Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה בייצור חלק בCNC

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5533 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם.

חבר שלי עובד עם מכונה מסויימת שיש בה חלק נע מפלסטיק שעם הזמן נשחק והמכונה כבר לא שמישה.

עלה הרעיון לייצר חלק שכזה לבד.

ואכן, חרט מסויים ייצר לנו חלק שאחרי כמה שינויים והתאמות, נמצא כמתאים להמשך הפרוייקט.

הצעד הבא, לייצרו בCNC.

הבעיה שאין לנו שרטוט. יש לנו חלק ביד שאותו יש לייצר.

כך הגענו אל החרט למעשה והוא ייצר לנו את החלק.

האם יש כאן מישהו שכיכול לעזור עם הכנת קובץ SolidWroks - התוכנה עימה עובדים ב CNC אני מבין?

או בכלל לתכנן את החלק וגם לייצרו ?

לגבי עלות, אמרו לנו שזה עולה 30 (או 60,כבר לא זוכר) יורו לשעה !!:shock: למה מתמחרים ביורו בכלל ?

לעזרתכם, אודה !!

פורסם

חבר, לתמחר דבר כזה על פי תיאור מילולי זה בעייתי.

בוא נתחיל מזה שתעלה תמונה של החלק עם קצת מידות כלליות ומשם אוכל לעזור לך.

solidworks היא תוכנת שירטוט בחלקה, עיבודים נעשים בsolidcam\mastercam\cimatron ועוד תוכנות שהן תוכנות לא פופולאריות.

מהיכן אתה בארץ?

יותר פרטים יעזרו.

מאיזה חומר צריך להיות החלק?

רמת דיוק?

במידה וזה חלק שניתן לייצר על מכונה קובנציונלית(ידנית) המחיר יהיה זול משמעותי מC.N.C.

קח בחשבון, שאם נידרש לייצר בC.N.C, ומדובר על יחידה אחת.

המחיר יהיה הרבה יותר גבוה מ50 יורו. יש לקחת בחשבון זמן תכנות, זמן סט-אפ והייצור עצמו(שלוקחים בחשבון זמן כפול ממה שמשוער)=סביב ה300-400 דולר בלי למצמץ בכלל.

בן.

Got To love It

פורסם

1. כן, אלו המחירים, אני אישית גובה 30 דולר לשעת עבודה. למה במט"ח? אין לי מושג, אבל זה הנוהג. אולי כדי להשוות את התמחור לחו"ל? לא באמת יודע.

2. סוליד אינה תוכנת שרטור בחלקה. היא תוכנה לתכנון גופים תלת הנדסיים, ברובה משתמשים לאפליקציות הנדסיות ועיצוב תעשייתי (MOLD DESIGN, SHEET METAL)

3. אם לא מדובר בחלק מסובך, אני אוכל לתרום כמה "דקות" מהזמן שלי כדי לעזור. אתה מוזמן לשלוח לי שרטוט (עדיף אם מידות ושרטוט טכני יהיה בכלל טוב).

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

Solid בחלקה כי גם שרטוט.

היא לא רק שרטוט תלת מימדי.

30 דולר לשעה? אתה זול, מידי. אלא אם כן מדובר על מחרטה קובנציונלית.

הבחור כתב שאין לו שרטוט או מידות והוא מחפש מישהו שימדל לו את החלק.

Got To love It

פורסם

קצת קשה לקבוע מחיר לשעה כי זה לא יותר מכלל אצבע. יש הבדל בין חלק פשוט יחסית לבין חלק שדורש סטאף של יומיים וייצור מתקני דפינה באלפי דולרים.

לגבי 30$ לשעה זה מחיר סביר לחלקים ברמות דיוק של עשירית אבל זול מאוד לחלקים בדיוקים של מיקרונים.

חישוב עלויות נעשה לרוב בדולרים כי את המכונה והכלים קונים במחירים צמודים למט"ח והמתחרים נמצאים לרוב בחו"ל.

תן תיאור קצת יותר מפורט של החלק ויש סיכוי שאוכל להכין לך מודל ושרטוטים בסימטרון. לגבי ייצור מה הכמויות ומה הטולרנסים (אני לא אייצר אותו כי אני עובד על מוצרים שלי אבל יכול להיות שאוכל להפנות אותך)?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני זול כי אין לי קהל לקוחות עדיין. וכן, היא בחלקה שרטוט, צודק לחלוטין.

בקשר לבחור, שרטוט כללי יהיה הכרחי, אבל לפי מה שאני מבין מדובר ביותר משעת עבודה אחת.

Stay tuned

פורסם

אם מדובר על CNC אתה זול מידי(אני לא אוהב להכנס לאנשים לכיס).

שפותח השרשור יעלה תמונה של החלק הנ"ל ונוכל לדעת על מה מדובר.

בכל מקרה צריך מידות כלליות כדי שיהיה אפשר למדל אותו.

