Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי לכולם,

כבר הרבה זמן שאני לומד כל מיני דברים על מערכות כיום, איזה מגברים , איזה סאבים, שני אום, 4 אום, סליל אחד, שניים, מגבר מונו בלוק....או לא, CLASS D AB וכו'

אבל הייתי רוצה לשמוע מכם.....

היום יש לי באוטו - קורולה :

קדימה - 2 FULL RANGE 60W ROCKFORD 6.5 + 2 JBL TWEETERS

אחורה - 2 6X9 90W RMS KICKER (מדהימים)

מגבר - Rockford Fosgate Punch - 301x (40 X 4 4OHM

סאב - 12" HE2 - תיבה מעפנה סגורה

חיבור - בריד/ג על הסאב ו 2 יציאות על הקיקר מאחורה.

אז ככה... מכל השוטטות שלי ברשת הבנתי שמה שאני צריך לעשות זה להעביר את שתי היציאות של הסאב לרמקולים הקדמיים ולקנות מגבר אחד מונו בלוק טוב!! ובעתיד להחליף את המגבר 4 יציאות למשהו קצת יותר חזק (אשאר עם רוקפורד כי האיכות מדהימה).

אז הזמנתי לי מכשיר חדש מחול - DEH-P760MP Pioneer

מגבר - Kicker kx600.1

עכשיו, תראו אני ממש לא יודע מה ההספק של הסאב הנוכחי שלי אבל נראה לי שהוא יותר מדי חלש למגבר הזה..... אז אני מתכנן חודש הבא על:

2 x Rockford Fosgate Punch HX2 RFD2212 12 in 1000 Watts

או

2 x Kicker CompVR 03CVR122 Dual 2 Ohm Coils - 400W RMS

אז כמה שאלות:

1. מה אתם אומרים על המחקר שלי :-) ?

2. האם סאב אחד חזק יספק אותי?

3. אני פריק של איכות סאונד כמו חוזק, אבל אני מאוד מפחד שאני עולה בכוח אבל יורד באיכות, מה אתם אומרים?

4. איפה אני קונה תיבות טובות של שני 12" , או עדיף לבנות לבד?

5. האם למישהו יש איזה מדבר 4 יציאות יד שניה להציע לי (לאחי לאוטו)? יש לו 4 קומפוננט (2 של CERVIN ו 2 של LIGHTNIONG AUDIO)

תודה מראש,

Sound Freak

פורסם

א. כיום יש לך 150 וואט על סאב שיכול לספוג עד 400 וואט RMS. ככה שאל תחשוב שאפילו פתחת אותו! בספק ענק.

בכל אופן לשאלתך.

מגבר 600 וואט יציאה אחת לא יספיק לתת לך את הדרוש לשני התצורות שאתה רוצה.

ב. הסאבים של רוקפורד פי כמה יותר חזקים,ודרוש להם מגבר 2000 וואט RMS. מה שאתה לא יודע זה שתצטרך להחליף בערך... את כל מערכת החשמל שלך. :)

שני סאבים מתוצרת קייקר, יתנו עבודה יפה מאוד ושמעתי אותם בפעולה בתיבה אטומה כאשר כל אחד קיבל 400 וואט כנדרש :). ה SPL ברכב היה באיזור ה 137DB.

זה עשה הרבה רעש.

בכל אופן, אישית, הייתי פשוט חוסך את כל הבאלאגן הזה וקונה מגבר 800.2 ועוד סאב פאנצ' HE2 ומחבר את המגבר על שני הסאבים.

אז אתה תרגיש עוצמה מאוד גבוהה . כמו כן הספק ה פאנצ' HE2 זהה לקייקר. אם ידעת או לא, בכל אופן תדע שיש לך סאב מאוד חזק שפשוט לא מנוצל כמו שצריך.. כמו כן הוא 2 סלילים גם כן למיטב ידעתי.

תהנה עם מה שהצעתי לך, מקווה שתחשוב על ההצעה היותר חסכונית שנתתי לך וכמובן הרבה יותר יעילה.

עוד דבר הוא, לחבר את הסט הקדמי ע"ג המגבר.

פורסם

ומה הכוונה להחליף את כל החשמל באוטו?

אני צריך להוסיף קבל או משהו כזה?

ודרך אגב תודה רבה על התגובה המהירה.

ולאיזה מגבר אתה מתכוון ? 800.2 של קיקר?

וחוץ מזה מגבר שתי יציאות פחות טוב לסאבים מאשר מונו בלוקים לא?

פורסם

קבל עוזר רק אם יש לך נפילות מתח ברכב למשל אם האורות מהבהבים לך בקצב של הבאס

כן מונובלוק עדיף מאשר מגבר של 4 יציאות הוא יכול לרדת ל1,2 אום ולא כל מגבר בעל 2-4 יציאות מסוגל לזה רק בודדים

Mitsubishi Super Lancer GLXi 95 Manual

פורסם

כן זה מה שחשבתי, נראה לי שמגבר 600.1 של קיקר הוא מגבר מאוד מאוד חזק, מה גם שאני מדבר על סאבים עם שני סלילים של 2םיצ אז נראה לי מספיק.....

אבל אני לא ממש יודע איזה סאב יש לי .... HE2 כתוב עליו, נראה לי שזה סליל אחד!

