Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חייב (=מבקש) עזרה בטיפול בוירוס במחשב של העסק

Guest car4fun
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4983 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

מראש, אני מתנצל על הנושא הלא קשור כאן.

מנהלים כיוון שאין לי עדיין ההרשאה להעלות את הנושא באוף-טופיק, באופן חד-פעמי אנא התחשבו בחשיבות העניין והעבירו אותו.

כיוון שמדובר במחשב של העסק שלי חשוב מאוד לטפל בזה מיידי. מדובר בהמון קבצים חשובים שיושבים לי על המחשב,שימור לקוחות, קודים וסיסמאות ואסור לי שיקרה משהו.

לפני כיומיים פתחתי את המחשב ועלתה לי המודעה הזו:

44806864.jpg

מודעה כזו קופצת כל יום המון פעמים ביום. קראתי קצת על זה באינטרנט עד כמה שאפשר וכתבו שמדובר בוירוס הגונב מידע ועוד משהו שקשור גם לאתרים של בנקים.

מכל מיני פורומים אחרים שניכנסתי הצלחתי להבין שיש לזה פתרון הבעיה היא שקצת קשה לי להבין את השפה (לא באנגלית) וגם את המונחים המקצועיים שמתשמשים שם. בבקשה אם מישהו ניתקל בדבר כזה או מבין בנושא, אני מבקש את עזרתכם! תגידו לי איך אני מתמודד עם הבעיה והכי חשוב האם זה משהו שיכול לגרום לי לאיבוד נתונים? האם זה משהו שיכול "לגנוב" ממני נתונים? איך אני מעיף אותו מהמחשב? אמרו לי רק לפרמט. אבל אז זה כמו לתלות את עצמי! עזרה!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תנסה רגע לחשוב מה היה קורה עם כל אחד שנרשם אתמול היה מעלה סתם הודעות, על נושאים שלא קשורים לרכבים כי "עדיין אין לי גישה לאוף טופיק".

הגדירו לך במפורש- למה אתה חייב לעשות דווקא? ברגע שאחד מתחיל, כל היתר קופצים, כי "אם הוא עשה אז גם אני יכול"

**עריכה- וואלה העבירו לך. יופי. איזה כיף לך

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תנסה רגע לחשוב מה היה קורה עם כל אחד שנרשם אתמול היה מעלה סתם הודעות, על נושאים שלא קשורים לרכבים כי "עדיין אין לי גישה לאוף טופיק".

הגדירו לך במפורש- למה אתה חייב לעשות דווקא? ברגע שאחד מתחיל, כל היתר קופצים, כי "אם הוא עשה אז גם אני יכול"

**עריכה- וואלה העבירו לך. יופי. איזה כיף לך

צודק. ומראש התנצלתי ואני לוקח על עצמי את האחריות והמודעות גם שיוציאו אותי מהפורום. הנושא חשוב לי מאוד ודחוף לי מאוד.

אין לי אפשרות לקחת את המחשב לטכנאי, כיוון שהמחשב חייב להיות בעסק מהבוקר ועד הלילה. כאשר הוא עובד בצורה סדירה. לכן הייתי חייב להעלות את זה כאן . שוב- אתה צודק!

אבל אני בבעיה חמורה. זה שאתה צודק לא הופך את הבעיה שלי ל "לא מוצדקת" כדי להעלות אותה. תאמין לי שאני מכיר נהלים וכותב נהלים ויש יוצאים מן הכלל תמיד. לא היית חייב להיות קטנוני . יכולת פשוט להיות עם קצת מצפון ורצון טוב לעזור. מדובר במידע חיוני והכרחי שאסור לי לאבד. תאמין לי שאני לא נהנה לקבל פידבקים כאלו (כמו שלך). אבל כשאין ברירה, אין ברירה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ההודעה הזאת היא של MALWARE כלשהו שהאנטי וירוס חסם מהאתר predictad.com (לא להיכנס ! :-D) . לא בטוח שאתה נגוע, יכול להיות שהאנטי וירוס מנע את ההדבקה. זאת הודעה של ה WEBGUARD, זאת אומרת שהאנטי וירוס חסם משהו שניסה לחדור מהאינטרנט (כנראה).

כמה שאלות:

- האם ההודעה קופצת מיד בהפעלת המחשב ? אם כן, האם זאת בדיוק ההודעה הזו ?

אם זאת לא בדיוק ההודעה הזו, פרסם תמונה של ההודעה או הודעות נוספות. פשוט מההודעה הזאת לא ניתן לדעת מהו המזיק הספציפי, זוהי הודעה כללית. האתר הזה זה אתר קלאסי של חרא כמו השלמות אוטומטיות, פרסומות, TOOL BARS ושיט כזה. בד"כ זה לא קטלני למחשב ולא כל כך מסובך להסרה.

