Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5596 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

בעודי בוחן את מחירי ההשכרה לקראת פסח הקרוב הגעתי למסקנה- מישהו שם התחלק על הראש.

נכון,זה פסח, ובפסח משלמים פרמייה נוספת בגלל שזו תקופת שיא וכו', אבל כנראה שחברות ההשכרה, בייחוד AVIS ואלדן, החליטו שהפסח הזה הן יצאו מגדרן אפילו ביחס לשנים אחרות.

כדי להבין על מה אני מדבר:

בקיץ לפני שנתיים (גם תקופת שיא לכל הדעות) שילמתי כ-2400 שקלים להשכרת רכב מקבוצה B (יונדאי גטס או סריון) למשך חודש שלם כולל 2 נהגים וביטול השתתפות עצמית.

השנה דורשים ממני את אותו סכום (100 שקלים לכאן או לכאן) עבור 13 ימים בלבד לנהג אחד וללא ביטול השתתפות עצמית.

למען הגילוי הנאות אציין שהפעם ביקשתי לאסוף את הרכב ולהחזיר אותו בנתב"ג, בקשה שמוסיפה עוד כמה דולרים לעיסקה,דבר שמובן ומקובל, בניגוד לפעמים קודמות שבהם לקחתי את הרכב לא בנתב"ג.

כשפניתי לחברת AVIS ששם יש לי גם כרטיס "לקוח מועדף", גיליתי שהמצב זהה, המחירים קפצו כמעט פי 2 ביחס לתקופות זהות לפני כשנתיים.

לא עזרו תחנוניי שאני במשך 5 שנים אחרונות שוכר פעמיים בשנה רכב לתקופות יחסית ארוכות (לא יום-יומיים, לרוב 3 שבועות לכיוון חודש), לא עזר שיש לי את כרטיס הלקוח מועדף, שכן תמיד אני מגלה שבארץ הכרטיס הזה שווה לתחת למרות שבחו"ל הוא דווקא כן נותן תמורה (שידרוגים שקיבלתי, וחוסר בזבוז זמן-5 דקות מהרגע שנכנסתי לתחנה ועד שישבתי בתוך הרכב).

תוסיפו על 2400 שקלים שהם דורשים היום עוד כ-15$ ליום עבור ביטול השתתפות עצמית בעת גנבה או תאונה ומה קיבלתם ?

שמאזדה I20 תעלה לכם כ-3100 שקלים כולל מע"מ ל-13 יום בפסח, שזה כ-240 שקלים ליום.

במחירים האלה אני כבר שוקל לרכוש רכב קטן שאתן לאחי ובחופשות אקח אותו.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

שלום עידן,

לא ארחיב בנושא יותר מידי ואציין שאני דייל באחת החברות השכרה בנתב"ג.

במידה ואתה מעוניין לעזרה אשמח לקבל פרטים ספציפיים בה"פ ואנסה לעזור לך במה שאוכל.

בהצלחה.

פורסם

רעיון לא רע.

מחירים לא שפויים שעושקים את הלקוחות, אבל אפשר להתנחם זה קורה בכל המקומות בו נותנים שירות בישראל לקראת החגים.

:roll:

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

מי שישכור בפסח +- כמה ימים, יגלה שהמחיר עוד יותר יקר ממה שמתומחר עכשיו.

המחיר הוא ענין של ביקוש והיצע בהתייחס לעונה.

אם יש 3,000 מכוניות במלאי ועלייהן יש 10,000 קופצים - אפשר להעלות את המחיר בכפליים ולהשאר רק עם שליש הזמנות. ממילא אתה לא מסוגל לספק את כל הביקוש.

הרי כל עם-ישראל בחופשה וזאת ההזדמנות, בדיוק כפי שיהיה ביולי אוגוסט ובדיוק כפי שיהיה בתקופת חגי תשרי.

גם חברות התעופה מעלות מחירים לעונה זאת בדיוק, כפי שבתי המלון מעלים מחירים.

זה כך גם בחו"ל.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

שבת שלום שתיהיה

ממליץ לבדוק באוטו שי או CAL אוטו, אני כרגע בין רכבים (אוטוטו אעלה סיכום על השנה + עם האקסית) ויש דילים יחסית טובים בחברות הללו לרכבי אוטומט קבוצה C-B

אני משכיר באוטו שי סיריון (אוטומט כמובן) ב108 ש"ח ליום

אני כמובן משכיר כעת ולא בפסח, אך לא נראה לי שהמחיר צריך לעלות בצורה דרסטית כל כך

Confidence In Motion

פורסם
היי,

בעודי בוחן את מחירי ההשכרה לקראת פסח הקרוב הגעתי למסקנה- מישהו שם התחלק על הראש.

