Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5621 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה הסוף של נוקיה.

. נוקיה צריכים לטפח את הנכס האמיתי שלהם - סימביאן

חבל.

יהודה

לטפח את סימביאן זה כמו שמיקרוסופט יטפחו את DOS היום.

זאת מערכת מיושנת שעבר זמנה לפני כמה שנים טובות.

הבעיה של נוקיה שהם לא מצליחים להיכנס לשוק האמריקאי.

המכשירים שלהם מיועדים לטכנולוגיה של חברות הסלולר האירופאיות:דור 3,שיחות וידאו...דברים שלא תואמים לאמריקאים שאין להם שיחות וידאו ודור 3 לא זמין בכל מקום.

טלפון מבוסס חלונות יכול לעניין אמריקאים.

נוקיה בטוח יפלו על הסוף,כמו שקרה כמה פעמים למוטורולה,כל המכירות שלהם מבוססות על אנשים שאוהבים נוקיה כי זה מה שהם רגילים.

לא תמצא מישהו שהיה לו IPHONE ויעבור לנוקיה אפילו שהמפרט שטכני הרבה יותר טוב.

אייל

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה לא מדוייק , אם נוקיה יתנו את התמהיל הנכון של טכנולוגיה ופיצ'רים וכמובן כמות אפליקציות , ויפעילו מכבש כדי לגרום לכך שאנשים יקחו את המכשירים האלה גם נגד רצונם (בדיוק כמו אפל שחייבה את חברות הסלולר לכמות שנתית אסטרונומית מה שחייב את חברות הסלולר לעשות הכל כדי להעיף אייפונים לשוק בכל מחיר, וכשאני אומר בכל מחיר אני מתכוון בכל מחיר, כי רק במחיר של חסכון חודשי עצום בתוכנית שמשודכת לאייפון מול מה שהיה לי עד אז, גרמו גם לשונא מותג אפל כמוני לקחת כזה מכשיר ועוד שילמו לי כסף טוב על הגרוטאה שהיתה רשומה על שמי באורנג' אי שם בשנת 2001 שזו היתה הפעם האחרונה שלקחתי מכשיר ממפעיל סלולר )

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

עשיתם את נוקיה כאילו מדובר באיזה TELIT.

עדיין מדובר ביצרן מוערך מאוד שעד לסערת האייפון נחשב כמי שמייצר מכשירי סלולר מצויינים (היו גם כמה נפילות, לגיטמי) מהמובילים בשוק.

נכון, נוקיה ישנו על האף ובזמן שהסמארטפונים, והאייפון בראשם, חדרו לאופנה העולמית, נוקיה שמה את פעמיה על התנהלות כושלת של מוחות החברה- מה שהביא למערכת הפעלה ירודה (שגרמה למתכנניה להאמין שיש לה עתיד, אבל הם טעו) ולפיגור במרדף.

אני מאוד אוהב אייפון, אפילו שוקל לרכוש אחד בקרוב מאוד ואני גם מאמין לבעלי המכשיר שמתרגלים אליו וקשה לעזוב אותו,

אך יחד עם זאת אני לקוח מרוצה של נוקיה למעלה מעשור והייתי רץ לקנות מהם סמארטפון עם מערכת הפעלה יציבה כמו זו של אפל.

אני שוקל במקביל לאייפון גם רכישה של N8, אך דווקא החדשות האחרונות על שת"פ עם מיקרוסופט גורמים לי לחשוב שארגיש אידיוט אם לא אמתין להברקה הצפויה (או שלא... בעתיד נדע).

פורסם

לדעתי, סיכוי רציני שיוכרז מיזוג או איזו קונסטלציה אחרת בין מיקרוסופט לנוקיה בקרוב. כל הסימנים מעידים על כך:

מצד נוקיה:

1. נטישה פתאומית של נוקיה את סימביאן, מיגו

2. החלפת שדרה ניהולית באנשי מיקרוסופט

3. הימור על ווינדוס פון עם עתיד החברה - חברה שלפני כן הצהירה שהם לעולם לא יהיו ספק חומרה בלבד

4. מניית נוקיה נמוכה

מצד מיקרוסופט:

1. אין מנועי צמיחה חדשים כבר שנים. גדלים עם שוק הPC והשרתים

2. לחברה 0 נוכחות במובייל

3. יושבים על 40 מיליארד דולר (נוקיה שווה 30-ומשהו, מינוס 12 מיליארד שיש לנוקיה במזומן. מיקרוסופט בולעים אותם בשניה)

4. מחפשים רכישות חדשות כבר שנים (פייסבוק, יאהו, גוגל בתחילת דרכה אם אני לא טועה)

5. מקבלים את הפירורים שמשאיר אנדרואיד אצל יצרני הסלולר הקיימים (המכשירים הטובים הולכים לאנדרואיד)

6. ניסו כבר לבנות חומרת מובייל שלהם ונכשלו. נוקיה עושים חומרה מצויינת.

