Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיות עם תאורה פנימית שהוחלפה לנורת לד

judge_shay10
שימו לב! השרשור הזה בן 4777 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם,

אצלי באיביזה החלפתי תאורת פנים לנורת לד (כי רציתי תאורה חזקה יותר-הקיימת פשוט חלשה מידי)

ונתקלתי במצב שכשהדלתות סגורות עדיין הנורה דולקת אבל בצורה עמומה...

מצאתי גם את הת'רד הבא:

http://www.seatcupra.net/forums/showthread.php?t=198599

מסתבר שיש את הבעיה לעוד אנשים.

השאלה אם עוד מישהו נתקל בתופעה המוזרה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אחרי שקראתי את הטראד בלינק ששלחת יש לי השערה .

עם מנורה מקורית, האם אצלך התאורה הפנימית נכבת בהדרגה ?

אם כן , יתכן והמעגל מבוסס על קבל שנפרק לאט דרך המנורה , וזמן הפריקה של הכבל מתוכנן למנורה הרגילה כך שהיא תרוקן את הקבל תוך 4-5 שנייות.

1.כיוון שהמעגל תוכנן למנורה המקורית שצורכת הספק פי 10 או יותר , זמן הפריקה של הקבל ארוך מאוד מאוד עם מנורת הלד שצורכת הספק נמוך מאוד.

2. מנורה רגילה דורשת זרם גבוה כדי ליצור אור מינימלי , במנורת לד גם זרם מאוד קטן יוכל להאיר אותה חלש , כך שזרם חלש שלא היה מצליח בכלל ליצר אור במנורה רגילה כן מצליח להאיר מעט את הלד.

שילוב של שני הסיבות להעיל יגרום לזמן מאוד ארוך שבו הלד מאיר מרגע סגירת הדלת .

כדי לבדוק אם ההשערה שלי בכיוון , תנסה להשוות את הזמן שלוקח ללד לרדת בתאורה לעומת הזמן שלוקח למנורה רגילה להיכבות.

אני מניח שתראה הבדל ברור בזמן .

כמובן שההנחה המרכזית שלי היא שאצלך התאורה הפנימית נכבת בהדרגה ומבוססת על קבל שמזין את התאורה .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תאוריה מעניינת.

זה דיי מחזק את הקו מחשבה הראשוני שלי.

בהנחה שאתה צודק - אני לא אמור להיות מוטרד מהנושא פשוט לוקח לנורה יותר זמן לרוקן את הקבל.

אבל לשם הדיון...נניח ששנינו טועים (למרות שזה לא הגיוני בעליל מכיוון שעם נורה רגילה אין את הבעיה)

האם זה מזיז משהו למצבר עצם העובדה שהנורה נניח ודולקת ברצף...לילה, שניים או שלושה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כל "זליגת" מתח מהמצבר "מזיזה" לו למסכן, יחד עם זאת, מדובר בצריכה ממש נמוכה.

לילה או שניים לא אמורים לגזול את כוחו הרב, אבל, עם יש צרכנים חשאיים נוספים כגון איתורן ו/או אזעקה, שעון וכו' יש להוסיפם על זוללי החינם מהמצבר שאמור לשרת את כולם ללא יכולת טעינה - וזה ממש לא הוגן כלפיו. הוא עלול אגב, להתנקם בבוקר היום השלישי בו הרכב לא יתניע.

:-D:wink:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בעיה מוכרת שנמצאת גם אצלי בפוקוס עם עמום אורות איטי.

הסר דאגה אני כבר נוסע חודש בלי שהמצבר יחלש לרגע (:

HU: Clarion CZ702 AMP 1 : Celestra FA475x

AMP 2: Phoenix Xenon 400.1 Sub: Seas Lotus

COMP : Ground Zero Uranium

[h=1][/h]

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האם זה מזיז משהו למצבר עצם העובדה שהנורה נניח ודולקת ברצף...לילה, שניים או שלושה?

זה בכלל לא משנה , אם כאשר מורכבת מנורת הלד יש זליגה קטנה , וזליגה זאת מדליקה רק במעט את הלד , אז יש את אותה זליגה גם עם מנורה רגילה , רק שבשביל מנורה רגילה הזרם הנמוך לא מספיק להדליק אותה ואתה לא מבחין בכך ,הזליגה היא אותה זליגה עם לד או עם נורה רגילה .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פוצינו ומרק ושאר החברים תודה על התגובות.

עכשיו הולכים לקרות 3 דברים...

1)אני הולך לישון בשקט :mm_tongue

2)אני הולך להעביר את המתג מכבוי לאוטומט :hihi:

3)אני הולך לבדוק אחרי כמה שעות אם זה באמת קבל או זליגה

(עכשיו כשאני יודע שהתאוריה שלי כנראה נכונה ואין חשש להשאיר נורה דולקת)

פוצינו אני גם חשבתי על התאוריה הזאת שאם באמת מדובר על זליגה, כנראה שלנורה רגילה

זה לא מספיק בכדי להאיר אבל ללד כנראה שכן ומרק10 זאת חותמת בשבילי :-D

תודה לשניכם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חבר יקר, :-D

מניסיון בבניה של מספר מעגלי תאורה מבוססי לדים מסוג SMT (התקנת משטח) אני אומר לך בוודאות שהלדים עשויים לדלוק גם בזרם של 1-2 מיליאמפר.

מה שקורה בדיוק ברכב שברשותך עלול לקרות מהסיבות שציין פוצי או/גם מסיבה הבאה.

קיימים מעגלי עמעום תאורת סלון שנשארים במצב 'שינה' או צריכת זרם נמוכה שעשוייה להגיע גם ל-1-2 מיליאמפר וכנראה הזרם הזה זורם גם דרך הלדים.

בכול מקרה אתה יכול להסיר דאגה מליבך כי המצבר לא יאבד מכושר ההתנעה שלו או התרוקן תוך שבוע ימים בגלל צריכת זרם של 1-2 מיליאמפר.

דרך אגב ההתרוקנות העצמית של המצבר גם ללא שימוש הרבה יותר גבוהה מאשר תאורת לדים שנשארת דלוקה חלושות.

איזה כייף לי :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4777 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...