Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5482 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

אני רוצה לבנות מערכת סוראונד

רוב הזמן המערכת תנגן סטריאו ורק הרמקולים הקדמיים + סאב ינגנו ומדי פעם המערכת תנגן הופעות מוקלטות ב DTS/DD ואז אני רוצה לשמוע גם את האחוריים והסנטר. סרטים נראה לי פחות ינוגנו אבל אולי לפעמים כן, בשביל החברה...

בנוסף יהיה נחמד לאפשר מדי פעם אחוריים בסטיראו במידה ונוסעים איתי עוד אנשים מאחורה.

מקדימה עוד לא החלטתי עם להכין בניות למידרנג' (3WAY) או לא, סיכוי טוב שלא למרות שיש לי היום מורל אלייט, בגלל שקצת כואב לי הלב לעשות בניות ברכב הזה. אבל יש לי סנטר שכן הייתי רוצה להשתמש בו ונראה שהוא אלגנטי וישב יפה בלי בנייה מיוחדת אלא עבודה קטנה.

אני מחפש דאבל דין עם מסך מגע שיתמוך ב:

1. יכולת פענוח DTS ו Dolby Digital

2. הוצאה של 5.1 ערוצים (בין אם למעבד צליל או שהמעבד שלו מספיק טוב) - הדעות חלוקות לגבי דיגיטלי או אנלוגי (דיגיטלי אופטי מוסיף jitter בעוד ש RCA נתון להפרעות אלקטרומגנטיות, ודיגיטלי קואקסיאלי פחות נפוץ) אז אני מניח שזה לא קריטי לפה או לפה.

3. עברית גם עבור אנשי הקשר בבלוטות, וגם עבור קצבים מ iPhone/USB/SD

4. הכנה ל GPS NAVIBOX כדי שיהיה גם GPS בעברית

5. תמיכה במעטפת מטרוסקה ובקודקים של H264 + DTS/DD כי מה לעשות ככה מגיעים רוב התכנים היום מהרשת

6. עדיף שהמכשיר יגיב מהר (הקנווד שראיתי נראה לי דיי איטי)

מן הסתם דברים כמו דיבורית בלוטות ומצלמת רוורס וכו' נתמכים בכולם אז אין טעם להתמקד על זה.

אגב לא מעוניין ב CarPC, הספיק לי מפרוייקטים קודמים.

אני לבינתיים ראיתי מכשיר אחד שנראה שעונה על כל הדברים האלו וזה Kenwood DDX8036BT. אפשר קצת חוות דעת עליו? האם באמת תומך בעברית (ראיתי במדריך שהוא יודע להציג כתוביות בעברית מסרטי DVD). מה לגבי המעבד צליל הפנימי שלו? יש לי אלפיין PXA-H700 עם השלט שלו, האם כדאי להוסיף?

פורסם

נראה שהנושא לא מעלה תגובות, כנראה יש חרם על מערכות 5.1 ברכב :)

בכל אופן אני מתקדם ומקווה לטוב.

נרכש הקנווד שרשמתי למעלה, יש לו יציאות RCA 5V עבור 5.1 ערוצים ומעבד פנימי שנראה לי סבבה (אקוליזר גרפי / יישור זמן / קרוסאובר / יכולת פענוח DTS/DD וכו').

כמו כן יושב לו בצד מעבד של אלפיין H700 שלא כל כך אופטימלי פה כי עבור 5.1 חייב להשתמש באופטי, מה שלא קיים בקנווד, אבל אולי אפשר להשתמש בו לטובת הסט הקדמי (נחזור לזה תיכף)

תכולה:

מגברים

2 מגברים של DLS מסדרת Ultimate

1. חמש ערוצים A7

2. שני ערוצים דואל מונו A3

אלמנטים:

1. סט קדמי Morel Elate יחוברו רק הוופר והטוויטר בשלב ראשון ואח"כ נראה אם אני מרוצה מהתוצאה או לא. היות והדלתות של השירוקו גדולות (בלשון המעטה), נראה לי שהאלייט לא יהיה אופציה טובה כי לפי מה שהוסבר לי הוא צריך תיבה של כ 8 ליטר לעבוד טוב וגם אז הענות הבאס שלו חלשה ביחס לאלמנטים מתחרים. מקסימום - נחליף. שומר על האופציה להוסיף מיד ל 3way מקדימה.

2. רמקולים אחוריים - בשלב ראשון נשאר עם מה שהגיע ברכב ונראה איך זה ישמע בהופעות / סרטים.

