Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5406 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וניבדקה מערכת הדלק (משאבה חשמלית וקרבורטור).השאלה היא איזה לחץ (וספיקה)המשאבה החשמלית צריכה לתת.וואולי כשהיא מתחממת =מזיפת?אים למישהו יש רעיון אחר ,אשמח לכיון(מדובר על חבר מב"ש וביקשתי והסברתי כבר איך ליבדוק הצתה)ותודה לעוזרים.

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שלום וצהרים טובים.עכשיו אני בב"ש,ונוסע על הטנדר המזיף ואני אסביר.כאמור .L200 92 .כשהמנוע מיתחמם,קצת מעל החצי בשעון,במצב סרק הכול בסדר (נישמע טוב).אבל כשנוסעים עים קצת מאמץ על המנוע(האצה,עליה),מתחילים קירטועים (קפיצות,זיופים).המחוג נישאר קבוע (על טיפלה מעל החצי).

הוחלפה משאבת דלק לחדשה,פורקו הפלגים נוקו והורכבו,והוחלף פילטר דלק.האים זה יכול להיות קרבורטור(מושפע מחום מנוע).ותודה לעונים.

פורסם

יופיטר ידידי שלום רב !

התחממות נמנוע לא משפיעה לרעה על הקרבורטור, אך כן משפיעה לרעה על משאבת הדלק.

משאבת דלק אונברסלית מתחממת בL200 ובסובארו, מושפעת מאד מהתחממות הנובעת בגלל הקירבה למנוע, ולכן היא מורכבת לרוב בתא המנוע, צמוד לכנף שמאל צד נהג, סמוך לסליל ההצתה.

במידה וקיים מסנן דלק בתא המנוע, בדוק באם מלס הדלק במסנן השקוף יורד לאיטו ממפלס המכסה עד מחצית מקוטר המסנן, עד לפחות מרבע ומטה, ובועות אוויר נראות בעין במסן השקוף, הדבר יכול להעיד על ספיקה ירודה של המשאבה בעת התחממותה.

מכיוון שציינת שהוחלפה משאבת דלק חדשה ומסנן, אני ממליץ לחפש את הבעייה במקום אחר, ויש להתמקד בסליל ההצתה או במפלג.

ההצתה היא אלקטרונית ולחברך אין שום אפשרות לדעת ולאבחן את תפקוד המפלג, ואת סליל ההצתה ניתן לאבחן בצורת נסוי ותהיה ולהחליפו לניסיון בסליל הצתה מתאים אחר.

ספיקת המשאבה היא כ3.5 ליברות.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שלום צביקה ותודה רבה על התשובה .אכן המשאבה הוחלפה לחדשה של דיהו,קוראה.והתקלה עדיין קימת.ולפי דעתי במ"ע קרבורטור תפקידה רק למלא את תא המצוף ,ואת זה היא עושה בקלות.מחר ננסה להחליף כוהל וניבדוק את זה,( קרה לך פעם שהכוהל זייף ביגלל חום?)ושוב תודה.

פורסם

יופיטר שלום רב !

גם המשאבה המכנית, עושה את אותה פעולה של המשאבת דלק החשמלית.

ברוב המקרים הסיבה שקיימת משאבת דלק חשמלית היא, בגלל שהמנוע המקורי הוחלף, במנוע מתקדם יותר ומוזרק, ללא אפשרות להרכיב משאבה מכנית.

מסתובבות בשוק משאבות דלק אוניברסלייות תוצרת סין/ קוריאה באיכות ירודה, מומלץ לקנות משאבה יפנית עם סמל מיציבושי, והיא קיימת גם בטנדרים סובארו, ובסמוראי ובוויטרה .

אפ תבצע תיחקור של בעל הרכב, מה קדם לתקלה הנוכחית(טיפול מסויים ברכב, תדלוק בדלק מהול, החלפת חוטי הצתה/ מצתים ועוד, יש אפשרות שהחלפת משאבת הדלק היתה מיותרת, ולכן יש לבדוק לחץ דלק במנוע חם, קל מאד לבצע זאת במשאבה חשמלית, וכאשר קיים מסנן דלק בין משאבת הדלק לקרבורטור.

