל אין לך מושגגגג שאחרי שתרכוש- זה פשוט לא יעבוד לך! בסרטוני הביקורת ביוטיוב הם עובדים יפה מאוד! אבל למה שזה לא יעבוד בארץ גם? ו..הנה, אתה מקבל תשובה לכך בשטח. הרבה תחום אפור יש במוצרים האלה, ובסוף זה או שאתה "ניצל" וזוכה במכשיר מתפקד...או שאתה פשוט נדפק.. :?

בכל מקרה, הנה אתה בא עכשיו ובעצם אומר לי ש"הייתי אמור כן לרכוש את האוזניית בלוטות' הזו, במקום המערכת שהבאתי בסוף". וכל זה כפתרון ביניים בגלל האיכות הירודה של ה BT , שרק בדיעבד אתה מבין שיש איתה בעיה.

קיצר, אין לי הרבה מה לעשות עכשיו, לצערי. המערכת נרכשה כבר :roll:

אני אוהב אותה, אך יש בעיות שצריך להתגבר עליהן עכשיו..וצריך למצוא ת'דרך...

פורסם
תראה אני בסופו של דבר נכנעתי לAUX

הבאתי אחד איכותי ואני נהנה מהכל חוץ מהעניין של החוט. אבל סידרתי את זה יפה שיהיה זמין ליד המגנט שמחזיק את הפלאפון

ואז יש לך גם איכות גבוהה וגם פלאק וגם גיפיאס וגם שיחות הכל מהכל. הדבר היחיד שיותר טוב מזה זה לחבר את האייפון אם היה לנו בחיבור יואסבי

תודה על התגובה, אחי.

אז אתה אומר שחיבור כבל AUX, כלומר Mini-PL 3.5mm עושה את העבודה?

מוזיקה עוברת באיכות גבוהה יחסית? [יש פה כמה שאומרים שממש לא]

ושיחות והכוונת GPS גם עוברות בהתאם? מוזיקה מונמכת ברגע שיש שיחה וכו'?

מודה שאף פעם לא בדקתי ברצינות FLAC. כי זה לוקח מלא מקום על ההרד דיסק, אבל לא משנה...

אגב, אם מחברים ת'טלפון דרך ה-USB להזרמת המוזיקה, אז מקבלים 2 שימושים ב-1, אני מניח?

גם הזרמה של מוזיקה+ וגם הטענה של הסמארטפון, אני מניח.

מעניין, במקרה זה, מה ההבדל בסאונד בין AUX ל USB.

אה, ו..אגב..אין לי מושג מה זה "המגנט שמחזיק ת'פלאפון" :-)

פורסם

אם אתה מחבר את הטלפון דרך ה USB במקרה של אנדרואיד אתה חייב לעשות Mount בעצם - כשזה קורה תיאורטית אתה יכול להשתמש בכל מה שנמצא על המכשיר אבל בפועל התוכנות שרצות ברקע לא מקבלות גישה לכתוב לזכרון של המכשיר - כך שכאן עלולות לצוץ בעיות.

החיבור היחיד שאני מכיר שהוא גם מטעין וגם משדר אאודיו באיכות גבוהה זה ה pogo pin שיש ב Galaxy Nexus.

פורסם

בטח שאין הזהרה - הרי מדובר בפיצ'ר שדי מייקר את המערכת והם רוצים למכור את המערכות היקרות האלו!

אולי מניחים שאנשים מוכנים לעשות את ההקרבה באיכות בשביל נוחות (הרי עברנו כולנו לשמוע mp3 לא?) אבל זה לא בהכרח נכון כאשר מדובר באנשים שקונים מערכות שמע יקרות לרכב (לאלו, לרוב חשובה מאוד האיכות...)

בקשר ל-aux באופן עקרוני הרי מדובר בכבל פשוט ממוצא סאונד - הDAC של הטלפון. זה מול מוצא הDAC של המערכת.

כך שאיכות גרועה יותר אמורה לפי הבנתי לנבוע מכך שהטלפון עצמו מוציא סאונד לא משהו - כפי שקורה בלא מעט מכשירים.