אם זה ממש קריטי לך אוכל להתחבר לך למחשב ולנסות לראות במה מדובר, בנתיים, תעשה את הפעולות הפשוטות הבאות:

- בדוק עם יש לך תוכנות כלשהן ב הוספה\הסרה של חלונות הקשורות לפרסומות, TOOL BARS, AUTOCOMPLETE, משהו שקשור לאתר הזה או משהו שאתה בטוח לא מכיר ולא משתמש, אם יש, תסיר אותן. (אתה גם יכול לפרסם פה תמונה של מסך ההוספה וההסרה של תוכניות)

- בצע סריקה כללית ומלאה של כל המחשב שלך בעזרת AVIRA, תמחוק כל מה שהוא מוצא.

- בצע סריקה ONLINE בעזרת הסורק של ESET, הסריקה היא מלאה וחינמית, מחק את כל מה שהוא מוצא, הכתובת היא:

http://www.eset.com/us/online-scanner

- הורד SPYBOT S&D, בצע סריקה ומחק את כל מה שהוא מוצא.

דווח אם יש שינוי כלשהו לאחר ביצוע כל הסריקות.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תרגיע איש, תרגיע. הבעיה נראית לא קריטית וניתנת לפתרון.

קודם כל - אל תפרמט את המחשב! מי שנותן לך עצות כאלו לא מבין הרבה באחזקת מחשב והנזק יכול להיות יותר מתועלת.

נראה שההתראה היא על רושעה, לא על וירוס. לעיתים רחוקות זה לא יותר טוב, אבל אין מקום לפניקה.

לך עם העצות של אלון. בצע את כולן. NOD32 של ESET הוא אנטי וירוס מעולה, נצל את סריקת החינם. אם זה מחשב לעסק - קנה העתק של נוד32 חוקי ודאג לעדכונים סדירים(השם באנגלית והם לא יודעים את הפירוש שלנו). אני מניח שהעלות לא גבוהה, וממילא זו הוצאה מוכרת.

בכל מקרה - אנטי וירוס בלי עדכונים קבועים יאבד מיעילותו אחרי זמן קצר.

SPYBOT היא תוכנה ישראלית מעולה, ותיקה, מאתרת לך כל מיני מריעין בישין. וחינמית. תוריד, תתקין, סורק - ופעל בהתאם להמלצות. הדברים נשמרים ב"בידוד" ויש תמיד אפשרות חזרה.

נגד רוגלות ורושעות - עשה סריקה עם גרסה חינמית מוגבלת של סופראנטיספייוור . רצוי שתהיה גרסה מלאה ושתורץ פעם בשבוע, לכל היותר פעם בחודש. יש עוד כלים טובים לעניין הרוגלות והרושעות.

כשאתה מוריד תוכנה, שרצית או התלבשה על המחשב - לא מספיק הסרה דרך הכלים של חלונות, כי נשארים זבל וקשרים, את האפקט תרגיש בהאטת מהירות אחרי שיהיו הרבה כאלו. כלי אפקטיבי הוא Your Uninstaller!

אחרי כל הטיפולים האלו - תספר אם הבעייה עדיין קיימת.

מק-סי-מום תפנה לאיש מקצוע שיבדק ויטפל בבעיה. להערכתי מדובר בעלות של מאות שקלים בודדות.הוצאה מוכרת כבר אמרנו?

נכון שצריך להכיר, ללמוד, לנסות - תתייחס למחשב בעסק כמו מכונה קריטית - שחובה לטפל בה ולתחזק אותה.

בין כל אלו - עשה גיבוי יומי לדיסק חיצוני. חובה! כאשר דיסק יקרס - תברך את הגיבוי, שאם נעשה נכון - יאפשר לך להתחבר אליו (לדיסק החיצוני) מכל מחשב אחר ולהמשיך בעבודה הרגילה תוך זמן קצר. קח בחשבון ששחזור דיסק תקול לוקח ימים רבים ועלותו אלפי שקלים. ודיסק "הולך" בין 3 ל-5 שנים, גם אם ישבעו פה שיש אקזמפלר שסוחב כבר 10 שנים.

שוב: כל תוכנה וכלי מהווים הוצאה מוכרת (תתעלם באלגנטיות ממי שיגיד שזו השקעה ויש עליה דיווח אחר) ואם העסק חשוב לך - שמור עליו, וזה כולל את המחשב שלו. הדברים נכונים גם לכל מחשב אישי וביתי.

תו דעתך שמחשב של עסק אמור להיות מאובזר רק בתוכנות חוקיות. במיוחד החלונות. הנושא נדגם ונבדק באופן קבוע וחבל שהמחשב כולל המידע יוחרם, ואין לך מה להגיד ואיך למנוע את זה.

