Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת דלק גבוהה ברכב חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5551 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי שברומא קרוז LS שלאחר בדיקה נמצא כי עושה 8 קילומטר לליטר בנהיגה הכי חסכונית, אדם אחד ברכב כל פעם, לחץ אוויר תקין, בקיצור מטופל בדרך הכי טובה כדי שיצרוך כמה שפחות.

האם ככה שה צריך להיות 8 קילומטר לליטר ברכב הזה?

אביב. 

פורסם

זו הצריכה בעיר עם מזגן?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ניראה כמו צריכה גבוהה למדי. אולי הרכב עוד חדש לחלוטין בתקופת ההרצה. אחרי זה הצריכה אמורה להשתפר מאט ובהדרגה.

כיצד מדדת צריכת דלק?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הרכב קצת יותר משנה על הכביש ומתקרב ל 40 אלף קילומטר, רכב ליסינג.

מילאתי 45 ליטר דלק, בדקתי קילומטרים וחילקתי במספר הליטרים ויצא לי בערך 8.1 קילומטרים לליטר.

אני נוסע בדרך הכי חסכונית שיש, לא עובר את ה 3 אלף סל"ד (בקושי מאיץ בגלל זה).

מה אפשר לעשות ומדוע זה קורה? נתוני היצרן הם 12 לעיר ו 17 מחוץ לעיר, ככה שאם היה לי 10 הייתי מבין, אבל 8 זה יותר מדי.

פורסם

מניסיון של חבר, ככה האוטו הזה.

שותה דלק כמו איביזה טורבו

HU: Clarion HX-D2 F.Comp: Focal K3Power Amp: Genesis Series III Five Channel SubWoofer: Hertz HX250 Front stage

פורסם
הרכב קצת יותר משנה על הכביש ומתקרב ל 40 אלף קילומטר, רכב ליסינג.

מילאתי 45 ליטר דלק, בדקתי קילומטרים וחילקתי במספר הליטרים ויצא לי בערך 8.1 קילומטרים לליטר.

אני נוסע בדרך הכי חסכונית שיש, לא עובר את ה 3 אלף סל"ד (בקושי מאיץ בגלל זה).

מה אפשר לעשות ומדוע זה קורה? נתוני היצרן הם 12 לעיר ו 17 מחוץ לעיר, ככה שאם היה לי 10 הייתי מבין, אבל 8 זה יותר מדי.

אתה מתכוון שמילאת רק 45 ליטר או שה 45 ליטר הללו הם בעצם מיכל מלא? בכל מקרה רק כדרך אגב הדרך הנכונה לבדוק צריכת דלק ברכב היא למלא את מיכל הדלק עד סופו. כשבאים למלא דלק בפעם הבאה ממלאים שוב מיכל דלק מלא. מחלקים את כמות הק"מ שהרכב עשה בין התדלוק הקודם לבין התדלוק הנוכחי ומקבלים את צריכת הדלק בק"מ לליטר.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

זה נשמע הגיוני לגמרי.

בעיר יש פקקים, רמזורים, כיכרות, בלימות פתע והאצות. הרכבים של דייהו (שברולט) ורכבים קוריאניים ויפאניים בכלל לא ידועים בחסכוניות יתר.

אפילו יונדאי I10 אוטומטית מוציאה צריכת דלק של 1:12 בעיר, אז אתה מתפלא על שברולט בגודל מלא?

לדעתי אין בעיה כלל.

פורסם

מוזר כי לנו יש קרוז אומנם פרטית שעוד מעט שנתיים על הכביש עם 27,500 ק"מ, ומשולב היא עושה 11.6 לפעמים מזגן ורק אמי נוהגת עליו ככה שמוזר לשמוע. נכון האוטו הוא לא הכי חסכוני, אבל כל משפחתיות ה-1.6 לא חסכוניות הוא לא עד כדי כך שתיין יש יותר גרועים ממנו בהרבה פוקוס, B3, פלואנס, אוקטביה 1.6 והרשימה עוד ארוכה.

למי ששאל גודל הטנק הוא 60 ליטר.

drsubaru הכי טוב פיאט כל היום במוסך/מתפרקות/עגלות לא פלא שהם לא שותות ממש חסכוניות בדלק :lol:. אתה מוזמן להפנים שהקרוז היא כבר לא דייהו, אלא האסטרה שנמכרת בארץ היא אחד לאחד קרוז אז תלמד לפני שאתה זורק את ה"ידע" שלך לאויר.

