Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פגו 308 או גולף TSI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5562 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

דבר ראשון- כיף שיש פורום מקצועי שאפשר להעלות בו שאלות ולקבל תשובות מקצועיות.

ולעניין-

אשתי ואני מתלבטים האם ללכת על הפגו 308 (2011), או גולף TSI גם 2011, כאשר בגולף אנחנו עדיין לא סגורים על 1400 או 1600 (הנטייה ל 1400- בכל זאת הדלק יקר...).

ב 2 הדגמים מדובר בדגם 5 דלתות.

לפני שבוע נולד לנו הילד הראשון, כך שהנושא החשוב מבחינתנו הוא הבטיחות, למרות שראיתי כי להפתעתי לפגו ולגולף אותו ציון במבחני התרסקות.

אשמח לקבל את חוות דעתכם על יתרונות כל אחד מהדגמים.

תודה רבה!

פורסם

שני רכבים ברמה גבוהה,המחיר של הגולף TSI כבר קרוב למחיר של ה308 THP-גם תחסוך יותר דלק מה1.6 וגם תקבל ביצועים חזקים [160כ"ס וגיר 6 הילוכים].

אני מציע לך לבצע נסיעות מבחן בשני הרכבים ולראות מה יותר מתאים לך.

פורסם

האם אתה מתכוון ל308 טורבו או רגיל ?

האם אתה מודע להבדל בן 1400 TSI ל1600 רגיל בגולף ?

יש הפרש במחיר בנהם בשני החברות .

אם המחיר לא בעיה בשבילך אז לך על האודי , או משהו יותר יוקרתי.

בכל מקרה אחר , הTSI 160 או ה308 THP יקרות משמעותית מהגולף 1600 או מ308 1600.

אני לא יודע אם ההפרש הגבוהה במחיר בן הדגמים יהיה משתלם מבחינת חסכון מזערי בדלק.

בדוק לגבי הגולף TSI 122 למרות שגם שם אני יודע שיש הבדל משמעותי לעומת ה1600.

נראה לי שאת הגולף 1600 ניתן לקבל היום במחיריי מבצע ( חיסול ).

מעבר לך

סיאט לאון עיסקה טובה יותר משני אלה בגרסאות היקרות ( טורבו ).

פורסם

כמה דברים, משום שהיינו בשיקול דומה לפני שנתיים:

הפיג'ו יפה יותר מבפנים, במיוחד עם ריפוד בהיר. סתם, אולי לא משפיע, אבל זו דעתי.

לגבי שאר הדברים -

בטיחות: אמנם 5 כוכבים לשתיהן, אבל שים לב לציון עצמו - 82% ב- 308 הגנה על מבוגרי ו- 81% על ילדים; לעומת 97% ו- 84% בהתאמה בגולף. הגולף גם מגיעה עם עוד כרית אוויר לברכי הנהג. שלא נדע (טפו טפו טפו).

בדוק שב- 308 אפשר לנתק כ"א עם המפתח.

בדוק שב- 308 עיגוני ה- ISOFIX זמינים בקלות לחיבור, וכן שחיבור חגורות הבטיחות נוח (כלומר שהקליפס שלהן בולט מהמושב ובזווית הנכונה). מניסיון, אם זה לא כך - זה מקשה על החיים עם ילד...

ה- 308T עולה 157K, אם אינני טועה, שזה די הרבה ומאוד קרוב ל- גולף 160, שהיא עולם אחר.

אם ה- 308 שמעניינת אתכם היא עם גיר 4 הילוכים - מדובר לטעמי האישי בחוויה לא נעימה. בכל מקרה, מדובר ברכב איטי מאוד ביחס לגולף 122, שאני מניח שעליה אתה מדבר.

יתרון אחד גדול לטובת ה- 308: שלוש שנות אחריות מלאות ואפשרות לרכוש את הרביעית בכמה מאות שקלים. לעומת הגולף, שם יש שנתיים אחריות מלאות ועוד שנה "אחריות של רצון טוב" מצד היבואן, אם טיפלת במוסכיו.

אנחנו בחרנו בסוף בגולף (אבל חזקה יותר - 160).

בהצלחה בכל מקרה, ואם אפשר להציע מועמדת נוספת: אלפא ג'ולייטה (כמובן אם היא בתקציב ולא אכפת לכם ידני).

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אוקי,

אבל פחות מעניינת אותי חווית הנהיגה (הרכב יהיה של אשתי), האם אתם יודעים קצת נתונים השוואתיים על אבזור, מרווח פנים, בטיחות, צריכת דלק?