ילה גבר בא נראה! מר +1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אנטי וירוס שלא מעודכן לא שווה כלום.

זה מדהים אותי על מה אנשים מתקמצנים. מחשב לעסק שמכיל מידע שיכול לעלות לך הרבה כסף - לא תשקיע 150 ש"ח בשנה על אנטי וירוס מעולה (חבילת אבטחה , שתכלול גם MALWARE , גם אנטי וירוס וגם פירוול טוב כמו ZONE ALARM , קספרסקי , נורטון וכו - עזוב אותך מהחנמיות , סריקות אונליין וקומפוננטות חלקיות) ועוד איזה 300 ש"ח על דיסק חיצוני שתגבה עליו פעם בשבוע?

לגבי כל הסריקות אונליין ואנטי מאלוורים נפרדים - נחמד למי שאוהב להתעסק, בתכלס - עדיף תוכנה אחת שעושה הכל טוב ומעודכנת בכסף. רמת ההגנה והמחויבות לעידכונים - שונה לגמרי.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

LotusElise הוא רצ ברקע בגרסת הפרו, ברגע שהוא מוצא משהו באתר אינטרנט הוא חוסם עליו גישה לגמרי.

בכול מקרה יש גירסה חינמית אבל בהחלט שווה לקנות את הפרו (אפשר גם לפרוץ, הוא מתעדכן).

אודי A4

דימה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היה לי נורטון 2009, וזו התוכנה הכי דפוקה שיצא לי להשתמש בה, פשוט לא עושה כלום, המחשב היה מפוצץ בווירוסים ,

החלפתי לקספרסקי, ומאז יש לי שקט, המחשב עושה לבד עדכונים מהאנטרנט כל יום, וזהו,

ממליץ לך מאוד ללכת לטכנאי שיתקין לך את זה וינקה לך את המחשב מוירוסים, כמו שאמרו לך זה מחשב של עסק ואתה יודע כמה חומר חשוב יש לך בפנים,

תשקיע את ה250 שקל ותקנה אנטי וירוס נורמאלי, זה יתן לך הרבה שקט,

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היה לי נורטון 2009, וזו התוכנה הכי דפוקה שיצא לי להשתמש בה, פשוט לא עושה כלום, המחשב היה מפוצץ בווירוסים ,

החלפתי לקספרסקי, ומאז יש לי שקט, המחשב עושה לבד עדכונים מהאנטרנט כל יום, וזהו,

ממליץ לך מאוד ללכת לטכנאי שיתקין לך את זה וינקה לך את המחשב מוירוסים, כמו שאמרו לך זה מחשב של עסק ואתה יודע כמה חומר חשוב יש לך בפנים,

תשקיע את ה250 שקל ותקנה אנטי וירוס נורמאלי, זה יתן לך הרבה שקט,

לי לעומת זאת על 2 ניידים מותקן הנורטון סקיוריטי, כבר 4 שנים ואני בכלל לא יודע מה זה וירוסים או רוגלות וכ"ו.

מדובר על פחות מ100 ש"ח בשנה. מגרסה 2010 התוכנה השתפרה, היא רצה ברקע וכמעט ולא גוזלת משאבים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כמה שאלות:

1. האם ההודעה קופצת מיד בהפעלת המחשב ? אם כן, האם זאת בדיוק ההודעה הזו ?

אם זאת לא בדיוק ההודעה הזו, פרסם תמונה של ההודעה..

2. אם זה ממש קריטי לך אוכל להתחבר לך למחשב ולנסות לראות במה מדובר, בנתיים, תעשה את הפעולות הפשוטות הבאות

3. בדוק עם יש לך תוכנות כלשהן ב הוספה\הסרה של חלונות הקשורות לפרסומות, TOOL BARS, AUTOCOMPLETE, משהו שקשור לאתר הזה או משהו שאתה בטוח לא מכיר ולא משתמש, אם יש, תסיר אותן. (אתה גם יכול לפרסם פה תמונה של מסך ההוספה וההסרה של תוכניות)

4. בצע סריקה כללית ומלאה של כל המחשב שלך בעזרת AVIRA, תמחוק כל מה שהוא מוצא.

5. בצע סריקה ONLINE בעזרת הסורק של ESET, הסריקה היא מלאה וחינמית, מחק את כל מה שהוא מוצא, הכתובת היא:

http://www.eset.com/us/online-scanner

- הורד SPYBOT S&D, בצע סריקה ומחק את כל מה שהוא מוצא.

דווח אם יש שינוי כלשהו לאחר ביצוע כל הסריקות.