חבר טוב פעם אמר לי ...." מה זה משנה מזגן לא מזגן אם יש דלקן הוא החבר הכי טוב של האדם

:lol: "

פורסם

הקרוז היא בהחלט דייהו, אם אתה רוצה אני גם יכול לתת לך דוגמה לרשיון רכב שבו מפורט יפה מאוד, "יצרן- דייהו קוריאה"

בעצם אתה לא צריך אותי בשביל זה, יש לך את הרשיון רכב בבית. לך תעיף מבט.

אני גם מצטער להגיד לך שאחרי כמה מאות ק"מ על הקרוז, לא רק שהיא מיוצרת אצל דייהו, היא גם מרגישה כמו אחת.

-אני חייב לציין שהמצב משתפר לטובה בקרוז החדשה יותר, עם המנוע החדש.

נ.ב- אפשר לדעת מה נפלת בלי שום קשר על פיאט? ה 3 שיש לנו בבית והאחת של השכן מבקשות למסור לך שהן דווקא לא חובבות גדולות של מוסכים, חוץ מבטיפול התקופתי...

פורסם
הקרוז היא בהחלט דייהו, אם אתה רוצה אני גם יכול לתת לך דוגמה לרשיון רכב שבו מפורט יפה מאוד, "יצרן- דייהו קוריאה"

בעצם אתה לא צריך אותי בשביל זה, יש לך את הרשיון רכב בבית. לך תעיף מבט.

אני גם מצטער להגיד לך שאחרי כמה מאות ק"מ על הקרוז, לא רק שהיא מיוצרת אצל דייהו, היא גם מרגישה כמו אחת.

-אני חייב לציין שהמצב משתפר לטובה בקרוז החדשה יותר, עם המנוע החדש.

נ.ב- אפשר לדעת מה נפלת בלי שום קשר על פיאט? ה 3 שיש לנו בבית והאחת של השכן מבקשות למסור לך שהן דווקא לא חובבות גדולות של מוסכים, חוץ מבטיפול התקופתי...

כבר בזה רואים שנפלת ואתה בכלל לא בעל של קרוז, כי עכשיו הסתכלתי ברישיון ורשום מפורשות תוצר: "שברולט ד. קוריא"(=שלוחה של חברת שברולט בד.קוריא כמו כל החברות היום למשל הונדה בתורכיה) חוץ מזה אם אתה רוצה בכוח להתווכח אז המנוע רשום תוצר מנוע: "ג'.מ"(=מנועים של חברת GM אופל למשל) שום איזכור לדייהו אז תרד מהעץ שרצית לעלות עליו כי זה לא מצליח לך, חוץ מזה הקרוז השיגה 5 כוכבי בטיחות עם 97% הגנה על נוסעים איך זה בדיוק קשור לדייהו. אם אני זוכר נכון הרכבים של דייהו בכלל לא ידעו מה זה בטיחות אז חבל על הוויכוח המיותר הזה, תנהג על הרנו פלואנס ואז תגיד לי באמת מי יותר איכותית או נוסעת יותר טוב? אני אחסוך לך את זה הקרוז לא סופרת את הרנו ממטר.

לגבי פיאט יש לחבר שציטטתי אותו אני מדבר על סמך מה שאני רואה יום יום ולא על שמועות כמוך, ואני אגיד לך עוד דבר שפיאטים לא מחזיקות מעמד בליסניג/השכרה עם הגירים הרובוטים שלהם אולי הידני עוד איכשהו.

חבר טוב פעם אמר לי ...." מה זה משנה מזגן לא מזגן אם יש דלקן הוא החבר הכי טוב של האדם

פורסם

אתה הזוי שזה משהו...

המפעל בקוריאה זו לא שלוחה ולא נעליים. זה ממש לא כמו הונדה בתורכיה.

המפעל של דייהו (כיום מסומן GM דייהו, הלוגו הוא עדיין הלוגו של דייהו) בבופייונג קיים כבר הרבה זמן, לפני ההשתלטות של GM.

אתה בטח בהזיות ש GM בנו שם שלוחה ומפעל חדש וכל מיני חירטוטים כאלו.

well, מצטער להרוס לך את הפנטזיות:

220px-GM_Daewoo_logo.jpg

פה הרכב שלך מיוצר (או ליתר דיוק, החלקים שלו. הרכבים עצמם מורכבים במפעל אחר, שנמצא לא רחוק מהמפעל הזה). ואגב, בדרום קוריאה, עד למחיקה הסופית של דייהו ב 2010, הרכב נמכר תחת השם דייהו לסטי.