3. סנטר - קטנצ'יק וחמוד של פיוניר - Pioneer TS-CX7. יושב לי יפה על הדש. אם יהיה חלש נוסיף עוד אחד :lol:

חיברתי בבית במקום סנטר BOSE והקטנצ'יק הזה הפתיע אותי לטובה.

4. סאבוופר - בשלב ראשון Image Dynamics IDQ12V2 אבל אני מתאר לעצמי שיוחלף גם כן למשהו כמו 10W7

חשוב לי לשמור על מראה מקורי וזו הסיבה שאני לא ממהר עם המידרנג'. כמו כן חשוב שתהיה איכות גבוהה בסטיראו (שבמצב הזה ישמעו רק הקומפוננט הקדמי + סאב) היות ורוב האודיו מוקלט כך.

השאלה היא לגבי הסט הקדמי שבשלב ראשון יהיה בנוי רק מטוויטר + וופר ויוגבר אקטיבית. איך עדיף לחבר אותו?

אופציה 1 - ישירות דרך המגברים אל ה HU (מפצלי RCA) - פה אני מאבד את הנוחות של כיוון כל אלמנט מקדימה כמו גם TA לסט בין האלמנטים של הסט הקדמי

אופציה 2 - חיבור מעבד (נגיד ה H700 או MS8 או WHATEVER) אל ה front preout של הקנווד וממנו אל ערוצי ההגברה.

השאלה היא אם אופצייה 2 לא תעשה לי פה סלט היות ועכשיו יש בעצם שני DSP, אחד עבור הסט הקדמי בלבד והשני שרואה את הסט הקדמי בלי הבחנה בין הדרייברים ואת שאר האלמנטים (אחורים / סנטר / סאב). אני רוצה להאמין שאפשר לכוון TA בצורה כזו (נגיד את הסט הקדמי קודם ואח"כ את כל ה-5.1) אבל לא בטוח. מה אתם חושבים?

עשיתי איזה תרשים, אשמח לעצותיכם (אבל בבקשה לא משהו כמו "מי צריך DTS באוטו, או למה שלא תוציא רק FRONT למעבד וממנו תוציא סנטר, אם זה נשמע לכם הגיוני אז זה ממש לא - הרעיון הוא לשמור על האודיו הרב-ערוצי מהמדיה ולא ליצר אותו בצורה מחוכמת)

סרטוט של "אופציה 2"

rZtZXMH9r3ZfSbHw-49B1D.png?t=1309988568350

ד"א: הסנטר לא באמת דורש הגברה כמו שיש למגבר הזה לתת אז אולי ארכוש מגבר קטן עבורו בעתיד ואז יתפנה מקום למידרנג' עתידי או לסט האחורי.

פורסם

מורן,

לצערי 5.1 אצלי זה תחום מאוד מאוד חלש ואני מאוד לא מעודכן בפרוטוקולים הקיימים בשוק, בשיטות הפיענוח וכו' וכו' - מאוד לא מעודכן.

אבל - כמו שזה נשמע, יש לך ארמדה של מגברי DLS מאוד יקרים, רכב מאוד יקר וגם שאר הרכיבים - מאוד יקרים.

אם אני מבין נכון - תקציב אינו הבעיה כאן ולכן יהיה אפשרי להתפרע איתך קצת בהצעות - נכון?

כמו שאני רואה את זה יש לך כמה אופציות ---

האופציה המינימליסטית והאהובה עלייי

להשתמש בHU בתור הDSP היחידי ולדאוג שהרמקולים של הfront left וה front right יהיו סט קומפוננט 2WAY או 3WAY בהגברה פסיבית אבל עם מעגל LPAD (הנחתה) אקטיבי או פסיבי לטוויטרים ולמידים.

בצורה כזו אתה שולט דרך הDSP של הHU על כל המערכת ורק מאזן את העוצמות בין צד ימין לשמאל של הרמקולים הקדמיים. לגבי TC אין לך מה לדאוג כאן בכלל.

כל מה שאתה תזדקק לו כאן זה בעצם מגבר שני ערוצים מ-א-ו-ד חזק לסט הקדמי (אולי מגבר 4 ערוצים בגישורים).

---------------------------------

האופציה ההכי קרובה למינימליסטית - שימוש בקרוס אקטיבי חיצוני רק לרמקולים הקדמיים.

