Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5429 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

קראתי המון שירשורים אבל חלקם ישנים ולכן כאשר אנשים קבעו תקציב מסויים זה כבר לא היה עדכני.

מה גם לי דווקא חשוב סלון גדול ונוחות נסיעה .

שקטה , רכה ולא קופצנית , בלי רעשים וקירקושים , הגה כוח רך ולא קשה , מושב נהג נוח ומרווח ,

עדיפות לישיבה גבוהה .

תקציב בין 20 - 45 אלף - לא חייב להיות חדש אם רכב ישן יותר מתאים לדרישות.

מנוע 1250 - 1400 סמ"ק - ממה שראיתי אלו החכוניות ביותר וגם רלוונטי לרוב המיני.

אוטומטית וחסכונית עד כמה שאפשר - אבל אני מוכן להתפשר על קצת חסכוניות בשביל נוחות.

אפשר גיר רציף אפשר אוטומט רגיל - ובעיקרון לא רוצה רובוטית

הסיבה לכך היא שלא מצאתי גיר רובוטי שנעים לנסיעה זה תמיד קופצני והחלפת הילוכים לא נעימה

הנסיעה היא בערך 50 ק"מ ביום - בכביש 4 אז יש מצב לפקקים.

רכב אמין (עדיפות ליפניות) מה לעשות אמינות יותר מארופאיות אבל לא חובה.

חשוב לי רכב עם מרווח קדמי \ סלון גדול ככל האפשר -

הנהג היא איש מבוגר גדול מידות ואינו ציפלון ולכן דרוש מושב נוח וגדול עם מקום לרגליים ולגב.

הרכב הוא לנהג יחיד בעיקר ולכן אין שום בעיה להתפשר על מקום איחסון אחורי או מושב אחורי צפוף יותר.

מקריאה בפורומים התכווננתי על כמה דגמים - אבל יכול להיות שפיספתי כמה ולכן אני שואל את המומחים ובעלי הניסיון:

אלו ניכנסות בתקציב - פרטיות אוטומטיות עד יד שניה עם ק"מ נמוך ושנתון גבוה ככל האפשר לתקציב:

1. טיוטה יאריס 2001 - 2003 נעות בין 38 - 43 אלף.

2. דייהטסו סיריון 2005 - 2007 נעות בין 42 - 44 אלף.

3. פיאט פונטו גרנדה\ספייס 2004 - 2007 נעות בין 25 - 44 אלף.

4. סוזוקי יורו סוויפט 2001 - 2002 נעות בין 20 - 22 אלף.

5. סוזוקי איגניס 2003 - 2006 נעות בין 42 - 44 אלף.

6. סיאט איביזה 2003 - 2004 - נעות בין 34 - 38 אלף.

7. סקודה פאביה 2005 - 2006 - נעות בין 35 - 45 אלף.

8. פולקסווגן פולו 2003 - 2005 - נעות בין 35 - 42 אלף.

9. פג'ו 206 2005 - 2006 - נעות בין 34 - 42 אלף.

בברכה

ותודה לקוראים ולמגיבים.

פורסם

אני יכול לתת לך חוות דעת רק על הרכב שברשותי- גרנדה פונטו 2007 1.4L רובוטית

הרכב מאוד מרווח מקדימה(גרנדה :-) ), נוחות נסיעה טובה וישיבה טובה על הכביש כמו רכב גדול. בידוד רעשים טוב.

חסכונית בדלק, ממוצע כ13 ק"מ לליטר בנסיעה בין ראשון לת"א בכביש 4 עם פקקים לפעמים.

מאוד מרוצה מהרכב ומאוד ממליץ,

טיפול החלפת שמן ומסנן עלה לי רק כ250 שקל כולל מע"מ

לגבי הגיר הרובוטי:

אני חייב לציין שאני ממש לא מבין את התלונות לגבי הגיר הרובוטי בגרנדה, בנסיעה רגילה אין מצב שאצלי מישהו מרגיש את מעבר ההילוכים, וגם בהאצות לא מרגישים ואני לא מוריד רגל מהגז בזמן העברה. המצב היחיד שאפשר להרגיש בגיר זה אולי רק בפקק בשילוב בין ראשון לשני וזה רק לעיתים רחוקות שאני לא מישתמש נכון בדוושה. ושאני תקוע בפקק אני פשוט מעביר לידני כי אני לא רוצה שהגיר יעביר הילוכים כי אני רואה שבשטח התנועה תקועה ולא מגיעים אפילו ל20 קמ"ש אז אני נישאר בהילוך והגיר כבר לא משחק.

נ.ב ניזכרתי למה מיתלוננים על הרובוטי בפקקים: ברכב אוטומט רגיל שאתה נוסע בפקק למשל בכ20~30 קמ"ש ואתה לא רוצה להמשיך להאיץ ומתכנן להאט אז אתה עוזב גז והרכב ממשיך ליגלוש ולהאט בהדרגה, ברובוטי ביגלל שהגיר ידני אז אם עוזבים בבת את את הגז אז הרכב מאט בצורה חדה יותר כי המנוע בולם את הרכב ואז כדי לפצות על ההאטה החדה לוחצים גז ומקבלים בעיטה קטנה ואז שוב עוזבים מהר ושוב בולמים מהמנוע ולכן מיתלוננים על הגיר.

אבל צריך ליזכור שבידני שהקלאצ' מחובר ועוזבים גז אז בהילוך נמוך (1) המנוע בולם את הרכב!

לכן אם לא רוצים לקבל נידנוד פשוט עוזבים את הגז בעדינות ומחשב הרכב מבין שאתה לא מתכנן בלימת חרום ולכן ואין בלימה חדה וזהו!

בקיצור אני מאוד אוהב את הגיר ומרוצה! הוא נוח באוטומט וגם כיפי בידני!

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

תודה רבה על התגובה המפורטת ,

באמת פונטו הוא בין השלושה שלי ,

אבל הבנתי שיש גם גיר רציף לפונטו ולא רק רובוטי לא ? דגם ELX ,

או שהפסיקו עם הגיר הרציף משנה מסויימת ואם כן מאיזו שנה ?

קראתי גם תגובות על הסקודה פאביה - שהיא מרווחת - אבל הם דיברו על חדשות מהחברה כולם על איזה מבצע של 69 אלף

מה לגבי יד שניה 2005 - 2006 כמו שמתאים לתקציב שלי ?

פורסם

גיר רציף יש בפונטו ספייס,הגרנדה פונטו החליפה אותו ושם יש רובוטי,בספייס נכון רק בELX/דינמיק יש רציף.פאביה חדשה בנתיים נגמר המלאי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...