Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5381 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבקש לא לציין את שם מוסך היבואן (שלא להסתכן בתביעה)

הכנסתי את רכבי לטיפול תקופתי במוסך יבואן. שם נאמר לי כי הבלמים גמורים ויש להחליף את הצלחות והרפידות, קדימה ואחורה בעלות של כ 2300 ש"ח

הדבר היה נראה לי מעט מוזר כיוון שהרפידות האחוריות הוחלפו לפני 15,000 ק"מ.

ביקשתי שייסימו את הטיפול ושלא יגעו בבלמים ושמתי פעמי למוסך של חבר הפורום יוסי זיסו.

בבדיקה שערך זיסו, הבלמים האחוריים תקינים וקדימה יש להחליף רפידות בלבד ואין שום בעיה עם הצלחות אפילו לא צריכות חריטה. למותר לציין כי החיסכון הכספי ניכר.

סיזו גם ערך בדיקה כללית לרכב ומצא כי הפילטר אוויר שחור לגמרי (להזכירכם הרכב יצא בזה הרגע מטיפול במוסך יבואן)

אגב, לאחר הטיפול אצל זיסו התקשרתי למוסך היבואן ושאלתי למה לא החליפו פילטר אוויר, נאמר לי כי פילטר אוויר מחליפים כל 60 אלף ק"מ, ובטיפול הזה רק מנקים אותו בעזרת לחץ אוויר. לא יודע מה לאמר, צרפתי תמונה של הפילטר, האם היה אפשר להמשיך איתו עוד שנה כדברי המוסך?

IMG_20111010_153401.jpg

פורסם

אני משער כי זהו צידו התחתון של הפילטר, איך הוא נראה מצידו השני?

פילטר אוויר נראה שחור או שחרחר גם לאחר 10,000 ק"מ, תלוי באופי הנסיעות. עם זאת הוא עדיין בעל יכולת סינון מספקת. 60,000 נשמע לי כמו מרווח גדול מדי להחלפה, האם אין מגבלת זמן?

הרבה פעמים מוסכי יבואן מקובעים להמלצות היצרן או היבואן ועושים דברים מיותרים \ לא עושים דברים שחורגים מההמלצות.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר, הצד השני שחור באותה מידה

מה שאכזב אותי בכל הסיפור, שהמוסך כלל לא ידע מתי הוחלף הפילטר, שכן רכשתי את הרכב לפני שנתיים וביצעתי בו רק 2 טיפולים (הרכב נרכש מליסינג ולא טופל במוסך יבואן) כך שבאופן תיאורתי יתכן כי הפילטר לא הוחלף כלל או מזמן.

פורסם

יש יצרנים, שמנחים להחליף פילטר אוויר כל 60.000 קילומטר.

יכול להיות שבתנאי הארץ זה יותר מידי ורצוי להחליף לעתים תכופות יותר. זה לא נושא הדיון כאן.

אתה ביקשת לבצע טיפול, שלפי מפרט היצרן לא כולל החלפת פילטר.

זה שהרכב לא טופל במוסכים מורשים קודם לכן-לא בעיה של המוסך.

אתה לא יודע אם הפילטר נבדק או לא נבדק בטיפול.

אם לא נבדק-לא תקין.

לגבי הבלמים-כנראה מדובר ברכב עם מרווח טיפולים של 30 אלף קילומטר.

מוסך המליץ לך להחליף בלמים כי לדעתו הם היו דורשים החלפה לפני מועד הטיפול הבא.

אם קיבלת שרות טוב ממוסך מסויים ואתה מרוצה ממנו-אתה מוזמן לרשום את זה בשירשור יעודי להמלצות על בעלי מקצוע בפורום אוף טופיק.

הפורום הזה מיועד לדיונים בבעיות וסוגיות טכניות ואני לא רואה אחת כזאת כאן.

פורסם
יש יצרנים, שמנחים להחליף פילטר אוויר כל 60.000 קילומטר.

יכול להיות שבתנאי הארץ זה יותר מידי ורצוי להחליף לעתים תכופות יותר. זה לא נושא הדיון כאן.

אתה ביקשת לבצע טיפול, שלפי מפרט היצרן לא כולל החלפת פילטר.