ואני לא יודע את הדגם המדויק

פורסם

HE2 ז"א זהו סאב בעל שני סלילים.. זה שלך יוצא מהתיבה רק פלוס מינוס אחד לא מעיד על כך שהוא סליל אחד.. יתכן (סביר מאוד להניח) שגישרו בין השניים לאחד על מנת שהמגבר יוכל להפעיל את הסאב - סמוך עלי קיצר... :)

בכל אופן , כל החשמל.. ז"א שכדי להפעיל זוג סאבים של רוקפורד 1000 וואט RMS אתה צריך מגבר מאוד יקר ומאוד חזק אשר הצריכה שלו תיהיה באיזור ה 200 אמפר! שאת זה אני בספק אם האלטרנטור והמצבר שלך ביחד יכולים לספק. מה שאומר שצריך להחליף למצבר יעודי למערכות (L.AUDIO , SINGER וכו' וכו').

בכל אופן לעניין המגבר 600.1 אתה יכול להשתמש בו הוא חזק, אבל לא מספיק חזק כדי להרים את זוג הקייקרים שאתה רוצה לשים או זוג פאנצ' HE2 כאשר שניהם דורשים הספק של 800 וואט.

אתה תשמע חזק, אבל לא תגיע למימוש פוטנציאל מלא של הסאבים כפי שאתה רוצה. לכן מגבר 600.1 לא יספיק.

אני הצעתי מגבר 800.2 של רוקפורד. אבל אתה יכול לקחת של קייקר. לא עקרוני שניהם בדר"כ נותנים נתוני אמת ולא חרטה כמו הרבה מגברים בשוק.

כמו כן מגבר מונו בלוק תמיד עדיף לסאבים כאשר זה היעוד שלו. אבל מגבר 2 יציאות בסיגנון 800.2 יכול לעשות את העבודה בצורה טובה ואפילו טובה מאוד :)

זאת ע"י חיבור שני הסלילים לכל יציאה וע"י כך להוריד כל יציאה ל 2 אוהם מה שיגרום לסאב בשורה התחתונה לקבל הספק מלא של 400 וואט RMS. .

המגבר שאני מדבר עליו הוא 801S :

200 watts RMS x 2 at 4 ohms

400 watts RMS x 2 at 2 ohms

800 watts RMS x 1 bridged output at 4 ohms

stereo or bridged mono output

4-ohm stable in bridged mode

Tri-Way capable

50-250 Hz high-pass/low-pass (12 dB/octave) crossovers

Punch Bass (0-18 dB boost at 45 Hz)

speaker- and preamp-level inputs

17-1/8"W x 2-7/16"H x 9-7/8"D

אלו הנתונים שלו.

כמו כן תוציא את הסאב שלך מהתיבה ותראה שיש לו שני סלילים .

אם אתה רוצה שיש 2 סלילים אז אני ממליץ לך לקנות פשוט עוד סאב כזה ומגבר 800 וואט 2 יציאות. אשר יתן הספק של 400 וואט ב 2 אוהם.

מקווה שהכל מובן.

פורסם

ואם אני אשתמש ב 600.1 שהזמנתי של קיקר (כי כבר הזמנתי)

ורק אחליף את הסאב לאיזה רוצח אחר ?

משהו כמו ה HX2, 500W RMS

אז אני לא אצטרך עוד מצבר ?

אז היה לי ROCKFORD 301X + KICKER 600.1

+ סאב אחד

פורסם

לא אתה לא תצטרך.. אני דיברתי על הוספת מצבר רק במקרה ואתה עומד להוסיף מגבר רוצח עם צריכה של מעל 200 אמפר וכו'. בכל אופן.

אתה יכול גם להשתמש במגבר ה 600.1 לזוג פאנצ' HE2 פשוט הוא יתן 300 ולא 400 וואט לכל סאב, מה שבטוח אתה תשמע חזק מאוד, לא הכי שאפשר אבל מספיק חזק :)

כמובן מומלץ להוסיף למערכת קבל של 1 פאראד (על כל 1000 וואט יש צורך בקבל 1 פאראד למניעת נפילות מתח ).

פורסם

אני חושב שיש לך ממש אחלה של מונובלוק, 600W זה ממש רציני 8)

לגבי סאב - במקרה שלך נראה לי שאתה בכיוון של SPL , אז במקרה זה הייתי ממליץ לך על הסאב וופרים של קיקר - ה COMPVR או ה סולובאריק - SOLOBARIC.

במקרה שלך יתאים ה S10L7 או 2 סאב וופרים COMPVR10 ינצלו טוב מאוד את המגבר.

הסולובאריק הוא סאב שמסוגל לקבל הספק גבוה מאוד ובתחרויות SPL משום מה אוהבים להשתמש בסאב וופרים של קיקר - כי יש להם SPL גבוה מאוד וגם SQ לא רע.

אופציה שנייה שאפשרית היא סאב וופרים של אודיו באנן - AUDIOBAHN יש להם סאב וופרים שמאוד מתאימים ל SPL וגם העיצוב שלהם מרשים מאוד - רק מה שכן הם פחות מדוייקים מהקיקר - בכל זאת הם מיועדים ל SPL.

אופציה שלישית שגם אפשרית זה סאב וופרים של ORION - גם הם ל SPL אבל אני לא יכול לחוות דעה עליהם כי לא שמעתי אותם בכלל, מה שכן יש עליהם ביקורות לא רעות.

מי שאומר שאודיובאנן מקבילים ברמה שלהם ללנזר - זה ממש לא נכון, יש להם רמה לא רעה וגם המחירים שלהם דיי סבירים, בקטלוג 2004 משום מה מצאתי רק את הרצחניים שלהם שה 10 אינץ' הוא 1500WRMS והם נצילים מאוד.

אתה יכול לבדוק גם סאב וופרים תוצרת MTX - כאן אני לא יכול לחוות דעה כי אני לא מכיר אותם.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

• תוכן חדש...