Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8047 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר במוסך מורשה של רנו שאני הפניתי את החבר אליו (עקב המלצה כאן בפורום). מן הסתם לא אזכיר את שמו על גבי המסך, מכיוון שאין לי הוכחות לנושא. אבל הסיפור עצמו מספיק מקומם, אז מי שמטפל במכונית הרנו שלו במוסך מורשה באזור ת"א ומעוניין לדעת את שם המוסך מוזמן לשלוח לי ה"פ.

אותו מכר שם את המגאן שלו לטיפול במוסך וביקש מהם להחליף לו זוג צמיגים גם כן. המוסך טען שאין לו זמן להתעסק עם זה, אבל המכר התעקש מכיוון שאין לו זמן לעשות זאת בעצמו (זו כבר טעות שלו - מי מבקש ממוסך להחליף צמיגים?). בסוף המוסך הסכים מכיוון שהוא מכיר פנצ'ריה קרובה.

אחה"צ מתקשר המכר למוסך ומבקש לדעת מה המצב. המוסך טוען שלא יהיה לו זמן להחליף את הצמיגים אבל המכר מתעקש ולבסוף המוסך מתרצה. כשמגיע המכר למוסך לקראת הערב לקחת את האוטו, הוא המום ממחיר זוג הצמיגים - 1200 ש"ח לזוג מישלנים. המוסך טוען בתוקף שזהו המחיר, אבל המכר לא מסכים לקבל את זה ומתעקש להתקשר לפנצ'ריה לשאול. בטלפון הוא שואל את הצמיגאי כמה עולה זוג כזה, ומבקש תשובה - 650 ש"ח. הוא אומר זאת לבעל המוסך שמתעקש שהמחיר הוא 1200 ואין מה לעשות.

שימו לב מה קורה אז - המכר מתקשר שוב לצמיגאי בסלולרי שלו ומעביר את הטלפון למוסכניק בכדי שישמע במו אוזניו את המחיר. המוסכניק מחזיק את הטלפון קרוב לאוזנו מספר שניות, לא אומר מילה, ומחזיר אותו למכר.

לאחר עוד ויכוחים הסכים בסוף המוסך לדרוש רק 650 ש"ח עבור זוג הצמיגים, אבל המכר לא ישכח את היד שעשה המוסכניק עם הפנצ'רמאעכר כנגדו... היה ברור מאוד שהייתה כאן "הסכמה" בין שניהם לדפוק אותו - הם פשוט חשבו שאפשר יהיה לעשות עליו כסף קל...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

זה ממש מרתיח לשמוע על כאלה מקרי רמאויות. לפחות למכר שלך היה מספיק שכל כדי להתקומם בנוגע לעלות הצמיגים, יש כאלו שלא יודעים מחירים והיו משלמים.

פליקס. :mad:

ROOONEEYY

פורסם

אלמנט מצליח!!

והמכר נתן למוסך את כל הפיתויים שזה יקרה - כמה שזה עצוב שכך מתנהגים רוב המוסכים!!

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם

בלי להבין ברזי המוסכים של היצרנית הצרפתית (שבדר"כ דפוס הפעולה הזה תקף לכל היצרנים) גם למכר שלך חלק בדבר הקומבינה שניסו לעשות עליו.

בינינו - מי הולך למוסך (שעוסק בדברים מכאנים) כדי להחליף צמיגים?

מקווה שהמכר שלך למד משהו.

פורסם

המוסך לא רימה הוא פשוט חייב את הלקוח במחיר מחירון...

מסיבה דומה אגב יש לחשוב פעמיים כשקונים רכב בליסינג מימוני למשל -משום שההלוואה בבנק זולה יותר.

ברגע שמוצר מסויים עובד עוד יד הוא מתייקר - כי כולם צריכים להרוויח.