יש לי את הנתונים היבשים של היצרנים אבל אני הרבה יותר סומך על האנשים כאן מאשר על היצרנים..

תודה.

פורסם
כמה דברים, משום שהיינו בשיקול דומה לפני שנתיים:

הפיג'ו יפה יותר מבפנים, במיוחד עם ריפוד בהיר. סתם, אולי לא משפיע, אבל זו דעתי.

לגבי שאר הדברים -

בטיחות: אמנם 5 כוכבים לשתיהן, אבל שים לב לציון עצמו - 82% ב- 308 הגנה על מבוגרי ו- 81% על ילדים; לעומת 97% ו- 84% בהתאמה בגולף. הגולף גם מגיעה עם עוד כרית אוויר לברכי הנהג. שלא נדע (טפו טפו טפו).

בדוק שב- 308 אפשר לנתק כ"א עם המפתח.

בדוק שב- 308 עיגוני ה- ISOFIX זמינים בקלות לחיבור, וכן שחיבור חגורות הבטיחות נוח (כלומר שהקליפס שלהן בולט מהמושב ובזווית הנכונה). מניסיון, אם זה לא כך - זה מקשה על החיים עם ילד...

ה- 308T עולה 157K, אם אינני טועה, שזה די הרבה ומאוד קרוב ל- גולף 160, שהיא עולם אחר.

אם ה- 308 שמעניינת אתכם היא עם גיר 4 הילוכים - מדובר לטעמי האישי בחוויה לא נעימה. בכל מקרה, מדובר ברכב איטי מאוד ביחס לגולף 122, שאני מניח שעליה אתה מדבר.

יתרון אחד גדול לטובת ה- 308: שלוש שנות אחריות מלאות ואפשרות לרכוש את הרביעית בכמה מאות שקלים. לעומת הגולף, שם יש שנתיים אחריות מלאות ועוד שנה "אחריות של רצון טוב" מצד היבואן, אם טיפלת במוסכיו.

אנחנו בחרנו בסוף בגולף (אבל חזקה יותר - 160).

בהצלחה בכל מקרה, ואם אפשר להציע מועמדת נוספת: אלפא ג'ולייטה (כמובן אם היא בתקציב ולא אכפת לכם ידני).

לא ידעתי ש157000ש"ח ו173000ש"ח "מאד קרובים",זה הבדל של 16000ש"ח למחיר המוגזם לגמרי של הגולף!.הגולף 122 ברמת אבזור מקבילה עולה 159000ש"ח!!.

חוץ מזה על איזה עולם אחר אתה בדיוק מדבר?!,לפיגו תא נוסעים איכותי ומרשים יותר,נוחות גבוהה יותר,והתנהגות כביש טובה יותר [לפחות לפי און יעקבוסון].

האחזקה של הפיגו זולה בכלל,וזולה יותר משמעותית מהאחזקה היקרה של הגולף.וגם נכנסים פחות לטיפולים[על כל טיפול של הפיגו עושים שני טיפולים בפולקסווגן,מה שחוסך בכסף וטרטור למוסך].

בפיגו מקבלים 3 שנים אחריות מלאה ורביעית אופציונלית,שבעוד בגולף רק שנתיים[בגלל זה מכרת את הגולף שלך?!@]

בכל מקרה לדעתי העסקה הכדאית היא של ה308 בגרסה הפשוטה יותר,יש את כל האבזור הבטיחותי והכל מחושמל,וכל זאת ב120000ש"ח ולהבדיל מצמפיון בלובינסקי גם תקבל עוד הנחה או הטבה משמעותית על הרכב.

כמו שרשמתי בהודעה הקודמת,כל אחד מקשקש את הקשקוש שלו,תבצע אתה או/ו אשתך נסיעת מבחן ברכב וויהיה לכם הרבה יותר קל לקבל החלטה.

פורסם

תודה על התגובות עד עכשיו.

לחדד- הפיגו היא הגרסה הרגילה- 1600 ללא טורבו (120 כ"ס), לעומת הגולף TSI 1400 cc. אם נשים רגע בצד את חווית הנהיגה (תאמינו לי שזה פחות חשוב לאשתי), נראה כי הפיגו עדיין לוקחת בקלות- זה פשוט יוצא זול משמעותית מהגולף (אם משקללים את הטיפולים והאחריות, ובנוסף יש לנו הנחה של 10K על הפיגו- אחלה מבצע מהעבודה...).

