Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5222 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני מסכים אתך אחי, הפאביה יותר מרשימה בפנים אך מחוץ היא נראת לא משהו, לפחות זה מה שאני חושב .

האיביזה מהממת במראה שלה אבל בפנים היא סבירה.

מה זה משנה אם יש הרבה איביזיות , תקח למשל המאזדה 3, הרכב הכי נפוץ על הכביש והיא מאוד מוצלחת.

מאזדה 3 לא נפוצה כי כולם קונים אותה , אלא כי זה רכב ליסינג שמשחררים בארץ בצרורות , פה ההבדל , שוב , שאלת אותי לדעתי למה פסלתי את הרכב , יש המון איביזות משנים שונות , בשבילך זה מראה צעיר וספורטיבי בשבילי פחות , לדעתי מספר תוספות כמו ג'אנטים במידה גדולה , וצבע אטרקטיבי (אפור ככה , שחור , אדום אולי?) , חלונות מושחרים אולי , והאוטו יראה טוב. (את השילוב של הגג אני פחות אוהב חוץ מהמונטה קרלו שצבועה באדום והגג הוא שחור , מה שאין בארץ , ולדעתי השילוב הזה מהמם)

שוב אבל זה טעם אישי.

תחשוב על זה ככה: מכיוון שאתה לא קונה פגאני ולא פרארי ואפילו לא מרצדס , אתה צריך לחשוב על הקנייה כמאזניים - אוקיי , אז אני אוהב יותר את העיצוב של האיביזה , אבל כף המאזניים של העיצוב עולה והכף של התא נוסעים יורדת , אותו דבר בפיאסטה , אני (לא נהגתי על פיאסטה אני יוצא בהשערה) מפסיד מנוע טיפה חלש יותר מהאיביזה , אבל מרוויח 7 כריות אוויר לדוגמא.

זה שיקולים ושיקולים , לדעתי משלושתן הכף נוטה לכיוון הפיאסטה או הפאביה , והאיביזה יורדת למטה.

בכלל , ממליץ לקרוא כמה ביקורות , יש גם השוואת בין האיביזה לפאביה ולהתרשם.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
  • תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ביקורות וכ"ו זה יפה, כל אחד מרגיש ונוטה למשהו אחר.

רק נסיעת מבחן יכולה לתת מושג וכיוון, לדעתי.

אוטו לא קונים באינטרנט ובטח ובטח לא על הנייר.

למרות שיש גם כאלה..

אני גם נוטה לצמצם את האפשרויות לפאביה מול הפיאסטה ולוותר על האיביזה.

אגב, מביקור בסוכנויות. הפאביה הוצעה לי ב74,040 ש"ח על הכביש. אך זה ללא מיגון או חיישני רוורס. שעלות המיגון המינימלית כדברי המוכר היא כ1,500 ש"ח. לשאלתי באם יסכימו להתקין את המיגון והחיישנים במחיר הרכב, נאמר לי שגם ככה הרכב במבצע ואין אפשרות לשום הטבה במחיר הרכב.

בסוכנות פורד, עלות הפיאסטה על הכביש 76,142 ש"ח על הכביש. לפי מה שהבנתי מהסוכן ניתן לקבל את המיגון וחיישני הרוורס במחיר זה.

האם ניתן להוציא עוד דברים מהסוכנויות לדעתכם?

פורסם

חיישנים אתה יכול לקנות לבד , סיפור של 100 שקלים.

בקשר לנסיעת מבחן זה מה שאמרתי בהתחלה , שצריך לעשות אותה בכל מקרה , אבל לפני זה אבל לקבל התרשמות ראשונית מהרכב כדי לדעת פחות או יותר לאן אתה נכנס.

פורסם

צודק בהחלט, אני מסכים רכב לא קונים על הנייר! צריך לבדוק ולנסות אותו על הכביש כדי שתיהיה סוג של אינדיקציה מול מה אנו עומדים, הזמנתי נסיעת מבחן על האיביזה נחכה ונראה מה תניב הבדיקה שלי!

אה ודרך הגב נאלצתי לשלם מקדמה של 2000 שח על מנת לקבל נסיעת מבחן- במידה ולא הרצה לרכוש הובטח לי לקבל את כספי בחזרה!

