Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8047 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מאוד מאוד מקווה שזה לא אתו המוסך שעליו אני הולךל לעלות ת'רד קשה ומומלץ לקריאה!

באיזור ת"א. רק מה????

שאני כן יפרסם את שם המוסך,מפני שיש לי את כל ההוכחות הדרושות ולמזלו לא הגענו לבית מישפט.

יש למה לצפות...... :x

דודו

31.5 ק"גמ ו מ נ ט!!!

156 סוסים אלכוהוליסתים

172 סיבות לחייך:wink:

206XS 110 (רכב ראשון)

פורסם

שהמוסך היה בסדר .

בוא נקח כמה מכיבים:

1. החלפת זוג צמיגים 650 ש"ח.

2. מה הזמן לפי התקן של החלפת צמיגים + איזון :?: אני מניח שלפחות שעה לשני צמיגים.

200 ש"ח

רווח על הצמיגים למוסך - 50% מהמחיר עלות - 300 ש"ח

סך הכל לעסק שעסוק ואין לו זמן אז גם עבודה כזו של לנסוע לפאנצרמאכר ולהחליף צמיגים, היא עבודה שבמקומה היו יכולים לעשות עבודה אחרת ...

אם תקח מרכיבי רווח ועלות נהוגים בענף המוסכים אז תראה שהמחיר שנלקח הוא לא בשמיים.

אני בטוח שאם תלך לסופר פארם ותבקש שיחליפו לך צמיג העלות תהיה אפילו פי שתיים יותר יקרה.

התעצלת והעדפת ללכת למוסך, שלם.

רוצה לברר מחירים וללכת לזול, תברר קודם

אני חושב שהמוסך היה נחמד שהוא הוריד בסוף ל 650 ...

פורסם
שהמוסך היה בסדר .

בוא נקח כמה מכיבים:

2. מה הזמן לפי התקן של החלפת צמיגים + איזון :?: אני מניח שלפחות שעה לשני צמיגים.

200 ש"ח

סך הכל לעסק שעסוק ואין לו זמן אז גם עבודה כזו של לנסוע לפאנצרמאכר ולהחליף צמיגים, היא עבודה שבמקומה היו יכולים לעשות עבודה אחרת ...

אם תקח מרכיבי רווח ועלות נהוגים בענף המוסכים אז תראה שהמחיר שנלקח הוא לא בשמיים.

אני בטוח שאם תלך לסופר פארם ותבקש שיחליפו לך צמיג העלות תהיה אפילו פי שתיים יותר יקרה.

הוצאת לי את המילים מהפה !!

זה בדיוק מה שעמדתי להגיד - זו הדרך הנכונה לנהל עסק רווחי.

אולי זו לא הדרך הנכונה לשמר לקוחות ו/או לקנות את ליבם ואמונם של הלקוחות, אבל הסופו של יום המוסך צריך להרוויח כסף על כל שקל שעובר דרכו.

נקודה נוספת שראוי לבדוק - האם המחיר שניתן למכר בטלפון היה כולל מע"מ, שכן הרבה פעמים המחיר הראשוני (המפתה) שמקבלים הוא אינו כלל מע"מ.

דני G.

פורסם
["]

זה בדיוק מה שעמדתי להגיד - זו הדרך הנכונה לנהל עסק רווחי.

אולי זו לא הדרך הנכונה לשמר לקוחות ו/או לקנות את ליבם ואמונם של הלקוחות, אבל הסופו של יום המוסך צריך להרוויח כסף על כל שקל שעובר דרכו.

דני G.

כן. זו בדיוק הדרך לנהל עסק ריווחי :!:

להזכירכך - בסופו של יום המוסך לא קיבל שקל מעל למחירם הרגיל של הצמיגים בעוד שאם הוא היה מחייב את הלקוח בסכום סביר של 100 ש"ח הוא היה מרוויח אותם. בנוסף לכך הוא גם הפסיד את הלקוח לזמן ארוך.

כמו כן, פירוק הרכבה ואיזון של הצמיגים כלול במחירם (אצל כל עסק שמנוהל נכון) ורווח של 50% על נסיעה של שתי שניות לצמיגן הוא שערורייה. כך שהחישוב של SENDA הוא חסר כל שחר. :evilbat:

פורסם
שהמוסך היה בסדר .

בוא נקח כמה מכיבים:

200 ש"ח

זמן החלפת ואיזון שני צמיגים הוא לא יותר מעשר דקות בפנצ'ריה. ובמוסך אין מצב שעשו את זה. למוסך אין את הכלים להרכבת צמיג על חישוק ולאיזון. אז אין שום סיבה שייגבה זמן עבודה של המוסך על זה.

מה שהם עשו זה לפרק את שני הגלגלים ולשלוח אותם לפנצ'ריה כמו שהם. פירוק שני גלגלים במוסך לוקח חצי דקה.

בהחלט הוגן שמוסך יגבה כסף על הטרחה שבהעברת הצמיגים לפנצ'ריה ויקח את הרווח שלו על הצמיגים. אבל רווח סביר של לא יותר מ- 200 ש"ח, נאמר, ויצהיר על כך במפורש. אם היה כך אין עם זה שום בעיה.

מה שהם עשו זה לנסות לרמות את הלקוח במחיר הצמיגים. זה לא לעניין.

פורסם

קודם כל נכון זמן החלפת צמיד הינו 10 דקות אבל:

פרוק הצמיגים שלב ראשון שלוקח 3 דקות.

מישהו מהמוסך צריך לנסוע לשם (כמה דקות נסיעה), המתנה בתור, כיוון שבדרך כלל הצמיגאי לא ממתין רק לשליח של המוסך כדי להחליף לו צמיגים בשיא המהירות.

סיום עבודה, הוצאת תעודת משלוח/חשבונית וכו.

חזרה למוסך ...

טיפול בניירות בסוף החודש.

בהנחה שבמוסך אין שתם שליחים שממתינים לפעולות האלו אז בעל המוסך או אחד המוסכניקים אמור לבצע את זה וזה לוקח זמן שהיה אפשר לטפל בו ברכב אחר.

יכול להיות שהרווח מוגזם אבל לא במידה שמציגים פה, כאמור, שתקנו בסופר-פארם צמיגים יעלה יותר יקר ...

זה שהלקוח שילם בסוף רק 650 זה נקודה לטובת המוסך, אם אני הייתי מוסכניק והיו מתעקשים שאני אחליף את הצמיגים ואחר כך היו דורשים ממני את המחיר של הצמיגאי, בטוח שלא הייתי מוכן.

הצמיגאי מרוויח את הרווח המלא על הצמיגים וההחלפה ופה המוסכניק בטוח הרוויח פחות מהצמיגאי ולפי חישובים אחרים, כנראה שהוא אף הפסיד כסף על העיסקה ( נגיד המוסך שילם 500 ש"ח לפי הנחה של יותר מ 20% , --> 150 ש"ח כאשר זמן עבודה שעה לפחות לפי החישוב מתחילת העבודה, רכב שתופס מקום במוסך, ניירת, עלות תחליפית של המוצר וכו)

קיצור המוסך בעניי יצא סביר, אולי לא סופר טוב אבל בהחלט סביר.

מי שלא יצא טוב זה הלקוח, הוא התעקש על שהם יחליפו תצמיגים --> שישלם. תמיד קל להגיע אחרי העבודה ולריב ...)

• תוכן חדש...