Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מדוע אין(כמעט) תחנות דלק על כביש 1 ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5169 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני נוסע הרבה על ציר גבעתיים ירושלים,וכבר הרבה זמן אני תוהה מדוע יש רק תחנה אחת על כביש תל אביב ירושלים (מחלף שורש),

ובכיוון הנגדי ירושלים תל אביב גם אחת(שער הגיא).

המצב עוד יותר גרוע עבור מי שמגיע מכיוון הרצליה ונוסע דרך איילון-כביש 1.

זה לא שחסר שטח לבנות אחת בין מחלף בן שמן לשער הגיא יש עשרות קילומטרים של כלום.

Porsche 944 turbo

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כל התחברות לכביש מהיר גורמת להאטה של התנועה, ולהקטנה נפח תנועה המקסימלי, שהכביש מסוגל להעביר.

לא נותנים (או כמעט ולא נותנים) הייתרים לבניית תחנות דלק לצד כבישים מהירים , אלא רק במסגרת התחברות קיימת, כמו כניסה לעיר, מחלף וכו'.

גם בכביש 2 מכפר ויתקין עד חיפה בכיוון צפון אין תחנות דלק ובכיוון דרום יש רק תחנה אחת, בכניסה לגבעת אולגה.

כביש 5 - אין תחנות דלק בכלל.

פורסם

לדעתי ניתן יהיה לבנות נתיב השתלבות ארוך וחלק כמו שעשו בתחנה בשאר הגיא,עד שאתה משתלב חזרה עם כביש 1 אתה דיי בקלות במהירות תלת סיפרתית.

Porsche 944 turbo

פורסם

לא יעזור כלום, וגם נתיבי האטה והאצה ארוכים יגרמו להאטה בתנועה של כל הכביש, מהסיבה הפשוטה - אנשים לא יודעים להשתמש בהם, לא מאיצים בהם כמו שצריך, וכשיש עומס תנועה, עוקפים אותך דרך הנתיבים האלו ובסוף נוצר פקק, שמפריע גם לאלו שנוסעים בנתיב השמאלי בכביש הראשי.

זו לדעתי הסיבה היחידה.

מספיק שנפח התנועה המקסימלי של הכביש ירד ב 5% כדי לגרום לפקק, בשעות בהן יש תנועה כבדה, אך זורמת בקצב סביר.

בשער הגיא יש נתיב השתלבות באורך 2 קילומטר, ובסופו של דבר זה גם חלק מהמחלף, ולא של תחנת דלק לבדה. אחרת לדעתי התחנה הזו לא הייתה שם.

ניתן גם לראות ביציאה מאותה תחנה, שפעם תוואי הכביש הראשי היה עובר ממש לידה, ולפני אי אלו שנים הסיטו אותו מערבה, לדעתי בין היתר כדי לפתור את הבעיה שהזכרתי.

פורסם

על כביש 1 אין תחנות דלק, אבל בסביבה שלו יש גם יש. יש דור אלון בלטרון, פז מסילת ציון (קרוב למחלף שער הגיא לבאים ממערב) ודור אלון בכניסה לנתב"ג על כביש 40. חוץ מזה, אם אתה יורד מאיילון, יש לך כמה וכמה תחנות דלק (דלק ביגאל אלון ופז ביצחק שדה). בנוסף, בכניסה לירושלים יש מקבץ של תחנות.

ביננו, המרחקים בסה"כ אינם גדולים. כל הנסיעה שלך מסתכמת במשהו כמו 60 ק"מ, בשום מצב נורמלי אתה לא אמור להיתקע בלי דלק.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אלא אם כן אתה נתקע בפקק היומי של שורש לכיוון ירושלים :twisted:

מצד שני, אתה יכול לנסוע דרך 443 ושם יהיו לך 3 תחנות דלק:

1) צומת שילת

2) בעליה לכיוון גבעת זאב

3) באזור התעשייה של מודיעין

Polo 2012

פורסם

יש גם את תחנת "אלוויס" בנווה אילן, ליורדים מירושליים.

ברור שזו לא הבעיה, ואפשר לעבור את ה 60 קילומטרים האלו גם כשנורת דלק כבר דולקת.

