Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5601 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המנוע המקורי 2000 סמ"ק עומד לפני סוף חייו, לפני החלפת המנוע אני בודק אופציות למשהו יותר מענין.

בכל מקרה המנוע הבא יהיה לפחות 2300 סטנדרטי. יש מישהו שהתנסה בהוספת טורבו? סופרצ'ארג'ר? עצות???

חוץ מזה ישנה שמועה שמנוע סופרה טווין טורבו הולך טוב מאוד שם...מישהו התנסה? הצצתי קצת ביו טיוב ועושה רושם (בעיני) שהמנוע יושב שם מאוד לחוץ על קיר האש ולא ממש "אלגנטי" שוב, מישהו התנסה בזה? מה עושים עם הגיר?

עוד הצעות מענינות?

לילה טוב

איתן

פורסם

חוץ מזה ישנה שמועה שמנוע סופרה טווין טורבו הולך טוב מאוד שם...מישהו התנסה? הצצתי קצת ביו טיוב ועושה רושם (בעיני) שהמנוע יושב שם מאוד לחוץ על קיר האש ולא ממש "אלגנטי" שוב, מישהו התנסה בזה? מה עושים עם הגיר?

איפה זה שם?

בארץ אין סופרה דור 4 עם הטווין טורבו הידועה (2jz-gte), אבל יש את הדור 3 (או שזה דור 2 לא זוכר בדיוק) אבל מה הסיכויים שזה יהיה טווין טורבו (1g-gte).

לא מזמן(2006 :lol:) מישהו מכר בפורום מנוע 2jz-gte עם גיר אוטומטי ב15אלף.

יש בחור עם מרצדס W202 גודש ידועה במפלצות תאוצה, אין לי מושג מה יש לו שם אבל היא חזקה. :twisted:

פורסם

הרכב הוא אכן יומיומי, והוא פשוט נפלא. לא מכיר רכב שכל כך כיף להיות בתוכו ואני כולל בזה גם מרצדס חדשות.

היו לי מרצדסים מכל הסוגים, אספנות ומודרניות. אני מכיר מצוין את ה 2300 והוא מנוע בכלל לא רע ולא חלש בכלל אם הוא בריא ומכוון נכון. ה 2000 קצת חלש, ובמיוחד מאחר והשלדה והמיתלים כל כך טובים. על הרקע הזה אני משתעשע ברעיון לתת לה משהו שתואם את היכולת העצומה של השלדה הנפלאה הזו אם כבר ממילא המנוע בסוף דרכו והוצאה כספית תהיה בכל מקרה.

אני לא מחפש עוצמות אדירות וכח אינסופי, זה לא בדיוק האופי של הרכב הזה מה עוד שלא אעשה שום דבר שישנה את התכונה הכי מדהימה של הרכב הזה וזו נוחות הנסיעה המדהימה. אם תצא לי חיית ויברציות רעש והשתגעויות הרווח יצא בהפסד. מצד שני, לשמור על האופי הכל כך מדהים ומיוחד אבל לתת גם ביצועים כיפיים שיהיו מאוד קלים להשגה רק ישפר את התכונות היסודיות שכבר יש ברכב הזה.

מבחינת הבסיס, אין לשלדה שום בעיה לקבל מנוע 6 של מרצדס או אפילו וי 8, וזה יהיה נפלא. אבל ה 6 גדול מידי לתא המנוע ואולי גם כבד, כך שתכונות המתלים והשלדה יפגעו ויש לי נסיון בזה. שיפור יכול גם לגרוע.

מנוע הטויוטה נראה על פניו קל ויחסית קומפקטי, ויחד עם הכח ואולי גם האמינות שלו יכול להיות מתאים אבל ממה שראיתי מפרוייקטים שעשו בחול הוא עדיין נראה לי קצת גדול מידי וזו הכוונה של "יושב" על קיר האש. אשמח לדעת אם זה נכון.

בגלל זה חשבתי גם על לקחת מנוע 2300 ולהוסיף סופרג'ארג'ר או טורבו (עדיפות לסופרגארג'ר בגלל כח בסל"ד נמוך) ושוב, אשמח לשמוע ממי שהתנסה בזה.

לילה טוב

פורסם

לשים שם מנוע של סופרה נשמע לי כמו צעד קיצוני.

תבדוק לגבי מנועים אחרים של מרצדס שהגיעו עם הרכב בגרסאות היותר חזקות.

בין השאר יש מנוע 2.3 16 שסתומים שמפיק ~ 170 כוחות סוס

מנוע 2.6 שמפיק ~ 160-165 כוחות סוס

מנוע 2.5 16 שסתומים שמפיק ~ 180 כוחות סוס

(כל הנתונים הם בערך כי זה לקוח מהזיכרון שלי)

המנועים האלה הופיעו בדגמים השונים של ה 190 לאורך השנים. לאשר את ה 2.3 8 שסתומים לא תהיה לך בעייה מבחינה חוקית. עברתי את התהליך וזה די פשוט.

לגבי המנועים היותר גדולים אני מאמין שתהיה בעייה להשיג אישור חוקי מבלי להחליף ולשדרג המון מכלולים ברכב.

תבדוק במוסך לגבי מה צריך להחליף אם אתה מחליף 2.3 16 שסתומים אולי צריך גם גיר, בטח גם ההזרקה שם שונה ואולי עושים "קומבינה" כזאת או אחרת. אצל המוסכניק שהייתי מטפל עבד בחור שטען שביצע שידרוג כזה מ 2000 ל 2300 16 שסתומים. אולי חיצונית המנועים זהים והקוד זהה וכן ניתן יהיה לאשר עם קצת "קומבינות".

אסף

פורסם

אסף

אני מכיר מצוין גם את ה 2.3 16 היתה לי אחת כזו כשחייתי באנגליה.

אפשר למצא מנועים כאלה ובמחיר די סביר. לא צריך להחליף גיר, הגיר הסטנדרטי מתאים ויחד עם זה שנשמע מפתה לצרף גם את גיר הידני 5 הילוכים "דוגלג" (ראשון למטה ושמאלה) אבל מהנסיון שלי זה אחד הגירים הגרועים ביותר בעולם. 3 שנים אכלתי ממנו קש...

יש חסרון אחד שבגללו אני מעדיף לא לעשות את זה: המנוע הזה שתיין בצורה שלא תאמן. אי אפשר לחיות עם רכב יומיומי עם צריכת דלק כל כך גבוהה!!! וכן, זה גם שיקול.

לגבי מנוע ה 2.6 היו גרסאות מצוינות כאלה וזה יחסית מתאים. הבעיה היחידה שזה לא בדיוק נכנס בתא המנוע של ה 190. ב 2.6 המקוריות שינו את תא המנוע בכדי שזה יתאים.

נכון שמנוע סופרה זה קצת קיצוני, אבל לפעמים מה שנשמע קיצוני זה דווקא פתרון לא רע. שווה לבדוק לא? ובגלל זה שאלתי גם לגבי הטורבו והסופרצארג'ר במנוע 8 שסתומים רגיל

• תוכן חדש...