בברכה

צביקה

פורסם

שלום צביקה ותודה רבה.לפי מיטב הבנתי(ותקן אותי עים אני טועה)במנועי קרבורטור בעלי משאבה חשמלית,זו משאבה ללחץ נמוך בניגוד למנועי הזרקה ששם המשאבה ללחץ גבוה,ושם יש בעיות של היתחממות המשאבה ואובדן לחץ.

בטנדר שלנו,המנוע מקורי (קרבורטור)וונאמר לי שהמשאבה שפורקה לא מקורית.וגם אחרי עמידה (רמזור)והמנוע בסרק והקרבורטור מיתמלא בדלק,ואז מנסים להאיץ והאוטו קופץ ומקרתע..כאילו משהו בהצתה.אבל למה זה קורה רק שהמנוע חם?.ותודה שוב.

פורסם

יופיטר ידידי אתה צודק חלקית.

המשאבה ברכבי קרבורטור, היא אכן משאבה ללחץ נמוך, בניגוד לרכבים מוזרקים, אך היא גם סובלת מתופעת התחממות הגורעת מהלחץ הדלק היורד למינימום ,או מפסיק לגמרי.

יש המרכיבים ממסר לפני המשאבה מסיבות בטיחתיות, ולמניעת התחממות בכל מקרה המשאבות האלה הם לא מקוריות, ולא מגיעות עם הרכב, משום שבמקור המשאבה מכנית, והגישה למשאבה קשה, ואני מניח שהיום קשה גם להשיגה.

לא ציינת עד כה האם מסנן הדלק נמצא בתא המנוע בטווח עין ובגישה טובה יחסית , בכל מקרה מומלץ להריבו ביםן המשאבה לקרבורטור, וכך ניתן מלאבחן באם המסנן מתרוקן לגמרי, במנוע חם, ולקבוע שהבעייה במשאבה, בגלל מיקומה קרוב למקור חום, או פגם ביצור.

אכן אני חייב לציין שמומלץ שתספק פרטים לטיפולים שבוצעו ברכב קודם לתקלות שהזכרת,ואודה לך באם תוכל לספק תמונות של תא המנוע, באזור משאבת הדלק, המפלג והמסנן.

בברכה

צביקה

פורסם

שלום וערב טוב,ותודה לצביקה על ההסבר המפורט.אני כבר לא בב"ש אבל מפעיל את החברה באינטרנט.בין היתר נאמר לי שהפילטר דלק הוחלף אבל לשאלתי איפו הוא יושב .נאמר "שמיתחת לכיסה נהג".יש לזה חשיבות?(המשאבה חדשה ).ולבקשתך צביקה צולמו תמונות .

CIMG9281.jpg

CIMG9282.jpg

CIMG9283.jpg

CIMG9284.jpg

CIMG9285.jpg

פורסם

שלום רב יופיטר !

המשאבה נראית איכותית, אם כי לא הייתי חותם על כך.

אין חשיבות למיקימו של המסנן, אך לא הגיוני שמסנן יהיה במקום נסתר ללא גישה קלה, וצפיה בעין ללא צורך לטרוח, אני מניח שאתה מתכוון מתחת לרכב סמוך לכסא נהג, משום שצנרת דלק לא אמורה לעבור דרך תא הנוסעים.

בכל מקרה מומלץ להרכיב מסנן נוסף בין משאבת הדלק לקרבורטור,

כן מומלץ לבדוק האם לא קיים מסנן דלק נוסף,צמוד לטנק הדלק או במיקום אחר מתחת לרכב, שלא נבדק אף פעם ולא הטחלף בשנים האחרונות, ויתכן והוא סתום לגמרי, שווה בדיקה.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...