נכון,זה פסח, ובפסח משלמים פרמייה נוספת בגלל שזו תקופת שיא וכו', אבל כנראה שחברות ההשכרה, בייחוד AVIS ואלדן, החליטו שהפסח הזה הן יצאו מגדרן אפילו ביחס לשנים אחרות.

כדי להבין על מה אני מדבר:

בקיץ לפני שנתיים (גם תקופת שיא לכל הדעות) שילמתי כ-2400 שקלים להשכרת רכב מקבוצה B (יונדאי גטס או סריון) למשך חודש שלם כולל 2 נהגים וביטול השתתפות עצמית.

השנה דורשים ממני את אותו סכום (100 שקלים לכאן או לכאן) עבור 13 ימים בלבד לנהג אחד וללא ביטול השתתפות עצמית.

למען הגילוי הנאות אציין שהפעם ביקשתי לאסוף את הרכב ולהחזיר אותו בנתב"ג, בקשה שמוסיפה עוד כמה דולרים לעיסקה,דבר שמובן ומקובל, בניגוד לפעמים קודמות שבהם לקחתי את הרכב לא בנתב"ג.

כשפניתי לחברת AVIS ששם יש לי גם כרטיס "לקוח מועדף", גיליתי שהמצב זהה, המחירים קפצו כמעט פי 2 ביחס לתקופות זהות לפני כשנתיים.

לא עזרו תחנוניי שאני במשך 5 שנים אחרונות שוכר פעמיים בשנה רכב לתקופות יחסית ארוכות (לא יום-יומיים, לרוב 3 שבועות לכיוון חודש), לא עזר שיש לי את כרטיס הלקוח מועדף, שכן תמיד אני מגלה שבארץ הכרטיס הזה שווה לתחת למרות שבחו"ל הוא דווקא כן נותן תמורה (שידרוגים שקיבלתי, וחוסר בזבוז זמן-5 דקות מהרגע שנכנסתי לתחנה ועד שישבתי בתוך הרכב).

תוסיפו על 2400 שקלים שהם דורשים היום עוד כ-15$ ליום עבור ביטול השתתפות עצמית בעת גנבה או תאונה ומה קיבלתם ?

שמאזדה I20 תעלה לכם כ-3100 שקלים כולל מע"מ ל-13 יום בפסח, שזה כ-240 שקלים ליום.

מחירי ההשכרות בפסח גבוהים יותר מאשר בתקופות השפל, לאור רמות ביקוש גבוהות.

לפני שנתיים היקפי התיירים שהגיעו לארץ היו נמוכים בהרבה (בעיצומו של המשבר הכלכלי, כ- 30-40 אחוז פחות, על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה) בעוד שציי ההשכרה נותרו באותו הגודל, פחות או יותר, מה שמכתיב רמות ביקוש גבוהות יותר ולכן גם רמות מחיר גבוהות יותר.

אוויס אינה שנה משאר חברות ההשכרה, ואני ממליץ לך להשוות בין החברות השונות כדי להבין שאלה רמות המחיר בכלל הקטגוריה (אגב, ישראל נחשבת למדינה בה רמות מחירי ההשכרה נמוכים מאד בהשוואה לעולם).

אם תשווה את המחיר לרמות של לפני 3 שנים (לפני תחילת המשבר הכלכלי ואירועי "עופרת יצוקה") תגלה רמות מחיר די דומות למה שאתה רואה עכשיו.

לגבי משמעות מועדון הלקוחות של אוויס - אכן הערך המוסף העיקרי שלו הוא בחו"ל, אך גם בארץ הוא מעניק הטבות, כדוגמת שדרוגים על בסיס רכב פנוי, עדיפות לרכב הטוב ביותר, תור מקוצר וכו'.

אגב, אם תבדוק מחירים של חדרי מלון השנה בפסח לעומת לפני שנתיים - תגלה בדיוק את אותה התופעה - המחירים גבוהים יותר, מאותה סיבה בדיוק.

גיל מאוויס

פורסם

אין מה להתפלא על מחירים גבוהים בחגים. הכל עניין של היצע וביקוש ובפסח - הביקוש אדיר.

כמובן שאי אפשר להתאים את צי הרכב לתקופות השיא וככה המחירים עולים עד לרמה שחברות ההשכרה ירוויחו כמה שיותר מול שיהיו מספיק אנשים כדי לשכור את רוב כלי הרכב שניתן.

בסופו של דבר כל אחד מאיתנו היה עושה את אותו הדבר בתור בעל עסק שכזה...

פורסם
זה דגם חדש שלהם?

:wink:

כמובן שהכוונה היתה ליונדאי I20.

לגבי משמעות מועדון הלקוחות של אוויס - אכן הערך המוסף העיקרי שלו הוא בחו"ל, אך גם בארץ הוא מעניק הטבות, כדוגמת שדרוגים על בסיס רכב פנוי, עדיפות לרכב הטוב ביותר, תור מקוצר וכו'.