פורסם

פעם ראשונה אני שומע על מקדמה לצורך נסיעת מבחן,היום מספיק להתקשר ולקבוע,לא צריך לשבת מול הסוכן לדבר על המחיר..

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לי אמרו שאין להם את הדגם של האיביזה הנמכרת לנסיעת מבחן. שזה גם מאוד תמוה.

אגב בסוכנות סקודה, כשביקשתי לקבל נסיעת מבחן על הפאביה שבמבצע. נאמר לי שאין כזאת.

אחרי שלחצתי קצת, הסוכן בירר והתברר שכן יש כזאת, אך היא תגיע לצפון רק עוד שבועיים.

מיותר לציין שלא ביקשו וגם אם היו מבקשים לא היו מקבלים שום מקדמה כנגד נסיעת מבחן. הזוי בהחלט.

פורסם

נראה לי הבחור התבלבל , ה2000 ש"ח הם מקדמה מינימום לרכישת הרכב. לא לנסיעת מבחן.

פורסם

הסוכנים של סיאט משקרים בלי סוף ומבצעים תרגילי מכירה זולים בשביל להוציא ממך את המקדמה גם לי הם ניסו לעשות משהו דומה,

המלצה שלי תלך על הפיאסטה מכמה סיבות:

1.חסכוני יותר בדלק בלפחות 1.5 ק"מ לליטר בצריכה ממוצעת זה אומר 1000 שקל בשנה.

2.היאיביזה מחליפה דגם ומוצפת גם ככה בליסינג ובפרטי.

3. יותר מהנה בנהיגה מבחינת בידוד רעשים ואיכות נסיעה.

4. צמפיון מוטורס.

פורסם

אל תוותר על נסיעות המבחן. אתה הולך להשקיע הרבה כסף ובעיקר כזה שאין לך (הלוואה גדולה) וחשוב שתהנה מההשקעה הגדולה. רק אחרי נסיעות המבחן תוכל לדעת עם מי מהמכוניות אתה רוצה לחיות ביום יום. על צבע לא הייתי מתעקש אבל למשל על אפשרות לכוון מושב ולהגיע לתנוחת נהיגה נוחה, זה הרבה יותר חשוב. אתה רוצה להשקיע 70 אלף ולקבל כאב גב או ברכיים אחרי 20 קילומטר?! סע בשלושת המכוניות ורק אז תגבש החלטה. בהצלחה

פורסם
אל תוותר על נסיעות המבחן. אתה הולך להשקיע הרבה כסף ובעיקר כזה שאין לך (הלוואה גדולה) וחשוב שתהנה מההשקעה הגדולה. רק אחרי נסיעות המבחן תוכל לדעת עם מי מהמכוניות אתה רוצה לחיות ביום יום. על צבע לא הייתי מתעקש אבל למשל על אפשרות לכוון מושב ולהגיע לתנוחת נהיגה נוחה' date=' זה הרבה יותר חשוב. אתה רוצה להשקיע 70 אלף ולקבל כאב גב או ברכיים אחרי 20 קילומטר?! סע בשלושת המכוניות ורק אז תגבש החלטה. בהצלחה[/quote']

חבל שאתה למען הגילוי הנאות לא אומר לו שאתה סוכן מכירות בסיאט הרצליה

פורסם

ההחלטה היא שלי, יש לי פיאסטה אוטומטית, של המשפחה, בחנייה. אז הרכב בגדול מוכר. יותר מעניין אותי באמת לנהוג ב3 הרכבים ולראות. מישיבה בפיאסטה ואני 1.80. לא הרגשתי אי נוחות או כאבי גב ובטח ובטח במהלך נהיגה. האמת לא יצא לי לשחק בכלל בגובה המושב באוטומטית שלנו. לכן זה לא נראה לי עניין כלכך משמעותי, בטח לא לפסול רכב על זה. הרבה יותר מסקרן איך הפיאסטה בשילוב עם המנוע והתיבה הידנית.

פורסם

חברה אני מעונין באיביזה אבל אני עדין מתלבט בין האיביזה לפאביה . קבלתי נסיעת מבחן מחר בפאביה אבל בסיאט לא נותנים נסיעת מבחן וזה חד משמעי, תאמינו לי כבר ניסיתי הרבה .

עוד שאלה , אמרתם שהאביבה תקבל מתיחת פנים בתקופה הקרובה, מתי זה ומה הם משנים בדגם הזה.

