Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7981 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אייל למה יהיה יותר SPL אם שינהם מחוברים לאותו המגבר(600 RMS)

לשני הסאבים או לאחד?

למכירה סאב רוקפורד פאוור T1

למכירה מגבר רוקפורד פאוור 501BD מונובלוק

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה תלוי גם בXMAX, אני גם חושב שרוב הסיכויים שזוג ה12 יהיה חזק יותר, ככה זה ברוב המקרים בגלל יתרון ברור בשטח הממברנה. לסולו הזה יש יתרון על 12 עגול בגלל שטח ממברנה ולכן הוא אולי יכול להתקרב יותר בSPL אבל זה גם תלוי במהלך שלו שככל הזכור לי, לא גדול במיוחד.

פורסם
אז אני ישבתי באוטו עם שלוש COMPVR 12' ואני לא צוחק (איפה JOKER2K שיצדיק אותי...) וזה היה משתווה לסולובאריק שישבתי בתוך בורה עם מגבר של קיקר שנתן לה 600 RMS

לא ממש לא.. ישבת ברכב עם שלושה סאבים של COMP רגילים.. 150 וואט RMS כל אחד.

אשר היו בעבר שלי.

אז זאת ממש לא השוואה.

פרט לכך שמעתי ברכב שני סאבים של COMPVR 12 ושמעתי את הסולו... מצטער אבל הזוג עבר את הסולו בצורה משמעותית.

מבחינת SPL ע"י זוג COMPVR מקבלים יותר. וזה בדוק.

פורסם
זה תלוי גם בXMAX, אני גם חושב שרוב הסיכויים שזוג ה12 יהיה חזק יותר, ככה זה ברוב המקרים בגלל יתרון ברור בשטח הממברנה. לסולו הזה יש יתרון על 12 עגול בגלל שטח ממברנה ולכן הוא אולי יכול להתקרב יותר בSPL אבל זה גם תלוי במהלך שלו שככל הזכור לי, לא גדול במיוחד.

מה קשור מהלך? זה קשור רק בתדרים נמוכים.

סאבים של דיגיי שמפרקים מעדונים ואירועים. ומזעזעים מקומות הם על XMax של 4 מ"מ

סהך הכול והם הרבה יותר חזקים משל אוטו. זה לא קשור לXMAX בשביל עוצמה.

יותר XMAX זה יותר עוצמה על תדרים ממש נמוכים.

תמיר

***** Amplifiers Jobs *****

***** VW Golf Function *****

***** 050-7-266-766 *****

מכירה של רדיו דיסק:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=46216

פורסם

XMAX קשור ביותר. מן הסתם זה לתדרים נמוכים, מדברים פה על סאבים. בשביל להפיק תדרים נמוכים צריך לדחוף הרבה אוויר. דחיפת האוויר מתבצעת ע"י הממברנה והמהלך שלה (XMAX). ככל שהמהלך יהיה יותר גדול ככה הסאב ידחוף יותר אוויר והעוצמה תהיה גבוהה יותר.

רמקול של מועדון יכול להיות גם בתיבה שהיא HORN. תיבה כזו יכולה לגרום גם לסאב (אם מדובר בסאב קטן, אם מדובר בגדול אז לא חייבים XMAX גדול) עם מהלך קטן לייצר SPL גבוה.

אצטט את דבריו של מר אריאל אריאלי (מהנדס בתחום):

בפיסיקה מתקיים הקשר:

E=A*f

E= Acoustic Energy (Sound level)

A = Amplitude, (Delta Air Presure)

F = Frequency.

מתוך הנוסחה עולה כי ככל שתדר אות השמע נמוך יותר, יש צורך במשרעת (אמפליטודה) גדולה יותר ע"מ לקבל הספק אקוסטי נתון.

לכן, ע"מ לקבל הספק (עוצמת קול גבוהה) בתדרים נמוכים, יש צורך בשינוי רב בלחץ האויר. השינוי יכול להתקבל בשני אופנים:

א. ממברנה בעלת שטח פנים גדול ותנועה קדימה אחורה קטנה

ב. ממברנה בעלת שטח קטן ואז נדרשת תנועה קדימה אחורה גדולה.

