Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5390 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני מעוניין לרכוש רכב מודל 1979. שיטוט ברחבי האינטרנט גרם לי לבלבול בנוגע לתשלום אגרות הרישוי. ראשית, הרכב ללא טסט כבר 6 שנים, מה שאומר שהוא עדיין לא הוגדר רשמית כרכב אספנות (הוא אמור להיות מוגדר כרכב אספנות רק משנת 2009, כשהיה בן 30).

השאלה היא האם עליי לשלם אגרה כלשהי על מנת להגדיר אותו "רשמית" כרכב אספנות?

השאלה שלשמה פתחתי את השירשור: מהו הנוהל לגבי הטסטים (אגרות הרישוי) עבור רכב אספנות? בחלק מהמקומות כתוב שהרכב צריך לעבור טסט אחד בשנה ובמקום אחר כתוב שהוא צריך לעבור שני טסטים בשנה (ובאתר של משרד התחבורה זה כתוב בשפה "משפטית" מדי שמקשה על ההבנה). מה נכון לשנת 2011? ובכדי לסבר את האוזן - כמה יכול לעלות טסט לרכב שכזה - לצורך העניין סיטרואן דה שבו 1979?

תודה מראש,

איתי :)

פורסם

ברגע שישונה רשיון הרכב לרכב אספנות, לא יחולו עליו חובות הטסטים של העבר. רכב אספנות חיב בטסט אחד בשנה.

מחיר האגרה לרכב אספנות הוא כ350 ש"ח.

אריה

פורסם

המוכר הופך את הרכב לאספנות ואתה לא חייב להיות איתו ואח"כ מעבירים בעלות בדואר כרגיל גם אם אין טסט. אם אתה רוצה ללכת מיד לטסט בקש מהמוכר שבאותה הזדמנות במשרד הרישוי יוציא אישור תנועה זמני. אם לא תצטרך אתה ללכת למשרד הרישוי כשתהיה מוכן לטסט. עברתי כל זאת לאחרונה.

פורסם
המוכר הופך את הרכב לאספנות ואתה לא חייב להיות איתו ואח"כ מעבירים בעלות בדואר כרגיל גם אם אין טסט. אם אתה רוצה ללכת מיד לטסט בקש מהמוכר שבאותה הזדמנות במשרד הרישוי יוציא אישור תנועה זמני. אם לא תצטרך אתה ללכת למשרד הרישוי כשתהיה מוכן לטסט. עברתי כל זאת לאחרונה.

כשאתה במשרד הרישוי תבקש מהפקידה להוריד את המגבלה להעביר בעלות (רכב רגיל שאין לו טסט לא יכול לעשות העברת בעלות,רכב אספנות יכול לעשות גם כשאין לו טסט אבל צריך להוריד את המגבלה)

פורסם

שלום

רכב אספנות שלא עבר רישוי כמה שנים צריך מעבדה מוסמכת או לא?

על הרישיון מופיע שצריך,אם לא איך מבטלים את זה ומעבירים אותו טסט...

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

מצטרף לשאלה.

האם ניתן לבצע שינוי סטטוס וקבלת רשיון ללא נוכחות הבעלים עם יפוי כח ות"ז?

קיים טופס מיוחד ליפוי כח?

האם זה משנה אם רשיונות הרכב הוקפאו בעבר?

האם בשינוי סטטוס וקבלת רשיון חדש צריך לשלום אגרה?

אם הבנתי נכון אז התהליך הוא כך ותקנו אותי אם אני טועה.

ניגשים למשרד הרישוי (לא משנה איפה) עם יפוי כח ות"ז של המוכר ומבקשים לשנות סטטוס לרכב אספנות.

מקבלים רשיון חדש ובאותו מעמד מבקשים לשחרר נעילה.

ניגשים מיד לדואר ומבצעים העברת בעלות עם אותו יפוי כח.

תודה למגיבים.

אסי

1994 pontiac firebird formula

1971 Ford Torino Brougham 351w

פורסם

כמעט כל מה שכתבת נכון.

שים לב לא למלא בטופס ייפוי כח בחלק העליון את מטרת ייפוי הכח כך תוכל לעשות גם העברת בעלות.

אם זיכרוני לא מטעה אותי אם הרישיונות מופקדים אני חושב שהבעלים הרשום חייב להגיע.

אם זה לא כך תעדכן בבקשה.

פורסם

עבר בקלות.

הדפסתי 2 העתקים של יפוי כח מכאן:

http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=693&Itemid=130

אחד למשרד הרישוי (אפשר גם יפוי כח אישי שנכתב ע"י המיפה).

השני לדואר שם צריך יפוי כח מקורי של משרד התחבורה http://www.israelpost.co.il/postshirut.nsf/misparid/117?OpenDocument .

שינוי סטטוס, שחרור נעילה ומיד לדואר להעברת בעלות.

רישיון הרכב לא הוקפא בעבר ומרוב התרגשות שכחתי לשאול מה קורה במצב זה (מצטער אלקמינו).

ועכשיו לסקרנים.

בינתיים קבלו רמז עד שאפתח שרשור עם תמונות כמובן.

מדובר ברכב בעל 8 צילינדר, 5 מטר אורך, 4 גלגלים, 3 הילוכים, 2 דלתות, 1 קונה בעננים, 0 כוכבי בטיחות.

ועוד רמז: מנוע 351 ולא מוסטנג.

מי מנחש?

אסי

1994 pontiac firebird formula

1971 Ford Torino Brougham 351w

פורסם

ועכשיו לסקרנים.

בינתיים קבלו רמז עד שאפתח שרשור עם תמונות כמובן.

מדובר ברכב בעל 8 צילינדר, 5 מטר אורך, 4 גלגלים, 3 הילוכים, 2 דלתות, 1 קונה בעננים, 0 כוכבי בטיחות.

ועוד רמז: מנוע 351 ולא מוסטנג.

מי מנחש?

Thunderbird?

פורסם

לפי שיטת האלימינציה, מאחר ולא ידוע לי על רנצ'רו שעלתה ארצה בשת 79, כנראה מדובר על רכב מסדרת ה-F (טנדר)...:wink:

1972 Mustang converyible 351c

1977 Corvette T-top 350

• תוכן חדש...