Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רעש בכיבוי הswitch

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5393 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כאשר אני מכבה את הרכב יש רעש פיק מסאב,

הרעש נוצר רק כאשר אני מכבה את הרכב בזמן ההדלקה אין כל רעש,

מה ניתן לעשות כדי לסדר תופעה זו?

ֿהסאב מחברת jl audio מחובר למגבר של חברת jl audio כאשר המגבר מחובר למנחת של genesis אשר מחובר כמובן למערכת מובנת ברכב,

האם יש סיכוי שכתוצאה מהראש הסאב ידפק?

תודה לעוזרים....

פורסם

כבר ראינו ושמענו על רמקולים שנשרפים מהפריקת DC הקצרה הזו אבל בדרך כלל מדובר בטוויטרים.

בכל אופן זה לא בריא לסליל של רמקול.

אם זה מגיע מהמגבר של הסאב והסאב בלבד זה אומר שאין לך במגבר הזה מנגנון כיבוי שקט.

אני הוספתי פעם אחת למגבר קיקר KX650.4 שהיה לי מנגנון שכזה - בעצם מדובר בהוספת ממסר השהיה שמנתק לרגע את המתח ליציאות רמקולים במגבר בזמן הכיבוי.

אתה צריך מעבדת אלקטרוניקה או טכנאי טוב שמתמצאים בתיקון או שיפור מגברים.

תריץ כאן חיפוש על הנושא של מעבדות אלקטרוניקה ותיקוני מגברים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

כבר ראינו ושמענו על רמקולים שנשרפים מהפריקת DC הקצרה הזו אבל בדרך כלל מדובר בטוויטרים.

בכל אופן זה לא בריא לסליל של רמקול.

אם זה מגיע מהמגבר של הסאב והסאב בלבד זה אומר שאין לך במגבר הזה מנגנון כיבוי שקט.

אני הוספתי פעם אחת למגבר קיקר KX650.4 שהיה לי מנגנון שכזה - בעצם מדובר בהוספת ממסר השהיה שמנתק לרגע את המתח ליציאות רמקולים במגבר בזמן הכיבוי.

אתה צריך מעבדת אלקטרוניקה או טכנאי טוב שמתמצאים בתיקון או שיפור מגברים.

תריץ כאן חיפוש על הנושא של מעבדות אלקטרוניקה ותיקוני מגברים.

התופעה יכולה להיות כתוצאה מהמנחת?

המגבר הוא JL AUDIO 500/1v2 מסדרת ספלאש ,

אני לא חושב שאין מנגנון כזה במגבר מכוון שיש לי מגבר נוסף JL AUDIO 300/2 מסדרת ספלאש שמחובר לקומפנט ושם התופעה לא קיימת.

פורסם

אדי, מי אמר שזה פריקת DC?

מה נהיית לי קורא מחשבות של מגברים? :)

יכול להיות שהבעיה היא בכלל במנחת. או אם יש לך מאחורה ריליי של מאווררים או משהו והמינוס שלו מחובר למינוס של המגבר הייתי ממליץ לך להפריד אותו כי זה גם יכול ליצור רעש רק בכיבוי.

רעש קצר מאוד של בעיטה קטנה וזהו. זה בסדר זה לא DC. גם לי היה את זה, והפרדת מינוסים עשתה את העבודה.

אבל בכל זאת תבדוק את המגבר, כי אם באמת יש לך פריקת DC זה לא טוב ב-כ-ל-ל.

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם
אדי, מי אמר שזה פריקת DC?

מה נהיית לי קורא מחשבות של מגברים? :)

יכול להיות שהבעיה היא בכלל במנחת. או אם יש לך מאחורה ריליי של מאווררים או משהו והמינוס שלו מחובר למינוס של המגבר הייתי ממליץ לך להפריד אותו כי זה גם יכול ליצור רעש רק בכיבוי.

רעש קצר מאוד של בעיטה קטנה וזהו. זה בסדר זה לא DC. גם לי היה את זה, והפרדת מינוסים עשתה את העבודה.

אבל בכל זאת תבדוק את המגבר, כי אם באמת יש לך פריקת DC זה לא טוב ב-כ-ל-ל.

הרעש הוא אכן בעיטה קטנה וזהו, אין לי מאוורים ...

אך אני יכול להבדיל בין רעש של בעיטה קטנה או פריקת DC?

פורסם

שלומי זה תלוי אם זה בא מהמגבר או לא.