האשם היחיד במקרה זה הוא החבר שלך...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לשם שינוי אני לא מסכים איתך בקשר לרמאות או לשותפות בין המוסך לפנצ'רמכר

תבין שאתה מבקש ממוסך לעשות משהו דפוק כמו להחליף צמיגים הוא בטוח ידפוק אותך במחיר משתי סיבות הם לא עושים את זה בדרך כלל הם לוקחים מחירון

ושעות העבודה של מוסך הרבה יותר יקרות ובכלל עבודה במוסך מורשה תמיד יהיה יותר יקר...

שאתה מבקש שהוא יעשה משהו במיוחד תמיד יהיה מחיר מיוחד...

המכר שלך לא היה צריך לשגע להם את השכל בכוח שיחליפו לו צמיגים ואחרי זה עוד להתלונן על המחיר... אתה מבלבל את המוח שלם על מה שקיבלת אם יותר זול בפנצ'ריה לך לשם ואל תתלונן ששם יותר זול!

פורסם
לשם שינוי אני לא מסכים איתך בקשר לרמאות או לשותפות בין המוסך לפנצ'רמכר

תבין שאתה מבקש ממוסך לעשות משהו דפוק כמו להחליף צמיגים הוא בטוח ידפוק אותך במחיר משתי סיבות הם לא עושים את זה בדרך כלל הם לוקחים מחירון

ושעות העבודה של מוסך הרבה יותר יקרות ובכלל עבודה במוסך מורשה תמיד יהיה יותר יקר...

שאתה מבקש שהוא יעשה משהו במיוחד תמיד יהיה מחיר מיוחד...

המכר שלך לא היה צריך לשגע להם את השכל בכוח שיחליפו לו צמיגים ואחרי זה עוד להתלונן על המחיר... אתה מבלבל את המוח שלם על מה שקיבלת אם יותר זול בפנצ'ריה לך לשם ואל תתלונן ששם יותר זול!

כל מילה במקום.

ונראה יותר שהמכר שלך לא רק ששיגע אותם אלא ממש התקרצץ.

אמרו לו לא. פעם אחת, פעמיים. :screwy:

אני עדיין לא מבין למה המוסך פה לא בסדר.

פורסם

המוסך לא בסדר "רק" בגלל שניסה לעבוד על אותו המכר ולהוציא ממנו פי שניים במחיר. אם זה היה במחיר של מדחס למזגן או ציריה בטח לא הייתם "נזעקים" ככה להגן עליו, אה? מבחינתי - מוסך שעושה משהו כזה כבר לא ראוי לאמוני. ובמיוחד בצורה כזאת בוטה (שותפות עם הפנצ'ריה, התעקשות על המחיר).

ואל תחשבו שלא נזפתי במכר על כך שהוא היה תמים וכן על העובדה שהוא פנה למוסך בשביל משהו כמו צמיגים מלכתחילה במקום לעשות את זה כמו בנאדם נורמלי. הוא את הלקח שלו למד. את העובדה שהמוסך ניסה לעבוד עליו - זה לא משנה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
ואל תחשבו שלא נזפתי במכר על כך שהוא היה תמים וכן על העובדה שהוא פנה למוסך בשביל משהו כמו צמיגים מלכתחילה במקום לעשות את זה כמו בנאדם נורמלי. הוא את הלקח שלו למד. את העובדה שהמוסך ניסה לעבוד עליו - זה לא משנה.

בוא נקרא לזה קנס על התקרצצות...?

פורסם

אוקיי. אז אם אני אחסום אותך עכשיו מהפורום זה יהיה גם כן קנס על התקרצצות?

רוצה שיחייבו אותך במחיר כפול באיזו חנות בגדים כי תציק למוכרת בהמון שאלות?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אני לא רואה איך הפנצ'רמאכר מעורב פה באיזושהי קומבינה, אלא אם הוא הוציא חשבונית פיקטיבית על 1200 ש"ח. אחרת, איך הוא קשור לזה שהמוסכניק דרש 1200 ש"ח ?

המוסכניק אולי יצא קצת מניאק, אבל לא פושע. הוא קנה מספק ומכר ללקוח, עם רווח.

