Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כדאיות סיטרואן ZX וולקן 2.0

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5311 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יצא לי להפגש עם סיטרטאן ZX וולקן 95 2.0 נדירה, יד ראשונה ומעט קמ' וגם במחיר שמתאים לי, רציתי לשאול

מה הכדאיות של שיפור רכב כזה, בשלב זה אני רוצה להשאר "חוקי" עם הרכב (למרות שממש בא לי להוסיף טורבו)..

איזה שיפורים התחלתיים הכי ממולץ להכניס (פרט לצמיגים שכבר יש על הרכב) ? צ'יפ , צינורות? אין לי מושג .....

חבר הציע לי לחשוב לכיוון של קליאו ספורטיבית או פונטו ספורט אבל אני מעדיף את הגודל והישיבה של ה ZX

בעבר הרחוק היה לי BX GTI שמאוד נהנתי ממנה :)

אשמח לכל דעה ועצה

תודה

פורסם

ההפרש מחירים בין קליאו ספורט ופונטו HGT לבין הוולקן הוא הפרש גדול ככה שהרכבים כלל לא באותה קטגוריה.

יצא לי לראות כמה וולקן ובזמנו גם אני חיפשתי אחת ועד שחשבתי שמצאתי רכב יפה פתחתי לו את המכסה מנוע ובהמשך הסתבר שהרכב עבר תאונה רצינית מקדימה הכוללת קצה שלדה ותיקון חאפרי של פח חזית.

כאשר אתה אומר שמור אני הייתי ממליץ לך לבדוק זאת אצל אחד שמבין ברכבים האלה! כמקורית ה 2.0 לא נוסעת משהו ואני אישית לא התלהבתי.

לפני שאתה זורק את המילה ''טורבו'' במקומך הייתי בודק עלויות של פרוייקט כזה (כ 15 - 20 אלף בלי להתעמק בחישובים).

כמו כן יש ביד 2 אחת או 2 טורבו מוכנות למכירה.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

כעיקרון ZX דומה מאד לBX 1.9 מבחינה מכאנית במנוע גיר ועוד כמה דברים, בBX יש מערכת הידראולית ומשקלה יותר נמוך מZX.

כעיקרון ZX היה רכב מעולה לאותם השנים והוולקן אמין יחסית ובשימוש שפוי גם יחסית אינו שותה דלק, זהו רכב אינו מהיר כסטנדרט, הדגש ברכב הזה הוא החזקת הכביש הנפלאה שלו.

בדרך כלל עובדים יותר על ההתנהגות והבלימה של הרכב הזה.

אישית אילו הייתי בעלים של אחד כזה הייתי נכנס לפרויקט על בלוק וראש של מנוע MI16 שניתן לאשר חוקית ושאר החלקים של 306DTI6 בתוספת ניהול טוב וקאמשאפט חם הרכב הזה יהיה לדעתי מושלם, אבל כל אחד והדרישות שלו.

מה בעמם מפריעה לך שאתה רוצה לשפר?

פורסם

החסרון הכי גדול של הוולקן הוא מחסור בכח. כשבנהיגה מתונה ביומיום זה באמת מורגש

אבל, וזה אבל ענק, אם אתה יודע לנהוג אותה כמו שצריך, אתה תתחיל לפחד הרבה לפני שהרכב יתחיל לאבד אחיזה ואז לא יהיה חסר לך כח.

*אחרי שנה וקצת על וולקן כמעט מקורי (בולמים ויניקה-פליטה).

אל תשים עליה טורבו, אל תשפר אותה בקישקושים. אני מבקש ממך באמת, זה רכב כלכך טוב וכלכך נדיר (מקוריות). אל תהרוס אותו.

אם אתה רוצה טורבו, תקנה אחת מוכנה, לא חסר.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

SYSTEM - הרכב שייך לחבר קרוב ואני מכיר את הרכב כמה שנים טובות, אני יודע בוודאות שלא הייתה תאונה או משהו...

SPIRE - אני בן 28 , הייתה לי BX GTI כאשר הייתי בן 19 ובערך מאז אני חולם על הוולקן, עם השנים נכנסתי יותר לקטע של

שיפורי רכבי שטח , בצבא הייתי מדריך נהיגה מבצעית וזה הרחיק אותי מהחלום , היום, כמעט לאחר 10 שנים שיש לי הזדמנות

אני לא הולך לשפר אותה בקשקושים, פשוט זה רכב כלכך שמור ( לא האמנתי שהוא יד 1 ) ואני ממש מרגיש שאני צריך "שהוא יהיה שלי" :) ...

לא בא לי לחפש רכב יד 3-6 משופר שמי יודע מה עבר עליו...

דרך אגב, לפני כמה שנים היה לאבא שלי וולוו S80 T6 , והנהיגה עליה גרמה לי לחשוב לכיוון של וולוו, אולי לא רכב גדול כמו ה S80, אבל לפני שנפלה לי הוולקן חשבתי בכיוון של S40 T4 או T5 אם יש... נכון שזה לא אותה ליגה בכלל אבל אולי כדאי לי לוותר על החלום של הוולקן ולהתרכז יותר בוולוו?

פורסם

אני לא מבין..

אתה רוצה לשפר אותו בטורבו, צ'יפ, צנרת? (לפי ההודעה ראשונה)

או שאתה רוצה להשאיר אותו מקורי ושמור? (לפי ההודעה השנייה)

או שאתה בכלל מעדיף וולוו? (סוף הודעה שנייה)

אני מבולבל

פורסם

אני רוצה לשפר אותו בשיפורים שלא יורידו את הרכב מהכביש, אני לא רוצה להגיע לעלויות של וולוו...

אני בכלל לא יודע מה אפשרויות השיפור ברכב? ברמה הכללית בכל רכב אפשר לכניס צ'יפ\טורבו ועוד שיפורים?

פורסם

ברמה כללית, אני מציע לך לשבת קצת ולקרוא ולחפש ובגדול לעשות את שיעורי הבית שלך.

טורבו אפשר לשים על כל רכב, אבל קח בחשבון שהעלות של פרוייקט כזה היא 15-20 אלף ש"ח, תוסיף את מחיר הרכישה של הרכב והופה, הגעת ל"עלויות של הוולוו".

מה גם שטורבו כן יוריד אותך מהכביש ויותר מזה, אם תיפול על בוחן מספיק נחוש, גם פילטר אוויר פתוח יוריד אותך מהכביש.

אתה צריך לעשות חושבים ולהחליט, מה אתה מחפש, רכב ספורטיבי (וולקן) או משפחתית חזקה ומפנקת (וולוו T4)

פורסם

S70 בכלל לא אופציה מול הוולקן אולי ה850 t5 בגלל ההגה המתקשר ביותר שיש לוולוו בהנעה קדמית והכוח המטוף שיש לו. אבל בכל דבר אחר רק וולקן שעבדו עליה נכון.

פורסם

בסדר אני רק אומר שאי אפשר להשוות בין הוולקן לכל וולוו אבל אם כבר וולוו אז רק ט5 850 הכי טובה בין כל הוולווים עם ההנטה הקדמית.

• תוכן חדש...