אבל, נניח, כשקבעת פגישה בירושליים בשעה 12, אתה יוצא מנתניה בשעה 10:40 (כי כבר מאוחר היה לצאת לפני:roll: ), ומחוג דלק מצביע על 0 (כי אתמול יצאת מאוחר ולא היה לך כוח להכנס לתדלק), כניסה לתדלוק בתחנה שצמודה לכביש לוקחת 5 דקות, לעומת ירידה לתחנה באיזור סמוך לכביש שלוקחת 20 דקות, ובסוף אתה מאחר לפגישה.

לי זה מפריע לפעמים, למורת שהסיבה ברוררה לי (בהנחה וההסבר שלי נכון).

פורסם

עד כמה שזכור לי לא בונים יותר תחנות דלק על צירים ראשיים, ולא בתוך העיר.

הסיבה היא בתוך העיר סיכון לחיי אדם, הסיבה לאי בניה על צירים ראשיים היא,

הבעיתיות שהתחנה יוצרת וצוואר הבקבוק שנוצר כתוצאה מהאטה של רכבים לפי הכניסה,

והנסיון להשתלב ביציאה.

דוגמא טובה לכך ניתן לקחת את מחלף גהה/צומת קוקה קולה, תחנת הדלק והכניסה לבני ברק

יוצרות פקקים וגודש תנועה תמידי על הציר הזה.

לעומת זאת "בית הפנקיק" התנועה זורמת ללא האטה מכיוון שהתחנה לא נמצאת על הציר הראשי.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

קחו את כביש 6 כדוגמה

2 תחנות דלק לכל כיוון.

לא הבחנתי שנוצרים פקקים בגללם, ייתכן שהתיכנון שם יותר טוב .

לפני שנים רבות נורת דלק נדלקת ואני בירושלים . נכנס לתחנה מחפש את הארנק איננו , מזל שזה היה עוד לפני התידלוק. שעת לילה מאוחרת.

מתגלגל כל הירידות בניוטרל ומושך עד לכניסה לחיפה בנסיעה הכי עדינה שעשיתי אי פעם , שם בתחנת הדלק של חוף הכרמל ( מסעדת מקסים )מטלפן לאבי ז"ל שירד עם כסף.

בארץ המהירויות הבלתי מוגבלות יש תחנות כל X ק"מ ושוב לא ראיתי כי הם גורמות להאטת התנועה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מתגלגל כל הירידות בניוטרל ומושך עד לכניסה לחיפה בנסיעה הכי עדינה שעשיתי אי פעם ,

תתפלא לשמוע, אבל בירידה עם הילוך משולב ללא גז, צריכת דלק נמוכה יותר (למעשה שווה ל 0), מאשר בירידה בניוטרל.

פורסם

גם בכביש 2 מכפר ויתקין עד חיפה בכיוון צפון אין תחנות דלק ובכיוון דרום יש רק תחנה אחת, בכניסה לגבעת אולגה.

כילד, אני זוכר היטב שלט גדול שכתוב עליו "תחנת דלק אחרונה לפני הכניסה לאוטוסטרדה"..

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
תתפלא לשמוע, אבל בירידה עם הילוך משולב ללא גז, צריכת דלק נמוכה יותר (למעשה שווה ל 0), מאשר בירידה בניוטרל.

אני יודע שזה נכון במנועים מוזרקים. הכלל הזה חל גם במנועים מוזנים ע"י קרבורטור? אם כן, כיצד?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

בקרבורטורים יחסית מודרניים (בערך משנות ה 70 ומעלה, אולי גם לפני) הייתה "דיזה חשמלית", שמבצעת את אותו התפקיד בדיוק.

מעל סל"ד מסויים (ליתר בטחון קבעו סל"ד באיזר 1700-2000) + מצערת סגורה הדיזה הזו הייתה נסגרת ומפסיקה את זרימת הדלק לקרבורטור.

פורסם

בוקי / אלעד

אין 0 דלק כי אז הרכב כבה

וכאשר הרכב בהילוך בירידה הוא בולם את עצמו = מעלה את הסל"ד = מעלה את צריכת הדלק.

בניוטרל הגילגול חופשי המהירות מואצת ולבסוף כאשר הירידה הסתיימה הוא התגלגל יותר רחוק מאשר לו היה בהילוך.בחיי

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...