ה

פורסם

לי אישית יש פאביה, ואני התלבטתי בין הפאביה והאיביזה, ישיבה קצרה בשני הרכבים הכריעו את הכף לטובת הפאביה.

האיביזה מרגישה משמעותית צפופה מבפנים(לעומת האיביזה), והצפיפות הזאת עוד יותר מורגשת בשורה השניה.

בנוסף, הפאביה מרגישה יותר איכותית ו"מוצקה" מאשר האיביזה.

בנוגע לביצועים ולכושר סחיבה, הפאביה סוחבת מצויין וגם במהירויות גבוהות היא מרגישה בסדר גמור.

עוד לא יצא לי לנסוע בה כשהיא מלאה, אבל אחי דיווח לי שגם כאשר יש בה 5 אנשים היא סוחבת טוב מאוד.

פורסם
אין לי צורך במושב האחורי לבינתיים (בחור צעיר יחסית, שלא רואה ילדים בשנים הקרובות). גיר ידני מתקבל בברכה.

האם המנוע הצנום של הפיאסטה, יתמודד בכבוד עם העליות של חיפה למשל?

אשמח לשמוע את יתר היתרונות של הפיאסטה על הפאביה\איביזה?

ואחרי הכל, איך שמירת הערך של הפיאסטה. שוב, בהשוואה לפאביה\איביזה?

תודה רבה.

המנוע של הפיאסטה יתמודד בסדר גמור עם העליות של חיפה. המנוע של הפאביה אכן מעט חזק יותר. ההפרש לא ענק אבל קיים.

הפיאסטה נעימה ונוחה יותר מהפאביה, מרגישה טוב יותר על הכביש, נראית ומרגישה טוב יותר מבפנים (ולטעמי גם מבחוץ).

שמירת ערך - אצל כולן היא לא תהיה טובה במיוחד, אבל מחיר הקנייה הנמוך מבטיח שמבחינת כסף נטו, לא תאבד את המכנסיים.

אישית מה שפסל לגמרי את הפיאסטה היא חוסר היכולת לכוונן את כיסא הנהג לגובה

פשוט לא ייאמן, נוחות בסיסית של נהג אין שם.

כלומר כל בנאדם מעל 1.80 לא יוכל לנהוג ברכב הזה? החלטה מטומטמת של היבואן.

אנשים גבוהים יכולים לנהוג בפיאסטה. יהיה להם פחות נוח אבל עם קצת כיוונים הם יכולים להסתדר.

אני יכול להגיד לך שנהגתי על הפיאסטה והדבר הכי מרגיז שם זה המנוע, הוא פשוט עצל! זה מעיק מאוד ומורגש, הוא גם דיי רועש, לכן אני הייתי פוסל אותה מיד.

המנוע עצל, זה נכון. אבל כך המצב גם אצל מרבית המתחרות. אתה לא יכול לקנות 1.2 בסיסי ולצפות שהוא יסחוב כמו מנוע גדול יותר. הוא דווקא לא רועש יותר משל מרבית המתחרות.

אני הייתי לוקח את הפיאסטה, כשהפאביה בעדיפות שנייה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
לי אישית יש פאביה, ואני התלבטתי בין הפאביה והאיביזה, ישיבה קצרה בשני הרכבים הכריעו את הכף לטובת הפאביה.

האיביזה מרגישה משמעותית צפופה מבפנים(לעומת האיביזה), והצפיפות הזאת עוד יותר מורגשת בשורה השניה.

בנוסף, הפאביה מרגישה יותר איכותית ו"מוצקה" מאשר האיביזה.

בנוגע לביצועים ולכושר סחיבה, הפאביה סוחבת מצויין וגם במהירויות גבוהות היא מרגישה בסדר גמור.

עוד לא יצא לי לנסוע בה כשהיא מלאה, אבל אחי דיווח לי שגם כאשר יש בה 5 אנשים היא סוחבת טוב מאוד.

יצא לך לנהג באיביזה רפרנס , אם כן איך אתה משווה בין חווית הנהיגה בין הפאביה לאיביזה ? אני הרגשתי שבאיביזה צפופה יותר אבל אני רווק ואני לא זקוק ללמרחב במובים בשורה השניה.

אני רק מודאג עקב אי יכולת לנסות את האיביזה ללפני קניה .

• תוכן חדש...