Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5549 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם וחג שמח,

רציתי לדעת מה ההבדל בין המנועים של הפאסאט TDI (בין השנים 2001 ל 2005 - 130 כ"ס ל-100 כ"ס) ?

האם הגיר זהה? האם רק הטורבו והמזרקים שונים? ובכלל.

השאלות הללו נשאלות בכדי לדעת האם אפשר לשדרג את הפאסאט עם מנוע ה-100 כ"ס ל130 כ"ס בעלות מינימלית ובלי לפגוע באמינות של הרכיבים(גיר,ציריות וכ"ו)?

תודה

• ספונסר פורום
פורסם

בגדול מדובר במנועים דומים מטיפוס מזרק משאבה PD .

מנוע ה 130 כס דגם מנוע AVF

מנוע ה 100 כס דגם מנוע AVB

המון שינויים מכנים בין המנועים כגון טורבו שונה ,מזרקים וסעפות ועוד .

בגדול אולי ניתן באמצעות שידרוג תוכנה לשפר קצת יותר את הביצועים של

ה AVB אבל אני לחלוטין לא ממליץ ,ובתור אחד שמכיר את הרכב אני אומר לך שגם לא צריך ,

הרכב זריז עם מומנט טוב וצריכת דלק מצויינת ,האמינות שלו מעולה למנוע ולתיבה .

אם אתה מוצא רכב שמור עם פחות מ 200K אז תלך על זה ,זה באמת אחלה רכב .

דרך אגב ההבדל היותר גדול בין השניים הוא שה AVF מגיע עם תיבה אוטו טיפטרוניק 5 הילוכים

וה AVB מגיע עם תיבה אוטו רגילה עם 4 הילוכים .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

היי רון,

קראתי כתבות על ה-130 כ"ס והן היו מצויינות הן מבחינת המנוע (כח זמין בכל מצב) והן מבחינת התיבה אך לגביי ה- 100 כ"ס לא מצאתי כתבה כלשהי או חוות דעת(אני נוסע על איביזה 2001 1.6 75 כ"ס ידנית - האם אני ירגיש ירידה בביצועים עם המעבר?), האם לדעתך יש הבדלים משמעותיים מבחינת כח ומבחינת תיבת ההילוכים בין שני הדגמים? והאם אתה ממליץ ללכת על אחד הדגמים יותר מהשני?

דבר נוסף, אין להשיג רכבים כאלו שעברו פחות 170K ק"מ, האם המנועים(כולל טורבו ,מזרקים וכ"ו) ותיבות ההילוכים מחזיקים מעמד עם ק"מ כל כך גבוהה (הבנחה שהרכבים טופלו כמו שצריך) או שאני מכניס "ראש בריא למיטה חולה" ?

תודה.

פורסם

מניסיון של כחצי שנה על פאסאט 100 כ"ס, ביציאה מהמקום הרכב מרגיש כמו טנק ל2 שניות, אחרי כניסת הטורבו המצב משתפר.

האצות ביניים סבירות יחסית להספק ותיבת הילוכים ללא ספק מסרסת

אני הייתי ממליץ ללכת על ה 130 כ"ס, גם בגלל תיבת ההילוכים

פורסם

לאון, כשרשמת "האצות ביניים סבירות יחסית להספק" האם אתה יכול להשוות את התאוצות או הסחיבה למשפחתיות 1.6 אוטומטיות רגילות מפני שאין לי נסיון עם רכבי דיזל?

פורסם

הבנתי מנהגי מוניות (אלו שנטשו את הפאסאט וחזרו לאוקטביה...) שהגיר האוטומט לא שורד את המומנט האדיר שישנו ב 130 כ"ס, וכי המומלצות ביותר, הן אלה של ה 90 ו ה 100 כ"ס.

מרק, זה נכון ?

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

גיר אוטומטי בסופרב 130 סוסים לדברי נהגי מונית שורד כ100K ק"מ בין שיפוץ לשיפוץ.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• ספונסר פורום
פורסם

זה לא נכון ,אורך החיים הממוצע של תיבות ההילוכים האלו גם ב AVB

וגם ב AVF הוא בין 200K ל 300K בדרך כלל בתחום העליון של הסקלה הזאת .

ה AVB הוא רכב זריז ומהיר ואתה לא מרגיש איתו חוסר כח וסחיבה ,בגדול הוא יותר אמין ,

לדעתי האמינות העודפת שלו מגיע מהעובדה שהוא מתון יותר .

רכב עם 200K שטופל טוב יכול למשוך עוד הרבה .

צריך לזכור שהמנועים האלו אמינים ביותר ומבחינת המנוע והטורבו אורך החיים הוא כמעט בלתי מוגבל .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

תודה על כל המידע עד כה.

עדיין לא הצלחתי להבין האם ה- 100 כ"ס חזקה מספיק (לפחות כמו משפחתית 1.6 בנזין!) או שעדיף לחפש את ה- 130 כ"ס למרות שהיא פחות אמינה (יחסית)?

פורסם

כמו שכבר אמרתי, ביציאה מהמקום אתה תרגיש שזה דיזל די חלש שיושב על מכונית גדולה אבל בהאצות ביניים היא לפחות ברמה של משפחטומטית 1.6 אם לא יותר מהירה.

מבחינת התחושה הכללית לעניות דעתי היא מתעלה על משפחטומטית

• תוכן חדש...