יש בכלל מה ללכת ולבצע מבחן נהיגה בגולף- האם סביר כי יצדיק פער מחיר של כמעט 30,000 ש"ח?

תודה.

פורסם
לא ידעתי ש157000ש"ח ו173000ש"ח "מאד קרובים",זה הבדל של 16000ש"ח למחיר המוגזם לגמרי של הגולף!.הגולף 122 ברמת אבזור מקבילה עולה 159000ש"ח!!.

חוץ מזה על איזה עולם אחר אתה בדיוק מדבר?!,לפיגו תא נוסעים איכותי ומרשים יותר,נוחות גבוהה יותר,והתנהגות כביש טובה יותר [לפחות לפי און יעקבוסון].

האחזקה של הפיגו זולה בכלל,וזולה יותר משמעותית מהאחזקה היקרה של הגולף.וגם נכנסים פחות לטיפולים[על כל טיפול של הפיגו עושים שני טיפולים בפולקסווגן,מה שחוסך בכסף וטרטור למוסך].

בפיגו מקבלים 3 שנים אחריות מלאה ורביעית אופציונלית,שבעוד בגולף רק שנתיים[בגלל זה מכרת את הגולף שלך?!@]

בכל מקרה לדעתי העסקה הכדאית היא של ה308 בגרסה הפשוטה יותר,יש את כל האבזור הבטיחותי והכל מחושמל,וכל זאת ב120000ש"ח ולהבדיל מצמפיון בלובינסקי גם תקבל עוד הנחה או הטבה משמעותית על הרכב.

כמו שרשמתי בהודעה הקודמת,כל אחד מקשקש את הקשקוש שלו,תבצע אתה או/ו אשתך נסיעת מבחן ברכב וויהיה לכם הרבה יותר קל לקבל החלטה.

רון, חביבי, אנא מצא לך תחביב אחר מעבר ללצעוק בלי לקרוא. הדגשתי את נושא האחריות כנקודת זכות לטובת הפיג'ו, אפילו קראתי לזה יתרון גדול. אני מבין ש- 20% הבדל במבחני הריסוק לא מדבר אליך, אבל אולי למי שמוביל ילדים זה חשוב. ואם אתה לא מבין למה ה- 160 היא עולם אחר מהפיג'ו, אתה מוזמן לנסות בסוכנות הקרובה למקום מגוריך. התנהגות כביש, אגב, לא רלבנטית לפותח השרשור ואני מסכים שבגולף הרגילה היא מעט פחות טובה. אבל מי בדיוק לוקח אותה לג'ימיקאנות?

לפותח השרשור: כנס ל- NCAP ותקרא את ההבדלים בבטיחות הילדים, למשל. שוב, שלא נדע. וטפו טפו טפו, אבל נזק לצוואר שהוא לנוסעים מבוגרים marginal, זה לא תענוג גדול באף גיל.

תודה על התגובות עד עכשיו.

לחדד- הפיגו היא הגרסה הרגילה- 1600 ללא טורבו (120 כ"ס), לעומת הגולף TSI 1400 cc. אם נשים רגע בצד את חווית הנהיגה (תאמינו לי שזה פחות חשוב לאשתי), נראה כי הפיגו עדיין לוקחת בקלות- זה פשוט יוצא זול משמעותית מהגולף (אם משקללים את הטיפולים והאחריות, ובנוסף יש לנו הנחה של 10K על הפיגו- אחלה מבצע מהעבודה...).

יש בכלל מה ללכת ולבצע מבחן נהיגה בגולף- האם סביר כי יצדיק פער מחיר של כמעט 30,000 ש"ח?

תודה.

כל אחד והעדפותיו. הנחה של 10K על הפיג'ו היא באמת נדיבה. אתה יכול לרוץ ולקנות, סביר להניח שהרכב יתאים לך מאוד, ואתה יכול לנסות לבקש נסיעת מבחן על הגולף 122 ולהחליט לבד. אולי נסיעת המבחן תעזור לך להבין מדוע המחיר שונה, ומדוע על הגולף לא תקבל הנחה שכזו. אולי זה גם יעזור לך להבין מדוע עיתנאי רכב אחר, בעל שם גם הוא, נתן לפיג'ו שלושה כוכבים, ולגולף הזו חמישה: http://www.netcar.co.il/guide/guidef.asp, ומדוע גם באירופה היא עדיין נחשבת למוצלחת ביותר. לא שעיתונאי כזה או אחר הוא קדוש או מכריע עבורך, הרכבים האחרונים שאני קניתי דווקא לא קיבלו באתר הזה חמישה כוכבים. אבל יש הרבה דעות והרבה טעמים. בצע נסיעת מבחן וחזור לדווח. יהיה מעניין לשמוע את דעתך ואת דעת אישתך (אני מקווה שתיתן לה לנהוג בנסיעת המבחן, אם היא זו שתנהג ברכב רוב הזמן), והאם הן זהות.