לגבי המנוע, ברור שיהיה רשום GM. הם אכן משתמשים במנועים האלו בשלל מכוניות. (למרות שלקרוז החליפו מנוע מהדגם שיושב אצלך)

לגבי זה שאני מדבר על סמך "שמועות", כנראה שפספסת את החלק בו כתבתי שחור על גבי לבן (או תכלת בהיר...) שעשיתי כמה מאות ק"מ על אחת. אני מכיר את הרכב טוב מאוד, גם את הישנה (שאצלך) וגם את החדשה.

גם על הפלואנס נהגתי. גרסת ה 1600 עגלה רצינית ללא ספק, ההיגוי מנותק לחלוטין מהכביש, בשני הפרמטרים האלו הקרוז בהחלט טובה יותר. מבחינת צריכת דלק הפלואנס טובה יותר (לא בהרבה, אבל עדיין), מבחינת נוחות- לא יעזור, רנו אלו רנו, מבחינת איכות ההרכבה והחומרים, שוב, יתרון קל לפלואנס.

אני במקרה נמצא במצב שיוצא לי לנהוג על הרבה מאוד רכבים מכל סוג אפשרי (סתם דוגמאות- קרוז, פלואנס, אקורד, פנדה, אלטו, אלפא 159, מיטו, ועוד מכל קצוות השוק), אז סמוך על זה שאם אני מעז להוציא חצי מילה על רכב- זה אומר שלכל הפחות עשיתי בו חצי שעה על הכביש.

פורסם
זה נשמע הגיוני לגמרי.

בעיר יש פקקים, רמזורים, כיכרות, בלימות פתע והאצות. הרכבים של דייהו (שברולט) ורכבים קוריאניים ויפאניים בכלל לא ידועים בחסכוניות יתר.

אפילו יונדאי I10 אוטומטית מוציאה צריכת דלק של 1:12 בעיר, אז אתה מתפלא על שברולט בגודל מלא?

לדעתי אין בעיה כלל.

מה הגיוני בצריכת דלק הזאת? :?

כשאני נוהג עם רגל כבדה (מאוד) על הגז ברכב שלי הצריכה יורדת ל-9 ק"מ לליטר (מאזדה 2), וזה המון! אז בנסיעה רגועה 8 ק"מ לליטר? לא נשמע לי הגיוני בעליל. ב-STI אולי כן במקרה הטוב, אבל לא בקרוז, עד כמה שהיא כביכול לא חסכונית כמו שחלקכם טוענים.

לפותח הט'רד - או שתבדוק טוב טוב במוסכים שאין לך בעיה מסוימת, או שתחליף לרכב יותר חסכוני :|

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

שאני דיברתי על "שלוחה" התכוונתי שהיום המפעל שהיה שייך לחברת דייהו ז"ל שייך לשברולט, והליין החדש שאמור לצאת לשם בחודשים הקרובים בעצם זה כבר התחיל מהקרוז אבל אז עוד ייצרו את האופטרה ושאר החמוצים. אז לידיעתך הרכבים החדשים לדוגמה האורלנדו מיניוואן של שברולט שעליו תהיה מבוססת האופל זאפירה החדשה, והקרוז שעליה מבוססת האסטרה והאביאו החדשה ושאר המכוניות של שברולט קוראיה הם רכבים חדשים מהייסוד שלהם, ושוב שום איזכור לחברת דייהו תבדוק מה רשום בחלונות של הקרוז בכיתוב של החברה "GM K" באופטרות וכל הליין שיש לו איזכור לדייהו כתוב במפורש משהו לא זוכר בדיוק.

כנראה שאתה באמת לא מבין על מה אני מדבר, כי אני מתעסק עם מכוניות כאלה ביום יום שאני אראה לך כמה פלואנסים נושרים מהם גומיות של החלון, הדשבורדים יוצאים מהמקום, החיפויי של תיבת ההילוכים נסדקת ואף נשברת ועוד המון דוגמאות על איכות ההרכבה/ייצור של הרכב הזה? חסכוני הצחקת אותי :lol: הרכב הזה עגלה!!! ולא משנה איך תהפוך את זה, ועל כן הוא פשוט זללן וזאת דוגמה קטנה.

נ.ב תאמין לי שאני נהגתי על יותר רכבים, מרכבים פשוטים ועד לרכבים שעולים כפול ומכופל ואני יודע על מה אני מדבר ואני עומד אחרי מה שאני כותב.

• תוכן חדש...