Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5665 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ואני שואל לאיפה הגענו ?

נניח וההורים לא שמים כ"כ לב , איפה המורים ? איפה כול הרשויות ?

מצער אותי שככה פנינו נראות.

עוד מקרה :

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4009190,00.html

ואני אומר דבר אחד , צריך לחתוך להם אותו מהיסוד . אין לי אופציה אחרת שעוברת לי בראש .

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

מורים צריכים ללמד. אם הם יעשו את זה - דיינו.

רשויות?!

לאילו רשוית אתה מתכוון ומה הן אמורות לעשות?

לגבי ההתאבדות,התעללויות תמיד היו, וגם התאבדויות נוער. הבעיתיות עם המדיום היא:

1. יכולת ההפצה ברבים של הדברים (כולם רואים שהתעללו בך).

2. חוסר המגע האישי, ולעיתים האנונימיות פרופר, מוריד שכבות של ריסון ואמפטיה.

3. אתה יכול להיות רדוף גם בביתך.

כמו כל סביבה חברתית חדשה, בין אם מבוססת טכנולוגיה ובין אם לאו, תמיד יש את הביריונים שינצלו אותה להתעללות, ותמיד צריך לדעת לחנך להתנהגות נאותה ולהדריך למי ואיך לפנות, במקרה ונתקלים בביריונות.

ושוב מוכח, אם אין לך הורים טובים, זה דופק אותך בחיים לאורך ולרוחב.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
מורים צריכים ללמד. אם הם יעשו את זה - דיינו.

רשויות?!

לאילו רשוית אתה מתכוון ומה הן אמורות לעשות?

לגבי ההתאבדות,התעללויות תמיד היו, וגם התאבדויות נוער. הבעיתיות עם המדיום היא:

1. יכולת ההפצה ברבים של הדברים (כולם רואים שהתעללו בך).

2. חוסר המגע האישי, ולעיתים האנונימיות פרופר, מוריד שכבות של ריסון ואמפטיה.

3. אתה יכול להיות רדוף גם בביתך.

כמו כל סביבה חברתית חדשה, בין אם מבוססת טכנולוגיה ובין אם לאו, תמיד יש את הביריונים שינצלו אותה להתעללות, ותמיד צריך לדעת לחנך להתנהגות נאותה ולהדריך למי ואיך לפנות, במקרה ונתקלים בביריונות.

כמה שהמשפט הזה נכון.אני תמיד אומר לאשתי, עד גיל מסויים אנחנו מחנכים, מגיל מסויים הילדים שלנו כבר יצתרכו להשתמש בכלים שהענקנו להם ולנו תהיה פחות שליטה עליהם.

שיהיה סוף שבוע שקט ונעים לכולם.

פורסם

זהו בדיוק הבסיס וה- א' ב' של כל אדם.

אין דבר כזה "ההורים לא ידעו/שמעו/חשבו". יש להורים תפקיד מאד קשה ומורכב. עליהם להיות מעורבים מאד בחיי ילדם, לתת אוזן קשובה ועצה, ולפעמים גם להתערב ולהשפיע, לא תמיד לתת יד חופשית לילד. הוא עדיין ילד!

לצערי, כמו שאני רואה את פני הדברים כיום, ההורות איבדה מחשיבותה וכוחה, וכמובן גם ההוראה והמורים/ות.

פורסם
לצערי, כמו שאני רואה את פני הדברים כיום, ההורות איבדה מחשיבותה וכוחה, וכמובן גם ההוראה והמורים/ות.

מצער ונכון, הקשר לפייסבוק הוא פופוליסטי, הבעיה היא ההורים והחינוך, מארק צוקרברג לא אשם בכלום :-o

גם בתקופה שאני הייתי בחטיבה ובתיכון היו את כל השטויות האלה, בלי פייסבוק. היו מכות, היתה אלימות, הכל היה. פתאום נתפסו למקרה הזה כי זה "דרך הפייסבוק"... יופי, מעולה בשביל הרייטינג לחדשות. איפה הם היו כשבכתה שלי זרקו כיסאות אחד על השני ?!

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

איכס, עיתונאים חוגגים על הטרנד החדש. גועל נפש של מקצוע.