הנעלם היחידי הוא היחס של העם הפיני כלפי הסמל הלאומי שלו. אני מהמר על רכישת חתיכה ע"י מיקרוסופט עם אופציה להמשך.

החברות האלו חייבות אחת את השניה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
י

היתרון הכי גדול פה הוא במידה והטלפונים האלו יתפסו נתח שוק רחב, האפליקציות יצאו ויפותחו תוך שניות.

סביבת הפיתוח שם היא למיטב ידיעתי .NET CF מה שאומר פיתוח בשניות.

סביבית הפיתוח היא הבעיה האחרונה.

יש הרבה דברים שונים מאוד בלפתח למובייל מאשר למחשב ביתי.

סביבת פיתוח חדשה לומדים בשבוע , עקרונות של שימוש נכון בכלים למובייל - לוקח קצת יותר זמן...

אייל - אהבתי שכבר התפשרת על זה שאתה משתמש אייפון.

לגבי הצעד הזה , לאט ומאוחר מדי.

א. יצור אנטיגוניזם מצד כל מי שקנה כרגע מכשירים חכמים ויקרים שלהם

ב. WIN7 - מערכת הפעלה שרחוקה מאוד מלהוכיח את עצמה. אין לה שום אמירה חדשה או משמעותית. אני לא מכיר את השווקים האמריקאים והאירופאים בנושא - מה שאני רואה סביבי - אף אחד לא נוגע עם מקל.

ג. פרוייקטים DOA של מיגו שלא יתרוממו (כמו הN900 פשוט שוב)

כמו שאמרו פה , מלמטה היצרנים הסינים אוכלים את השוק של מכשירים פשוטים שהיה הLEGACY של נוקיה , מלמעלה - הם לא מצליחים כבר 3 שנים לפחות ליצר מכשיר שיהיה יותר ממפרט של פיצ'רים.

יהיה מעניין אם הם יוכלו להציל את עצמם.

לגבי קנייה ממייקרוסופט - ואללה - נשמע אופציה פיזבילית.

נוקיה גם ככה מכרו בשנה החולפת כמה מהמחלקות שלה (לא בתחום הסלולאר).

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מה הבעיה של הסימביאן ? בעיקר החדשה ?

מישהו יכול לשים את האצבע ולומר ?

כלומר הסבר מקצועי , לא "כי ככה כולם אומרים"

גם כל המוכרים בחנויות החשמל אומרים שLCD יותר טוב מפלזמה באופן גורף . ברור לכל מי שמבין בתחום הזה שזה לא נכון וזה נאמר מאינטרס מסויים.

אני למשל רואה לפני מגבלה חמורה של האייפון : אין מולטיטסק מלא כמו שיש בסימביאן, גם בגרסא החדשה ביותר של IOS.

למשל : תוכנת מסרים מיידיים ברגע שהיא ממוזערת אתה לא באמת און ליין ולא יכול לקבל הודעות.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
מה הבעיה של הסימביאן ? בעיקר החדשה ?

אין שום בעיה. סימביאן^3 אחלה מערכת הפעלה שבעולם, ואני אומר את זה בשיא הרצינות, מניסיון עם C7. זה גם מערכת ליברלית למשתמש, עם מערכת קבצים פתוחה, וגם לא עוקבת אחריך. נחשו מה, היא גם קוד פתוח (לי אישית אין שימוש בזה, אבל שיהיה).

הבעיה היא בגישת ה"מעט מדי, מאוחר מדי" של נוקיה. אם הם היו מתחילים לעבוד על הN8 מיד אחרי הוצאת ה5800 לשוק (כולל גם להקשיב ללקוחות), והיו מוציאים אותו לשוק בשנת 2009, אולי לא היו מגיעים למצב הזה.

במקום זה העדיפו לסחוט את מה שאפשר מה5800, ולשכפל גירסאות משודרגות (N97, C6-00, X6) ומשונמכות (5230, 5530) שלו, במקום להשאיר אותו בסדרת הXPRESSMUSIC, ועם הזמן להחליף אותו במכשיר סימביאן^3.

וככה נוקיה הרגו את הסימביאן.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

קראתי מאז ההכרזה אולי 10 כתבות בעברית באינטרנט שרחוקות מאוד מהכתבות באנגלית.

כל הכתבות בעברית נכתבו על ידי כאלו שמכנים את עצמם "מומחים בתחום" וכולן טוענות שסימביאן היא מערכת מיושנת.

