Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב מקפץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8043 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מדי פעם ניתן לראות בטלויזיה רכבי קלאסיקה שמקפצים.

במה כוללת הפיכת רכב סטנדרטי לרכב כזה? חיזוק שלדה? מהם הקפיצים שמרימים את האוטו? (הידרואלים? פניאומטים? או חשמליים?)

והאם הדבר הזה מותר בחוק (לא בארץ, מן הסתם) במדינות אחרות?

תודה.

פורסם

אני מכיר את זה בתור low rider (אם כי מישהו מהפורום לא הסכים איתי ואמר שזה שם כוללני מידי).

בכל מקרה, חיפוש של המילים הארלם, כושים, ראפרים, lowrider, ווריאציות של השורש ק.פ.צ בפורום יתנו לך את מבוקשך (ככה אני חיפשתי כאשר התעניינתי בנושא בזמנו).

בגדול, הקפיצות מתבצעות ע"י בולמים שמתמלאים במהירות בנוזל הידראולי ע"י משאבה.

אסור בארץ אבל בארה"ב למשל יש תחרויות של איזה רכב קובץ הכי גבוה.

פורסם
בגדול, הקפיצות מתבצעות ע"י בולמים שמתמלאים במהירות בנוזל הידראולי ע"י משאבה.

אתה משוכנע בנוגע לזה?

אני פשוט לומד פנאומטיקה והידראוליקה.

ולפי מה שאני רואה הקפיצה הזו באה ב"זבנג" אחד, ועבודה עם הידרואליקה זה בדר"כ אופן תגובה יותר איטי.

מה שכן (נראה לי, אינני בטוח) ראיתי פעם מספר מצברים בבגאז' של אימפליה קופצת שכזו.

בכל אופן, תודה.

פורסם
מה שכן (נראה לי, אינני בטוח) ראיתי פעם מספר מצברים בבגאז' של אימפליה קופצת שכזו.

באחד מהלינקים שפליקס נתן לך, מוסבר למה ישם מספר מצברים:

לכל גלגל יש בולם משלו ולכל בולם יש משאבה משלו. המשאבות דורשות הרבה מידי חשמל למצבר יחיד מה גם שהיה כתוב שישנם כלי רכב ללא מנוע בכלל.

פורסם

לפי מה שאני זוכר אלו הם פשוט מנופי הידראוליקה מצוחצחים היטב ומצופים בניקל.

יש כמה סוגים:

בוכנה אחת לסרן אחד גובה קפיצה מירבי סביבות החצי מטר

ואז יש לך את שתי בוכנות שבהן אתה יכול לקפוץ עד שהזנב נוגע ברצפה. בעיה רצינית במכוניות לוריידר אמיריקאיות.

למכירה - פולריס ריינג'ר. 2002. פרטים בה"פ או כאן:http://carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=129096

• תוכן חדש...