Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5552 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי I30 CW מודל 2010.

הרכב מצלצל כאשר נוסעים רגוע במהירות קבועה במצב של ליטוף דוושת התאוצה. אם לוחצים חזק או בנסיעה במאמץ אין צילצולים. אני מכיר את התופעה גם מקורולה 2007 ומקורולה נוספת.

הדבר קורה גם בתדלוקים מתחנות דלק שונות. במוסך לא התייחסו לבעיה וטענו שזה הדלק.

מה יכול לגרום לתופעה?

מדוע חיישן הנקישות לא מבטל אותם? באיזה מצב חיישן הנקישות עובד? מה יכולה להיות הסיבה ומה ניתן לעשות בכדי למנוע אותה?

שוב ברצוני להדגיש שהצלצולים קורים רק בנסיעה רגועה במהירות קבועה וללא מאמץ (סל"ד נמוך).

תודה

פורסם

הרכב חדש ובאחריות מלאה כך שזכותך לדעת למה זה קורה וזכותך לדרוש מהמוסך לחבר את הרכב לסורק תקלות לראות שאין בעייה כלשהיא ומוסך שמכבד עצמו במיוחד שמדובר במורשה שנותן את האחריות צריך להיענות לבקשתך.

על סמך מה קבע המוסך שזה בעייה של דלק?

:)
פורסם

תופעה מוכרת ביונדאי ובעוד רכבים מודרניים, זהו רעש תקין ולא מעיד בהכרח על תקלה, בעיה או בלאי מואץ. מציע בכל זאת שבעל מקצוע ממוסך מורשה, שמכיר את הדגם, יעשה נסיעת מבחן בריכבך, ישמע את הרעש ויקבע אם תקין או לא.

פורסם
ברשותי I30 CW מודל 2010.

הרכב מצלצל כאשר נוסעים רגוע במהירות קבועה במצב של ליטוף דוושת התאוצה. אם לוחצים חזק או בנסיעה במאמץ אין צילצולים. אני מכיר את התופעה גם מקורולה 2007 ומקורולה נוספת.

הדבר קורה גם בתדלוקים מתחנות דלק שונות. במוסך לא התייחסו לבעיה וטענו שזה הדלק.

מה יכול לגרום לתופעה?

מדוע חיישן הנקישות לא מבטל אותם? באיזה מצב חיישן הנקישות עובד? מה יכולה להיות הסיבה ומה ניתן לעשות בכדי למנוע אותה?

שוב ברצוני להדגיש שהצלצולים קורים רק בנסיעה רגועה במהירות קבועה וללא מאמץ (סל"ד נמוך).

תודה

תופעה מוכרת ואכן זו בעיה של אוקטן הדלק לכן נסה למלא דלק בדרגת אוקטן 98-99.

חיישן נקישות לא 'מבטל' את הנקישות אלא מזהה אותם ומחשב ההזרקה/הצתה מאחר את ההצתה בכדי למנוע נקישות.

במידה ואוקטן הדלק נמוך מאוד מחשב הרכב לא מסוגל לתקן זאת מכיוון שקיים תחום כיוונון של קידום/איחור ההצתה .

איזה כייף לי :)

פורסם

דלק באוקטן גבוה יותר לא יעזור להערכתי, כי לא מדובר בנקישות דטונטיביות קלאסיות עקב אוקטן נמוך או קידום יתר, מה גם שהמנוע ברכב זה אמור להסתדר מצויין עם RON 95.

אבל אולי בכל זאת שווה לנסות.

פורסם

כמו שציינתי אני מכיר את התופעה מרכבים נוספים שמתודלקים בתחנות שונות. האם יכול להיות שזה מהצטברות פיח עקב נסיעה עירונית מרובה ? הרכב עם 30,000 ק"מ

פורסם

מנסיעה מרובה ב I20 (מספר רכבים, לא רק אחד) נתקלתי לא מעט בתופעה, בהתחלה חשבתי שיש איזושהי בעיה ברכב,

אבל שמתי לב שזה ככה ברובם.

so far so good so what

פורסם
מנסיעה מרובה ב I20 (מספר רכבים, לא רק אחד) נתקלתי לא מעט בתופעה, בהתחלה חשבתי שיש איזושהי בעיה ברכב,

אבל שמתי לב שזה ככה ברובם.

גם להערכתי זה תופעה שקיימת במספר סוגי מכוניות ולכן אני מניח שאין תקלה, אולם לא ברור לי מדוע חיישן הנקישות לא מבטל אותן במצב זה.

פורסם
דלק באוקטן גבוה יותר לא יעזור להערכתי, כי לא מדובר בנקישות דטונטיביות קלאסיות עקב אוקטן נמוך או קידום יתר, מה גם שהמנוע ברכב זה אמור להסתדר מצויין עם RON 95.

אבל אולי בכל זאת שווה לנסות.

ייתכן מאוד שאתה צודק מכיוון שאצלי ברכב מעבר לאוקטן גבוה יותר לא פתר את בעיית צילצולי המנוע בזמן האצה.

התופעה של צילצולי מנוע הופיעה אצלי מיום הראשון שהרכב עלה לכביש וגם נבדק אצל רון ולא נתגלתה שום בעיה.

התייעצתי גם עם המחלקה הטכנית של צ'מפיון וגם עם איש שירות מאוד וותיק בצ'מפיון (וותק של כ-20 שנים) וההסבר שלו שזו בעיית איכות הדלק.

התייעצתי עם חבר הפורום רון והוא טוען כנראה שזו בעיה תיכנונית של מערכת ההזרקה/הצתה מסוג FSI (לא זוכר בדיוק את ההסבר שלו).

הרכב גולף דור 5 מנוע 1.6L FSI שנת 2006.

בקיצור אני חי עם הצלצולים כבר כ-5 שנים.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...