כמו כן, מה מטרת החלק? ומאיזה חומר הוא היה במקור?

Got To love It

פורסם

תכנון מודל בסוליד? מקצוענים לוקחים 50$ וצפונה בהתאם למורכבות המודל. אני אך ורק ממדל ושולח לCNC, אני לא מכייל. בתחום העיצוב הוא משמש הרבה ככללי להמחשה בתלת מימד של אובייקט ולתכנון ברפיד-פרוטוטייפינג. 30$ זה מהש נהוג לקחת כפירילנסר מתחיל לפי המרצים שלי.

Stay tuned

פורסם

בקיצור אתה רק ממדל את החלק? בילבלת לגמרי, חשבתי דיברת על 30 דולר לייצור.

ההודעה הראשונה שלך מטעה וגורמת לחשוב שאתה לוקח 30 דולר לשעת מכונה.

אין לי מושג לגבי מחירים של מידול חלקים, אבל לפי מה שהוא מתאר זה לא משהו שאמור לקחת יותר מרבע שעה.

מה זה אתה לא מכייל? אשמח אם תסביר את עצמך יותר טוב.

Got To love It

פורסם

מכייל, ממדל אלה מושגים של תלמידים ולא של אנשי תעשייה.

קח את החלק לידיים ותתחיל למדוד את כול המידות בעזרת קליבר או מיקרומטר תלוי ברמת הדיוק הנדרשת מהחלק.

כמובן תכין שרטוטי ידני עם מידות ייצור וטולרנסים נדרשים וצא לקבלת הצעת מחיר.

שרטוט חלק ביד חופשית לפי כללי השרטוט הנהוגים הרבה יותר מהיר משרטוט שמבוצע בעזרת תוכנת שרטוט.

מי שלא יודע לשרטט ביד חלק לייצור אז הוא עדיין בחיתולים של תכן הנדסי.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, מוזר שאתה אומר שממדל זה מושגים של ילדים ולא אנשי תעשיה.

פשוט עבדתי עם למעלה מ100 מהנדסי מכונות בוגרי טכניון\באר שבע ורובם הם עם תואר 2 במכונות וכולם היו אומרים מידול.

גם הם ילדים?

Got To love It

פורסם

חבר יקר, סתם צחקתי בעניין מידול=בניית מודל.

אם עבדת עם 100 מהנדסים אני משאר שבעשור הקודם וזה שלפניו כנראה נתקלת בשרטוט שלי.

פורסם

כיול - מדובר על לכייל מכונה כך שהעבודה תתאים לחלק המיוצר, החומר המכורסם, סוג הכרסום והדרך שיעבור הכרסום/סכין. בעקרון, זה התפקיד של טכנאי CNC.

מרק- אני יכול לתכנן כל חלק שיינתן ידנית ו/או תלת-ממדית. שרטוט טכני? ידני? עדיין משתמשים בזה בצחוק, כן? בפגישות עדיין משתמשים בעטים ועפרונות בסופו של דבר) ? כולם עוברים לCAD-ים למניהם. אין מפעל יציקה/הזרקת פלסטיק לדעתי שלא מחזיק במכונת CNC לתבניות או במינ' מקושר ליצרן תבניות שמייצר בCNC. "אפילו" ביציקות חול תעשייתיות מייצרים את הגרעינים והתבניות לפי מודל שעוצב בסוליד/אליאס/השלם את החסר, בידי מהנדס ו/או מעצב. אם הידיים שלך כל מאומנות כדי לייצר 3 הטלים ואובייקט איזומטרי לאובייקט גיאומטרי מורכב יותר מהר ממה שאני מוציא מודל+שרטוט טכני כולל פרטים, חתכים וכיו"ב, אז אשריך. בלכ מקרה לא מתחילים עבודה ישר על מחשב. כמו שלא מתחילים שרטוט טכני נורמלי ללא מידות ושרטוט חופשי של הטלים. בכל מקרה, אני מעצב ולא מהנדס. אין שום עניין בחוקים של הנדסה, אלא במה שנוגע למגבלות חומר ומכונה.

בן- מצטער אם הטעתי. אתה יכול להגדיר את השירות שאני מציע כמידול ובעתיד פיתוח מוצר.

Stay tuned

פורסם
רוב הסיכוי שלא :)

עשור? אני בן 23, לפני עשור לא ידעתי בכלל מה זה אינטרנט :)

אז מאיפה יצאה לך ההברקה שעבדת עם 100 מהנדסים וחלקם עם תואר שני ?

במהלך עבודתי בעשור האחרון פגשתי ב-5 מהנדסי מכונות בוגרי באר-שבע שלא יודעים להשתמש במד-זחיח שלא לדבר על מיקרומטר או לשרטט חצי-חתך חצי מבט בעזרת עיפרון ומחק.

• תוכן חדש...