פורסם

אוקיי. אז אם אני אחסום אותך עכשיו מהפורום זה יהיה גם כן קנס על התקרצצות?

רוצה שיחייבו אותך במחיר כפול באיזו חנות בגדים כי תציק למוכרת בהמון שאלות?

רוני

יפה.

לחסום מישהו מהפורום כי הוא לא מסכים עם דעתך זה פיתרון יפה.

אתה דווקא אחד המנהלים שאני יותר מעריך גם בגלל דיעותיך וגם בגלל שאתה אחד היחידים שכותב בלי שגיאות כתיב.

אבל בוא רגע נראה מה קרה פה.

המכר שלך דרש (זה כבר לא ביקש) מהמוסך להחליף לו צמיגים, למרות שהם הסבירו יפה שלא.

בנוסף, הוא לא ביקש הצעת מחיר לפני ההחלפה/תיקון כמקובל.

במשפחה שלי אנו מנהלים שני עסקים, ותאמין לי שאני יודע מה זה לקוחות מוזרים (כמו המכר שלך), אנשים שאתה אומר להם "לא, אי אפשר" והם חוזרים דרך החלון.

אנחנו תמיד מסתכלים מנק' המבט של הלקוח ולא של בעל העסק, שאולי זה מה שעשיתי כרגע ובגלל זה אני מועמד להעפה.... :?

אני רואה את זה בתור "עונש" מוצדק, שלא יצא בסופו של דבר לפועל.

ועוד לבוא אל המוסך בטענות..... (תרשה לי להוסיף, שוב, :screwy: )

פורסם

מה לגבי ברור מחיר לפני הקניה?

בנאדם שקונה בלי לברר מחיר ועוד בטלפון, זה בנאדם חסר אחריות שכנראה הכסף נוזל לו מהכיס, המוסך ניצל את העובדה כמו רוב המוסכים בארץ.

גם אם אתה קונה צמיג במוסך, תבדוק מחיר לפני שאתה קונה ואפילו תעשה סבב של כמה מקומות.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
יפה.

לחסום מישהו מהפורום כי הוא לא מסכים עם דעתך זה פיתרון יפה.

אני מקווה שאתה מודע לכך שזו הייתה בדיוק דוגמה למה לא צריך לעשות... כן?

שוב - לא טענתי שהמכר שלי צדק בכך שלחץ על המוסך להחליף לו, להפך. אבל זה לא נותן למוסך שום סיבה לנסות ולעבוד עליו (וכן, מבחינתי זה לנסות לעבוד עליו - בדיוק כמו למכור למישהו שלא מבין צמיגים בפנצ'ריה במחיר מחירון, למרות שכולם מקבלים אוטומטית 35-50% הנחה)

אני גם לא טוען שהמוסכניק פושע - רק שהוא איש לא ישר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
המכר שלך דרש (זה כבר לא ביקש) מהמוסך להחליף לו צמיגים, למרות שהם הסבירו יפה שלא.

בנוסף, הוא לא ביקש הצעת מחיר לפני ההחלפה/תיקון כמקובל.

[...]

אני רואה את זה בתור "עונש" מוצדק, שלא יצא בסופו של דבר לפועל.

ועוד לבוא אל המוסך בטענות..... (תרשה לי להוסיף, שוב, :screwy: )

נניח לשניה שאתה צודק והלקוח היה לא בסדר (ואתה לא). יש פרופורציה. לקנוס לקוח ב-10 אחוז, עזוב, אפילו 25 אחוז, בסדר. מותר לעשות רווח. אבל 100 אחוז? 100 אחוז קנס?!

פרופורציה. :idea:

זו גניבה. :evil:

אל תשאל מה אתה יכול לעשות בשביל תרבות מוטורית, שאל מה תרבות מוטורית יכולה לעשות בשבילך.

המלצת השבוע: יפני זה money.

• תוכן חדש...