Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5029 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למכונית זו תיק היסטוריה נפוח ביותר.

היא שמשה כמכונית פיתוח לדגם זה. נערכו בה ניסויים שונים ומשונים ביניהם מתועדים 2000 מייל שהרכב עבר ביממה במצב של מצערת מלאה במהירות מירבית.

אותי מרתקת העובדה שהרכב היה בבעלות טאדק מארק שאחראי לתכנון מנוע ה-6 של אסטון.

הרכב משמש כמכונית מרוץ לעת מצוא וכתחבורה בכביש. מדובר במכונית מאוד מהירה כתוצאה מפיתוחים שונים שבוצעו בראש.

כשיורכב הראש (בינתיים גם מטפלים בתא המנוע) אדווח אחרי שאצא לסיבוב.

ה-DB5 מבלגיה חוזרת לבעליה השבוע אחרי טיפול והכנה לעונת הקיץ הקרובה אחרי שנת החורף. יצאתי בה לסיבוב כנוסע. הנהג בעל הסדנא הוא נהג מירוצים בזמנו החופשי בעל נסיון רב (למעלה מ25 שנה שהוא מתחרה). הוא הראה לי למה המכונה הזו בת ה50 כמעט מסוגלת. הרכב מהיר מאוד. כמעט 300 כ"ס מעיפים אותה קדימה בכל הילוך. תיבת ZF 5-325 מצוינת מעניקה נפילת סלד של כ-800 סיבובים בין הילוך להילוך ומאפשרת שמירה מעולה על הכח. עקפנו מכוניות כאילו הן עומדות. 200 קמש לל שום דרמה מגיעים מהר מאוד. ההתנהגות בסיבובים מצוינת. לא יאומן.

DSCF5047.jpg

DSCF5046.jpg

DSCF5045.jpg

DSCF5044.jpg

DSCF5048.jpg

DSCF5053.jpg

פורסם

איזה כיף לעבוד על חתיכת הסטוריה כזאת, הנתונים שהיו לה בשנת 1963 היו מעולים לזמנה:

מנוע 4000 סמ"ק, 286 כ"ס ו-40 קג"מ מומנט ב-3850 סל"ד על משקל 1465 ק"ג.

0-100 ב-8.2 שניות ומהירות מקסימלית 230 קמ"ש.

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

העבודה כבר הושלמה מזמן, אז הנה כמה תמונות של תא המנוע אחרי רענון קל, והראש הוחזר למקומו.

נסעתי בלא מעט מכוניות מהירות, האוטו הזה אכזרי בהחלט.

חג סוכות שמח

גדי

DSCF5734.jpg

DSCF5735.jpg

DSCF5737.jpg

DSCF5740.jpg

DSCF5741.jpg

פורסם

היי גדי

סליחה על הפולשנות, אני מכיר אותך כפחח אומן, האם אתה מתעסק גם המכונאות של הרכבים המשופצים ?

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

תודה לכל המגיבים.

רן שלום,

עד היום לא נתקלתי באופנועים אצלנו. לא יודע אם יש איזשהי מדיניות עקרונית נגד שני גלגלים.

גדי

פורסם
היי גדי

סליחה על הפולשנות, אני מכיר אותך כפחח אומן, האם אתה מתעסק גם המכונאות של הרכבים המשופצים ?

בסדנא הזו אני מבצע עבודות פח (אלומיניום בד"כ), מכונאות, חשמל, וריפוד. לעיתים גם צבע.

פורסם
העבודה כבר הושלמה מזמן, אז הנה כמה תמונות של תא המנוע אחרי רענון קל, והראש הוחזר למקומו.

נסעתי בלא מעט מכוניות מהירות, האוטו הזה אכזרי בהחלט.

חג סוכות שמח

גדי

היי גדי.

אין כמו לשלב עבודה טובה,אהבה למקצוע,ועוד לקבל שכר.

ולשאלתי,ותקן אותי אם אני טועה.

למנוע 6 צילינדר,3 קרבורטורים,ו 6 צינורות יניקת אוויר (2 לכל קרבורטור).

ללא פילטרים אוויר.אני מבין שללא פילטר אוויר כניסת אוויר טובה יותר וחלקה,אך מה קורה עם כל הליכלוך,אבק,וכו'?

תא המנוע סגור,ויניקת האוויר תהייה בהכרח מלמטה,מכיוון הכביש!

תודה ובהצלחה

צביקה

צביקה הר-נוי

14119

"החיים הם כמו נסיעה על אופניים - אם קל לך מידיי,סימן שאתה בירידה,,," :mm_wink:

פורסם
היי גדי.

אין כמו לשלב עבודה טובה,אהבה למקצוע,ועוד לקבל שכר.

ולשאלתי,ותקן אותי אם אני טועה.

למנוע 6 צילינדר,3 קרבורטורים,ו 6 צינורות יניקת אוויר (2 לכל קרבורטור).

ללא פילטרים אוויר.אני מבין שללא פילטר אוויר כניסת אוויר טובה יותר וחלקה,אך מה קורה עם כל הליכלוך,אבק,וכו'?

תא המנוע סגור,ויניקת האוויר תהייה בהכרח מלמטה,מכיוון הכביש!

תודה ובהצלחה

צביקה

אתה צודק, כשאין פילטר אוויר אין מה שימנע מליכלוך להיכנס למנוע.

את בעל הרכב הזה זה לא מטריד. כשיהיה צורך לעשות מנוע הוא יעשה, לא משנה העלות, לא משנה התדירות.

אלו לקוחות שזוכים בהם בעקבות 30 שנים של עבודה מאוד קשה בסביבה מאוד תחרותית.

• תוכן חדש...