גיל מאוויס

היי גיל,

מה כל כך מיוחד בישראל שגורם לכך שהטבות המועדון (שאליו ניתן להצטרף גם בישראל כאמור) אינן תקפות בישראל ?

אני יכול לומר לך שמעולם לא זכיתי בתור מקוצר,עדיפות לרכב הטוב בקבוצה או לשדרוג, רחמנא לצלן.

כמו שכתבתי, מובן לחלוטין שהמחיר עולה בפסח,השאלה היא בכמה, לאור מה שאתה כותב לא נותר לי לחשוב באמת ברצינות על רכישת רכב קטן או לחילופין לייחל לנפילה בתיירות הנכנסת שתכניס אתכם קצת לפרופורציות.

הרי אתה לא באמת חושב שזה הגיוני לשלם על מאזדה 2 מעל 3000 שקלים לפחות משבועיים, נכון ?

:roll:

ולגבי מי שכותב ש"גם בחו"ל זה ככה", נכון, גם בחו"ל זה ככה (אם כי לא בשיעור של 300% כמו בארץ), אבל יודעים מה ?

עם כל הכבוד, השירות בחו"ל יותר טוב (לרוב,לא תמיד), יש כרטיסי מועדון שבאמת נותנים ערך מוסף, וציי הרכב הרבה יותר חדשים שאני מוכן לשים על זה את האקסטרא.

למה לשלם "אותו דבר" עבור מכונית חבוטה בחברה שלא נותנת שירות מי יודע מה ואפילו לא מכבדת את המועדון שהיא עצמה ייצרה ? (ואני מדבר פה על אויס ישראל).

פורסם

Deja-Vu... חשבתי שרק אצל "שלמה" סיקסט זה ככה, מסתבר שגם בארזים נפלה השלהבת.

בסופו של דבר כל אחד מאיתנו היה עושה את אותו הדבר בתור בעל עסק שכזה...

לא, לא כל אחד מאיתנו. ולפני שתספר לי שמי שלא עושה זאת הוא לא איש עסקים חכם (כבר ניהלנו את הדיון הזה בעבר), אקדים ואומר שבתור בעל עסק, הייתי מוותר על כמה אחוזי רווח בשביל לתת שירות במחיר סביר ולא מופקע, לפחות ללקוחות שהוכיחו עצמם כקבועים בסניפים שלי. נאמנות זה מושג רלוונטי לשני הצדדים.

מה כל כך מיוחד בישראל שגורם לכך שהטבות המועדון (שאליו ניתן להצטרף גם בישראל כאמור) אינן תקפות בישראל ?

מצטרף לשאלה.

באופן כללי, ולמרות הנסיון החיובי שלי עם אוויס בארץ, נוצרת אצלי תחושה שכל חברות ההשכרה בישראל (והמלונות, והמסעדות, וכו'...) איבדו את האיזון בין רווח לעסק לחוויית השירות ללקוח. רווח זה סבבה, לגיטימי שעסק ירצה להרוויח, אבל לעזאזל, לא על חשבון השירות! ובמיוחד בחברת השכרה, מה עוד יש לכם להציע חוץ משירות טוב? הרי ברור שהיצע המכוניות בארץ די מוגבל, וגם התחזוקה לא בדיוק לפי הספר. אז מה, גם את זה אתם רוצים לדפוק?

שוב, הייתי מבין את הגישה הזאת ביחס לישראלים, הם תמיד סופגים את המכות ואומרים "די, תמשיך", אבל למה לעשות דבר כזה לתיירים? הרי זה מה שהם זוכרים אח"כ מהביקורים שלהם בארץ, וזה המוניטין שנשאר לנו בסוף. לא חבל?

פורסם

דווקא הייתי מבין את הגישה הזאת לתייר שמגיע לארץ פעם אחת וזהו ולכן פחות "יתקטנן" על מחיר השכירות או מצב הרכב שהוא מקבל, לא ללקוח חוזר (בין אם ישראלי או תושב חוץ) שעבורו זו לא הפעם הראשונה שהוא שוכר רכב והוא כן מצפה לקבל איזשהו יחס מועדף.

באויס אגב קוראים ליחס המועדף הזה AVIS PREFERRED, אבל כאמור (גם בדברי גיל,נציג אויס בפורום), היחס הזה מוגבל לכל העולם פרט לישראל.

זה פשוט מקומם כי אין לי בעייה להוציא עכשיו 30-40K שקל כדי לקנות איזו קומפקטית שתיהיה לי בארץ, אבל אני לא רוצה את כל הכאב ראש הזה כי אני לי ממש מה לעשות עם הרכב אבל זה פשוט טיפשי להוציא סכום כזה על פאקינג שבועיים בייחוד שבקיץ אני מגיע לעוד שבועיים ואישתי תיהיה בארץ חודש ושם בכלל אחטוף צינור אמיתי "כי על הזין השירות,יש ביקוש".