הבום הזה שאתה שומע הוא פריקת DC - בדרך כלל זה קורה גם בהדלקה וגם בכיבוי אבל ברוב המקרים שמים את ההגנה הזו רק בזמן הדלקת המגבר - הדלקה שקטה, המגבר נדלק ומיד ממסר שכזה מכבה את היציאות ורק לאחר מכן מעביר אליהן זרם.

מבחינה אלקטרונית אני לא יודע בדיוק איך זה קורה אבל עד כמה שאני יודע יש גשר דיודות שאחראי על יישור המתחים - הרי המגבר מוציא לרמקולים DC בזמן שהוא מקבל אספקה בDC - בזמן ההדלקה ובזמן הכיבוי המנגנון הזה לא מתייצב במהירות מספקת ולכן עובר מתח DC ליציאות הרמקולים ואתה מקבל את הרעש הזה כי זה קורה לשבריר שניה וזה קורה בצורה של פרץ - אתה מקבל כתוצאה את הבום המפורסם הזה.

כמובן - אין לי מידע מדוייק ואמיתי בדיוק מה קורה אבל זה הכוון.

אפשר כמובן לנסות לחפש מידע על turn on pop ועל turn off pop ולראות מה מוצאים.

וכן שלומי - זה גם יכול להגיע מהמנחת או אפילו מHU פשוט וזול אבל אז היה יותר צפוי לקבל את זה מכל הרמקולים ולא רק מהסאב.

אני זוכר שבHU קלריון הפשוט שהיה לי בתצורה הראשונה של המערכת בקורולה 2007 (לפני שעברתי לCARPC) אם הייתי עובר שיר או עובר מדיסק לרדיו היה רעש דומה שכזה גם כן - כנראה שהHU היה פורק משהו שנספח לתוך יציאות המגבר שלו.

לגבי המינוסים - יתכן אבל אני באמת לא יודע למה שכיבוי מאוורר ישפיע בצורה שכזו על מכשיר שמחובר איתו לאותה נקודת הארכה, אל תשכח שכל גוף הרכב בסופו של דבר מחובר לאותה נקודת הארכה בצורה זו או אחרת.

ניסוי פשוט לפותח השרשיר -

נתק את שאר המגברים והמאווררים (אם יש כאלו) כבה ותדליק את המערכת - האם יש עדיין את אותו הרעש? - אם אין, אז זה לא המגבר של הסאב.

תתחיל לחבר את הרכיבים אחד אחד עד שתמצא את הגורם.

לחילופן - נתק את המגבר מהRCA ועל רגל הרימוט שלו תתקין מפסק - תכבה ותדליק את המגבר - האם יש עדיין את הבום הזה בכיבוי (תמתין לפחות 15 שניות בין הדלקה לכיבוי להדלקה).

סתם מנסה למצוא דרך לאבחן את הבעיה.

בהצלחה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
שלומי זה תלוי אם זה בא מהמגבר או לא.

הבום הזה שאתה שומע הוא פריקת DC - בדרך כלל זה קורה גם בהדלקה וגם בכיבוי אבל ברוב המקרים שמים את ההגנה הזו רק בזמן הדלקת המגבר - הדלקה שקטה, המגבר נדלק ומיד ממסר שכזה מכבה את היציאות ורק לאחר מכן מעביר אליהן זרם.

מבחינה אלקטרונית אני לא יודע בדיוק איך זה קורה אבל עד כמה שאני יודע יש גשר דיודות שאחראי על יישור המתחים - הרי המגבר מוציא לרמקולים DC בזמן שהוא מקבל אספקה בDC - בזמן ההדלקה ובזמן הכיבוי המנגנון הזה לא מתייצב במהירות מספקת ולכן עובר מתח DC ליציאות הרמקולים ואתה מקבל את הרעש הזה כי זה קורה לשבריר שניה וזה קורה בצורה של פרץ - אתה מקבל כתוצאה את הבום המפורסם הזה.

כמובן - אין לי מידע מדוייק ואמיתי בדיוק מה קורה אבל זה הכוון.

אפשר כמובן לנסות לחפש מידע על turn on pop ועל turn off pop ולראות מה מוצאים.

וכן שלומי - זה גם יכול להגיע מהמנחת או אפילו מHU פשוט וזול אבל אז היה יותר צפוי לקבל את זה מכל הרמקולים ולא רק מהסאב.