בנוגע להורים - אין מה להוסיף.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בואו אציג את הצד השני , שני הורים שמרוויחים מינימום , וצריכים לטפל בילדם (ואני לא מקבל את התירוץ "שלא יעשו ילדים" !) ונעזרים ברשויות והן אטומות אז מה עושים ? יש כאן הורים בפורום ,נכון שלא חסרות דאגות ?

אתם באמת חושבים שהמורות לא רואות שמקניטים ילד מסויים בכיתה ? תעשו לי טובה ! הייתי מול כיתה של תלמידים לא פעם ולא פעמיים ורואים את זה באופן חד וברור .גם מבחינה התנהגותית איש מהשורה ישים לב שמשהו לא כשורה עם האדם שמולו.

איפה היועצת החינוכית של בי"ס ?

ביזיון שבי"ס לא ערך יום הסברה בנושא , הרי ניתן להגיע לילדים שהקנטו את הבחור ז"ל ולטפל בהם משמעתית ( ואני לא מגיע למשפטית עוד...)

הם המשיכו את ימי הלימודים כרגיל !

פשוט נוח להאשים את ההורים , אמנם הכול מתחיל בבית אבל האדם המבוגר באזור (והאחראי כיביכול) לא מתפקד !!!

לפי מה שאתם אומרים כאן אז יתומים יוצאים דפוקים מכול כיוון.... (ואני לא מסכים עם זה)

עיתונאים חוגגים , אבל איכשהו צריך להעלות את המודעות למה שהולך בפייסבוק של ילדים.

פורסם

צריך ללמד את ההורים איך הם יכולים להגן על ילדיהם:

* לדבר עם המורים/המחנכת מידי פעם, לשאול אם הם שמים לב

למשהו מוזר אצל הילד, איך מתייחסים אליו בכיתה, האם הוא מרבה

להשתתף בשיעור או שפחות, האם יש לו חברים בכיתה או שהוא שקט וביישן.

* להיכנס מידי פעם למחשב של הילד ולקרוא היסטורית הודעות/

היסטורית גלישה. זה אולי לא יפה, חודר לפרטיות, אבל מה הוא כבר

יכול להסדיר? אם זה משהו רע - מצוין, ההורה כבר יטפל בזה.

אני לא מתכוון שרע זה לראות את הילד מספר לחבריו איך הוא איבד

את בתוליו, אלא דיבורים על סמים, סיגריות, לארגן חרם על מישהו/מכות וכו'..

** כמו הטיפ השני, להתקין תוכנת מעקב שתעשה הכל עבורם.

זה ניקרא keylogger, מתעד את המחשב בצילומי מסך + שומר

היסטורית גלישה + היסטורית צ'אט והקשות, בנוסף - שולח הכל למייל של ההורה. התוכנה מוסתרת, כמובן שאם קצת ידע אפשר לגלותה.

* מידי פעם שהאבא ידבר עם הבן/האמא עם הבת, ויתנו להם להרגיש שהם החברים הכי טובים שלהם, אם זה היה מתחיל מגיל קטן, הילד היה מרגיש שהוא יכול לסמוך על הוריו הוא היה מספר להם הכל, הכל.

הרבה ילדים לא מרגישים ככה, לכן הם גם לא מספרים כמעט כלום.

- אפשר להוסיף פה שבגיל 17/18 האבא כבר יתחיל לדבר עם הבן

על מין ומיניות [הילד ירגיש יותר פתוח, אבא שמבין, אפשר לספר לו הכל] אפילו שישים לו קונדום במגירה. אותו הדבר עם האמא.

אני בסה"כ בן 18 וקצת, עדיין ילד, שלא תחשבו שאני איזה מבוגר בן 30.

פורסם

גם אני אמרתי אותו הדבר , אבל אז אמא שלי קפצה , "ומה עם הורים כמוני שלא יודעים להשתמש באינטרנט ?"

באמת שאני מחפש פתרון יצירתי לנושא , אני לא מוצא!

פורסם

AMISHA, תרשה לי להעיר בעדינות שהתשובה של אימא קצת מיתממת...

בשביל לקרוא טקסט שמופיע על מסך מחשב לא צריך לדעת אפילו להפעיל מחשב.

ואם היא לא יודעת להשתמש באינטרנט, שלח אותה דחוּף לאיזה קורס

או שתלַמֶד אותה בעצמך. היום זה כלי חיוני לכל גיל,

והוא יהפוך להיות אפילו חיוני יותר בעתיד.

