Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5517 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

כרגע אני עוזר לחבר לקנות רכב חדש, הוא מצא את מה שחיפש אך המוכר אמר שיש לרכב שעבוד לבנק ועיקול של חברת ליסינג.

לאחר שהחבר הודיע למוכר שלא יעביר לו כסף לפני ביטול העיקול והשיעבוד המוכר יצר קשר ואמר שהוציא רישיון חדש בלי עיקול.

מקריאה בפורום הבנתי שצריך לבדוק שעבוד ברשם המשכונות האם צריך לבדוק גם במשרד הרישוי?

איך אנו יכולים לבדוק האם קיים עיקול על הרכב?

במידה ולא קיים עיקול ויש רק שיעבוד לבנק מה הדרך הכי טובה לבצע את הקנייה?

תודה

חזי

פורסם

עיקולים נבדקים אוטומטית בזמן ביצוע העברת הבעלות. אם יש לרכב עיקול בתוקף, לא ניתן לבצע העברת בעלות.

שעבודים ניתן לבדוק באתר האינטרנט של רשם המשכונות תמורת 20 ומשהו שקלים חדשים, או בסניף הדואר תמורת 99 שקלים חדשים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

במידה ולא קיים עיקול ויש רק שיעבוד לבנק מה הדרך הכי טובה לבצע את הקנייה?

לא לבצע עד שיוסר השיעבוד

פורסם

בהנחה שהחלטתם כי זה הרכב וסגרתם את כל הפרטים המסחריים ביניכם.

בדיקה ברשם המשכונות לגבי משכונים בכלל והמשכון הידוע בפרט.

בדיקה במשרד הרישוי לגבי עיקולים.

את הכסף הנדרש להסרת המשכון / שיעבוד ,משלמים למשעבד ישירות כנגד ביטול המישכון , ומיד מבצעים העברת בעלות.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

היי,

יש להפריד בין רכישת רכב משועבד / מעוקל מאדם פרטי לבין רכישת רכב משועבד מחברת ליסינג והשכרה.

רכב של חברת ליסינג והשכרה משועבד כנוהל שגרתי, והשיעבוד מוסר תוך 14 יום ממועד העברת הבעלות.

אין מה לחשוש ממצב זה, והוא תקין. אם תוך 14 ימים השיעבוד לא הוסר – אז עולה הסבירות לבעיה.

בעת רכישת רכב משועבד / מעוקל מאדם פרטי – יש לערוך את הבירורים הללו לפני העברת הבעלות.

ניתן לעשות זאת במשרד הרישוי ו/או ברשם המשכונות. במקרה כזה – יש לוודא כי השיעבוד / עיקול מוסר לפני העברת הבעלות, כדי להימנע מ"עוקץ".

בהצלחה,

גיל מאוויס

פורסם

שעבוד לבנק או משכון לבנק?

רכב שנקנה מיד ראשונה לא נדיר שהוא ממושכן לבנק בגלל ההלוואה לקניית האוטו. ואם לא דואגים להסיר את המשכון אחרי 3 שנים או כמה שנקבע זה עדיין יופיע ברישומים. הביטול של זה הוא כמעט מיידי אם ההלוואה הוחזרה. מניסיון של קניית הרכב שלי.

אם יש לך ספק בקש מבעל הרכב אישור על הסרת כל השיעבודים עיקולים מישכונים ורק אז קנה את הרכב בראש שקט.

ואם עדיין יש ספק קנה רכב אחר. זה לא שווה כשתרצה למכור את האוטו תגלה שאתה לא יכול....

אבל אני מגזים. השורה הארונה היא מקרה קיצון

פורסם
מה עושים אם הבעלים הקודם זקוו לכסף על מנת להסיר את השעבוד?

נתנו לך למעלה כמה עצות שאולי יכולות לסייע למוכר בהסרת השיעבוד, ואני לא פוסל אותן.

אני רק רוצה להדגיש נקודה אחת - אל תאמין לאף אחד; למעט כמובן אותם גורמים שאתה יודע בוודאות שהתפקיד שלהם זה שתיתן בהם אמון בתחומים האלו (קרי בעיקר, מוסדות המדינה ובנקים). בין שאתה רוכש מאדם פרטי ובין שמדובר בחברה, יש סיכוי מצויין שמי שעומד מולך יעלם ברגע שכספך יהיה אצלו, ולך תחפש אותו אחר כך. לא מדובר כאן בסיפורי זוועה ממדינות חשוכות - זו המציאות בשוק הרכב המשומש בישראל - כמעט כל המוכרים מנסים לרמות אותך בקטנה, ולא מעטים עושים את זה בגדול. פשוט קח זאת בחשבון והגן על עצמך בהתאם.

בהצלחה

• תוכן חדש...