Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5549 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מצאתי קורולה אוריס רובוטית עם 25000 ק"מ שנת 2008 וסוזוקי SX4 אוטומטית מאותה שנה באותו מחיר.

הקונסיומר ריפורט האמריקאי בחר בסוזוקי SX4 כמכונית המומלצת. מצד שני עומדת הטויוטה.

הנה השאלות:

עד כמה הגיר הרובוטי של הקורולה הוא גרוע (אם בכלל?)

עד כמה הוא נדרש לטיפולים?

האם בסוזוקי נכנסים שני ילדים ותינוק?

תודה!

פורסם
הקונסיומר ריפורט האמריקאי בחר בסוזוקי SX4 כמכונית המומלצת.

מה שהקונסיומר ריפורטס האמריקאי לא גילה לך הוא ששם מדובר ברכב עם מנוע בנפח שני ליטרים, הנעה 4X4 ואבזור מותרות, בכלל לא דומה לדגם הישראלי או לקורולה.

אם נתמקד בתכל'ס - הייתה לי SX4 והייתי מרוצה ממנה, על אף שהיא הייתה עם המנוע החלש יותר (107 כ"ס, הדגם שלפני מתחיחת הפנים). סה"כ מדובר ברכב עם מנוע ותיק ואמין ותיבת הילוכים 4 מהירויות "טיפשה" ואמינה.

האוריס מגיעה עם התיבה הרובוטית הידועה לשמצה של טויוטה. יש כאלה שמסוגלים לחיות איתה ויש כאלה שלא. עם זאת, לעומת התיבה של הסוזוקי יש לה יתרונות בסעיף העברת כוח המנוע לגלגלים ובצריכת הדלק.

בסיכומו של עניין - שתיהן מכוניות טובות ואמינות. קח סיבוב בזו ובזו וראה למי אתה יותר מתחבר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מחזק את דבר איתמר מעלי,

האוריס טובה מהסוזוקי בכל הפרמרטים, פרט לתיבת ההילוכים הבלתי נעימה, בלשון המעטה. מניסיוני עם תיבה דומה ביאריס, לא התרגלתי לאופי התיבה ונאלצתי למכור את הרכב לאחר תקופה קצרה של כ- 8 חודשים, כאשר הרכב נקנה כחדש מהחברה.

הסוזוקי בסה"כ טובה בכל הפרמרטים, אך עם זאת אינה מצטיינת באף אחד מהם.

בין שני הרכבים הנ"ל, אני באופן אישי הייתי בוחר בסוזוקי וזאת רק הגיר הרובוטי הלא מוצלחל של האוריס. מעבר לכך, אני ממליץ לך לנסות אופציות נוספות במסגרת תקציבך כדוגמת- קיה פורטה, יונדאי I30.

בכל מקרה, נסיעות מבחן הן בגדר חובה ויעזרו לך בתהליך החלטת הרכישה

בהצלחה

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

אני לא ממש מכיר את הסוזוקי ולכן אין לי מה לומר בעניינו (ייתכן שזה רכב נפלא).

הקורולה על גרסאותיה השונות היא רכב מצויין, לרבות הרכבים הרובוטיים. האם זה נוח ומתאים לך זה עניין אישי, והייתי מציע לנסות נסיעת מבחן ארוכה ככל שתוכל ותוך נסיעה בפרופילי דרך שאתה נוסע ברוב המקרים, לפני שתחליט אם זה בשבילך או לא.

מה שכן, לי באופן אישי נראה שהאוריס עשויה להיות קצת צפופה עם שלושה ילדים; כמובן שזה תלוי מה צריך להיכנס בתא המטען (עגלה למשל).

פורסם

מתוך היכרות עם הסוזוקי עוד מימי הליאנה (אותה יחידת כוח כמו ב-SX4 שהוצעה לך), ועם SX4 עכשוית (מנוע 120 כ"ס) - רכב מרווח ונוח אבל נוטה לתגובות איטיות (אני מתכוון למנוע ה-107 כ"ס - ה-120 הרבה יותר זריז). ל-SX4 בדגם בעל 4 דלתות תא מטען גדול וסה"כ תתאים למשפחה, מבחינה זו איני יודע לגבי האוריס בשל המבנה הקצר שלה.

לגבי הדגם האמריקאי - מדובר בדגם שונה לחלוטין מהדגם המשווק אצלנו שהוא דגם יפאני\אסיאתי. הדגם האמריקאי הוא בעל מנוע 2 ליטר 150 כ"ס ותיבה ידנית 6 הילוכים קדמיים או תיבה רציפה - בקיצור, רק המראה החיצוני דומה לדגם שמדווק בארץ. גם הדגם האירופי (המשווק גם במותג פיאט סדיצ'י) שונה מהדגם המשווק בארץ - הוא בעל הנעה 4X4. בקיצור - קשה להסיק מהדיווחים בחו"ל לגבי הדגם המשווק בישראל. עם זאת נסיוני עם הליאנה היה של רכב אמין מאוד, מבחינה זו בהחלט דומה לטויוטה.

לגבי ההילוכים הרובוטיים - אתה יכול לגשת לסוכנות טויוטה ולבקש נסיעת מבחן על היאריס, כדי להתרשם מאופיה של התיבה. לפני מספר חודשים קיבלתי נסיעה כזו במקום, בלי צורך לקבוע מראש. אישית, למשל, הרגשתי מצויין עם התיבה של היאריס, אשתי לא היתה מסוגלת לסבול אותה, מה שפסל את הרכב למרות שהיא נוהגת מעט מאוד ברכב שלי. אמנם התיבה של היאריס לא זהה לזו של הקורולה, אבל תוכל לקבל את התחושה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...