אה, ושום גיל איננו מבוגר מדי,

אני מכיר גם בנות 70+ שמסתדרות יפה מאוד עם מחשב/גוגל/אימיילים/הורדות(!).

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לא יכלו להקניט אותו פנים אל פנים כמו ילדים נורמאליים? נו באמת.

אם היה לכם מושג מה אני עברתי... לא רוצה להיכנס לזה.

ההקנטה הזו זה דבר נוראי, אבל אף אחד לא יכול לעשות כלום נגד זה גם אם הוא רוצה. מורות רואות ומבינות, ולא מעניין אותן. הורים לא רואים לא שומעים ולא יודעים, ואולי גם לא מעניין אותם כל כך, גם זה יכול להיות. ומי עוד כבר יכול לראות את זה?

אולי יש דרך אחת: לאפשר לילדים להוציא צווי מניעה כנגד ילדים אחרים. זה כבר יהווה בעייה רצינית להורים שילדם יורחק מבי"הס, למורים שיהיו להם ילדים מורחקים והורים שהם צריכים להתמודד איתם, ועוד. אולי זה יעשה משהו.

אבל אתם יודעים מה? פאק איט. מי שחלש מספיק כדי להיכנע לזה, בעייה שלו.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
גם אני אמרתי אותו הדבר , אבל אז אמא שלי קפצה , "ומה עם הורים כמוני שלא יודעים להשתמש באינטרנט ?"

באמת שאני מחפש פתרון יצירתי לנושא , אני לא מוצא!

תאמין לי שאם אמא (60+)שלי יודעת לגלוש באתר הבנק שלה או להזמין בדיקות באתר קופת החולים שלה,או חמתי (50+) יודעת לגלוש בפייסבוק וחמי (50+) יודע לשחק בטקסס הולדן במחשב והוא מלמד אותי איך לשלוח לו כסף וירטואלי, כל אחד יכול,זה רק עניין של רצון.

פורסם

Gabrial9 אתה רציני? אם מישהו יגע לי במחשב אני מתאבד (עליו) במקום, ולפי דעתי זה ממש לא פתרון לבעיה. לא אמור להיות כ"כ קשה להורים לאבחן בעיה אצל הילד שלהם מבלי לבחוש לו בהיסטוריה של המחשב.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם
Gabrial9 אתה רציני? אם מישהו יגע לי במחשב אני מתאבד (עליו) במקום, ולפי דעתי זה ממש לא פתרון לבעיה. לא אמור להיות כ"כ קשה להורים לאבחן בעיה אצל הילד שלהם מבלי לבחוש לו בהיסטוריה של המחשב.

Infinity, אני לא מבין אותך. מה כבר יש לך להסתיר על המחשב?

זה לא שאחד החברים שלך יחטט בו, אלא ההורים שלך.

מה הם כבר יעשו? אם הם רואים שזה משהו שעלול לפגוע בך:

דיבורים על סמים, אונס, סיגריות, לארגן חרם, מכות, שוד, רצח, הבנת אותי . .

אני בטוח שהם ידעו כיצד לפעול.

לא באמת מעניין אותם שאתה גולש בקארספורום, מה כתבת לאחרונה

בצ'אט בפייסבוק, ובאיזה אתר פורנוגרפי גלשת לאחרונה. או שאולי כן מעניין אותם :twisted:

בקיצור, הבנת אותי.

Infinity, אני בכלל חושב שאתה כבר מעל 18, אז כל מה שאמרתי לא נוגע אליך. :lol:

התכוונתי לילדים מתחת לגיל 18.

פורסם

זה ממש לא עניינם מה אני עושה\עשיתי במחשב, לא שיש לי מה להסתיר, אבל עדיין זה לא לעניין שהם יראו עם מי ועל מה אני מדבר. את החיים הפרטיים שלי אני מעדיף לשמור לעצמי.

ואם ההורים צריכים לחטט במחשב כדי לדעת שהבן שלהם אנס\משתמש בסמים\שודד\רוצח אז זו כבר בעיה אחרת ואני כלל לא בטוח שהם ידעו איך להתנהל אם הם לא ידעו עד עכשיו.

אגב, אני בן 19, אז לא מזמן עברתי את כל הסרטים האלה.

VW Golf GTI 2006 Manual

• תוכן חדש...