הDSP כאן הוא עדיין הDSP הבודד של הHU ומהיציאות של הFL וה FR אתה נכנס לקרוס אקטיבי חיצוני ופשוט מתפצל למגברים נפרדים לסט הקדמי - אופציה נוחה מאוד.

----------------------------------

האופציה שאתה הצעת - DSP מהHU אחראי על 5.1

DSP חיצוני כמו ביט1 או H701 או MS8 או כל דבר דומה אחראי על הסט הקדמי - מה שאתה מרוויח כאן זה יכולות מתקדמות בעיבוד צליל לסט הקדמי בפני עצמו.

----------------------------------

האופציה שלא חשבת עליה - DSP אחד שיודע לעשות גם 5.1 וגם מערכת 4WAY

תנסה לשלוח הודעה פרטית לאליקו ותנסה גם לחפש את השרשיר של הבלוג של DANNYG שבה הוא בנה את ה-רכב (סובארו B4) של SEAS וסלסטרה ותראה באיזה פרוססור מסדרת F1 של אלפיין הוא השתמש שם (לאליקו יש את אותו הפרוססור עד כמה שזכור לי)

לפי מה שאני זוכר - זה פרוססור שיודע לעבוד גם וגם - אני רק לא יודע אם מדובר על בו זמנית...

שווה בדיקה עם בעלי המכשיר.

בהצלחה

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

סוף סוף תגובה, ואחת רצינית לא פחות אז תן לי קודם להודות לך.

בנוגע לאופציה הראשונה והחביבה עליך - פאסיבי לסט הקדמי זה גם האופציה העדיפה עלי היות ויש לי לא מעט רמקולים להגביר (מערכת 5.1) והיות ויש לי מגבר שקרוב לוודאי יספק את הדרישות של כל סט שאבחר מקדימה (הדואל מונו). אני חושב שיהיה הכי נכון לתת לזה סיכוי רק לא סגור עדיין על הרמקולים. ה ELATE מוסיפים לי מידרנג' שאני לא ממש שש לעשות עבורו בנייה, אולי יהיה נכון עבורי לעבור לסופרימו ששם 2 רמקולים יוצרים אפקט אפילו יותר טוב ממה שאקבל עם ה ELATE. עכשיו אם אני משתמש נגיד בקרוס של הסופרמו, האם באמת צריך לייצר עבורו מודיפיקציות כדי לתת את כיווני ההנחתה שאתה מדבר עליהם או שיש שם את זה בילט אין? אם בכלל יש צורך עם הטוויטרים שמגיעים עם הסט הזה.

אם באמת לא צריך לעשות TA לכל אלמנט בנפרד בסט הקדמי כמו שאתה מתאר בטרדים אחרים אז זה מאוד עוזר לי היות ויש TA בקנווד לכל ה5.1

אופציה 2 - לא ממש שש לחפש אקוליזר/קרוס מתאים היות וה DSP של האלפיין עושה את זה כדרך אגב עם נוחות של כיוונים מקדימה וכבר נמצא אצלי בצד.

אופציה 3 - שימוש בשני ה DSPs מפתה עקב יכולת כיוונים לכל דבר אבל נראה לי מאוד יסבך את העניינים וידרוש עוד ערוצי הגברה. בין זה לאופציה מספר אחד נראה לי שכדאי למצות את אופציה 1 עד תומה לפני שקופצים לפה.

אופציה 4 - זה כבר מעניין אבל לפי דעתי אתה מדבר על הDSP שלי יש (של האלפיין) לא? הוא יכול לעבוד ב 5.1 או ב 4WAY אבל לא בשנייהם במקביל. ה H700/701 הוא חלק מסדרת ה F#1 למיטב זכרוני. בכל מקרה אצלי זה לא תופס כי אין לי יציאה אופטית...

פורסם

בנוסף נראה ששימוש בפרוססור חיצוני רק עבור חלק מהאלמנטים יכול להוסיף DELAY לאותם אלמנטים שחוברו לפרוססור לעומת אלו שחוברו ישירות למגברים. אני קורא למשל שה MS8 מוסיף עיכוב של 8ms

פורסם
בנוסף נראה ששימוש בפרוססור חיצוני רק עבור חלק מהאלמנטים יכול להוסיף DELAY לאותם אלמנטים שחוברו לפרוססור לעומת אלו שחוברו ישירות למגברים. אני קורא למשל שה MS8 מוסיף עיכוב של 8ms

מניסיון הH700 מוסיף דילי ואני חושב שיותר מ8MS., האם לקנווד יש יציאה אופטית?

• תוכן חדש...