Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5313 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מוכר שרייד 97 ידנית עם הגה כח (קניתי אותה בדיוק מאותה סיבה - רכב שקיבלתי מהעבודה אחרי כמה חודשים), אם אתה מעוניין, צור קשר בפרטי.

הכי שומר בארץ :scatter:

AAA: Audi 80>Audi A6>Alfa Romeo GT

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ובכן, אוטו קטן וחסכוני הן בדלק והן בגודל זה כן חשוב לי... תודה על ההצעה.

האופציות שלי הן עכשיו

סיטרואן ZX

פיג'ו 106

והציעו לי גם להסתכל על פולסווגן פולו בשנים 95-97.

יש למישהו תובנות או הערות על הדגמים המוצעים?

תודה רבה

:wink: זה התחיל כיונדאי קופה... אבל היום זה טוסקאני 8)
פורסם

כמה החברה שלך מתכוונת לנסוע עם הרכב ?

בוא נעשה חישוב קטן:

רכב חסכוני = 1 ל-15

רכב לא חסכוני = 1 ל-10

(קצת מעגל)

נניח נסועה של 1000 ק"מ בחודש (אע"פ שניתן לצפות הרבה פחות)

חסכוני = 67 ל' = 485 ש"ח

לא חסכוני = 100 ל' = 720 ש"ח

כלומר ההבדל לחודש יהיה 235 ש"ח

וזה עם נסועה גדולה להערכתי ממה שיהיה בפועל והבדלי צריכה נורמליים. כלומר בכמה חודשים ההבדל יהיה כ-1000 ש"ח.

אבל... אם תשקלל את שאר ההבדלים, כמו מצב מכני, תקלות צפויות וכו' תראה שהסכום הזה זניח יחסית לסיכון, ולכן אני חושב שאין לך מה להתמקד ברכבים חסכוניים דווקא, גם רכבים ממוצעים יתנו לך צריכה סבירה וזה לא אמור להיות הפרמטר.

ואגב, אם אתה סגור על אוטומט, בכלל "חסכוני" יהיה דבר יחסי מאוד.

פורסם

אני מסכים שחסכון זה פחות הנושא פה, מה שיותר חשוב זה שזה יהיה אוטו קטן שהיא תוכל להסתדר איתו בעיר עם חניות וכו'.

לא רוצה אוטו עם תחת גדול.

לכן לא אכפת לי לחפש פיג'ו 106 או פיג'ו 306 (בלי תחת) שהיא קצת פחות חסכונית, כל עוד זה אוטו קטן אוטומט ובמצב טוב.

וכן, חובה אוטומט, אני לא רוצה שהיא תהרוג אותי :)

בקיצור, אשמח אם למישהו יש הערות/הארות על הדגמים הבאים או הצעות נוספות:

סיטרואן ZX (קצת פחות מועדפת עלי כי מעט גדולה)

סיטרואן סקסו

פולקסווגן פולו

פיג'ו 106

פיג'ו 306

תודה!

פורסם

תוסיף גם קסארה 98 אוטו עם גיר ZF. מנוע 1.6 8 שסת.

הכי הרבה תמורה לכסף, נוח, חסכוני חסית, אמין יחסית. הסיטרואן האמינה ביותר עד כה. (וגם המשעממת יחסית).

הכל יחסי למודל ולכסף.

פורסם

תודה רבה למייעצים! עכשיו יש כבר מספיק רעיונות :)

פורסם

עוד רעיונות שקיבלתי:

רנו קליאו

מאזדה 121

קיה פרייד

סוזוקי סוויפט

אם יש למישהו דעה על הדגמים האלה, אם יש בעיות מיוחדות או לחלוטין דעה חיובית, אני אשמח.

בנוסף גם אשמח לדעת אם יש להם הגה כוח או לא.

תודה

פורסם

121 אוטומט היא בלי הגה כוח.

הפרייד יכולה להיות אופציה חביבה. היא לא תיהנה בתוכה הרבה, אבל לשימוש קצר מועד ונסיעות קצרות תהיה מספקת. היא נכנסת לך בתקציב?

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

אז 121 ירדה מהרשימה...

כן, פרייד בשנתונים 96-98 היא בתקציב. הבנתי מחיפושים פה בפורום שהאוטו הזה מאוד מיושן ולא נוח אבל סה"כ בסדר.

אני אלך על אופציות אחרות ברשימה קודם.

תודה על התשובה :) אם יש לך דעות על שאר האופציות שנתתי אני אשמח.

פורסם

אם אני לא טועה, גם לסוויפט אין הגה כוח. אם סוזוקי יורו-סוויפט נכנסת לתקציב, אז דע שהיא ממש לא חסכונית בדלק.

אין לי מידע לגבי קליאו וקורסה, אבל באופן כללי, ומכיוון שאתה מכוון לאוטומט, רצוי להעדיף רכב כמה שיותר חדש שנכנס בתקציב. כדאי לקחת את זה גם בחשבון.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

הייתי ממליץ מנסיון על דייטסו אפלאוז.

הייתה לנו כזאת במשפחה 16 שנה.שנת ייצור 1992.

רכב אמין בצורה בלתי רגילה אבל רגיש מאוד להתחממויות לכן לבדוק הכל ב 7 עיניים. אם תמצא אחת במצב טוב אין בעייה לחצות איתה 350000 ק"מ ללא תקלות רציניות. (ללא תיקון ראש מנוע,בעיות גיר או שסתומים,אגזוז וכו)

לא כל הדגמים באו עם הגה כוח לכן כדאי לברר.

בקנייה לשים דגש על בדיקת צ'וק אוטומטי בדגמי הקרבורטור ועדיף בהרבה לקנות שנת 94 ומעלה. לבדוק חימום ומזגן. אלו הנ"ק הבעייתיות.

אחרי 350000 הייה עושה אצלנו ליטר ל13-14 ק"ם משולב. יש המון חלקים תחליפיים ומפרוק בזול.

לשיקולך:)

פורסם
עוד רעיונות שקיבלתי:

רנו קליאו

מאזדה 121

קיה פרייד

סוזוקי סוויפט

אם יש למישהו דעה על הדגמים האלה, אם יש בעיות מיוחדות או לחלוטין דעה חיובית, אני אשמח.

בנוסף גם אשמח לדעת אם יש להם הגה כוח או לא.

תודה

הייתה לי קליאו ידנית מנוע 1400 שנת 1996 .

בשנתיים החלפתי מסרק הגה שנזל (1400 ש"ח)וגומיה של חלון (300 ש"ח במורשה) ואולי גם מצבר. שבוע אחרי שמכרתי נשרף לו המחשב!

רכב שכיף מאוד לנהוג בו. נוח מאוד.

המנוע מעט חלש וגם מתחמם. הרבה פעמים עובר את ה 90 מעלות לכיוון 94-95 . חלש בעליות.

הצריכת דלק שלו משום מה הייתה שערורייתית, בעיר הייתי עושה אחד ל10 ומחוץ לעיר אחד ל12 . לא מצאתי מה הבעיה.

לשיקולך..

• תוכן חדש...