באופן עקרוני DAC של מערכת סאונד איכותית אמור ליהיות הרבה-הרבה-הרבה יותר "מושקע" מזה של טלפון משום שמדובר בחלק מאוד מרכזי במערכת ואילו בטלפון זה "לא כזה חשוב" וגם הרכיב חייב להיות ממש קטן.

בקשר למשדרי FM תמיד טענתי שהם עושים חרא של עבודה אחרי שקניתי אחד ממש "איכותי" ויקר שעושה את זה בלבד (יש לו כניסת PL והוא משדר אותה לFM, ללא דיבוריות או נגן MP3 מובנה) למרות שלא מזמן ראיתי אצל חבר אחד ממש פושטי שעבד די בסדר.

אגב בכל אופן איכות של רדיו FM היא על הפרצוף גם בתנאים אופטימליים (מגבלות התקן/פיזיקליות רדיו לוויני לאומת זאת אמור להיות תענוג).

אני אגב משתמש כרגע בפתרון "קופסת הגפרורים" ציין כאן פשוט כי קיבלתי לא מזמן רכב מהעבודה שיש לו רק AUX (ותמיכה בדיסקים ללא MP3 אין מצב בחיים שאני חוזר לצרוב אלבום אחד לדיסק....) ועוד לא ממש החלטתי מה לעשות עם המערכת שיש לי ברכב הפרטי.

אז אני יכול לציין, מנסיון, (לא שזה כזה סוד) שAUX לא כולל חיבור מיקרופון. כלומר מה שיקרה אם תחבר טלפון לAUX תצטרך בכל פעם שתקבל שיחה לצעוק ממש חזק ולקוות שהצד השני שומע אותך דרך המיקרופון של הטלפון. כנ"ל אם תחבר USB אז בכלל לא תשמע דרכו שיחות. אולי אפשר לחבר גם BT במקביל ורק כשיש שיחה לעבור למצב הזה?

עוד דבר, מי שדיבר על לחבר טלפון ב-USB ולשמוע FLAC, הדבר אפשרי רק במידה ומערכת הרכב תומכת בFLAC. אני לא יודע כי לא התעניינתי, ואולי כיום רובן כן עושות את זה, אבל כשקניתי את שלי (לפני 4 שנים יש לציין) לא זכור לי שהיו כאלה.

ועוד הערה, באנדרואיד לא חייבים לעשות mount על מנת לגשת לקבצים דרך USB, ניתן גם לבצע ROOT ואז להתקין אפליקציה בשם Multy Mount SD-Card שמאפשרת גישה לקבצים גם לאפליקציות וגם דרך הUSB זה דבר שאני עושה כל הזמן אבל ניסיתי ברכב אולי פעם אחת.

בקשר להטענה, בעקרון אם תחבר טלפון למערכת ב-USB הוא אמור להיטען קח בחשבון שיש מצב טוב מאוד שיטען יותר לאט - משום שהמערכות בדרך כלל מוציאות 500 mA ומטענים לרכב לרוב 1000 mA (ידוע לי כי בזמנו עשיתי מחקר די מקיף אם כדאי לי לקנות דיסק קשיח 2.5 אינץ' (בנפח מאות גיגה ועלות לא גבוהה) והרעיון נפל בגלל שהם דורשים יותר מ500 mA עקב המנוע החשמלי)

לילה טוב.

פורסם

BT תמיד יהיה נחות באיכות הקול מאחר ופשוט מדובר בדחיסת מידע מאבדת.

המהירות המקסימלית שBT יכול לשדר היא בערך 114-140 KBPS. כלומר נחות יותר מPM3 שמקודד ב 128KBPS שהוא שלעצמו נחות מאד...

גם משדר FM משתמש בדחיסה מאבדת כדי לדחוס הכל לרוחב הפס הנמוך.

CD או AUX יתנו לך את האיכות הטובה ביותר בתנאי שהשתמשת בהכי פחות דחיסה (320KBPS והלאה)

• תוכן חדש...