כל אחד יכול לבדוק אצלו ברמקול האם התנועה קטנה או גדולה וזאת עפ"י שטח הממברנה.

ומתוך מה שנאמר קודם, אפשר להבין מדוע לטוויטר מימדים קטנים (פועל בתדר גבוה).

פורסם

אייל. אתה אומר מה שאני אמרתי.

להפיק SPL גבוה לא חייב XMAX גבוה בכלל.

ולהפיק עוצמה גבוה בתדרים נמוכים מאוד צריך XMAX גדול.

זה בדיוק מה שרשמתי בהודעה הקודמת!.

תמיר

***** Amplifiers Jobs *****

***** VW Golf Function *****

***** 050-7-266-766 *****

מכירה של רדיו דיסק:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=46216

פורסם

בשביל להגיע לSPL גבוה צריך סאבים (עוד לא ראיתי מערכת SPL שבנויה על טוויטרים). צריך סאבים בגלל שהם דוחפים הרבה אוויר. הם דוחפים הרבה אוויר כי הם צריכים להפיק תדרים נמוכים. ככל שהXMAX יותר גדול ככה הם ידחפו יותר אוויר (וכמו כן הממברנה).

אתה כתבת בהודעה הקודמת שXMAX לא קשור, הוא כן קשור. בשביל להגיע לSPL גבוה צריך או ממברנה גדולה או מהלך גדול (וכמובן עדיף שילוב של השניים).

עוד לא הבנתי למה לא צריך XMAX גדול בשביל להגיע לSPL גבוה אבל אשמח לשמוע את ההסבר.

פורסם

איל לגבי מה שאמרת קודם לכן, אמרת ששני סאבים עם XMAX זהה, ועם נצילות זהה.

אחד מקבל הספק 250, ואחד מקבל הספק 500, לשניהם אותו כוח ?

יש פה הסבר כלשהו ? זה נשמע מוזר.

אתה בעצם אומר שהXMAX זה הנתון המשמעותי ביותר? יותר מההספק שהסאב יכול לקבל?

(מבחינת SPL)

?

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

מיקמיק, כן התשובה חיובית.

כל העניין של ה"וואטים" או בעברית הספק, הוא כמה הספק נדרש לסאב כדי להגיע לXMAX שלו בתדר מסויים.

זה שתמיר וכל אחד שחושב שהוא מבין בסאונד ואלקטרוניקה חושב שככל שיותר זה יותר טוב, זה לא ממש נכון, תלוי באיזה תדר, ואם אנחנו מדברים על סאבים שזה בגדול 80 הרץ' ומטה, שם עניין ההספק מקבל משמעות שולית אל מול העובדה שנשאלת השאלה כמה הספק דרוש כדי שהסאב יגיע למהלך שלם או במילים אחרות לXMAX שלו בתדר נתון.

מכאן נגזרת הנצילות - סאב נציל פחות יצטרך פחות הספק כדי להגיע לXMAX שלו וסאב נציל פחות יצטרך יותר הספק, לפעמים גם הרבה יותר כמו למשל "בוקסות של אירועים של דיג'ייס" :)

פורסם

אבל יכול להיות מצב כזה במציאות שיהיו 2 סאבים אם אותם נתונים רק הספקים שונים שהם יכולים לקבל יהיו שונים?

פורסם

ואלה, תודה רבה על המידע

תמיד ידעתי שלמהלך של המבברנה יש חשיבות גבוהה, אך לא ידעתי שזה כמעט כל מה שחשוב.

עכשיו אם אפשר לשאול שאלה אחרת, למה ממברנה גדולה נחשבת לפחות איכותית ?

בגלל שהXMAX שלהם יחסית קטן ואז הם נותנים יותר SPL מאשר ירידה לתדרים נמוכים ?

ואם היה סאב עם 24" עם XMAX שנחשב לגדול, זה אומר שהאיכות שלו היתה זהה לכל סאב אחר? או שעדיין יש פה משהו שמונע ממנו לרדת נמוך ?

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

• תוכן חדש...