Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דלק ודלקן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8047 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סלחו לי על הבורות, אבל :

1. איזה סוג דלק מתדלקים ברנו מגאן 2 ?

2. מה זה הפרסומות עם הדרקון ? (גולד משהו...)

3. האם חייבים לשים רק את סוג הדלק שכתבתם כתשובה לסעיף 1, או שאפשר לשים גם אחרים ? (למשל, 99 במקום 95, 98 וכו')

4. אם יש לי דלקן ברכב, הכוונה היא שמתדלקים לי כרגיל, אבל במקום לשלם אני מביא למתדלק את הכרטיס של החברה, או שאני מתדלק לעצמי ויש מתקן על פתח תא הדלק ? (שעושה מה ?)

בור ועם הספר... :-)

פורסם

1. 95.

2. דלק דרגון - תוסף של חברת דלק שהם מוסיפים לדלק, לא משהו שיש ממה להתלהב ממנו.

3. מבחינת האוטו אפשר לשים גם 98 או 99. מבחינת הדלקן - יכול להיות שהוא מתאים רק ל-95. לך זה לא צריך לשנות, אלא רק אם הרכב מצלצל ואז אולי כדאי לנסות 98 או 99.

4. מתדלק ונוסע, זה הכל.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הבהרות קלות:

3. אפשר לתדלק גם 98 ו-99 ואפילו סולר... (מנסיון כואב של מישהו בחברה)

4. לא ניתן לתדלק באמצעים אחרים אם יש לך דלקן של אותה חברה.

כלומר אם יש לך דלקן לא תוכל לתדלק בתחנות דלק/סונול באמצעות אמצעי תשלום אחר, אלא תצטרך ללכת לתחנות של חברות שלא עובדות עם דלקן.

(לדוגמא פז, או דור-אלון) אותו כנ"ל אמור לגבי פזומט וספידומט (ואולי שכחתי עוד איזה התקן)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
הבהרות קלות:

כלומר אם יש לך דלקן לא תוכל לתדלק בתחנות דלק/סונול באמצעות אמצעי תשלום אחר, אלא תצטרך ללכת לתחנות של חברות שלא עובדות עם דלקן.

(לדוגמא פז, או דור-אלון) אותו כנ"ל אמור לגבי פזומט וספידומט (ואולי שכחתי עוד איזה התקן)

4.לי יש פזומט ולפעמים שאני נתקע בלי דלק אני נכנס לתחנה אחרת ושם 20 ש"ח ונוסע כאילו כלום לא קרה..ההבדל הוא שהמשאבה לא זיהתה את הפזומט כי זה לא פז...

3.אולי ניתן לתדלק בכל מני דרכים אבל עד כמה שאני יודע אם תנסה פיזית להכניס לתוך מיכל 95 סוג אחר הוא לא ייכנס כי הפתח קצת שונה בכוונה שלא יהיו טעויות...

צביקה

פורסם

מה ההבדל בין פזומט ודלקן ?

הראשון זו אמצעי לתדלוק של חברת פז, והשני של חברת דלק ?

ואיך מתדלקים ? רגיל ? פשוט קוראים לזה שכתוב לו על הגב "הגב אליך אבל הלב איתך" :-) מבקשים ממנו למלא 95 FULL (או שעושים את זה לבד), ונוסעים, כאשר המתקן שברכב מחייב, או שצריך למסור לו כרטיס לחיוב ?

פורסם

פזומט - "פז"

דלקן - "סונול", "דלק", "גל" ומקרים מסויימים רק "סונול" או רק "דלק" ו"גל"

ספידומט - "דור-אלון"

בכולן החיוב אוטומטי לגמרי. (יש אפשרות לכרטיס חיוב אם ההתקן לא קיים/לא תקין.)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
פזומט - "פז"

דלקן - "סונול", "דלק", "גל" ומקרים מסויימים רק "סונול" או רק "דלק" ו"גל"

ספידומט - "דור-אלון"

בכולן החיוב אוטומטי לגמרי. (יש אפשרות לכרטיס חיוב אם ההתקן לא קיים/לא תקין.)

החיוב לא אוטומטי.תלוי ממתי יש לך...בהתחלה היו עושים כרטיסים..אני לא יודע בדיוק אם בכל החברות או לא.

היום לפז ואני מאמין שלכל השאר כמו שאמר zvit יש חיוב אוטומטי ברגע שאני מכניס את האקדח של המשאבה למיכל יש לו חיישן והוא מתאפס ומתחיל מחדש עד שהוא מתמלא אלא אם כן הגדירו לו במשאבה באופן רגיל כמה לשים.

כמו שכתבתי פעם נכנסתי לתחנה רגילה שנתקעתי בלי דלק והכל היה רגיל לחלוטין כאילו לא קיים פזומט.

צביקה.

פורסם
הבהרות קלות:

לא יודע איך בחברות אחרות אבל וודאי אפשר לתדלק במזומן או אשראי בדור גם עם יש לך ספידומט, רק יש לציין זאת לפניי.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

בתור מנהל תחנת דלק של פז אני יכול להאיר את עיניכם במספר דברים:

1.כשיש התקן פזומט ברכב הוא מוגדר לדלק מסויים מראש- כלומר אי אפשר לשים סוג דלק אחר בעזרת הפזומט.

2.כאשר שמים משאבה בפיית התדלוק התקן הפזומט יודע "לפתוח" את המשאבה ולתת דלק , במקביל בעל ההתקן מחוייב בחברת פזומט ומקבל חשבון פעם בחודש.

3.לקוח שיש לו התקן פזומט יכול לתדלק במזומן או באשראי אך בתנאי שביקש מהמתדלק מפורשות! יש למתדלק אפשרות להפעיל כרטיס מתדלק שפותח את המשאבה.

מקווה שהדברים יותר ברורים :lol:

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם
הבהרות קלות:

3. הגדרת סוג הדלק נעשית בחברת הדלקן/פזומט . בעיקרון ברירת המחדל היא הדלק המצויין על מכשיר הדלקן ,אך ניתן לפתוח אותה לעוד סוגים בעת הזמנת המכשיר.

4. ניתן לתדלק באמצעי אחר - מה שהמתדלק עושה בנוסף להעברת כרטיס המתדלק הוא הוספת מתקן מאלומיניום שחוסם את האות המגיע מהטבעת של מכשיר התדלוק אל החיישן המותקן על המשאבה ובכך מנטרל אותו.

פורסם
ואיך מתדלקים ? רגיל ? פשוט קוראים לזה שכתוב לו על הגב "הגב אליך אבל הלב איתך" :-) מבקשים ממנו למלא 95 FULL (או שעושים את זה לבד), ונוסעים, כאשר המתקן שברכב מחייב, או שצריך למסור לו כרטיס לחיוב ?

הכי כיף לעקוף את כל תור המכוניות שממתינות לתדלוק ע"י מתדלק (והמכשיר שלו, כמובן),

להכנס למסלול הסגור (שחסום ע"י פרסומת דלק דרגון, כמובן :wink: ),

לתדלק את האוטו לבד ולעוף משם תוך שתי דקות, אל מול עיניהם הכלות של שאר

העומדים בתור...

אח, דלקן.

רק חבל שאחרי 10 שניות אני נזכר איזה אוטו תדלקתי עכשיו.

וזו לא הפיז'ו... :?

MCS 2008

• תוכן חדש...