1. המודעה קופצת רק כאשר אני מתחבר לאינטרנט וניכנס לאתרים. זו ההודעה בדיוק.

virusk.jpg

2. אשמח אם תוכל לבצע בדיקות על מנת לראות מה חומרת המצב ולהעריך נזק.

3. הרשימה של התוכניות :

16843964.jpg

75672215.jpg

68228786.png

מחקתי את כל מה שאוירה מצא. לדעתי זה סתם מוחק את האירועים מהרשימה ולא באמתת מוחחק משהו.

תרגיע איש, תרגיע. הבעיה נראית לא קריטית וניתנת לפתרון.

קודם כל - אל תפרמט את המחשב! מי שנותן לך עצות כאלו לא מבין הרבה באחזקת מחשב והנזק יכול להיות יותר מתועלת.

נראה שההתראה היא על רושעה, לא על וירוס. לעיתים רחוקות זה לא יותר טוב, אבל אין מקום לפניקה.

לך עם העצות של אלון. בצע את כולן. NOD32 של ESET הוא אנטי וירוס מעולה, נצל את סריקת החינם. אם זה מחשב לעסק - קנה העתק של נוד32 חוקי ודאג לעדכונים סדירים(השם באנגלית והם לא יודעים את הפירוש שלנו). אני מניח שהעלות לא גבוהה, וממילא זו הוצאה מוכרת.

בכל מקרה - אנטי וירוס בלי עדכונים קבועים יאבד מיעילותו אחרי זמן קצר.

SPYBOT היא תוכנה ישראלית מעולה, ותיקה, מאתרת לך כל מיני מריעין בישין. וחינמית. תוריד, תתקין, סורק - ופעל בהתאם להמלצות. הדברים נשמרים ב"בידוד" ויש תמיד אפשרות חזרה.

נגד רוגלות ורושעות - עשה סריקה עם גרסה חינמית מוגבלת של סופראנטיספייוור . רצוי שתהיה גרסה מלאה ושתורץ פעם בשבוע, לכל היותר פעם בחודש. יש עוד כלים טובים לעניין הרוגלות והרושעות.

כשאתה מוריד תוכנה, שרצית או התלבשה על המחשב - לא מספיק הסרה דרך הכלים של חלונות, כי נשארים זבל וקשרים, את האפקט תרגיש בהאטת מהירות אחרי שיהיו הרבה כאלו. כלי אפקטיבי הוא Your Uninstaller!

אחרי כל הטיפולים האלו - תספר אם הבעייה עדיין קיימת.

מק-סי-מום תפנה לאיש מקצוע שיבדק ויטפל בבעיה. להערכתי מדובר בעלות של מאות שקלים בודדות.הוצאה מוכרת כבר אמרנו?

נכון שצריך להכיר, ללמוד, לנסות - תתייחס למחשב בעסק כמו מכונה קריטית - שחובה לטפל בה ולתחזק אותה.

בין כל אלו - עשה גיבוי יומי לדיסק חיצוני. חובה! כאשר דיסק יקרס - תברך את הגיבוי, שאם נעשה נכון - יאפשר לך להתחבר אליו (לדיסק החיצוני) מכל מחשב אחר ולהמשיך בעבודה הרגילה תוך זמן קצר. קח בחשבון ששחזור דיסק תקול לוקח ימים רבים ועלותו אלפי שקלים. ודיסק "הולך" בין 3 ל-5 שנים, גם אם ישבעו פה שיש אקזמפלר שסוחב כבר 10 שנים.

שוב: כל תוכנה וכלי מהווים הוצאה מוכרת (תתעלם באלגנטיות ממי שיגיד שזו השקעה ויש עליה דיווח אחר) ואם העסק חשוב לך - שמור עליו, וזה כולל את המחשב שלו. הדברים נכונים גם לכל מחשב אישי וביתי.

תו דעתך שמחשב של עסק אמור להיות מאובזר רק בתוכנות חוקיות. במיוחד החלונות. הנושא נדגם ונבדק באופן קבוע וחבל שהמחשב כולל המידע יוחרם, ואין לך מה להגיד ואיך למנוע את זה.

צודק 100% . ברשותך מס שאלות של תם:

- על איזה תוכנה אתה ממליץ לשימוש כאנטי וירוס חזק וטוב?

- האם אני רוכשה מוצר כזה בחנויות כמו אופיס דיפו, באג וכו או שעדיף מהאינטרט ישירות מהחברות לדוגמא להיכנס לאתר AVIRA ולרכוש משם את המוצר?

- האם כל שנה רוכשים אנטי וירוס חדש? או שהרכישה היא חד-פעמית?

- אם אני רוכש אנטי וירוס עכשיו, הוא יהיה יעיל להיפטר מהוירוס שכבר נימצא על המחשב? או שקודם צריך "לנקות" את המחשב ואז רק להתקין?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...