אני זוכר שבHU קלריון הפשוט שהיה לי בתצורה הראשונה של המערכת בקורולה 2007 (לפני שעברתי לCARPC) אם הייתי עובר שיר או עובר מדיסק לרדיו היה רעש דומה שכזה גם כן - כנראה שהHU היה פורק משהו שנספח לתוך יציאות המגבר שלו.

לגבי המינוסים - יתכן אבל אני באמת לא יודע למה שכיבוי מאוורר ישפיע בצורה שכזו על מכשיר שמחובר איתו לאותה נקודת הארכה, אל תשכח שכל גוף הרכב בסופו של דבר מחובר לאותה נקודת הארכה בצורה זו או אחרת.

ניסוי פשוט לפותח השרשיר -

נתק את שאר המגברים והמאווררים (אם יש כאלו) כבה ותדליק את המערכת - האם יש עדיין את אותו הרעש? - אם אין, אז זה לא המגבר של הסאב.

תתחיל לחבר את הרכיבים אחד אחד עד שתמצא את הגורם.

לחילופן - נתק את המגבר מהRCA ועל רגל הרימוט שלו תתקין מפסק - תכבה ותדליק את המגבר - האם יש עדיין את הבום הזה בכיבוי (תמתין לפחות 15 שניות בין הדלקה לכיבוי להדלקה).

סתם מנסה למצוא דרך לאבחן את הבעיה.

בהצלחה.

קודם כל תודה,

הוצאתי את הRCA שמחוברים למגבר שמחובר לסאב, הדלקתי וכיביתי את הרכב ולא היה רעש, האם ניתן להבין מזה שהמנחת הוא הגורם לבעיה?

בנוסף צילמתי את המגבר ואך הוא מוגדר האם יש הגדרה כלשהי שיכולה לעזור במקרה שלי?

http://imageshack.us/photo/my-images/511/img5983x.jpg/

האם הפעלת signal sensing יכולה לעזור?

פורסם

אני מדבר מניסיון, כי לי הייתה בעיה כזאת.

חיברתי את המינוס של הריליי של המאווררים למינוס של המגבר וזה עשה לי רעש פופ בכיבוי.

כשהפרדתי, זה נעלם.

Volvo S40 T4 MT

Volvo For Life :-D

פורסם

לפחות כרגע האבחנה היא שזה לא נגרם מהמגבר אלא משהו שמוזרם לתוכו.

לגבי ההעברה של הרימוט מזיהוי סיגנל לזיהוי מתח - תנסה, קשה לי להאמין שזה זה אבל בכל מקרה המצב בו הרימוט מופעל ע"י אות אודיו לא חביב עליי במיוחד.

עכשיו צריך לגלות אם זה קורה מהדלקה וכיבוי של הHU או של המנחת וזה כבר פחות פשוט אם אין לך ציוד חליפי לבדוק איתו.

תנסה באמת לחבר את המנחת או את המגבר או את אחד הרכיבים האחרים שיש לך כל פעם לנקודת הארכה אחרת ותראה אם זה מסתדר או לא.

Pioneer TS-X150

פורסם

לפחות כרגע האבחנה היא שזה לא נגרם מהמגבר אלא משהו שמוזרם לתוכו.

לגבי ההעברה של הרימוט מזיהוי סיגנל לזיהוי מתח - תנסה, קשה לי להאמין שזה זה אבל בכל מקרה המצב בו הרימוט מופעל ע"י אות אודיו לא חביב עליי במיוחד.

עכשיו צריך לגלות אם זה קורה מהדלקה וכיבוי של הHU או של המנחת וזה כבר פחות פשוט אם אין לך ציוד חליפי לבדוק איתו.

תנסה באמת לחבר את המנחת או את המגבר או את אחד הרכיבים האחרים שיש לך כל פעם לנקודת הארכה אחרת ותראה אם זה מסתדר או לא.

ברגע שהעברתי את signal sensing לON התופעה לא קיימת...

מדוע אתה לא אוהב מצב זה?

האם יש סיכונים כאשר מצב זה עובד?

אגב מה ניתן להבין מזה שאחריי שעברנו למצב של SIGNAL SENSING התופעה לא קיימת...

פורסם

לי זה נשמע כמו הדלקה של הרימוט למגברים כאשר נכנס סיגנל אודיו למנחת.

למה זה מבטל את התופעה? שאלה טובה - לא יודע! זו כבר שאלה למי שיצר את המנחת.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...