הגולף אכן יקרה יותר וזריזה יותר. האם זה מוצדק לגביכם? רק נסיעת מבחן תוכל לתת לך תשובה מלאה. את אשתי זה הציל פעם אחת מתאונת צד, דווקא קרוב לבית, כאשר רכב אחר שהגיח מימין לא עצר בעצור, ותגובת מצערת זריזה עזרה לה להימלט מפגיעה.

בפועל, גולף לא תמיד במלאי ובוודאי שאין הנחות, בעוד שפיג'ו יש כמה שתרצה ועוד בהנחה. יגיד לך רון שזה משום שהציבור (כלומר כולם חוץ ממנו) מטומטם ולכן הציבור משלם. אני מכיר שני בעלים של גולף 122 שמאוד מאוד מרוצים. לא יודע במה נוהג ו/או נהג רון, ואם הוא בכלל ניסה אי פעם את הרכבים עליהם הוא מגיב ליותר מכמה דקות, אם בכלל.

פורסם

אדון אייל היקר! חבל שתוך כדי שאתה מהלל עד פתאטיות את הגולף שלך,חבל שלא סיפרת לפותח השרשור גם על החוויות הפחות נעימות שהיו לך עם הגולף שלך,וזאת כדי שהוא יקבל תמונה מלאה ולא חלקית כרצונך!.

לפותח השרשור,לא סתם רשמתי לך לבצע נסיעות מבחן בשני הרכבים,הגיר בפיגו אמנם לא חדיש כמו בגולף,אבל הוא בטוח לא יתדרדר את הרכב אחורה בכל שיפוע קטן או ינדנד את הרכב בכל תנועה איטית או פקק כמו הגיר הרובוטי של פולקסווגן!

אחרי שנתיים גם אין לך אחריות וכל עלות כל חלק להבדיל מהפיגו זה במקרה הטוב 4 ספרות!!.

להבדיל מהגולף ומכולוליה,התגובות בפורום זה ובכלל לגבי ה308 ובפרט לגבי האמינות והאיכות שלה הם מצויינות.

אז אדוני העו"ד,לפחות על הגינות ויושר תשמור לפני שאתה מדבר על אחוזים!.

פורסם

מצחיק מה שאתה כותב, ובאמת שאני תוהה אם נהגת על הרכבים האלה - קדימה, תן גילוי נאות תחת שבועה ;-)

בעוד ה- DSG מחזיק שתי שניות בעליה אחרי שחרור הברקס, ה- AL4 (במהדורת רנו שלו) מחזיק אפס שניות. כן, כן, ממש 0. כך לפחות לפי ניסיוני הדל בחניון המשרד שלנו. אולי בשיפועים אחרים זה עובד אחרת.

לי לא היו ב- DSG שום נענועים ותלתולים. כן היו לי ב- AL4. ולא רק בהילוכים הראשונים. מה שכן, הוחלף לי חלק שנקרא מכאטרוניק בגיר במהלך האחריות; משום שהרכב באחריות - בכלל לא בדקו מה היתה הבעיה. כל יתר סיפורי האימים הם טובים ויפים, אבל נהגי מוניות נוסעים על DSG גם מאות אלפי ק"מ. אם אתה החלפת גיר שכזה - אשמח לדעת כמה עלה לך.

ואני שוב לא מבין מה אתה רוצה. אמרתי שהרכב יקר יותר, כתבתי שהאחריות על הפיג'ו עדיפה, והצעתי לפותח השרשור שיבדוק לבד האם העם היושב בציון, וזה היושב בגולה, צודקים בהעדפתם - אם לאו. ולגבי אמינות הגיר - ב- 307 היו תלונות על החלפת גירים, רק שלא שמעת עליהן כי הן היו של רכבים מליסינג. מדובר באותו גיר אם אינני טועה. על כל פנים, אם סחירות היא מדד - גם כאן צפה פגיעה (אלא אם מובטח לך טרייד אין במחיר מחירון), לאור המחירים שמשיגה 307 בעסקאות טרייד אין.