אני חותם לכם בעיניים עצומות שאף אחד מהמומחים האלו לא נגע בסימביאן 3.

אין שום תקלה איתה, מערכת מצוינת, מהירה ברמות, אמינה, איכות שיחה מדהימה - כל מה שהייתם מצפים מטלפון.

יש גם המון פיצ'עפקס (אני מריץ תמיד WHATSAPP, SKYPE וסושיאלי, שמקפיצה לי הודעות FB כל הזמן) וזה רץ מצוין.

גם עם 3 תוכנות כבדות ברקע המכשיר טס.

באמת שאני לא מבין איך המערכת הזו נופלת מאנדרויד בכל רמה שהיא. אז מה עם יותר מפתחים לאנדרויד? זה אומר משהו?

לא חסרה לי שום אפליקציה לטלפון (ויש עוד מליון שלא הורדתי).

אני לא יודע לגבי המיזוג הזה, יכול להיות שהוא טוב לנוקיה ויכול להיות שלא. אני מאוד מקווה שנמשיך להנות ממכשירים של נוקיה שלא שכחו שהם קודם כל טלפון סלולרי, שנועד לביצוע שיחות.

המחלה היחידה שיש לסימביאן היא המוניטין שלה שנשרף על ידי התקשורת כמערכת "מיושנת". זה פשוט בולשיט.

נוקיה ניצבה מול האופציה לגדל את מיגו (דורש המון השקעה) ולצאת עם באז קטן (מערכת לינוקס בלה בלה).

בנוסף הייתה לה גם את האופציה להתמזג עם שם עולמי כמו מייקרוסופט במחשבה שיהיה מדובר בבאז. הם הבינו שהכל באז בכל הנוגע לסמארטפונים.

גם אם נוקיה הייתה מוציאה עכשיו סימביאן 4 מדהים שרץ כמו I7 עם תלת מימד שיוצא מהטלפון ונותן לנו כאפות ומשדר הולוגרמה HD כל החבר'ה המומחים היו אומרים (בלי לגעת בטלפון) שהמערכת מיושנת.

זה מה שנקרא אפקט העדר. אין מה לעשות, זה קיים ותמיד יהיה קיים.

זה מתבטא בכך שכל יום מוציאים עדכון מערכת הפעלה לאנדרויד, IOS ועוד כמה שטויות, ואתה שומע אנשים "כן הורדתי את העדכון החדש" בלי שיש להם חצי מושג לגבי אותו עדכון ומה הוא נותן. הם רוצים את ההכי חדש והכי טוב כביכול. מה לעזאזל השתנה בכל הסמארטפונים האחרונים? הוסיפו דמה מולטי טאסק לאייפג? הוסיפו פלאש? הוסיפו מצלמה קדמית? זה קיים בנוקיה כבר 500 שנה - מה שחסר זה אפקט העדר. גם אם אפל יכריזו על IPHONE 5 ויצאו בהצהרה שהחידוש היחיד הוא סלוט של כרטיס זיכרון כל העולם ואשתו יקנה את המכשיר.

פורסם

UNIX יותר ותיקה מDOS.

לא אומר שהיא פחות מוצלחת.

אני לא אומר שנוקיה צריכים לדבוק בסימביאן לנצח, בסופו של דבר הם יצטרכו לזרוק את סימביאן ולעבור למשהו אחר (כמו שמייקרוסופט זרקו את מערכות ההפעלה המבוססות DOS ועברו לNT).

אבל כרגע, סימביאן זה עדיין משהו בר תחרות, ויש בה דברים שאין לא בIOS, לא באנדרואיד, ובטוח שלא בWP7.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

זאת מערכת מיושנת שעבר זמנה לפני כמה שנים טובות.

לא מדויק. בצד החסרונות יש לסימביאן גם יתרונות, כמו מולטי טאסקינג, ניצול זכרון טוב יותר.

במקום שנוקיה יעודדו מפתחים עצמאים לעבוד על סימביאן והאפליקציות, הם מרתיעים אותם. הם משקיעים מאמץ תכנותי אדיר בתוך החברה ב"מיגו" וקודמתו אבל כנראה שהאחראים על התוכנה שם לא הכי מוצלחים והמאמץ לא ממש מקדם אותם. במקום להביא בוס ממיקרוסופט היו צריכים להביא אחראי על תוכנות של אפל. למה כל כך קשה להוסיף "מולטי טאצ' " ?

חבל על חברה שעדיין מיצרת טלפונים טובים והכיוון הברור שלה כלפי מטה.

יהודה

פורסם

מיגו, להזכירכם היא מערכת הפעלה קוד פתוח שנכתבת על ידי הקהילה ובקרת תצורה שלה היא על ידי אינטל בכלל. בסך הכל עוד לינוקס.

