Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5590 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני חדש כאן, ואשמח אם תוכלו לעזור לי.

התקציב שלי עומד על סביבות ה60 אלף פחות או יותר.

אני כרגע חייל וגר עם ההורים (יותר נכון עם אמא), הצורך הוא ליום יום ולא לנסיעות מטורפות מבחינת מרחק.

לסוע לבסיס, עם חברים, בילויים, לעבודה, פלוס מינוס זה הצורך, הצורך של אמא יהיה לעבודה, קניות, סידורים, שוב - לא נסיעות רחוקות באופן כללי.

אני מבזבז המון זמן ואנרגיה בכל נושא השאלה של יד 2 או רכב חדש.

יש את הכתבה הזאת:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4035141,00.html

שמאוד קורצת לי במובן מסוים, רכב חדש, בלי כאבי ראש של קילומטרז' פגיעות קודמות וכו'... וגם אז אני לא יודע מה אני צריך, מה כל דבר אומר, מה מי מו...

לדוגמה היונדאי i10 משכה לי את העין, אבל גם אז אני עדיין תקוע ונשאר עם המון שאלות.

ומצד שני אני אומר לעצמי שאם הצורך הוא של לחיות על המכונית ושאפשר להסתדר גם עם משהוזול יחסית ולא חדש, אולי בכל זאת ללכת על יד שניה, ואז מתחיל כל נושא החיפוש והחשש...

אני אשמח אם תוכלו לעזור לי.

פורסם

תביא בחשבון שבתקצב של 60K המבחר יותר מצומצם. המכוניות החדשות שעומדות בקריטריון התקציב (כגון אלטו, 107 וספארק) בעלות תיבת הילוכים ידנית, האלה היא אם הדבר מתאים לך ולאמך. תיבה אוטומטית מעלה את המחיר ב-10-15%. כמוכן הן יתאימו לנהג ונוסע אחד, אם רוצים להסיע נוסעים מאחור - יהיה צפוף. יתרונן, כמובן, שהן חדשות, באחריות יבואן ובלי הדאגות שמא מכרו לך רכב פגום.

היתרון של רכישת רכב משומש הוא מבחר גדול יותר של דגמים, ודגמים יותר מרווחים. בתקציב שלך תוכל לרכוש רכב סופרמיני ואפילו משפחתי בן 3 שנים יוצא ליסינג.

איני רוצה להכנס לעניין הדגמים כיוון שהמבחר עצום ואיני מכיר אותם מקרוב, אולי מקצועני הפורום יסייעו לך. אבל יש כאן כמה נקודות שאולי יסייעו לך לקבל החלטה.

וכמובן - אל תשכח שמעבר למחיר המוצהר של כל רכב יש הוצאות נוספות - רישוי וביטוח, ובמכוניות יד שניה - בדיקה ויישור קו. אני מקווה שתקצבת סעיפים אלה, העשויים, במקרים מסויימים, להגיע לכמה אלפי ש"ח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ברור לי שאני יחסית מוגבל בקניית רכב חדש במחיר הזה,

השאלה היא איך אני אדע שאני "לא נופל" בקניית רכב יד שניה / שלישית?

חשוב לי שהרכב יהיה חסכוני בצריכת הדלק (כמו הדגמים שבלינק שפירסמתי), הוא לא חייב להיות גדול מדי, אפשר גם להסתפק

בגודל של יונדאי גטס למשל, פולו, פיז'ו, סוג של מיני בגדול.

אני יודע שמומלץ לא לקנות מכונית שעשתה מעל 100 אלף קילומטר, מעבר לזה אני די מוגבל בידע... לא יודע מה זה אומר נפח מנוע, לא יודע מאיזה מכוניות כדאי להיזהר בקטע של חלקי חילוף יקרים, או סתם בקטע של מכוניות שיעלו הרבה ולא מתאימות לצורך שלי כרגע...

: /

פורסם

נשמע שקטגורית המיני תפורה בול לדרישות שלך.

רכב קטן שמתאים לתנועה עירונית ולנסיעות קצרות. אלה רכבים שחסכוניים גם בענייני הוצאות לעומת רכבים גדולים יותר (ביטוח, דלק, טיפולים וכדומה). משום שמדובר ברכב חדש באחריות אז גם נושא התקלות והקלקולים לא אמור להטריד אתכם בשנים הראשונות.

איזה עוד שאלות יש לך בנוגע לרכישת רכב מיני חדש?

לדעתי לרכוש רכב כזה חדש או משומש טרי זאת עיסקה טובה, נראה שהוא מתאים לצרכים וישמש אתכם בצורה טובה.

האם יש הגבלה לרכבים אוטומטיים בלבד או שידני בא בחשבון? בחירה בידני תגדיל את האופציות ותוזיל את המחיר.

בהצלחה ושבת שלום.

פורסם

אני אישית די פדנט בקטע של הבטיחות, והייתי ממליץ ללכת על הרכב הבטיחותי ביותר.

כול הפחיות על גלגלים כמו האלטו, האיי10 וכו', לא בטוחות מספיק.

לפי המבחן של EURO NCAP, טויוטה יאריס אמורה להיות אופציה טובה(אין לי מושג איזה גרסאות משווקות בארץ, צריך לברר)

וגם במידה ולא אכפת לכם העניין של ירידת ערך עצומה, הפיאט גרנדה פונטו צריכה גם להיות אופציה טובה.

במידה ואתם עולים קטגוריה, לרכבים משפחתיים, כך גם יהיו יותר אופציות.

פורסם

אני ממש ממש לא פוסל קניה של רכב יד 2, אבל שוב אני אומר, אני לא יודע איך לא "ליפול" בקניה, זה מפחיד אותי לגמרי...

פורסם

קשה להבטיח דברים, אבל בנעוצים של הפורום יש מדריכים שבהם תוכל להצטייד בכמה עצות.

גם ברכב חדש אתה יכול לזכות בלימון, אם כי הסכנה פחותה בהרבה בהשואה למצב הפרוע בשוק הרכב המשומש.

נושא הבטיחות חשוב, אבל תלוי בהרבה גורמים. אנחנו נוטים להתיחס למבחני ה-NCAP אבל במקרים רבים הדגם הנבחן במבחנים אלה שונה מהדגם הנמכר בארץ - לעתים לטובה, לעתים לרעה ולעתים אין לנו כל יכולת לדעת (למשל - אם נבחן דגם בעל הגה ימני, או הצ'בק ברכב הנמכר בארץ כסדאן). לדעתי המשקל הניתן לנושא הבטיחות תלוי מאוד גם בסוג התנועה שבה תיסע רוב זמנך - אם מרבית הזמן יהיה בכבישים עירוניים פקוקים הרי שהחשיפה שלך לתאונות במהירות גבוהה נמוכה, אם תסע בעיקר בכבישים מהירים הרי שתעמוד הרבה יותר בפני סיכון זה. לכן עליך להגדיר את סדר העדיפות שלך מבחינת היכולות והצרכים ולזכור שגם רכבי המיני זוכים ל-3-4 כוכבי NCAP.

לדוגמא - שים לב שהאלטו שנבדקה שונה לחלוטין מזו הנמכרת בישראל - היא בעלת הגה ימני, כוללת רק 2 כריות אויר וללא בקרת יציבות אלקטרונית, וכן לא בוצעו חלק ממבחני ההתנגשות הצידית, כך שככל הנראה הציון שקיבלה ב-EuroNCAP אינו משקף את רמת אבזור הבטיחות של המכוניות הנמכרות בישראל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...