פורסם

אחרי שנדבר על האחוזים שאתה לוקח נדבר על שבועות!.

הDSG לא מחזיק אפילו רבע שנייה בשיפוע כי הוא גיר רובוטי עם לא מעט פגמים,כמו שרבים וטובים התלוננו בפורום זה.כנ"ל על הטלטולים בנסיעה איטית/פקק [ניתן לבדיקה].

מכיוון שיש לי נסיון רב עם רכבים עם הגיר של פיגו [כרגע יש שלושה],אפילו אם תעמוד בשיפוע חד,הרכב לא ידרדר מילימטר!,ואין לי מושג מה הולך ברנו,לא על זה דיברנו.

כנ"ל על 307,אין לי מושג מה הקשר כי דובר על 308 ואצלי ברכב שהוא מודל 307-2002 אין ולא הייתה שום בעיה בגיר.

לגבי הסחירות של הגולף,אז תודה שניסית למכור ובסוף בלית ברירה ביצעת טרייד אין,עוד הפעם,חבל שאתה נותן חצאי אמיתות,אתה כנראה לא מבין שהבן אדם הולך לשפוך הרבה כסף והוא מבקש לקבל תמונה אמיתית לגבי הרכבים,לפחות את כל מה שנכון תשים על השולחן!.

פורסם

רון חביבי, זו תהיה תגובתי האחרונה לדבריך בשרשור זה, שחבל שאינם מדוייקים ומטילים רפש באדם שאינך מכיר, ועוד על ידי שימוש בעובדות שקריות. אני יודע שזה פורום וכל אחד יכול (לכאורה) לומר מה שהוא רוצה, אבל להאשים אותי בקבלת אחוזים זה כבר לא פשוט... במקומך הייתי מתנצל ועורך את ההודעה שלך.

מעולם לא ביצעתי טרייד אין על רכבי גולף שלי (או אחרים). היו לי שלושה, ותמיד (!) הרכבים נמכרו במהירות הבזק ליד פרטית מאושרת, פעמיים עוד לפני שפרסמתי בכלל.

אגב, המחיר בו נמכר הרכב היה גבוה ממחיר הטרייד אין, שלידיעתך מוריד 3% (לפני מיקוח) על רכבים בני שנתיים.

אני שמח שאתה מאושר עם הפיג'ו שלך, אחד הרכבים האהובים עלי היה ה- 309 שלי, שבניגוד לכל הטענות והתואנות, לי לא עשה בעיות (היית מאמין?). אם אתה חי בשלום עם ה- AL4 שלך, מה טוב. אני ניסיתי אותו גם ב- 308T וגם ב- C4. גם אני וגם אשתי לא נהננו ממנו.

אגב, לכתוב שה- DSG לא מחזיק בשיפוע רק מעיד על חוסר הידע שלך, משום שכל הרכבים האלה מצויידים (למיטב ידיעתי ולפחות ארבעת הרכבים שאני מכיר אישית), במנגנון מיוחד שבדיוק זה מה שהוא עושה.

בהצלחה בדרכך וסע בבטחה. רק אל תשכח לקרוא על אחריות בגין לשון הרע בפורומים.

פורסם

עזוב, לפי תגובותיו כאן בשרשור אני אפילו לא יודע מאיפה להתחיל להגיב כדי לתקן את מה שהוא רשם כאן לכן אני מרים ידיים מראש,כמו כן לפי מספר תגובות שלו בפורום הטכני ניכר שאין לו ידע רלוונטי כדי לחוות דיעה מקצועית אז אתה טוחן מים איתו.

דרך אגב, בדיוק חזרתי מסיבוב בA3 1.8TFSI DSG, הרכב מתדרדר לשבריר שניה ואז נעצר.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

התיבה האוטומטית של פיג'ו לא טובה בכלל ( 4 יחסי העברה ) מול הDSG שהוא 7

ככה שצריכת הדלק תיהיה משמעותית לטובת הגולף 1.4T

מרווח הגולף מרווחת וגם הפיגו שניהן אותה קבוצה

מבחינת בטיחות הגולף יותר בטיחותית

ואחיזה שאני נסעתי בגולף לא הרגשתי ממש אחיזה טובה (צמיגים 195 על 65)

לעומת הפיגו שהם 205 על 55 אני חושב

HU: pioneer DEH8350SD. COM: FOCAL165VB. 6X9: MOREL TEMPO. AMP: HERTZ HE4. SUB: HERTZ ES300

• תוכן חדש...