Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5233 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההבדל בצמיגות , אבל ההבדל המהותי הוא שה 15/40 הוא מינרלי ותצטרך להחליפו כל חצי שנה .

ה 10/40 הוא חצי סינטטי ואותו מחליפים פעם בשנה .

השסתומים בבאלנו שיש בישראל הם מכניים לא הידראוליים ולכן אם יש רעש צריך לכוון אותם .

פורסם

רק בשביל להבין: ה15 מחליפים כל חצי שנה.

לפי מיטב זכרוני סוזוקי בארץ עובדים עם 15W40. הם עושים טיפול אחת לשנה או X ק"מ.

אז בעצם הם לא מעדכנים את הלקוחות שלהם שהשמן שברכב שלהם אמור להיות מוחלף פעם בחצי שנה במקום שנה?

לגבי הרעש:

אני לא יודע אם זה בדיוק מהשסתומים (אני מאמין שכן) הרעש הוא יחסית קל ולא מוגזם.

מורגש במיוחד שהרכב קר ולאחר מכן כמעט ולא מורגש, אני לא ממש רוצה להתעסק עם זה כי ברוך השם הכל בסדר.

חשבתי שנושא השמן יעזור, במיוחד שלפי מה שאני יודע יש ברכב שמן מנוע של חברת "זיק" שאין לי מושג מי ומה היא.

מעדיף להחליף לשמן מנוע איכותי + פילטר שמן מקורי בלבד.

פורסם
ההבדל המהותי הוא שה 15/40 הוא מינרלי ותצטרך להחליפו כל חצי שנה .

מה הקשר בין צמיגות השמן לסוגו? בשוק ישנם שמנים בצמיגות 15W40/15W50/10W60 סינתטיים לחלוטין.

פורסם
ההבדל בין ה15 ל 10 זה ברמת הצמיגות?

כי אני חושב שיש רעש קל של שסתומים שהבנתי שיש את זה בכל הבלנו - 15 הוא בעל צמיגות גבוהה יותר?

ומה ההבדל בין האריזה הזהובה לאפורה?

ואיזה רמת תקן לחפש על האריזה? SJ או SL ?

תודה!

שלום רב !

האריזה האפורה, מכילה תוסף שמן בשם מסחרי מוס 2, המתוסף לשמן , ומעלה את מחירו בעוד כ20 שקל, חוץ מהתוסף, אין שום הבדל בין השמנים.

הבדל נוסף, המיכל הזהוב, בא לפעמים בשני סוגי אריזות של 4 ליטר וחמש ליטר !

בגלל הבדלי הכמויות, יש להיזהר ןלא למלאות את כל המיכל למנוע בעת ההחלפה.

הכמות הנחוצה למנוע בלנו הוא בין 3.3 ליטר ל3.5 ליטר, עודף שמן הנמזג למנוע, עלול לגרום לפריצת מחזירי שמן אחרי וקדמי, ולסיכון בחדירת שמן לתא השריפה, ועשן לבן וסמיך בצינור הפליטה.

בדיעבד זה מה שקרה לפותח שרשור זה, שבמוסך, מזגו לו 5 ליטר במקום 3.3 ליטר.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה, תודה על ההרחבה!

הבנתי עכשיו יותר מה ההבדל בין האריזות.

המחיר פחות חשוב לי אבל! נתקלתי במשהו מוזר שאולי טוב שאני רושם אותו כאן לעיניי כולם:

הבקבוק באריזה הצהובה/זהובה שנמכר בתור חצי סינטטי בארץ - רשום תחת "מינרלי" באתר היצרן:

http://www.liqui-moly.de/liquimoly/produktdb.nsf/id/en_1317.html?Opendocument&land=DE&voilalang=e&voiladb=web.nsf

ודווקא זה שדברת עליו שנמכר יחד עם "התוסף" הוא יושב תחת קטגוריית חצי סינטטי:

http://www.liqui-moly.de/liquimoly/produktdb.nsf/id/en_1091.html?Opendocument&land=DE&voilalang=e&voiladb=web.nsf

וכן, תודה על הערה לגבי כמות השמן, נושא לא פחות חשוב מדגם השמן שנעבוד איתו.

פורסם
שמנים 15/40 חצי סינטטיים קשה מאוד להשיג בישראל .
לא כזה מסובך להשיג אותם, פשוט אין הרבה מותגים כאלו בארץ (בחו"ל השמנים הסינתטיים נפוצים גם בצמיגות גבוהה כמו 15W40).

חצי סינתטי:

ConocoPhillips Guardol ECT 15W40

סינתטי מלא:

Royal Purple 15W40

פורסם

כן, כמובן שיש 15 שהוא חצי סיננטי אבל להשיג בארץ קשה - חפשתי :-)

הדילמה שלי כאן היא בנוגע לשמן של liqui moly - אני חושב שיש הטעיה של היצרן/יבואן ואני ישמח לתגובות על זה.

ראו זוג תגובות אחורה. :roll:

• תוכן חדש...