Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניקוי אבן שמוט לאפיה - איך?!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5412 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

כבר שנה יש ברשותי אבן שמוט לאפיה - מי שמכיר, יודע שהאבן צוברת לכלוך שומני עם הזמן.

בהוראות היה כתוב כי אין להביא את האבן במגע עם מים, אלא לנקות עם צמר פלדה מחוספס בלבד.

רק מה, הקשקוש הזה לא מדגדג את האבן שכבר שנשארו לה רק כמה פינות בצבע המקור.

האם אתם מכירים דרך שאפשר לנקותה בלי מים?

תודה.

Insane things comes from insanely people.

פורסם

עושה רושם שאתה עדיין חי בעולם הצבאי שם רטוב זה נקי וצבוע זה חדש.

האבן הזו היא לא אמצעי דקורטיבי, והיא מבצעת את הפונקציה שלה יופי, לא משנה מה הצבע שלה.

אין שום סכנה בריאותית או קולינרית בזה שהיא לא בצבע המקורי, ולהיפך, הכתמים מצביעים על פז״ם. שא אותה בגאווה!

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

לא הבנתם - קורה שהמינרלים באבן גורמים לשינוי הצבא שלה - שזה פחות מפריע לי, בעוד ששרידי לכלוך ממוצרלה מפוחמת מפריעים גם מפריעים ובלתי אפשרי לנקותם עם ברזלית.

בכל פעם שאני עובר על האבן עם מטלית לחה (בכל זאת חייבים מתישהו) המטלית יוצאת שחורה.

בקיצור, ישנה דרך לנקות יסודי יותר את האבן מבלי לקנות חדשה?

פורסם

בנוסף לדברי נדב:

כשמייבשים- אז הכי טוב שאפשר, ולחמם אותה ממש בהדרגה (כשהיא חוזרת לתנור) במשך שעות ולוודא שלא מצטברת לחות בתא האפייה.

אם היא נשארת קצת לחה- במקרה הטוב היא רק נשברת. במקרה הגרוע היא פשוט מתפוצצת, ותאמין לי שזה חתיכת פיצוץ.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

האבן אוגרת חום בדיוק כמו בטבון (גם שם הרצפה היא מאבן), אופים עליה לחמים פיצות וכל המאפים מהסוג הזה אבל בתוך התנור הביתי.

בקונדטוריות משתמשים בכמה אבנים, שמים אבנים על מגשים וככה אופים כמות של מאפים בתוך התנור בפעם אחת, חוסך מקום של טאבון במקומות קטנים.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אני לא מבין מה הבעיה - אם משאירים ללילה את האבן במקום מאוורר היא לא תתייבש לחלוטין?

פורסם

תלוי בלחות, יכול להיות שלא.

אני לא רואה שום צורך או סיבה לנקות דבר כזה.

אם אתה ממש מתעקש, אפשר בלי מים - לגרד אותה עד זוב דם עם מברשת פלדה.

שוב, מיותר לדעתי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אבנים לא מתייבשות בלילה אחד.

הכל תלוי כמה אתה שוטף אותה. יותר זמן במים- יותר זמן ייבוש- ותלוי בלחות. זה גם תלוי מאוד בסוג האבן, האם היא עברה שריפה אחת או שתיים- שלוש (בתהליך הייצור).

ליתר ביטחון הייתי מייבש היטב מס' ימים, ואז מכניסה לתנור לטמפ' נמוכה (60-70 מע') במצב ייבוש לחצי שעה לפחות ואז ממשיך לחמם בהדרגה. ככה זה מה שעשינו באבן שיש לנו בבית.

אם יש לך אפשרות- הכי טוב שתשאל את מי שקנית ממנו את האבן. אולי גם אפשר לנסות לשאול בקונדיטוריות מה הם עושים בעניין. חשוב להיזהר בקטע הזה בגלל הסיכון שהאבן תתפוצץ.

עוד דבר- האם יש לה סדקים?

בהצלחה.

פורסם

אז בהצלחה. כשיש סדקים זה בעייתי כי הרטיבות מרחיבה ומכווצת וכך היא מגבירה את הסיכויים להתרחבות הסדקים ומשם הלאה..

אשמח אם תעדכן איך זה יצא.

ולזה שמעלי- איפה משיגים ב100 ש"ח?! בזמנו כשחיפשנו הכי זול היה סביב ה250 ש"ח..

• תוכן חדש...