זה שהרכב לא טופל במוסכים מורשים קודם לכן-לא בעיה של המוסך.

אתה לא יודע אם הפילטר נבדק או לא נבדק בטיפול.

אם לא נבדק-לא תקין.

לגבי הבלמים-כנראה מדובר ברכב עם מרווח טיפולים של 30 אלף קילומטר.

מוסך המליץ לך להחליף בלמים כי לדעתו הם היו דורשים החלפה לפני מועד הטיפול הבא.

אם קיבלת שרות טוב ממוסך מסויים ואתה מרוצה ממנו-אתה מוזמן לרשום את זה בשירשור יעודי להמלצות על בעלי מקצוע בפורום אוף טופיק.

הפורום הזה מיועד לדיונים בבעיות וסוגיות טכניות ואני לא רואה אחת כזאת כאן.

ממש לא מסכים איתך.

אם המוסך מבצע טיפול, ולא משנה איזה טיפול, זה דיי ברור שהם בודקים גם פילטר אוויר ומחליפים לפי הצורך.

במקרה זה נראה כי הפילטר סיים את עבודתו והיה צריך להחליפו, מה גם שהעלות זניחה.

ככל הנראה המוסך כלל לא פתח ובדק את הפילטר, וזה כבר עצלות/ראש קטן של המוסכניק.

עם כל הכבוד, באוטו-דיפו עובדים יותר מקצועי מזה (בודקים לי את כל השמנים+פילטרים+פלאגים+ברקסים בכל טיפול וללא עלות נוספת).

לגבי הברקסים, אתה טוען שהם מחליפים ברקסים (צלחות+רפידות) בכל 30K ק"מ, אך פילטר אוויר אמור להספיק ל 60K ק"מ? :shock:

אני מניח שפשוט לא הבנתי אותך.

פורסם

בלמים מחליפים לפי שחיקה.

אצל נהג אחד זה יכול להיות כל 10.000 קילומטר ואצל נהג אחר כל 50.000

שום יצרן לא מנחה להחליף בלמים כל X זמן, רק בדיקה בכל טיפול והחלפה לפי מצב.

למסנן אוויר לעומת זאת יש הנחיה מפורשת.

אני לא מצליח לראות מהתמומה את מצב הפילטר כאן - גולש מטלפון נייד.

אם המוסך המורשה לא בדק אותו-לא תקין.

פורסם

הבנתי, אז אני אתאר לך את מצב הפילטר: בוא נומר שהוא נראה כמו פילטר פחם של אקווריום :-Dבאמת שכזה פילטר שחור לא ראיתי..

לגבי הברקסים, ציינו במוסך היבואן כי הוא צריך להחליף את כל הצלחות+רפידות, אני מניח שהם ביססו את זה לאחר שהורידו גלגלים ולא לפי ספר טיפולים.

אם כך, אז זה נטו שיטת מצליח, הפעם לא הצליח, פעם הבאה אולי כן יצליח (ללקוח תמים/חסר ידע)

מעניין איזה שמן שם מוסך אמין שכזה?

לפי מה שטוען פותח השירשור (ואני נוטה להאמין לו) במוסך אחר (ואמין יותר) החליפו רק זוג רפידות!

לפותח השירשור, אפשר לשאול באיזה יבואן מדובר?

פורסם

מה אתה מנסה לומר-שהמוסך המורשה ניסה לעקוץ את הלקוח?

לדעתי אין מספיק נתונים בשביל לקבוע את זה.

אתם מתבקשים להיצמד לדיון בנושאים טכניים.

עוד תגובה אחת עם האשמות כלליות של מוסך לא ידוע והשרשור הזה ננעל.

דעתו של פותח השירשור נשמעה.

אין צורך לפתח את זה, במיוחד כשאן לך שום מידע נוסף שלא נכתב כאן.

פורסם

לפי תמונה לא ניתן לשפוט את מצבו של המסנן.

ביצוע חריטה של צלחות בילום יחד עם החלפת רפידות לדעתי זה המלצה נכונה, אשר מונעת בעיות עתידיות של רעשים ובלימה איכותית יותר.

• תוכן חדש...