Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גולף 6 1.4 TSI - מעבר לשמן 5-30

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5073 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אכן בעיה מטרידה,

קניתי רכב שעבר טיפול ראשון לפני שבועיים, איך אפשר לדעת איזה שמן הכניסו ?

תתקשר למוסך/בדוק בקבלה באיזה תקן השמן. בד"כ 502 יהיה 5-40 ותקן 507 יהיה 5-30. בעירבון מוגבל אני סבור שאם טיפלת במוסך מורשה יבואן או לא, סביר להניח שקיבלת שמן 5-40. למרות ההנחיות בצ'מפיון לא ששים למלא שמן 5-30 ובלי קשר זה עולה להם יותר משמע הם ירוויחו פחות. אני בטיפול הקרוב בגולף 5 מעוניין לעבור לשמן 5-30.

פורסם

507 מיועד לדיזל, אל תיפלו לידיו של היבואן בחוסר דיוקים שכן זה כל הזמן מאיים ומחפש אותנו בפינות ע"מ לבטל אחריות, 504 הוא התקן של 5-30 למנועי בנזין.

אני מחזיק מיכל קסטרול אדג' 5-30 סיננטי מלא כתוב על המיכל שעומד בתקנים 504 ו 507, נאמר לי כל עוד רשום 504 והמיכל שמן חדש, סגור הרמטית וחתום זה בסדר.

פשוט היבואן צריך לתמרן בין המוסכים המורשים שרוצים למקסם רווחים כי שמן בחבית/צובר של סונול זול יותר ממיכלים אישיים של 4 ליטר (אני ראיתי אצל סיידון מיכלים של 4 ליטר קסטרול אדג').

אבל הייבואן לא יכל להגיד לא להשתמש ב 504 כי הוא סותר את הוראות היצרן, אולי "קשה" לשי מוסקוביץ לכפות את מדיניות השמנים על כל המוסכים שלהם כי אז הם יטענו לירידה בריווחיות ואז היבואן יצטרך לתת להם יותר הנחות על חלפים.

כסף בצע כסף תרדוף.....:evil:

הטיפולים הפשוטים בתקופת האחריות טיפול קטן/גדול/בלמים/העברת טסט הם לחם חוקם והפרה החולבת של המוסכים מורשי יבואן.

אם פוגעים להם בזה זו תהיה מכה כואבת. לכן הם אומרים ללקוחות תמימים ובתולים שאם לא יעשו טיפולים בחברה אז ישללו מהם את האחריות. שיטת המקל והגזר עובדת ובגדול, אם תטפל אצלי במחיר מופקע אז נכבד את האחריות, נשתדל לעגל פינות עבורך ואף נעניק לך אחריות שנה שלישית , אבל אם תתחכם אז נחפש איך לא להכיר לך באחריות, נלך איתך לפי כתב האחריות ואף נפרש אותו לחומרה ותישכח מאחריות של שנה שלישית!!!

אם אני קונה שמן מחנות חלפים ב 170 שקל ל 5 ליטר והחנות לא מפסידה עלי אז מדוע במוסך מחייבים 50-60 שקל לליטר לפני מע"מ?! על אותו השמן. פושטים לנו את העור בלי למצמץ!

פורסם
507 מיועד לדיזל, אל תיפלו לידיו של היבואן בחוסר דיוקים שכן זה כל הזמן מאיים ומחפש אותנו בפינות ע"מ לבטל אחריות, 504 הוא התקן של 5-30 למנועי בנזין.

אני מחזיק מיכל קסטרול אדג' 5-30 סיננטי מלא כתוב על המיכל שעומד בתקנים 504 ו 507, נאמר לי כל עוד רשום 504 והמיכל שמן חדש, סגור הרמטית וחתום זה בסדר.

פשוט היבואן צריך לתמרן בין המוסכים המורשים שרוצים למקסם רווחים כי שמן בחבית/צובר של סונול זול יותר ממיכלים אישיים של 4 ליטר (אני ראיתי אצל סיידון מיכלים של 4 ליטר קסטרול אדג').

אבל הייבואן לא יכל להגיד לא להשתמש ב 504 כי הוא סותר את הוראות היצרן, אולי "קשה" לשי מוסקוביץ לכפות את מדיניות השמנים על כל המוסכים שלהם כי אז הם יטענו לירידה בריווחיות ואז היבואן יצטרך לתת להם יותר הנחות על חלפים.

כסף בצע כסף תרדוף.....:evil:

הטיפולים הפשוטים בתקופת האחריות טיפול קטן/גדול/בלמים/העברת טסט הם לחם חוקם והפרה החולבת של המוסכים מורשי יבואן.

אם פוגעים להם בזה זו תהיה מכה כואבת. לכן הם אומרים ללקוחות תמימים ובתולים שאם לא יעשו טיפולים בחברה אז ישללו מהם את האחריות. שיטת המקל והגזר עובדת ובגדול, אם תטפל אצלי במחיר מופקע אז נכבד את האחריות, נשתדל לעגל פינות עבורך ואף נעניק לך אחריות שנה שלישית , אבל אם תתחכם אז נחפש איך לא להכיר לך באחריות, נלך איתך לפי כתב האחריות ואף נפרש אותו לחומרה ותישכח מאחריות של שנה שלישית!!!

אם אני קונה שמן מחנות חלפים ב 170 שקל ל 5 ליטר והחנות לא מפסידה עלי אז מדוע במוסך מחייבים 50-60 שקל לליטר לפני מע"מ?! על אותו השמן. פושטים לנו את העור בלי למצמץ!

א. מתקן את הטעות שלי ממקודם - התכוונתי לשמן בתקן 504.

ב. שי מוסקוביץ' לא יכול או אמור "לכפות" את מדיניות שמני המנוע על המוסכים. צריך להודות לו שהוא עזר לנו בזמנו ואף התקשר אליי פעמיים מיוזמתו בקשר לשינוי ועדכון רשימת השמנים. כמו שאמרת, כל עוד השמן עומד בתקן היצרן, אין הרבה מקום לוויכוחים, וגם הוא לא יכול להתווכח עם המוסכים המורשים ולהכריח אותם להשתמש בשמן x. מה שכן מטריד אותי הוא שאת שמני סונול שכ"כ אהובים במוסכי צ'מפיון, לא ראיתי בשום רשימה שאני מכיר של היצרן שמאשרת את השימוש בהם. לטעמי כל עוד השמן עומד בתקן היצרן זה מספק.

ג. לעניין המחירים המופקעים - יכול להסכים שצ'מפיון אכן גובים המון כסף על כל חלף שהוא לא נאמר סטנדרטי לטיפולים השוטפים, לי לדוגמא נשבר הצ'ופצ'יק של תריס המזגן בגולף 5 (וגם פרסמתי את זה השבוע בפוסט שפתחתי). כדי להחליף את החלק יש ורך בהחלפת חלק מהפאנל הדקמי שכולל שני פתחי אוורור מרכזיים חדשים ועוד, אבל שורה תחתונה מדובר בפאנל פלסטיק בגודל 35x35 ס"מ. המחיר שצ'מפיון רוצים הוא 1750 שקל לפני מע"מ. על זה רק נותר לומר :shock:

• תוכן חדש...