כמה לדעתכם אנשים של נוקיה, עבדו עליה? אני אגלה לכם סוד -3.

לאומת 1500 איש שמקבלים שכר על כתיבת קוד לסימביאן.

נוקיה נהיו מגושמים יותר מדי. הם בעצמם הודו שבזמן שHTC מוציאים דגם זה הזמן שלוקח להם להכין מצגת עם הקונצפט.

הגאווה עלתה להם לראש. הם עדיין התנהגו כאילו הם המובילים ויודעים מה לעשות.

טוב שהעיפו משם את כל הגאוותנים כמו אנסי וויניוקי עם הפה הגדול שלו וחבריו. הם צריכים דם חדש והם יקבלו אותו.

יחד אם זאת, אני לא בטוח שהם יחזרו להיות מכתיבי השוק כפי שהיו פעם.

לכל אימפריה יש את ימי הזוהר שלה. אלה של נוקיה מאחוריה.

פורסם

Windows שלא נתקע. זה נישמע טוב. אני מכיר כמה אנשים שהיו להם כל מיני סמרטפונים עם גירסאות קדומות של חלונות ולפעמים זה היה נתקע.

אנשים אומרים שE72 נתקע. אצלי המכשיר כבר כ-3 שבועות ועדיין לא נתקע פעם אחת והטענתי את הסוללה סה"כ פעמיים בכל תקופת השימוש (לא כולל את הפעם הראשונה לפני שימוש המכשיר).

מבחינתי המכשיר מעולה. אני מכיר עוד כמה שיש להם אחד כזה. מי שעדכן לגירסא האחרונה - בוכה, כל הזמן נתקע. אצלי גירסת תוכנה ישנה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לא יצה לי לגעת בWP7, אבל אומרים זהיא די מזכירה את IOS בתחילת דרכה.

זה לא בדיוק מהחמאה למייקרוסופט. מה שיפה זה שהיה להם שכל לזרוק את WM ולהתחיל מדף חדש.

זה צעד אמיץ. אנשים לא משוחדים אומרים שיש לWP7 עתיד. נחיה ונראה.

פורסם

E72אמור להיות מכשיר עסקי הדומה לבלקברי, לאנשים שכותבים הרבה מיילים וכו, יש בעיה עם המכשיר הזה שמפסיק להסתנכרן עם השרת EXCHANGE ורק אתחול למכשיר מסדר את זה,אם תחפור בפורומים קצת תראה כמה אנשים לא מרוצים יש שם עם הבעיה הזאת,מעל חצי שנה לנוקיה אין פתרון.

עכשיו אתה לא יכול להגיד שE72 הוא SMARTPHONE כי הוא לא, זה שנוקיה פתחו "חנות" תוכנות באיחור של 3 שנים והוסיפו שם 5 אפליקציות שעובדות על סימביאן זה פשוט בדיחה.

בטח שנוקיה בקשיים, ההחלטות העיסקיות לגבי פיתוח הפלטפורמה היא בעייתיות מאוד.

הם פיספסו את אפל ואחרי זה גם את גוגל, זילזלו אמרו מה כבר הם יכולים לעשות,אנחנו עושים מיליארדים ושולטים ב 50% מהשוק,הם לא יזיזו לנו.

זה מזכיר לי אימרה של מישהו שעכשיו הם באותה מיטה איתם כשהאייפון יצא מנכ"ל של מיקרוסופט התראיין ואמר משהו בסגנון "פחחחח לנו יש WINDOWS MOBILE ואנחנו בשוק,מה כבר אפל יכולים לעשות,הם מייצרים מחשבים ואין להם שום מושג מה לעשות עם טלפון", מה לעשות שאיזה שנתיים אחרי זה הוא היה צריך להודות שהוא טעה בגדול ושאפל לא רואים את ה WINDOWS MOBILE שלו ממטר,אז הם נכנסו לפאניקה של לפתח מערכת חדשה,שאם קצת תקראו ותרגישו את המכשירים שמריצים WINDOWS 7 MOBILE תבינו שהיא לא תחרות לאנדרויד ובטח שלא לאייפון עם כל המגרעות שלהן.

בקיצור חברה חולה ומקובעת כמו נוקיה לא יכולה לעשות צעד גרוע יותר, לדעתי הם היו צריכים במיידי להוציא כמה מכשירים עם אנדרויד, ולסיים את המכשירי MEEGO שלהם,אבל זאת רק דעתי.

מה שאנחנו נראה זה או באמת בליעה של נוקיה ע"י מיקרוסופט או יותר גרוע הם ימשיכו לצוף לא לפה ולא לשם איזה שנה שנתיים ואז מישהו יקנה אותם.

• תוכן חדש...