Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חישן קרנק לאנטיס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5217 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

מזה מספר חודשים ישנה תקלה של כיבוי מנוע בעת נסיעה,ולפני עצירה, לפעמים גם בעצירה מוחלטת המנוע כבה לפתע.

נוקתה מצערת , לא פתר,

בוצע אינפוזיה. כנ"ל.

בוצע ניקוי לחישן כמות אויר. כנ"ל.

ברכב חובר לסורק שהראה תקלות :

map open or short 13

ho2s /ho2s lh 15

iats open or short10

iats on 11

tps open or short 12

במוסך המליצו להביא מצערת מפרוק.

האם חישן קרנק יכול לגרום לתקלה?

הצרפתיה שלי אוהבת שאני מתעסק לה "במנוע":oops:

מי אמר שהצרפתיות לא חמות???( הצרפתיה שלי מתחממת מהר).

עריכה- החלפת רדיאטור הפכה את הצרפתיה לפולניה.:brickwall::brickwall:

פורסם

חיישן מסת האויר הנכנס וטמפ' האויר הוא חיישן אחד

יש לך תקלות על שניהם.

עדיף להתחיל ממה שיש לפני שמתחילים להיכנס להוצאות מיותרות, אומנם גם חיישן גל הארכובה

יכול לגרום לתקלה אך באותה מידה גם חיישן גל זיזים, משאבת דלק, ממסר ראשי.

עוד דבר יתכן שמישהו התעסק לך עם החיישן הזה (כשכתבת שניקית) כאשר מתג ההצתה היה פתוח

וזה מה שפתח את קודי התקלה על החיישן.

פורסם

ניסן. תודה על תגובתך.

אתמול הייתי במוסך מורשה מזדה, אבל לצערי אין להם מחשב לבדיקת הרכב ( 17 פין).

ניקיתי חישן EGR הניקוי כלל פרוק של החישן. ניקוי פנימי של השסתום המכני מפייח,וניקוי הצינור הקשיח שמוביל מסעפת הפלטה לחישן.

היום נסעתי עם הרכב והתקלה לא נפתרה.

לעניות דעתי גם אם חישן כמות/מסת אויר תקול, לא יוביל לכיבוי מנוע.

החשד נופל על חישן קרנק. שאלתי היא האם תקלה בחישן יכולה לגרום לכיבוי מנוע?

הצעות נוספות?

תודה.

פורסם

למיטב ידיעתי בדגם הזה של הלנטיס אין מנוע צעדים.

התופעה הכי נפוצה של חיישן קראנק לקוי היא כיבוי הרכב כאשר המנוע בטמפ׳ עבודה. אני לא ממליץ לך לקנות בארץ חפש באיביי יעלה לך בערך רבע מחיר מהארץ.

לגביי התקלות שהופיעו אני לא מבין בהם וכדאי להתייעץ או לבצע חיפוש באינטרנט עליהם כדי לברר בדיוק מה התקלה באופן ספציפי.

פורסם
בדוק את משאבת הדלק והחלף את פילטר הדלק ותבדוק את תקינות מנוע הצעדים

שלומי היה יותר נכון לשאול אם הרכב נכבה במכה או שמקרטע ואז נכבה אם הוא נכבה במכה כנראה שמדובר באחד החיישנים הקראנק או הקאמשייפט.

אם הוא מקרטע ונכבה אז נכון ללכת לכיוון משאבת הדלק.

ולגבי התגובה של קודמי אז שלומי צודק יש ויש מנוע צעדים ברכב הנ"ל.

פורסם

לדעתי אין בעיה בחיישנים והבעיה העיקרית היא קצר בצמה או מינוס מנותק, לא יתכן רשימה כזו של קודי תקלות.

יש למחוק את התקלות ולבדוק אם הם חוזרים בשנית, כי לרוב התקלות נרשמות כתוצאה מניתוק קונקטורים בזמן שהמנוע פועל/סוויץ פתוח.

פורסם
שלומי היה יותר נכון לשאול אם הרכב נכבה במכה או שמקרטע ואז נכבה אם הוא נכבה במכה כנראה שמדובר באחד החיישנים הקראנק או הקאמשייפט.

אם הוא מקרטע ונכבה אז נכון ללכת לכיוון משאבת הדלק. הוא נכבה במכה, ולפעמים גם מניע מיד תוך כדי נסיעה, כך שמשאבת הדלק תקינה.

ולגבי התגובה של קודמי אז שלומי צודק יש ויש מנוע צעדים ברכב הנ"ל.

צודק אז תבדוק את לחץ הדלק היוצא מהמשאבה ואת חישני הקמשפט והקארנק נקה ביסודיות עם ספרי מגעים ותבדוק אם יש שיפור אם כן עליתה על הבעיה ותחליף לחדש
כפי הידוע לי לא ניתן לנקות חישן קראנק, החישןן מגנטי.

לדעתי אין בעיה בחיישנים והבעיה העיקרית היא קצר בצמה או מינוס מנותק, לא יתכן רשימה כזו של קודי תקלות. נבדקו חיבורי המינוס ליד הטרמוסטט ונמצאו תקינים.

יש למחוק את התקלות ולבדוק אם הם חוזרים בשנית, כי לרוב התקלות נרשמות כתוצאה מניתוק קונקטורים בזמן שהמנוע פועל/סוויץ פתוח.

אני יכול להוסיף שהתקלה של כיבוי המנוע קורה רק שהמנוע נמצא בטמ"פ עבודה. במצב קר התקלה לא קרתה.

חישן קראנק מקורי של מזדה נמכר ב 800 ש"ח, האם להחליף?

פורסם

• תוכן חדש...