פורסם

חחח אני חייבת להגיב למה שגיל מאוויס אמר.

תור מקוצר לחבר מועדון לקוחות שלכם? הצחקת אותי. שמעתי לא פעם על לקוחות ויאיפי שלכם שהמתינו בתור כמו כולם, זאת ועוד לאחר שהלקוח ציין שהוא ויאיפי

זה לא חכם להציע תורות מקוצרים כי זה בלתי אפשרי , במיוחד בעונות המבוקשות 

Peugeot 206 1.4 automatic '01

פורסם

לא, לא כל אחד מאיתנו. ולפני שתספר לי שמי שלא עושה זאת הוא לא איש עסקים חכם (כבר ניהלנו את הדיון הזה בעבר), אקדים ואומר שבתור בעל עסק, הייתי מוותר על כמה אחוזי רווח בשביל לתת שירות במחיר סביר ולא מופקע, לפחות ללקוחות שהוכיחו עצמם כקבועים בסניפים שלי. נאמנות זה מושג רלוונטי לשני הצדדים.

במחיר הסביר הוא בעניי המתבונן, אם אוויס יהיו יקרים מאוד ושלמה סיקסט יהיו זולים אז השרות ללקוחות אכן יהיה בעייתי. כשכולם עמוסים וכולם מעלים מחירים אין שום הצדקה כלכלית או אחרת לתת מחיר נמוך. אתה יכול לתת ללקוחות הקבועים כמה אחוזי הנחה אבל הרמת המחירים הכללית בזמן החגים זה דבר נדרש והגיוני.

יש עסקים שעושים את עיקר הרווחים בזמני השיא, מלונאות, השכרות רכבים ולמעשה חלק גדול מהעסקים המתבוססים על תיירות יכולים להצדיק חודשים של עונה מתה בעזרת כמה שבועות שיא.

קח את המקרה הזה לדוגמא, הסיכוי שפותח השרשור יקנה רכב באמת זה סיכוי קטן, כל רכב יעלה לו יותר ממחיר ההשכרה רק על ביטוחים ורישוי, לפני שמדברים על טיפולים, ירידת ערך וכו, ומה שהוא יקבל זה רכב שמתיישן לעומת רכב חדש יחסית אצל חברות ההשכרה. אם אויס ישכילו לתת לו הנחה מסויימת של חבר מועדון ועדיין ישארו עם מחיר הבסיס הגבוה הנהוג לחגים - הם ימשיכו להרוויח אותו כלקוח ועדיין יגבו כסף רב על תקופת השיא.

בקיצור, השוק תמיד יפעל לפי כוחות השוק, חברה שתמכור בזול בתקופות החגים תהיה מלאה בהזמנות בחגים, אבל כשהיא תצטרך להיות קצת יקרה יותר בשאר הזמן (מתוך הנחה שהיא צריכה להשלים הכנסות כי אין לה גל גדול של הכנסות בחגים) - היא תגלה כי נאמנות הלקוחות שמגיע עם המחיר הזול בחגים תלך עם המחיר היקר יותר בשאר הזמן.

ולסיכום - אם כל העסקים מתנהגים בצורה כזאת, יכול להיות שזו הצורה העיסקית ההגיונית והנכונה ביותר? או שכולם טועים???

פורסם

אין תשובה חד משמעית לשאלה שלך, ובכל מקרה "כולם" זה לא תירוץ ולא הצדקה לכלום.

אין פה נכון או לא נכון, זה עניין של סדרי עדיפויות. יש חברות שרוצות לעשות מיליונים במכה אחת, ויש כאלה

שיסתפקו באלפים לאורך שנים. יש חברות שקהל לקוחות נאמן נמצא אצלהן בעדיפות גבוהה יותר מהרווח הנקי.

חברות בינלאומיות כמו אוויס, שנסחרות בבורסה, משחקות לפי כללים שונים מחברות פרטיות כמו "משה ובניו",

המפעילות סניפים בודדים במדינה ספציפית. האנשים מאחורי החברות הגדולות אינם רואים לקוחות, הם רואים

מספרים, והם שואפים להרים את המספרים כמה שיותר גבוה, בכל מחיר. המחוייבות שלהם היא בעיקר לבעלי

המניות, ורק אח"כ ללקוחות שלהם (אם בכלל). זה סיפור ישן וידוע, אוויס ישראל לא המציאה פה כלום.

מה שאני אומר זה שקו המשווה בין שירות לקוחות לרווח תפעולי עובר בנקודה מסויימת, ונראה שבישראל

של 2011, הנקודה הזאת מטושטשת מאי פעם.

• תוכן חדש...